RE: Revelations 2

Awatar użytkownika
squallaz_PL

Post autor: squallaz_PL »

Jak każe zakończyć? Uruchamiasz konsolę, nie podłączasz netu i uruchamiasz grę. Jak podczas wgrywania gra będzie chciała połączyć się z PlayStation Network to robisz anuluj. Jak zapyta czy napewno nie chcesz podłączyć się do netu to robisz że nie i po chwili będziesz w menu głównym gry.
Ostatnio zmieniony śr 18 mar, 2015 przez squallaz_PL, łącznie zmieniany 1 raz.
The only thing that can defeat power is more power. That is the one constant in this universe.
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

To już ogarnęłam, lecz gdybym chciała z kimś zagrać w Raid albo przesłać dane to RE.net, to jak byłabym w stanie to zrobić?
Awatar użytkownika
squallaz_PL

Gdy już włączy się menu główne w grze to wtedy wciskasz przycisk PS na padzie i wpisujesz się do PlayStation Network i już możesz grać online i synchronizować dane z RE.net
The only thing that can defeat power is more power. That is the one constant in this universe.
Awatar użytkownika
Kazuo

Post autor: Kazuo »

Jak dla mnie parodią jest to, że patch, który wyszedł wraz z czwartym epizodem, nie naprawia tego błędu.
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Wszystko jest już dobrze. Bardzo dziękuję za pomoc. :)
Awatar użytkownika
squallaz_PL

I platyna wpadła :rad13:
Spoiler!
Ostatnio zmieniony śr 18 mar, 2015 przez squallaz_PL, łącznie zmieniany 2 razy.
john0477

Post autor: john0477 »

Kazuo pisze:Jak dla mnie parodią jest to, że patch, który wyszedł wraz z czwartym epizodem, nie naprawia tego błędu.
To juz jest czwarty epizod? Nawet nie wiem😉
john0477

squallaz_PL pisze:I platyna wpadła :rad13:
Spoiler!
Gratuluje😉

Ciężki było jak ogarnoles sprawę z nożem , jaki poziom ?

by Deus Ex: Edytuj posty, zamiast dopisywać jeden po drugim, następnym razem będzie ostrzeżenie za spam.
Ostatnio zmieniony śr 18 mar, 2015 przez john0477, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
squallaz_PL

Ogólnie gra nie jest trudna. Nawet na trudnym poziomie. No Escape jeszcze nie grałem. Zabawa jest w trybie Odliczanie. Trzeba znać dobrze rozdziały, żeby wiedzieć gdzie biec, kogo pobić, co zabrać, aby nie tracić sekund. Odliczanie ma ustawiony poziom Normalny. Tryb Niewidzialny to jeszcze większa zabawa. Ma ustawiony poziom Trudny. Tu jest łatwiej bo nie trzeba się spieszyć, a niewidocznych przeciwników można omijać jak jest możliwość. Każdy z tych trybów ma od początku na każdym levelu zdefiniowane przedmioty w inwentarzu. Nie przechodzą przedmioty z poprzedniego epizodu do następnego. Wszystko jest z góry ustawione przez twórców. Zdobywanie medali jest ciekawe. Nie raz trzeba powtarzać poziom, żeby wszystko osiągnąć. Przejście epizodu Claire i Barry'ego używając noża jest łatwe, ale trzeba wiedzieć jak, żeby zostało zaliczone. Najlepiej poziom Łatwy (szybko można) i pierwszy epizod. Całą broń należy odłożyć do magazynu na początku. Kierować Moira'ą i Natalią. NIE WOLNO świecić latarką na przeciwników, machać choćby raz łomem, wskazywać cokolwiek palcem Natalii, przechodzić planszę ukrywając się, atakować z zaskoczenia, dobijać wrogów, kopać gdy są ogłuszenie. Można używać ostrzy tnących. Można użyć miotacza płomieni w więzieniu, ale lepiej nie bo Barry będzie mieć wtedy łatwiej. Ogólnie biec i atakować Claire i Barrym tych których należy pacnąć a resztę olać i nie dopuścić aby druga postać zrobiła niepotrzebny atak. Najlepiej grać w trybie kooperacji samemu na dwa pady lub z kimś kto tylko będzie biegać za główną postacią.
Nożem nawet na wyższych poziomach fajnie paca się Miotacza (Vulcan Blubber) i przez to oszczędza ammo.
Ostatnio zmieniony czw 19 mar, 2015 przez squallaz_PL, łącznie zmieniany 2 razy.
john0477

A jak z medalionami? Zdobył ktoś wszystkie?
Awatar użytkownika
Kazuo

Medale to akurat pryszcz, czasem trzeba tylko po kilka razy powtórzyć dany etap. Walka z czasem to też bułeczka z masełkiem, twórcy nie żałowali klepsydr z czasem, które są rozstawione co krok (z reguły pod koniec rozdziału mam jeszcze kilka min. w zapasie). Najtrudniej jest z niewidzialnymi przeciwnikami - może i nie trzeba się spieszyć, ale trzeba perfekcyjnie znać rozstawienie wrogów i większość z nich omijać (co wcale nie jest takie łatwe), bo ammo wiecznie brakuje.
Awatar użytkownika
squallaz_PL

john0477 pisze:A jak z medalionami? Zdobył ktoś wszystkie?
Zdobyłem, bo potrzebne są do Platyny. Nie są trudne. W trybie niewidzialnym Moira może podświetlać, a Natalia widzi przeciwników dlatego ten tryb jest łatwy chociaż ma ustawiony poziom trudny. Ammo starcza jak opanuje się kogo jak można załatwić. W trybie Odliczania jedynie problem może być w trzecim epizodzie Barry'ego w kanałach. Ale po ogarnięciu tego to czasu zostaje dużo.
Ostatnio zmieniony czw 19 mar, 2015 przez squallaz_PL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kazuo

squallaz_PL pisze:W trybie niewidzialnym Moira może podświetlać, a Natalia widzi przeciwników dlatego ten tryb jest łatwy chociaż ma ustawiony poziom trudny.
To spróbuj zdobyć ocenę S w każdym chapterze i powiedz mi wtedy czy jest łatwo :rad10:
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

Crapcom wreszcie wydał patcha na PC i można grać w miarę normalnie ;d
Lekko tnie dalej , na Raid zwłaszcza przy oddaniu pierwszego strzału lub rozwaleniu pierwszej skrzynki...ale da się żyć(przynajmniej nie laguje przy ogniu czy celowaniu ze snajperki;d).
Wreszcie mogłam odliczanie przejść...jej.
A i bonusowe episody, ten pierwszy jest boski, dużo zabawy ale ten z Natalką to kiszka nuda , i w dodatku cięzko by nie zauwazyli .
Awatar użytkownika
Kazuo

Gra skończona. Wrzuciłbym recenzję, którą zapodałem na forum Nikogo, ale tutaj moderacja jest niestety zbyt cięta na wulgaryzmy (także te ocenzurowane z tego co zauważyłem) i w ogóle reżim totalny, więc raczej odpuszczę :rad10: W każdym razie świetny Resident. Z kilkoma sporymi wadami, ale najważniejsze, że bardzo grywalny. Ode mnie solidne 8/10.

E: daję linka, jeżeli kogoś w ogóle interesują mnie wypociny :rad12:
http://nikogoforum.pl/topic/7338-reside ... ?p=1668366
Ostatnio zmieniony pt 20 mar, 2015 przez Kazuo, łącznie zmieniany 2 razy.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Kazuo pisze:Gra skończona. Wrzuciłbym recenzję, którą zapodałem na forum Nikogo, ale tutaj moderacja jest niestety zbyt cięta na wulgaryzmy (także te ocenzurowane z tego co zauważyłem) i w ogóle reżim totalny, więc raczej odpuszczę :rad10: W każdym razie świetny Resident. Z kilkoma sporymi wadami, ale najważniejsze, że bardzo grywalny. Ode mnie solidne 8/10.
Zawsze możesz wrzucić linka do tamtego forum. Zresztą ja już czytałem, bo mam tam konto :P.
Awatar użytkownika
Kazuo

Serio? Taki sam nick? :rad7:

A żeby nie spamować - do ogrania zostały mi jeszcze epizody Natalii i Moiry, ale nie sądzę, żeby wpłynęły znacząco na moją ocenę. Tymczasem zacieram już rączki na myśl o ilości zadań do zaliczenia i rzeczy do odblokowania. W porównaniu do RE6 tę część aż chce się masterować.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dziś premiera pudełkowa, polecam jak 10/10 :)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Kazuo

Przeszedłem bonusowe chaptery. Natalia dostała strasznie nudny i słaby dodatek - 3 krótkie poziomy oparte na skradaniu. Zieeeew. Natomiast Moira wręcz przeciwnie - 3 soczyste, warto dodać, że całkiem hardkorowe etapy pełne strzelania (+1 skradany, ale i tak lepszy niż w przypadku Natalki). Przyznam, że grając na hardzie (mamy tylko easy i hard do wyboru) naprawdę się nawkurzałem, a przygodę Moiry udało mi się skończyć ledwo ledwo, na tyle, że ostatnich przeciwników musiałem wykańczać nożem. Ogólnie jestem zadowolony :rad10:
Awatar użytkownika
squallaz_PL

Udało się ukończyć wszystkie epizody na S:
Spoiler!
Zabawa jest w trzecim epizodzie Claire i czwartym epizodzie Barry'ego na poziomie Bez Ucieczki.
Ostatnio zmieniony sob 21 mar, 2015 przez squallaz_PL, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Revelations 2”