REmake Remastered HD (PS4, XONE, PC, PS3, X360)

Siege77

Post autor: Siege77 »

Kiedys na gacku to zrobilem.Bede to musial teraz powtorzyc :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

No jak większość rzeczy już na gacku się robiło dlatego REplay ;), życzę powodzenia.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Kazuo

Post autor: Kazuo »

Platynka zrobiona. Dosyć łatwa niestety, ale i to i tak był tylko pretekst, żeby znowu zanurzyć się w tej wspaniałej gierce.
Awatar użytkownika
LeonSKennedy20

Post autor: LeonSKennedy20 »

Witam, ktos jest w stanie podpowiedziec jak wbic trophy Every Nook and Cranny. Z tym zwiedzaniem wszystkich miejsc na wszystkich mapach. Przysiaglbym ze odwiedzilem wszystkie miejsca i trofeum nadal nie ma :/
Awatar użytkownika
Kazuo

Nie wystarczy odwiedzić wszystkich miejsc, trzeba zebrać KAŻDY przedmiot. Dla ułatwienia włącz sobie mapkę - lokacje w których zebrałeś wszystko migają się na zielono, a te w których coś pominąłeś na czerwono. Uważaj pod koniec gry, po pokonaniu Tyranta (1 forma) nie będzie dało się już wrócić do rezydencji.
Ostatnio zmieniony śr 04 lut, 2015 przez Kazuo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mr_Zombie
Kontakt:

Post autor: Mr_Zombie »

Nie chodzi o samo odwiedzenie pomieszczeń (opis jest błędny), lecz o zmianę koloru wszystkich pomieszczeń na mapie na zielone. W efekcie - musisz pozbierać wszystkie możliwe do zebrania przedmioty.

Pomieszczenie, które może trochę namieszać, to pokój z shotgunem w przypadku scenariusza Jill - gdy Barry Cię uratuję, a sufit opadnie, nie będziesz mógł już tam wrócić (z tego co pamiętam, prócz shotguna były tam chyba jeszcze ink ribbon oraz sztylet).
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kazuo

Grając Jill trzeba też pamiętać, żeby uwolnić Chrisa, w jego celi znajdują się pociski do granatnika.
Awatar użytkownika
LeonSKennedy20

Post autor: LeonSKennedy20 »

Dzięki panowie :) jaki bezsens z tym opisem tego trofeum. może wprowadzić w błąd
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Mr_Zombie pisze:Nie chodzi o samo odwiedzenie pomieszczeń (opis jest błędny), lecz o zmianę koloru wszystkich pomieszczeń na mapie na zielone.
A raczej kolor neutralny :) faktycznie opis trofeum wprowadza w błąd bo sam się dziwiłem czemu wcześniej nie wpadło.
Ostatnio zmieniony czw 05 lut, 2015 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Danielo

Post autor: Danielo »

Mam pytanie odnośnie przechodzenia gry na "speed run". Czy kiedy wciśniemy pauze to czas rozgrywki jest dalej naliczany?
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Danielo pisze:Mam pytanie odnośnie przechodzenia gry na "speed run". Czy kiedy wciśniemy pauze to czas rozgrywki jest dalej naliczany?
Oczywiście... jaki sens by to miało gdyby się dało licznik zatrzymać?
Ostatnio zmieniony pn 09 lut, 2015 przez RON!N, łącznie zmieniany 1 raz.
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
D4rk_Roxas

Post autor: D4rk_Roxas »

[RONIN], cóż, może taki, że jak przyciśnie potrzeba, to można na chwilę zatrzymać. xD
Obrazek
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

D4rk_Roxas pisze:[RONIN], cóż, może taki, że jak przyciśnie potrzeba, to można na chwilę zatrzymać. xD
Speedrun to speedrun. No excuses, bro...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
WESKER-DL

D4rk_Roxas pisze:[RONIN], cóż, może taki, że jak przyciśnie potrzeba, to można na chwilę zatrzymać. xD
Mnie przycisneło 2 razy bo zrobiłem podczas speeda 3 piwka :) ale zdążyłem :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Podziękowania za fenomenalną sprzedaż:

http://m.ppe.pl/news-33824-capcom_swiet ... bucji.html

To mnie cieszy i daje szanse na re0 co raz większe.
Maestro

Post autor: Maestro »

WESKER-DL pisze:J(...) kiedyś na gcn robiło się w czasie 1:48 więc myślałem, że pamietam i się nie przeliczyłem, większość w sposób standardowy, bez pośiechu (do trofi potrzeba poniżej 3 a nie moje śrubowane poniżej 2h)
Wciąż dużo roboty przed Tobą, najlepsze czasy w rankingach oscylują w granicach 0:00:00 ;)

A tak na serio, oszukiwanie w rankingach naprawde jest demotywujące, już nie chodzi o sam fakt oszustwa, ale to, że obsługa techniczna nic z tym nie robi. O ile mniej więcej wiem jak wykręcić wyniki rzędu 99999999 w Mercach (po prostu mieć combo 150 i od pyty czasu na końcu, ok. 12 minut, przynajmniej w wersji na X360, wtedy wynik zostanie zapisany jako same dziewiątki), o tyle czasy przejścia gry w 4 sekundy już zabawne nie są (i co najlepsze, zauważyłem że znakomita większość oszustów na PS3 używała lipnych kont do tego, tak jak by sie bali utraty prawdziwego konta w przypadku zbanowania). W GTA Online była ta sama sytuacja, jak wykryli graczy generujących fałszywą walutę w grze (którą nota bene sprzedaje się na PSS za prawdziwą kasę), to problem naprawiono w mgnieniu oka, ale o gościach jadących w wyścigach jedno okrążenie w sekundę to już nikt nie dba :/

W Remake przynajmniej zauważyłem, że każdy z oszustów, w przeciwieństwie do rankingów RE5 czy RE4, używa swojego prawdziwego konta PSN (wiele poprzechodzonych gier, uzupełnione dane itp.) Kto wie, może Capcom czy ktokolwiek tam jest za to odpowiedzialny coś z tym zrobi...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Maestro dlatego ja nie zwracam uwagi na leaderboardsy gier bo tam zawsze znajdą się tacy z czasem poniżej sekundy. Oszukiwanie na porządku dziennym, już się o tym dawno temu przekonałem podczas leaderboards'a w pierwszej odsłonie Ninja Gaiden. Wątpię też, żeby Capcom coś z tym zrobił.
Controfiliburu

Post autor: Controfiliburu »

Grę można przejść poniżej 3h nawet na Very Easy żeby dostać rocket launcher?
Siege77

Post autor: Siege77 »

Controfiliburu pisze:Grę można przejść poniżej 3h nawet na Very Easy żeby dostać rocket launcher?
Gre trzeba przejsc na poziomie normal lub wyzszym :(
Controfiliburu

Post autor: Controfiliburu »

Dzięki. Czy da się uratować sztyletem lub paralizatorem przed podniesieniem Jill przez Lab Monstery? Próbowałem przejść grę bez zapisywania się żeby zdobyć osiągnięcie i chwyta mnie potworek naciskam przycisk obrony a tam boom, Jill umarła :D Czy wgl naciskanie biegu, strzałek, akcji i innych przycisków sprawia że postać szybciej uwalnia się z ucisku stworów?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil (2002)”