[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
Mnie martwią platformy... wiemy tylko, że gra jest w produkcji. Czytałem gdzieś, że remake RE2 ma być exclusivem NX czyli nowej konsoli Nintendo... cóż jest to prawdopodobne zważywszy na fakt, iż Nintendo miało ekskluzywne tytuły spod szyldu RE i nie skąpiło na nie kasy w przeszłości. Pożyjemy zobaczymy.
Osobiście uważam, że Capcom nie zrobi tego. Czasy kiedy mogli sobie pozwolić na exclusiva tylko dla Nintendo dawno się skończyły. Gacuch wówczas był pełnosprawną konsolą a nie zabawką do machania. Targetem tego tytułu są gracze Sony i Microsoftu. Dużo ca$hu, DLC, a jak się przyjmie to przecież można odgrzewać w nieskończoność. Capcom od dłuższego czasu ciśnie w multiplatformy więc wyjątku nie zrobią. Tak sądzęChris93 pisze:Mnie martwią platformy... wiemy tylko, że gra jest w produkcji. Czytałem gdzieś, że remake RE2 ma być exclusivem NX czyli nowej konsoli Nintendo... cóż jest to prawdopodobne zważywszy na fakt, iż Nintendo miało ekskluzywne tytuły spod szyldu RE i nie skąpiło na nie kasy w przeszłości. Pożyjemy zobaczymy.
Gdzie to wyczytałeś?
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Pytanie kierowane było do Chris93 
To niemożliwe, aby Capcom wydał Remake tylko na jedną, w dodatku niezbyt znaną nowemu pokoleniu platformę. Niewydanie gry na playstacje, xboxa i PC to jak strzał w stopę. Wtedy nie osiągną dobrych zysków ze sprzedaży, a po wydaniu Remake HD i Zero HD już zapewne zauważyli, że te wyniki zapewnią im wymienione wyżej platformy.
To zależy, kto sypnął kasą na produkcję REmake 2.
Jeżeli okazałoby się, że to dzięki pieniądzom z Nintendo rozpoczęto prace nad remake RE2, to jest to jak najbardziej możliwe. Zwrócę tylko uwagę, że powstanie Street Fighter V (jedna z większych serii Capcomu, jedna z najbardziej popularnych i rozpoznawalnych serii bijatyk na świecie) było możliwe tylko dlatego, że Sony zasponsorowało tytuł - dlatego gra wyszła tylko na PS4 i PC. Jeżeli więc Capcom nie mógł sam z siebie stworzyć SFV, to nie zdziwiłoby mnie, gdyby się okazało, że remake RE2 też wymagał pieniędzy z zewnątrz.
Jeżeli okazałoby się, że to dzięki pieniądzom z Nintendo rozpoczęto prace nad remake RE2, to jest to jak najbardziej możliwe. Zwrócę tylko uwagę, że powstanie Street Fighter V (jedna z większych serii Capcomu, jedna z najbardziej popularnych i rozpoznawalnych serii bijatyk na świecie) było możliwe tylko dlatego, że Sony zasponsorowało tytuł - dlatego gra wyszła tylko na PS4 i PC. Jeżeli więc Capcom nie mógł sam z siebie stworzyć SFV, to nie zdziwiłoby mnie, gdyby się okazało, że remake RE2 też wymagał pieniędzy z zewnątrz.
Ostatnio zmieniony ndz 13 mar, 2016 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon. KennedY
Pogieło Was? Jak sprzedały się teraz remake'i na ps3? Rekordy więc jak miałoby wyjść na sprzęt, którego na razie nikt nie ma to idiotyzm.
- Leon. KennedY
Informacji jak na lekarstwo i chyba do E3 tak pozostanie, Capcom skupia się teraz na portach trzech części (szkoda, że są to tylko porty)
Choć jeden trzeźwo myślący...Przecież przy takiej grze stracili by miliony, nie ma co się nad tym rozwodzić. A jeśli ktoś miałby znów dać przykład ,,bo SFV'', to on jedynie nie wyszedł na X1, a to nie jest ekskluzywność, pozatym PS4 jest prawie 2x tyle co X1, więc mogli sobie na to pozwolić. A Re Remake wchodził w skład Capcom Five, z którego ekskluzywna pozostała jedna gra. Pozatym, skąd wam w ogóle dp głowy to przyszło.WESKER-DL pisze:Pogieło Was? Jak sprzedały się teraz remake'i na ps3? Rekordy więc jak miałoby wyjść na sprzęt, którego na razie nikt nie ma to idiotyzm.
- Leon. KennedY
Eh, ludzie grający na konsolach od lat nie pojmują czym są exclusivy third party (czyt: producent sprzętu wykłada grubą kasę na grę, która ma przekonać ludzi do kupna tego właśnie sprzętu, wliczając ewentualne problemy ze sprzedażą w koszta sponsoringu).
I nie twierdzę, że tak będzie (REmake 2 jako ex dla NX), ale że takie coś mogłoby być prawdopodobne.
22 marca jest też 20 rocznica wypuszczenia RE1, więc może z tej okazji pojawi się jakieś info.
I nie twierdzę, że tak będzie (REmake 2 jako ex dla NX), ale że takie coś mogłoby być prawdopodobne.
Jako programista mogę tylko powiedzieć: nienawidzę Cię >:|Recoil pisze:a port może robić jedna osoba po godzinach w ramach rekreacji...
14-16 czerwca.kane11 pisze:Kiedy to E3 ma być?
22 marca jest też 20 rocznica wypuszczenia RE1, więc może z tej okazji pojawi się jakieś info.