Może będą jacyś w kolejnych misjach (po cichu liczę na Lickery). A tymczasem natykam się na przeciwników fabularnych (?), których jeszcze nie spotkałem ani w trakcie przygody Claire ani Barry'ego.
Drugi epizod skończony. Jest zdecydowanie intensywniej niż poprzednio - więcej akcji, więcej napinających nerwy momentów, a same chaptery są przynajmniej 2 razy dłuższe i tyle samo trudniejsze. Grając na hardzie naprawdę trzeba się liczyć z każdym wystrzelonym pociskiem. Przy okazji pierwszego Revelations Capcom zarzekało się, że wykona powrót do korzeni, ale wydaje mi się, że dopiero tym razem dopięli swego - klimat daje radę niesamowicie, jest survival, jest horror. Słabiutką grafikę nadrabia świetny design przeciwników oraz lokacji, zdecydowanie jest MROCZNIE, a zapowiedź trzeciego epizodu zapowiada pod tym względem wyżyny serii. Można chyba powiedzieć, że to pierwszy najbardziej horrorowy Resident od czasu Resident Evil 3 (który moim zdaniem był ostatnią straszną częścią). Niby "tylko" spinoff, a jednak jestem zdania, że ta podseria już przerosła Residenty z głównego nurtu, ze średnio udaną szóstką na czele. Zobaczymy co pokażą ostatnie dwa odcinki.
Ostatnio zmieniony pt 06 mar, 2015 przez Kazuo, łącznie zmieniany 1 raz.
Znalazł ktoś jakiegoś fixa na te ścinanie się? Bo cholera gram, wszystko chodzi płynnie ale co chwile łapie zwieche na ok. 2 sekundy, tak samo po strzale..
DeeAy pisze:Znalazł ktoś jakiegoś fixa na te ścinanie się? Bo cholera gram, wszystko chodzi płynnie ale co chwile łapie zwieche na ok. 2 sekundy, tak samo po strzale..
Nie, mi dziś strasznie tniee, Pedra na odliczaniu zabić nie moge, zacina mnie i w tym momencie ten mnie świrduje xD
Pogięło ich ostro z tym trybem niewidzialnych przeciwników. O ile samo przejście tego trybu, to kaszka z mleczkiem, tak już zrobienie najwyżej oceny daje mocno w kość. Walka na czas o ile się nie mylę ma ustawiony poziom trudności normal, ale Invisible Enemies, to już ewidentnie hard (takie samo rozstawienie przeciwników oraz ich siła/wytrzymałość). Bardzo nie podobało mi się o utrudnienie w REmake'u i tutaj jest tak samo wkurzające...
O w mordę. Udało się capcom'owi z tymi epizodami... Miałem kupić tą grę za rok jak stanieje, ale zagrałem pierwszy ep i tak mnie ciekawość żarła co będzie dalej...a teraz,po ostatniej scenie z kampani Barrego, jeszcze bardziej czekam na kolejny i niestety ostatni już epizod
Cholera,czytam,czytam,czytam i napaliłem się na tą gre bo wychodzi na to że powrót Barego i Claire się udał.No nic ogram we WRZEŚNIU na PS4 w pudełku(WESKER).
Wiadomo czy na płycie pojawią się wszystkie DLC, których teraz pełno w PS Store? Weskera nie dali nawet w Season Pass za który trzeba wyłożyć ponad stówę. Zauważyłem też, że im bliżej do premiery edycji w pudełku tym ceny idą w górę. Najpierw miało być po 139 a obecnia cenowo pułap zbliża się niebezpiecznie do 180 zeta.
Nemesis US pisze:Wiadomo czy na płycie pojawią się wszystkie DLC, których teraz pełno w PS Store? Weskera nie dali nawet w Season Pass za który trzeba wyłożyć ponad stówę. Zauważyłem też, że im bliżej do premiery edycji w pudełku tym ceny idą w górę. Najpierw miało być po 139 a obecnia cenowo pułap zbliża się niebezpiecznie do 180 zeta.
Na płycie pojawią się hunk dlc,wesker dlc,throwback map pack i dwa ep bonusowe.
Ostatnio zmieniony ndz 15 mar, 2015 przez LimaXa, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie osobiście dobiło gdy ujżałem cenę oraz ilość tych malutkich wręcz dlc,a co do postaci to bonus dla tych którzy zapłacą drożej i poczekają na pudełko,stąd był hejt w internecie na sens wydania gry w formie epizodów.
DLC są słabiutkie i zbędne. Ktoś kto kupił wersję cyfrową nie ma absolutnie co płakać, że bez wyłożenia dodatkowych pieniędzy nie będzie miał do tego dostępu. Żeby jeszcze te nowe ciuszki dla postaci jakoś fajne wyglądały....
Na PS Store jest już finałowy odcinek do ściągnięcia. Ponadto nowy pakiet misji do Szturmu i dwa bonusowe chaptery. Można się też zalogować w końcu do ResidentEvil.net i (chyba) grać online w Raid mode.
Mam takie małe pytanie, tylko nie wiem, czy to dobry temat. Jeśli nie, to przepraszam.
Otóż posiadam pobrane wszystkie cztery epizody, po sprawdzeniu materiałów do pobrania oraz pakietu zgodności pojawia się 'Wczytywanie' w lewym dolnym rogu. No i tak czekam i czekam, aż się załaduje, ale nic się nie dzieje. Czy mogę uzyskać jakąś pomoc? Gdyż przyznam szczerze, takie długie czekanie troszkę mnie dobija.
Musisz uruchomić grę będąc dołączonym od internetu. Gdy będziesz już w menu głównym to wtedy połącz się z netem i dalej gra będzie działać bez problemu.
The only thing that can defeat power is more power. That is the one constant in this universe.
Dziękuję za radę, tylko zapomniałam dodać, że gram na PS3 i system każe mi zakończyć grę, kiedy będę chciała ponownie uruchomić połączenie internetowe.