[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte »

Wątpie, żeby po wtopie z WiiU chcieli wydać jedną z najbardziej oczekiwanych gier w serii na NX.

Multiplatforma (i zapewne PC) na bank.
They see me Rocket Launching, they hatin'
PSKING

Post autor: PSKING »

Błagam was, zakończmy temat ekskluzywności do czasu zapowiedzi, bo teraz to najzwyczajniej w świecie nie ma sensu.
Awatar użytkownika
Łodzianin
Kontakt:

Post autor: Łodzianin »

Powiem szczerze, że dla tego tytułu bez wahania kupiłbym NX tak jak zrobiłem to z GC. Nie zapominajmy, że Wii sprzedało się w ponad 101 milionach egzemplarzy, przebijając PS3 i Xboxa 360. Jeśli NX będzie rewolucją, to kto wie czy rzeczywiście nie pokuszą się o exclusive. Nic tylko czekać na pierwsze zapowiedzi.
XboxOne & Switch & Wii & GameCube

Śledź moją kolekcję gier na instagramie: nintendo.games.collector
XBL: peerki
PSN :s_perczynski
PSKING

Nie wiadomo co to jest NX, jak będzie wyglądać, a nawet jak się nazywa. Sami developerzy tego nie wiedzą. Jedyna prawdopodobna sprawa to z Beyond Good & Evil 2, bo tu naprawdę była jakaś plotka oraz ta gra tak samo jak Bayo.2 może nigdy nie powstać, więc sypnięcie kasą na dokończenie było by jak najbardziej ok. Ale Re... Pomijając już wszystko inne TO O TYM NIE PADŁO NAWET JEDNO SŁOWO W INTERNECIE, ktoś na forum sobie to wymyślił, równie dobrze mogę zacząć wmawiać że Re7 też pojawi się na NX.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Na profilu społecznościowym "Remake Resident Evil 2" na FB wyszła fajna inicjatywa z wklejeniem foty z naszym Resident Evil 2 w dowolnej formie. Zachęcam do wrzucania, sam również posłałem na rzecz promocji :D
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Łodzianin
Kontakt:

Widziałem :smiech6: Musi mi chyba też strzelić żona fotkę z RE2

Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

https://m.youtube.com/watch?v=1L15u7FCBx4 Ponoc concept teaser! Widział to już ktoś?! No i data premieryna Boga!!!!!
Ostatnio zmieniony ndz 03 kwie, 2016 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

No w prima aprilis to wyszło więc :P
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Wiem, wiem. Ale postanowilem wrzucić, bo w sumie kto wie...
Awatar użytkownika
TheMitu97

Post autor: TheMitu97 »

To jest fejk, a wykorzystany materiał pochodzi z remake od Rod Limy.
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

Hmm może być też tak że Remake 2 pierw ukaże się na NX a później na pozostałych platformach , jak np ostatnio było z Rise of the Tomb Raider.
Niby są plotki o tym że NX ma być mniej więcej upchane bebechami o mocy podobnej do XONE ale kto wie? może będzie mocniejszy... a nawet jeśli nie to trzeba miec na uwadze że Xboxy i Playstation sa na bazie PCtów, jedynie konsolki Nintenda wciąż trzymają się starej formy, dlatego tez warto docenić że będzie dosyc mocna:P
Wracajac... gdyby to okazalo sie prawda to NX kupie, zagram sobie tez w nową Zelde bo wyglada na to ze na WiiU juz sie nie ukaze:P

A ten "Teaser" rzeczywiscie z remaku Rod Limy, meh.... szkoda ze Capcom nie nawiaze wspolpracy z nim i nie wydadza tego co wykonal po lekkim liftingu, przeciez nie potrzeba nam jakis nowych glupot ktore moga zaszkodzic produkcji..wystarczy to co bylo w lepszej oprawie graficznej:C
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

LimaXa pisze:wystarczy to co bylo w lepszej oprawie graficznej:C

NIE i jeszcze raz nie heh. Chcę zagrać w pełnokrwisty remake z nowymi rozwiązaniami, nowym contentem i mechaniką (jak np. zrobili to z pierwszą częścią tj. nowe lokacje, nowe bronie, nowi przeciwnicy). Jeśli tylko ulepszą grafikę, zostanę przy starym i jarym RE2 na PSX/NGC.
Ostatnio zmieniony ndz 17 kwie, 2016 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Pełna zgoda. Tylko prawdziwy remake z duchem starego dobrego Residenta. Wzorować mi się na khltowym remake'u jedynki!

PS: Czy ktoś w końcu usunie ten głupi pytajnik w tytule tematu? Niby nic, a wkurza człowieka.

Chris93: Done ;)

Dzięki :)
Ostatnio zmieniony pn 18 kwie, 2016 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 2 razy.
PSKING

Podobno najlepsza wersja Final Fantasy VII ma ukazać się na NX, więc w ekskluzywne treści wierzę, ale nie REmake 2.
Ps. Na NX wyjdą remastery najlepszych gier z WII U, ale...lepiej czekać do E3 bo równie dobrze można mieć spekulacje że REmake 2 powstanie z myślą o PS4.5 co w sumie jest możliwe.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Zanim ten remake RE2 się pojawi to będzie jesień 2017. Teraz w czerwcu powinniśmy zobaczyć pierwsze materiały z gry.
PSKING

Gdzie było powiedziane o 2017? Capcom lubi zaskakiwać z Re. Ale przyznaję, to by było za szybko. Jestem praktycznie pewien że w tym roku przyszla pora na Re7 (a nawet premierę patrząc na Re6). Capcom coś musi dać na 20lecie poza remasterami i nijakim UC.
Awatar użytkownika
Łodzianin
Kontakt:

LimaXa pisze:Hmm może być też tak że Remake 2 pierw ukaże się na NX a później na pozostałych platformach , jak np ostatnio było z Rise of the Tomb Raider.
BTW Czekam z niecierpliwością na Rise of the Tomb Rider na PS4 :) Premiera koło gwiazdki tego roku. Takie exclusive'y mogą być na wszystkich konsolach ;)

Awatar użytkownika
WESKER-DL

Nx oficjalnie wyjdzie w marcu 2017, pewnie okolice również premiery RE2 aczkolwiek nie wiąże tego faktu ze sobą.
Awatar użytkownika
kane11

Post autor: kane11 »

Skośnoocy za cholerę nie chcą uchylić rąbka tajemnicy z produkcji?
Awatar użytkownika
TheMitu97

Post autor: TheMitu97 »

Wiadomo jedynie, że trwają "intensywne" prace i każą nam cierpliwie czekać. Słyszałem ponoć, że coś więcej będzie wiadomo w styczniu. Ale zobaczymy...
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”