RE: Revelations 2
- squallaz_PL
Gra dostępna. Epizod 1 waży 2,9gb. Gra jest po Polsku. Dialogi do wyboru po angielsku, francusku, japońsku, niemiecku. Po uruchomieniu gra sprawdza dane do pobrania i pyta o przejście do sklepu. W sklepie są dostępne pozycje darmowe i płatne. W sumie 27:
- Resident Evil: Revelations 2 - Pakiet Zgodności
- Szturm: Ostrze Samuraja i Części (Szybkie Prześladowanie - Poziom 25) - 4,15zł
- Strój Komendanta - Barry - 12,5zł
- RE Revelations - Subskrypcja Serii - 84zł
- Szturm: Magazyn Dla Broni C (72 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Broni B (72 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Broni A (72 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Python i Części (Mały Zasięg - Poziom 25) - 4,15zł
- Szturm: Karabin Wyborowy SVD i Części (Duży Zasięg - Poziom 25) - 4,14zł
- Szturm: Karabinek Automatyczny NSR47 i Części (Szybki Strzał - Poziom 25) - 4,15zł
- Szturm: Chicago Typewriter i Części (Wsparcie Soniczne - Poziom 25) - 4,15zł
- Szturm: Strzelba TAP194 i Części (Pewna Ręką - Poziom 25) - 4,15zł
- Szturm: Magazyn Dla Części C (100 Slotów) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Albumów A (24 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Albumów B (24 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Części B (100 Slotów) - 8,25zł
- Szturm: Kryształy Życia x25 - 16,5zł
- Szturm: Kryształy Życia x12 - 8,25zł
- Szturm: Kryształy Życia x5 - 4,15zł
- Szturm: Paczka Klasycznych Map - 21zł
- Postać Trybu Szturmu: Albert Wesker (Umiejętność - Anulowanie Uników) - 10,5zł
- Szturm: Magazyn Dla Części A (100 Slotów) - 8,25zł
- Postać Trybu Szturmu: Hunk (Umiejętność - Niewidzialność) - Darmowe
- Strój Lottie (Strój Ulubionego Misia) - Natalia - 12,5zł
- Strój Miejskiego Ninja - Moira - 12,5zł
- Strój Rodeo - Claire - 12,5zł
- Paczka Strojów (Oryginalne Stroje dla Każdej z 4 Głównych Postaci) - 42zł
Za ocenianie Albumów dostaje się bronie i części.
- Resident Evil: Revelations 2 - Pakiet Zgodności
- Szturm: Ostrze Samuraja i Części (Szybkie Prześladowanie - Poziom 25) - 4,15zł
- Strój Komendanta - Barry - 12,5zł
- RE Revelations - Subskrypcja Serii - 84zł
- Szturm: Magazyn Dla Broni C (72 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Broni B (72 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Broni A (72 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Python i Części (Mały Zasięg - Poziom 25) - 4,15zł
- Szturm: Karabin Wyborowy SVD i Części (Duży Zasięg - Poziom 25) - 4,14zł
- Szturm: Karabinek Automatyczny NSR47 i Części (Szybki Strzał - Poziom 25) - 4,15zł
- Szturm: Chicago Typewriter i Części (Wsparcie Soniczne - Poziom 25) - 4,15zł
- Szturm: Strzelba TAP194 i Części (Pewna Ręką - Poziom 25) - 4,15zł
- Szturm: Magazyn Dla Części C (100 Slotów) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Albumów A (24 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Albumów B (24 Sloty) - 8,25zł
- Szturm: Magazyn Dla Części B (100 Slotów) - 8,25zł
- Szturm: Kryształy Życia x25 - 16,5zł
- Szturm: Kryształy Życia x12 - 8,25zł
- Szturm: Kryształy Życia x5 - 4,15zł
- Szturm: Paczka Klasycznych Map - 21zł
- Postać Trybu Szturmu: Albert Wesker (Umiejętność - Anulowanie Uników) - 10,5zł
- Szturm: Magazyn Dla Części A (100 Slotów) - 8,25zł
- Postać Trybu Szturmu: Hunk (Umiejętność - Niewidzialność) - Darmowe
- Strój Lottie (Strój Ulubionego Misia) - Natalia - 12,5zł
- Strój Miejskiego Ninja - Moira - 12,5zł
- Strój Rodeo - Claire - 12,5zł
- Paczka Strojów (Oryginalne Stroje dla Każdej z 4 Głównych Postaci) - 42zł
Za ocenianie Albumów dostaje się bronie i części.
The only thing that can defeat power is more power. That is the one constant in this universe.
Jeden kupiłem, na pozostałe czekam w pudełku
kosmos
Premierowy zwiastun:
http://youtu.be/3IMxhH0o-LY
Premierowy zwiastun:
http://youtu.be/3IMxhH0o-LY
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Pierwsze oceny:
Destructoid - 90
Game Spot - 70
IGN - 70
Xbox Achievements - 70
Game Revolution - 70
Jest nieźle
W wersji na PC potwierdzono brak trybu kooperacji na monitorku
Destructoid - 90
Game Spot - 70
IGN - 70
Xbox Achievements - 70
Game Revolution - 70
Jest nieźle
W wersji na PC potwierdzono brak trybu kooperacji na monitorku
Ostatnio zmieniony śr 25 lut, 2015 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
Sprzedałam kilka skrzynek z CS GO i kupiłam EP1 z dodatkowymi kostiumami, właśnie 18 GB pobieram, za długo już czekam na te pudełkową wersje;/
Lipka że nie ma możliwości gry Online w Raid ;/
Więcej info podam po pierwszym starciu z grą.
PS. Modderzy odkryli w plikach gry gotowe skiny Leona i Chrisa z Re6 , więc pewnie to będą kolejne postacie z Raid Mode;d
Lipka że nie ma możliwości gry Online w Raid ;/
Więcej info podam po pierwszym starciu z grą.
Nie pyka;d
PS. Modderzy odkryli w plikach gry gotowe skiny Leona i Chrisa z Re6 , więc pewnie to będą kolejne postacie z Raid Mode;d
Ostatnio zmieniony śr 25 lut, 2015 przez LimaXa, łącznie zmieniany 1 raz.
Gram. Póki co ukończyłem rozdział Claire, który na hardzie zajął mi dwie godziny (sporo ginąłem, na normalu podejrzewam, że jest do przejścia w godzinę z małym hakiem), teraz biorę się za Barry'ego, a na końcu wezmę się ostro za Raid Mode (póki co ledwie go liznąłem). Mimo, że na tę chwilę dostaliśmy zaledwie 1/4 gry, to i tak śmiało można powiedzieć, że grania będzie MNÓSTWO - przynajmniej dla osób, które będą chciały te grę masterować. Tradycyjnie za każdy rozdział dostajemy ocenę, a przy okazji punkty do rozlokowania na poszczególne skille (szybsze uniki, mocniejsze ataki nożem, itp. itd., jest tego naprawdę mnóstwo) oraz bonusy za znajdźki: artworki, filmiki, notatki etc. Z tego co widzę Raid to w ogóle inna bajka i spore rozwinięcie trybu znanego z poprzedniej części, nic tylko czekać aż będzie można w to pykać online, bo rzeźniczenie w multi zapowiada się na ocean grywalności.
Co mi się nie spodobało? Jedynie grafika. Wizualnie gra prezentuje się fatalnie, przez większość czasu czułem się jakbym grał na ps2, a nie na ps3. Na current-genach pewnie wygląda to lepiej, niestety nie mam porównania, więc tego nie potwierdzę. Cała reszta już to piękny powrót serii do formy. Klimat można ciąć maczetą - lokacje są mroczne, przeciwnicy mają schizujący design i generalnie jest najbardziej "horrorowo" od czasu... RE0? Chyba tak. Również gameplay daje radę, nie ma mowy od wesołym rozdawaniu kopniaków i bawieniu się w Rambo jak to było w RE6, tym razem liczy się praca zespołowa, oszczędzanie nabojów i ostrożne eksplorowanie lokacji (czyli kolejne dobre porównanie z RE Zero
). Jako hardkorowy fan serii jestem zadowolony z pierwszego pakietu Revelations 2 - gra daję radę i fabularnie i gameplayowo i również pod względem mrocznej, gęstej atmosfery. Czekam na więcej 
Co mi się nie spodobało? Jedynie grafika. Wizualnie gra prezentuje się fatalnie, przez większość czasu czułem się jakbym grał na ps2, a nie na ps3. Na current-genach pewnie wygląda to lepiej, niestety nie mam porównania, więc tego nie potwierdzę. Cała reszta już to piękny powrót serii do formy. Klimat można ciąć maczetą - lokacje są mroczne, przeciwnicy mają schizujący design i generalnie jest najbardziej "horrorowo" od czasu... RE0? Chyba tak. Również gameplay daje radę, nie ma mowy od wesołym rozdawaniu kopniaków i bawieniu się w Rambo jak to było w RE6, tym razem liczy się praca zespołowa, oszczędzanie nabojów i ostrożne eksplorowanie lokacji (czyli kolejne dobre porównanie z RE Zero
-
John0477
ReR2 loading
Witam jestem nowy na forum😉
Otóż mam problem złożyłem zamowienie przed premierowe i dostałem demo 24.2.15
Ok gram 7 minut i demo niema😉 dnia 25.2.15 dostałem pełna wersje i mam problem bo gra sie ładuje i ładuje i nie można jej włączyć czy to jakiś Bug capcomu? Ma ktoś taki problem?
Pozdrawiam
Otóż mam problem złożyłem zamowienie przed premierowe i dostałem demo 24.2.15
Ok gram 7 minut i demo niema😉 dnia 25.2.15 dostałem pełna wersje i mam problem bo gra sie ładuje i ładuje i nie można jej włączyć czy to jakiś Bug capcomu? Ma ktoś taki problem?
Pozdrawiam
-
Controfiliburu
Mam problem.
Nie ważne, przejście było przez szopę
Spoiler!
EDIT:Nie ważne, przejście było przez szopę
Ostatnio zmieniony czw 26 lut, 2015 przez Controfiliburu, łącznie zmieniany 2 razy.
Raid strasznie wciąga. Mam już 12 lv. Barry'ego i naprawdę żałuję, że już teraz nie można w to grać online, w multi ta gra dopiero pokazałby pazur
Ale nawet samemu jest fajnie, tylko jakoś tak... łatwo - jak na razie zgarniam wszystkie medale jakie tylko się da (jedynka była pod tym względem o wiele bardziej hardkorowa) i tylko raz zginąłem. Bardzo dziwne, że pokazują w tym trybie przeciwników, których nie było jeszcze nawet w fabule, z drugiej strony fajnie, że pojawiają się gościnnie wrogowie z poprzednich odsłon
Udało mi się odblokować
Grania co niemiara.
Spoiler!
, ale póki co i tak wolę grać misiaczkiem-Barrym http://residentevil.com.br/site/jogos-2 ... ter-vazado
Claire będzie miała strój z RE2. Szkoda że Leon dostanie te marne ciuszki z RE6, wolałbym go w uniformie RPD albo w kurteczce z RE4
Claire będzie miała strój z RE2. Szkoda że Leon dostanie te marne ciuszki z RE6, wolałbym go w uniformie RPD albo w kurteczce z RE4
Ostatnio zmieniony pt 27 lut, 2015 przez Kazuo, łącznie zmieniany 1 raz.
Na youtube filmik z wszystkimi kostiumami i postaciami jest;pKazuo pisze:http://residentevil.com.br/site/jogos-2 ... ter-vazado
btw...strasznie crashe ma ta wersja pc, nie dosc ze scina to wywala przy dobieraniu misji.
- kamil12697
I ja zacząłem grać, wrażenia zdecydowanie na plus! Klimat jest fajny, przy pierwszym spotkaniu z przeciwnikiem podskoczyłem na krześle! Postać Moiry jak narazie wydaje się przydatna (Nie to co Ashley
) Po przegraniu 44 minut oceniam grę na 8, dlaczego nie na więcej? Otóż mianowicie, mam lagi, gra jest niestablina, muszę grać na niskich co przypomina mi RE4 z PS2
(Komp powinien dać radę, RE6 działa na Ultra...) Polecam tą grę wszystkim fanom RE, klimatem pobija RE6
A, i mógłby mi ktoś powiedzieć o co chodzi w trybie Szturmu?
molte volte
kamil12697 pisze:I ja zacząłem grać, wrażenia zdecydowanie na plus! Klimat jest fajny, przy pierwszym spotkaniu z przeciwnikiem podskoczyłem na krześle! Postać Moiry jak narazie wydaje się przydatna (Nie to co Ashley) Po przegraniu 44 minut oceniam grę na 8, dlaczego nie na więcej? Otóż mianowicie, mam lagi, gra jest niestablina, muszę grać na niskich co przypomina mi RE4 z PS2
(Komp powinien dać radę, RE6 działa na Ultra...) Polecam tą grę wszystkim fanom RE, klimatem pobija RE6
Wersja PC strasznie jest niestabilna racja, mi też laguje a poprzednie Reski ładnie działały;/
Nawet na niskich mnie lagsi...
W Szturmie musisz szturmować wrogów;d
Chodzi o zabijanie potworków, im szybciej, bez strat ziółek tym lepiej.
Taa ja na PC ledwo 9 ubiłam Claire bo ciągle wywala mi crash na pulpit xDKazuo pisze:A na ps3 cały czas trzeba grać offline, no i zakupione dodatki nie działająMam nadzieję, że w Capcom już coś z tym robią, bo to jakaś paranoja.
Obecnie mam 31 lv. u Barry'ego i prawie wszystkie misje w Raid wymaksowane. Gra w ogóle się nie nudzi
Ostatnio zmieniony pt 27 lut, 2015 przez LimaXa, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamil12697
No to REV2 Episode 1 ukończone
! Wrażenia pozytywne (tylko te lagi...). Przeszedłem grę w 2 posiedzenia (trwające około 1h jedno), nie jest to jakiś duży wynik, ale pamiętajmy, że to dopiero 1 epizod z kilku (chyba 6).
.
Spoiler!
To teraz czas na Szturm, po kilku rundkach mam 3lvl Weskera
Ostatnio zmieniony pt 27 lut, 2015 przez kamil12697, łącznie zmieniany 2 razy.
molte volte
-
Controfiliburu
Odcinek pierwszy super, jednak granie na mniejszym poziomie trudności niż najwyższy jest za proste
Trochę mnie wkurzało że gram cały czas Moirą, "a co jak ominę jakiś przedmiot?". Z Natalią jest lepiej bo umiejętność jest przydatna także w inny sposób. Ale tutaj to naprawi coop jeśli któryś znajomy w końcu zakupi grę
Raid mode jest super, nigdy chyba się nie znudzi. 14 poziom Claire
Problemy mam tylko z trybem ochrony celu. Posiadam wszystkie DLC i nie wiem czy to zasługa ich czy już tak jest w podstawowej grze ale użyte lokacje to znakomity pomysł. Nie mamy pojęcia co odwiedzimy w następnych odcinkach więc skupiamy się na grze a nie na zapoznawaniu się z mapką.
Czy może mi ktoś wyjaśnić jak będzie wyglądała opcja coopa w raid mode? Normalnie będą dwie postaci na jednej mapie i łączą siły? Przeszedłem tylko story mode w pierwszej części.
Raid mode jest super, nigdy chyba się nie znudzi. 14 poziom Claire
Czy może mi ktoś wyjaśnić jak będzie wyglądała opcja coopa w raid mode? Normalnie będą dwie postaci na jednej mapie i łączą siły? Przeszedłem tylko story mode w pierwszej części.
Spoiler!
Spoiler!
Ostatnio zmieniony pt 27 lut, 2015 przez Controfiliburu, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamil12697
@Controfiliburu
Co do coopa, w wersji PC nie będzie SplitScreen`a, tryb online zostanie jakiś czas po premierze udostępniony, a co do współpracy, wydaje mi się, że będzie tak jak mówisz (chociaż mogę się mylić).
Co do coopa, w wersji PC nie będzie SplitScreen`a, tryb online zostanie jakiś czas po premierze udostępniony, a co do współpracy, wydaje mi się, że będzie tak jak mówisz (chociaż mogę się mylić).
Spoiler!
Ostatnio zmieniony pt 27 lut, 2015 przez kamil12697, łącznie zmieniany 2 razy.
molte volte