Wypoczynek w Szczyrku

Tematy dotyczące nieoficjalnych spotkań fanów Resident Evil

Moderator: RON!N

Awatar użytkownika
PaLa

Post autor: PaLa »

[RONIN] pisze:
PaLa pisze:Niestety na dzień dzisiejszy muszę zrezygnować, ponieważ nie udało mi się załatwić tylu dni z rzędu wolnego :(
Postaraj się :okulary3: Jak coś transport powrotny masz zapewniony do Piotrkowa ;)
Niestety nic nie jestem w stanie już zmienić ;(
"Umowy nie było, forsy też nie będzie"
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Możemy Cię uprowadzić siłą. Będziemy przetrzymywać Cię przez 4 dni a potem puścimy wolno. Powiesz, że nic nie pamiętasz, bo na wejściu daliśmy Ci jakiś środek (Deus coś wymyśli), który wyłączył Cię na cały ten czas. :P
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Ponieważ zbliża się termin wyjazdu i czas już organizować transport, orientuje się ktoś może z jakich większych miast (czyt: takich, do których dojeżdża kolej) można dotrzeć do Szczyrku? Oraz czy spotykamy się już na miejscu (w ośrodku), czy właśnie w jakimś większym mieście i dopiero stamtąd razem ruszymy do ośrodka?
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Najbliższe takie miasto to Łodygowice/Łodygowice Górne :zmiesz8: Mr_Zombie, Ty masz np. takie połączenie - ledwie 11h w pociągu, i tylko 1 przesiadka :P W Tychach to może i ja będę się przesiadał :).

http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn? ... K#cis_C0-0

Myślę, że jakby tak się spotkać w owym mieście w 3-4 osoby, można by jakąś taksówkę wziąć i dojechać do Szczyrku, nie bankrytując :). Ale na miejscu na pewno jest też inna komunikacja - busy itp.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Maestro podczas pierwszej rozmowy, kiedy zaproponował Szczyrk, wspominał coś, że będzie w Katowicach wypożyczał samochód. W sumie to do Katowic miałbym Polskiego Busa co by mi pasowało z dwóch powodów: "tylko" 9 godzin jazdy oraz brak przesiadek (z tego co widzę, to nieważne, czy do Katowic, Łodygowic czy Bielska Białej, wszędzie jest przynajmniej jedna przesiadka na autobus w okolicach Pszczółek - Tczew związana z "planowanymi pracami inwestycyjnymi"; plus jeszcze inne opóźnienia związane z pracami remontowymi, m.in. w Bydgoszczy).
Maestro

Post autor: Maestro »

Jednak po przeanalizowaniu wszelkich opcji wypozyczenie samochodu raczej odpada. Jakkolwiek, samochodem będzie jechał Ronin, i prawdopodobnie Mikhail (wciąż próbuję się do niego dodzwonić i uzyskać więcej informacji). Gdyby jednak dane nam było jechać bez samochodów, to najlepiej byłoby spotkać się chyba w Katowicach, o ile każdy będzie tamtędy przejeżdżał, lub w Bielsku.
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Na upartego u nas będzie jedno miejsce wolne jadąc z Katowic. Jeżeli ktoś ma platynę z Tetrisa i umiejętnie ustawi w bagażniku walizki to jedna osoba może jechać :)
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Platyny nie mam, ale swoją torbę mogę trzymać na kolanach. :P
Jechałem już (wprawdzie tylko z Dresso do Piotrkowa Trybunalskiego, ale zawsze coś) trzymając na kolanach telewizor, więc przy tym torba to nic takiego.
Ostatnio zmieniony pt 15 sie, 2014 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Melduję, że wszyscy zadeklarowani uczestnicy wpłacili pieniążki, natomiast kwestią otwartą pozostaje miejsce nr 11 i 12 na liście...
Maestro

Jeśli ktoś chce ma ochotę zabrać osobę towarzyszącą to najwyższy czas by to zgłosił :P
Awatar użytkownika
RON!N

Mr_Zombie pisze:Platyny nie mam, ale swoją torbę mogę trzymać na kolanach. :P
Jechałem już (wprawdzie tylko z Dresso do Piotrkowa Trybunalskiego, ale zawsze coś) trzymając na kolanach telewizor, więc przy tym torba to nic takiego.
Ustal miejsce i czas przybycia w Katowicach w niedziele...
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Jeżeli będę jechał Polskim Busem (a na tym się pewnie skończy, ale ostateczną odpowiedź dam na dniach), to będę na miejscu, tj. na dworcu PKP w Katowicach, ok. godziny 8:15. Domyślam się, że nie będziecie tak wcześnie jechać, więc pewnie kilka godzin sobie gdzieś przeczekam. :P
Maestro

9:35 wg Ryanaira mam przylot na lotnisko w Pyrzowicach, mozliwe że koło 11stej będe w Katowicach. Sprawdzałem połączenia do Bielska Białej, a stamtąd busiki do Szczyrku, ogólnie nie jest aż tak źle :)
Awatar użytkownika
RON!N

Mr_Zombie pisze:Jeżeli będę jechał Polskim Busem (a na tym się pewnie skończy, ale ostateczną odpowiedź dam na dniach), to będę na miejscu, tj. na dworcu PKP w Katowicach, ok. godziny 8:15. Domyślam się, że nie będziecie tak wcześnie jechać, więc pewnie kilka godzin sobie gdzieś przeczekam. :P
Jakoś się dogadamy. Jak, jeszcze nie wiem ale damy rade :D

Pytanie kolejne, kto co ze sobą zabiera?
Maestro

[RONIN] pisze:

Zabierasz swoje PS3 ze wsteczną kompatybilnościa z PS2, jeśli jeszcze działa :D
Awatar użytkownika
RON!N

Maestro pisze:
[RONIN] pisze:

Zabierasz swoje PS3 ze wsteczną kompatybilnościa z PS2, jeśli jeszcze działa :D
Jest w częściach bo nie działa w nim napęd. Hmm, tylko ja mam zabierać coś ze sobą???

Dobra na pewno zabieram gry planszowe:

- Resident Evil DBG (all 5 parts);
- Battlestar Galactica (z dodatkiem Exodus) http://galakta.pl/gry/gry-planszowe/bat ... galactica/
- Spartacus: A Game of Blood & Treachery (z dodatkiem) http://spartacusboardgame.com/
- może jeszcze Gra o Tron ale nie wiem czy ogramy wszystko :D ( http://galakta.pl/gry/gry-planszowe/gra-o-tron/ )

Z elektroniki, mogę zabrać PS3 albo PS2 albo GC. TV nie zabiorę bo nie mam przyczepki :D
Monitor, ale będzie wówczas problem z podłączeniem wszystkiego starszego niż PS3 :/
Ostatnio zmieniony pn 18 sie, 2014 przez RON!N, łącznie zmieniany 2 razy.
Maestro

To sądze że najlepiej będzie wziąć PS3, ja zabiore wszelkie RE na PS3 i PS1 (zresztą te na PS2 też, na wszelki wypadek ;) ). A co do planszówek, to już Twoja wola, mi zależy tylko na DBG, chociaż tę Grę o Tron też bym chętnie obadał :D
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

[RONIN] pisze: Jakoś się dogadamy. Jak, jeszcze nie wiem ale damy rade :D
Ok, bilet na Polski Bus kupiony, więc to już pewne. Gadałem z KiBim i on mnie w niedzielę rano zgarnie z PKS'u, także będę miał gdzie przesiedzieć te ewentualne kilka godzin ;)

@Maestro, co my mamy w tym Szczyrku zarezerwowane? Bo jeżeli domki, to wg oferty na stronie każdy domek jest wyposażony w TV CRT (mały, bo mały, ale zawsze coś), więc starsze konsole będzie można podłączyć.

Fajne jest też to, że każdy domek (oraz również apartamenty, jeżeli byśmy mieli to) wyposażone są w aneks kuchenny, zawierający m.in. lodówkę, mikrofalówkę, czajnik elektryczny, talerze i sztućce, także nie trzeba tego typu rzeczy targać ze sobą. Plus będzie gdzie chłodzić alkohol :P

No i czy ze względu na to, że są dwa miejsca puste (trzy, jeżeli będzie trzeba Esce zwrócić kasę), to nie musimy dopłacić za brakujące osoby? Tzn. czy opłata jest per domek (apartament), czy per osoba?
Ostatnio zmieniony pn 18 sie, 2014 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RON!N

To Esiak nie jedzie?
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Z wczorajszej rozmowy na Fejsie wynika, że najprawdopodobniej (jego słowa: "na 90%") nie będzie jechał.
Zablokowany

Wróć do „Nieoficjalne spotkania”