Ploteczki (fabula)- Możliwe spoilerki

Awatar użytkownika
LimaXa

Ploteczki (fabula)- Możliwe spoilerki

Post autor: LimaXa »

Jak myślicie? kim jest kobieta która uprowadziła Claire i Moirę? Dlaczego do Raid dołączono Weskera?
Czy to możliwe że to Alex Wesker jak spekulują na zagranicznych forach?;p

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Z trybu raid to akurat fabuła z postaciami się nie łączy, tzn nie musimy się doszukiwać, tak samo jak hunk i tak samo wesker to po prostu starzy znajomi dodani do trybu ;)
Odnośnie fabuły i kilku aspektów wstrzymam się do następnych epizodów bo coś czuję, że będą twisty fabularne ;)
Ostatnio zmieniony pt 27 lut, 2015 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
kamil12697

Post autor: kamil12697 »

Co do Weskera w trybie Raid, to poprostu dodatkowy tryb, nie ma on powiązania fabularnego, tak samo z HUNKiem. Mogliby nawet (chyba) dodać każdego kto zmarł, chociaż już to zrobili :rad10:
molte volte
Awatar użytkownika
Kazuo

Post autor: Kazuo »

W poprzedniej części w trybie Szturmu można było grać fabularnymi antagonistami, więc nie widzę powodu, dla którego tym razem miało być inaczej. Zresztą grywalna postać jaką jest Alex Wesker kieruje na pewien trop, a jeżeli dodamy do tego, że znowu walczymy z wirusem Uroboros (być może córeczka postanowiła kontynuować spuściznę ojca?) oraz że na jednym z trailerów było widać zdjęcie Weskera, to... można się zacząć zastanawiać :) Strzelam, że laseczka rządząca wyspą i komunikująca się z Claire, to właśnie Alex.
Awatar użytkownika
LimaXa

Obrazek
Awatar użytkownika
kamil12697

:szok1: Przepraszam za moją niewiedzę... dopiero dzisiaj się dowiedziałem, że Alex to dziewczyna, nie chłopak <facepalm>. Skąd masz to zdjęcie (concept art?)?
molte volte
Awatar użytkownika
LimaXa

Concept art wyjety z gry, na 95 % mamy siostre Weskera;d
W Re5 byly jakies dokumenty o niej i o tym ze na jakiejs wyspie cos tam robila chyba.
Chris zabil jej brata to porwala mu siostre, wszystko sie sklada;p
Awatar użytkownika
squallaz_PL

Post autor: squallaz_PL »

Na jednym trailerze widać jakąś blondynę podobną do Alex. W momencie gdy ma już pokazać paszczę to następuje zmiana ujęcia.
Widać ją w 1m22s:
Spoiler!
Ostatnio zmieniony pn 02 mar, 2015 przez squallaz_PL, łącznie zmieniany 1 raz.
The only thing that can defeat power is more power. That is the one constant in this universe.
Awatar użytkownika
kamil12697

Obrazek
No rzeczywiście, wydaje mi się, że widziałem też zdjęcie Weskera w tym trailerze, zaczyna się robić ciekawie :rad13:
Ostatnio zmieniony pn 02 mar, 2015 przez kamil12697, łącznie zmieniany 1 raz.
molte volte
Awatar użytkownika
LimaXa

Nom , na stówkę chęć zemsty za brata;d
Chociaż ponoć dowiemy sie czegoś czego się nie spodziewamy, może Alex chce ożywić Alberta xD
Awatar użytkownika
Kazuo

Jeżeli to miałaby być zemsta, to musiałoby oznaczać, że dziewczyna była zżyta z bratem, a coś mi się nie chce wierzyć, że Weskerzy są zdolni do okazywania jakichkolwiek pozytywnych uczuć :) To raz. Dwa - bardzo wątpliwe, że to naprawdę jest jego siostra (w sensie biologiczna), bo tak naprawdę Albert wcale nie nazywał się Wesker. To był jego pseudonim nadany mu przez Umbrellę, podobnie jak wielu innym dzieciakom "adoptowanym" przez tę korporację. Obstawiałbym bardziej za tym, że Alex po prostu postanowiła kontynuować plan Alberta (to by wyjaśniało ludzi zainfekowanych Uroborosem), blablabla, kolejna świrnięta persona której marzy się władza nad światem :rad10:
Awatar użytkownika
squallaz_PL

LimaXa pisze:Concept art wyjety z gry, na 95 % mamy siostre Weskera;d
W Re5 byly jakies dokumenty o niej i o tym ze na jakiejs wyspie cos tam robila chyba.
Chris zabil jej brata to porwala mu siostre, wszystko sie sklada;p
Alex Wesker (okaz nr 012) to nie siostra Alberta (okaz nr 013) tylko jedna z 13 bardzo zdolnych dzieciaków, które zostały porwane i nad którymi prowadzono eksperymenty z wirusami. Porwano ich setki, ale tylko ta 13-ka przeszła dalej. Zrobiono im pranie mózgu, pracowano nad nimi a eksperymenty przeżyli tylko Albert i Alex. Każdy z tych dzieciaków miał nazwisko Wesker nadane im od nazwiska pierwszego dyrektora projektu w którym brały udział. Projekt ten zapoczątkował Ozwell Spencer w latach 60-tych. Miało to na celu stworzenie rasy superludzi.

Lista Finałowej Trzynastki :rad5:

Albert Wesker - status - nie żyje
Alex Wesker - status - nieznany
Derek Wesker - status - nie żyje
Felicia Wesker - status - nie żyje
Hans Wesker - status - nie żyje
Hiro Wesker - status - nie żyje
Irma Wesker - status - nie żyje
Jonah Wesker - status - nie żyje
Ken Wesker - status - nie żyje
Laura Wesker - status - nie żyje
Marco Wesker - status - nie żyje
Miles Wesker - status - nie żyje
William Wesker - status - nie żyje
Ostatnio zmieniony wt 03 mar, 2015 przez squallaz_PL, łącznie zmieniany 2 razy.
The only thing that can defeat power is more power. That is the one constant in this universe.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

W sumie nie powinienem tutaj zaglądać, bo jeszcze w grę nie gram, ale jak to bywa nie wytrzymałem i dobrze, bo dowiedziałem się ciekawych rzeczy jak... Alex to kobieta i może maca swoje palce w Revelations 2, ciekawe i ta lista Weskerów jak i twój opis squallaz_PL były mi do dziś raczej nieznane.
Ostatnio zmieniony wt 03 mar, 2015 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LimaXa

Leon. KennedY pisze:Alex to kobieta i może maca swoje palce w Revelations 2, ciekawe i ta lista Weskerów jak i twój opis squallaz_PL były mi do dziś raczej nieznane.
potwierdzoneee, Alex w ep2;p
Awatar użytkownika
squallaz_PL

Ark Thompson, który był głównym bohaterem w Resident Evil: Survivor, pojawi się w RE:R2. Chłopiec był na liście którą na statku miał Neil Fisher:
Spoiler!
A tu Dan Green, który podkładka głos:
Spoiler!
Ostatnio zmieniony pn 09 mar, 2015 przez squallaz_PL, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Kazuo

Wow, tego się nie spodziewałem.
Awatar użytkownika
TheMitu97

Post autor: TheMitu97 »

Wybaczcie, że mogę wam popsuć humorki, lecz
Spoiler!
Awatar użytkownika
LimaXa

Ten temat to spoiler, po co w spoilery dajecie?;p
Awatar użytkownika
Kazuo

Faktycznie Barry mijał truchło jakiegoś Thompsona. W sumie to byłoby fajne puszczenie oczka w stronę weteranów serii, gdyby wrzucili tu Arka, chociaż to od początku wydawało mi się podejrzane, bo niby skąd kolo (detektyw btw, jeżeli dobrze pamiętam jego profesję) miałby się nagle wziąć w szeregach Terra Save? Szkoda, szkoda.
Awatar użytkownika
LimaXa

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WKdp35DXHdc[/youtube]

Kolejny boss Neil i bedzie duzo lagow w tej fabryce;p czuje 5 fpsow...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Revelations 2”