Kilka już lat temu kupiłem Remake'a na NGC, zarówno konsolę jak i grę ( a w zasadzie gry, bo na "kostkę" mam jeszcze RE 0 i RE2) nadal posiadam i prawdę mówiąc nie czuję potrzeby nabywania tej gry jeszcze raz, NGC grzecznie zajmuje miejsce pod TV, kwestia chęci i czasu a tych czasami nie za wielePotwierdzam, na razie jest nas trzech, trochę słabo jak na całą scenę PL albo i smutno, że mało osób sięgneło po tego klasyka (nie mówię o 100%)
REmake Remastered HD (PS4, XONE, PC, PS3, X360)
-
nemesisdestro
Też posiadam od premiery na wersji GC
ale polecam raz jeszcze, chociażby na jakość wykonania i odbioru na teraźniejszym sprzęcie no i plusik dodatki oraz wspieranie firmy
i czekanie na kolejne remastery dla fanów 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
- Nemesis US
Ludzie na innych forach kupili REmastera i mają problemy z przejściem gry na Easy...
Poza tym wystarczy spojrzeć na rankingi i wszystko widać jak na dłoni.
@nemesisdestro: też tak uważałem dopóki sam nie spróbowałem odświeżonej wersji. Magia wraca i aż chce się grac.
Poza tym wystarczy spojrzeć na rankingi i wszystko widać jak na dłoni.
@nemesisdestro: też tak uważałem dopóki sam nie spróbowałem odświeżonej wersji. Magia wraca i aż chce się grac.
Ostatnio zmieniony czw 19 mar, 2015 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Trzeba przyznać, że Remaster REmake'a jest naprawdę świetny, jakość wykonania, dostosowanie gry do standardów panoramicznych wyświetlaczy (16:9). Tak jak ktoś napisał wyżej, magia wraca. Sam przez ostatnie dni ogrywałem Remastera jak żadną inną grę od czasów premiery RE5. Platyna zdobyta, i trzeba przyznać, że dla graczy, którzy grali w tę grę wcześniej, jak i dla samych fanów, platyna może być tylko czasochłonna, lecz dla reszty, którzy nie mieli przyjemności obcowania z nią, może być ona bardzo wymagająca. Największy fun sprawił chyba tryb Invisible Mode, choć przechodzenie gry samym nożem również wymagało sprawnego poruszania się po lokacjach, szczególnie w mansion przy Hunterach. Przez ostatnie kilka dni przechodziłem grę kilkukrotnie praktycznie na raz, by powbijać pucharki, gdyż na dysku Remaster przebywa praktycznie od premiery, a dopiero teraz zabrałem się za splatynowanie go. Naprawdę warto, sama gra to majstersztyk gatunku Survival-Horror, i odczucia co do samej gry są tak samo mocne i dogłębne jak za starych czasów na NGC. 
Ostatnio zmieniony czw 19 mar, 2015 przez Jaro7, łącznie zmieniany 1 raz.
Gratuluję i podzielam Twoją opinię
Jaro, wrzuć w temat hall of fame fotkę z platyny to wrzucę Cię od razu do lity najlepszych z najstarszych 
Ostatnio zmieniony pt 20 mar, 2015 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam
Czytając niektóre posty mam wrażenie, że niektóre osoby przeszły by ją nawet z zamkniętymi oczami bez stresu i jak najszybciej. Ja przechodząc na poziomie łatwym miałem nie jednokrotnie problemy i czasem musiałem posiłkować się poradnikiem lub poradami innych graczy. Nie chcę myśleć co by było jakbym grał na wyższych poziomach pewnie na normalnym bym sobie jeszcze poradził, ale pewnie bez zgonów by się nie obeszło. Grając Jill gra zajęła mi 14h z minutami zaś już z Chrisem 10h z minutami. Sterowanie jest archaiczne, ale grałem w RECV i akurat do sterowania się przyzwyczaiłem. Inna rzecz, że pierwszy raz w tę produkcję grałem i muszę powiedzieć, że czuć tu inny klimat niż w dzisiejszych RE. Co do klimatu tez akurat został nie zmieniony. Dla dzisiejszych standardów gdzie zapisy są automatyczne, zapisy są za pomocą maszyn do pisania, są skrzynie do przechowywania różnych rzeczy, które nie mieszczą się w ekwipunku, który jest mały, występuje wiele prostych i trudniejszych zagadek gra jest archaiczna.
Czytając niektóre posty mam wrażenie, że niektóre osoby przeszły by ją nawet z zamkniętymi oczami bez stresu i jak najszybciej. Ja przechodząc na poziomie łatwym miałem nie jednokrotnie problemy i czasem musiałem posiłkować się poradnikiem lub poradami innych graczy. Nie chcę myśleć co by było jakbym grał na wyższych poziomach pewnie na normalnym bym sobie jeszcze poradził, ale pewnie bez zgonów by się nie obeszło. Grając Jill gra zajęła mi 14h z minutami zaś już z Chrisem 10h z minutami. Sterowanie jest archaiczne, ale grałem w RECV i akurat do sterowania się przyzwyczaiłem. Inna rzecz, że pierwszy raz w tę produkcję grałem i muszę powiedzieć, że czuć tu inny klimat niż w dzisiejszych RE. Co do klimatu tez akurat został nie zmieniony. Dla dzisiejszych standardów gdzie zapisy są automatyczne, zapisy są za pomocą maszyn do pisania, są skrzynie do przechowywania różnych rzeczy, które nie mieszczą się w ekwipunku, który jest mały, występuje wiele prostych i trudniejszych zagadek gra jest archaiczna.
Nie miałeś za bardzo styczności z pierwszymi Residentami lata temu co? 
RE6 jest świetne, tego nie kwestionuje i masz racje, starsze odsłony w dzisiejszych czasach są archaiczne, prawo czasu i zbytu oraz technologii 
Sorry niema gdzie tego wstawić.
http://www.ppe.pl/news-35673-przygotujc ... comu_.html
No więc Re0 HD jest na 99% pewne,co mnie osobiście cieszy bo to jedyna kanoniczna część jakiej nie mam jak ograć.
http://www.ppe.pl/news-35673-przygotujc ... comu_.html
No więc Re0 HD jest na 99% pewne,co mnie osobiście cieszy bo to jedyna kanoniczna część jakiej nie mam jak ograć.
Mówiłem, kwestia czasu
oczywiście jestem jak najbardziej za!
Witam,
Czy ktoś jest w w stanie wyjaśnić tablice wyników w wersji RE HD? Widziałem dość delikatnie poruszenie tematu z oszustami. Ale czasy 00:00:00 to jakiś błąd systemu?? Muszę przyznać że rozgrywka po latach dała mi dużo zabawy
. Przechodziłem RE na GC i Wii poniżej 3 godzin( mam do tej pory zachowane save'y). Dziś pierwsze przejście, fakt ,że bez żadnych wspomagań i solucji dał mi czas 14 godzin
. Trochę człowiek się zastał przez lata
Mam pytanie, czy save zrobiony z wersji cyfrowej pobranej przez PSN, będzie współpracował z wersją pudełkową Origins Collections która dopiero się ukaże. Jakieś sugestie ktoś ma lub doświadczenia z innymi tytułami?
Czy ktoś jest w w stanie wyjaśnić tablice wyników w wersji RE HD? Widziałem dość delikatnie poruszenie tematu z oszustami. Ale czasy 00:00:00 to jakiś błąd systemu?? Muszę przyznać że rozgrywka po latach dała mi dużo zabawy
XboxOne & Switch & Wii & GameCube
Śledź moją kolekcję gier na instagramie: nintendo.games.collector
XBL: peerki
PSN :s_perczynski
Śledź moją kolekcję gier na instagramie: nintendo.games.collector
XBL: peerki
PSN :s_perczynski
Nie, po prostu zwykłe oszustwa. Nigdy się nie tym nie zajmowałem, więc nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale teoretycznie można by było zmodyfikować licznik czasu (jakoś ten czas jest w końcu wyliczany - gdzieś w pamięci są przechowywane informacje) bądź zmodyfikować dane wysyłane na serwer.Łodzianin pisze:Ale czasy 00:00:00 to jakiś błąd systemu??
Chciałem napisać, że szkoda, że Capcom nic z tym nie zrobi, ale z drugiej strony, co miałby zrobić? Żeby wyeliminować wszelkie tego typu wpisy musiałby usunąć wszelkie nieprawdopodobne wyniki. Zmieniłoby to tylko tyle, że zamiast czasów 00:00:00 pojawiałyby się najniższe możliwe czasy (czyli np. kilkanaście - kilkaset pierwszych stron wyników zapełniona by była czasami typu 1:30:00).
Łodzianin, save będzie Ci działał z pudełkową wersją o ile w tym samym regionie kupujesz.
-
firewax1988
Witam
Problem polega na tym ze posiadam Xbox360. Nie moge w zadnym sklepie ani internetowym ani stacjonarnym dostac wersji Residenta o ktorym mowa w temacie Remastered HD - wlasnie na konsole Xbox360. Na Xbox One i Ps 4 sa w wersji CD. Czy nigdy nie powstala taka wersja na 360?
Jak moge zagrac w ta gre na 360 ?
Prosze o pomoc, dzieki.
Problem polega na tym ze posiadam Xbox360. Nie moge w zadnym sklepie ani internetowym ani stacjonarnym dostac wersji Residenta o ktorym mowa w temacie Remastered HD - wlasnie na konsole Xbox360. Na Xbox One i Ps 4 sa w wersji CD. Czy nigdy nie powstala taka wersja na 360?
Jak moge zagrac w ta gre na 360 ?
Prosze o pomoc, dzieki.