Dyskusje przedpremierowe
- Leon. KennedY
Oby to było coś dużo większego niż Outlast.
Ostatnio zmieniony wt 14 cze, 2016 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Może pojawi się tpp? Kto wie, jak mówiłem trzeba czekać do następnej zapowiedzi.
Co do PT Kojimy, to jest trailer jego nowej gry i może się mylę , ale dla mnie zapowiada się jak horror.
Ps. Jeśli wierzyć internetom to demko ma masę sekretów. Ktoś poszuka?
Co do PT Kojimy, to jest trailer jego nowej gry i może się mylę , ale dla mnie zapowiada się jak horror.
Ps. Jeśli wierzyć internetom to demko ma masę sekretów. Ktoś poszuka?
Ostatnio zmieniony wt 14 cze, 2016 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tym, że jest jednak pewna różnica: PT było pseudo-zapowiedzią Silent Hills; było kompletnie osobnym produktem - eksperymentem, po którym nikt się nie spodziewał, że ma cokolwiek wspólnego z serią Silent Hill (na tym polegał cały trik). A nawet sam Kojima mówił, że jego Silent Hills ma mieć mało wspólnego z oryginalną serią.WESKER-DL pisze:Grałeś w PT? To był horror pełną gębą i marzyłem o takim RE, jednak nie wierzyłem, że Capcom mógłby pójść taką drogą a jednak!
W przypadku RE7 mamy do czynienia z kontynuacją serii, która miała wyrobiony pewien styl. Styl, który ciągle ewoluował i coraz bardziej szedł w stronę akcji. A tu nagle *bum* i kompletny zwrot. Nie wiem, podchodziłbym do tego dużo lepiej, gdyby to był spin-off. Albo gdyby przynajmniej gra nie była w fpp.
Ogólnie jakby na to spojrzeć, to RE jest naprawdę schizofreniczna seria. Tylko w ciągu tego roku wyszło: RE0 HD - klasyczny survival horror w pełnym tego słowa znaczeniu; remaster RE6 - kooperacyjna gra akcji pełną gębą, gdzie liczba wybuchów na minutę dorównuje tej z filmów Micheal'a Bay'a; Umbrella Corps - arcade'owy multiplayerowy shooter fpp; demo RE7 - horror fpp nastawiony na eksplorację i puzzle.
Ostatnio zmieniony wt 14 cze, 2016 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nemesis US
To jest wciąż tylko grywalny teaser. Jestem po ograniu tego demka i klimacik jest. Capcom najpewniej zlecił robienie gry Amerykanom bo jest nawet scena łudząco podobna do Blair Witch Project.
Capcom być może chce nam dostarczać teraz RE na różnych płaszczyznach. Umbrella Corps to shooter a RE7 pełnokrwisty horror dzisiejszych czasów. Fajnie, że wychodzi remaster RE5 i pojawiło się Origins na PS4 bo aż chce mi się teraz wracać do RE po ograniu demka RE7. Będzie dzisiaj grane xDDD
Capcom być może chce nam dostarczać teraz RE na różnych płaszczyznach. Umbrella Corps to shooter a RE7 pełnokrwisty horror dzisiejszych czasów. Fajnie, że wychodzi remaster RE5 i pojawiło się Origins na PS4 bo aż chce mi się teraz wracać do RE po ograniu demka RE7. Będzie dzisiaj grane xDDD
Wstaje rano, włączam komputerek i dostaje ponad 10 powiadomień na Fb o E3, jak zobaczyłam że jest zapowiedź RE to nie dałam rady usiedzieć w miejscu, po obejrzeniu trochę wszystko prysło. Całe szczęście Dead Rising 4, State of Decay 2 i nawet te zombie od Sony Days Gone poprawiły mi jakoś początek dnia , a na dokładke Kojima z Reedusem w nowej grze, mniam!
Tak czy siak grałam w demko, nie jest źle, potrafi spowodować że na chwile odskoczycie, jako sama gra jest spoko ale za gitare nie widać w tym NIC z Resident Evil. Kompletnie mi to nie pasuje to serii, może przy Silencie to się by sprawdziło ale serio.... jeśli Capcom uzna grę za sukces to możemy się spodziewać w kolejnych latach FPSów a nie tylko FPP :X
Jako taka jednorazowa ciekawostka spoko, chociaż może lepiej gdyby to był RESIDENT EVIL VR a nie Re7:P
Btw. Wie kto jak użyć palco-klucza by otworzyć te zamkniete drzwi? myślę że to jedyna droga ucieczki z domku która może się zakończyć jakoś inaczej.
Tak czy siak grałam w demko, nie jest źle, potrafi spowodować że na chwile odskoczycie, jako sama gra jest spoko ale za gitare nie widać w tym NIC z Resident Evil. Kompletnie mi to nie pasuje to serii, może przy Silencie to się by sprawdziło ale serio.... jeśli Capcom uzna grę za sukces to możemy się spodziewać w kolejnych latach FPSów a nie tylko FPP :X
Jako taka jednorazowa ciekawostka spoko, chociaż może lepiej gdyby to był RESIDENT EVIL VR a nie Re7:P
Btw. Wie kto jak użyć palco-klucza by otworzyć te zamkniete drzwi? myślę że to jedyna droga ucieczki z domku która może się zakończyć jakoś inaczej.
Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości lub złudzenia, to informuję że Resident Evil 7 będzie w CAŁOŚCI z perspektywy pierwszej osoby FPP. (źródło wywiad z kolesiem od produkcji gry po prezentacji)
Poza tym w grze będzie
W komentarzach jest kilka tez.
1)
Poza tym w grze będzie
Spoiler!
. Rely on Horror wrzuciło artykuł wraz ze zdjęciem potwierdzającym to przypuszczenie.Spoiler!
Dlaczego? Nie wie nikt?W komentarzach jest kilka tez.
1)
Spoiler!
2) Spoiler!
To wciąż tylko przypuszczenia, FAKTEM jest jednak że Spoiler!
w tej grze się pojawia!Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Obejrzałam ten przydługi film na PPE i jestem bardzo rozczarowana. Jakoś nie potrafię skojarzyć tego z RE. Miałam takie wrażenie jakby Capcom robił zupełnie inną grę i w ostatniej chwili zmienili jej tytuł na RE 7. Dema nie ściągnę bo nie mam zamiaru w to grać.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
A ja mimo wszystko uważam, że trailer ma fajny klimacik i może być z tego kawał dobrego horroru. Mam nadzieję tylko, że Capcom nie zapomni w tym całym wirze "super powrotu do korzeni" o tym, żeby fabuła miała ręce i nogi i żeby zamiast zombiaków nie hulały nam po ekranie duchy 
Sorry about that. When I saw the uniform, I thought you were another zombie.
Wiem czym było P.T. (Grywalny teaser) dlatego odnoszę się tylko do tego eksperymentu a nie Silent Hills co okazywało się na końcu, wystarczylo przejść, żeby ujrzeć napis Silent Hills. Dla mnie osobiście bylo to fajne przeżycie, ograłem kilka razy i taka koncepcja mi odpowiadała. Późniejszy trailer również nawiązywał do takiego stylu aczkolwiek Kojima nie zapewniał, że w takowym pozostanie.Mr_Zombie pisze:
Z tym, że jest jednak pewna różnica: PT było pseudo-zapowiedzią Silent Hills; było kompletnie osobnym produktem - eksperymentem, po którym nikt się nie spodziewał, że ma cokolwiek wspólnego z serią Silent Hill (na tym polegał cały trik). A nawet sam Kojima mówił, że jego Silent Hills ma mieć mało wspólnego z oryginalną serią.
A więc dobrze, ograłem demko liżąc ściany i zapewne nie odkrywając jeszcze wszystkich sekretów i itemów. Na podstawie obecnych doznań (chciałem zostawić sobie ogranie na noc bo w dzień to zbeszczeszczenie) napiszę jedno, będzie klimat mocny! Opiszę swoje doznania w kilku punktach, bardziej czytelnie będzie.
1. Muzyka
Już na teaserze z e3 przygrywał fajny kawałek a w demku pojawia się inny, bardziej wchodzący w klimat Residentowy. Odgłosy chodzenia, otwierania drzwi, wycia psów oraz inne smaczki jak najbardziej podkręcają klimat. Granie na dobrym naglośnieniu w wytłumionym pokoju będzie powodowało ciekawe doznania.
2. Grafika
Podobnie jak w P.T. od Kojimy otoczenie wygląda fenomenalnie, oświetlenie również choć uważam, że zmieni się jeszcze na lepsze przy samej premierze. Jedyny minus to modele postaci, wyglądają po prostu słabo (bardziej jak npc z re6)
3. Klimat i ocena dema + smaczki
Zaraz po odpaleniu demka wita nas krótka cut scenka a następnie przejmujemy kontrolę nad nieznanym jeszcze bohaterem. Powoli przemieszczając się po domu i zlowieszczych pomieszczeniach obszukujemy wszelakie zakamarki, szafki, notatki poszukując jakichkolwiek i informacji o samej fabule gry. Po eksploracji przechodzimy do drugiej części gry i z widoku kamery ponownie odkrywamy tą samą lokację tyle, że o wiele wcześniej i nocą. Kilka ciekawych ujęć, powrót do poprzedniej części gry i...koniec. Demko można ukończyć w 15-30 minut, wszystko zależy od naszej chęci eksploracji. Nie wspomniałem jeszcze o kilku ciekawych motywach takich jak postaci pojawiające się na sekunde, przyprawiające o lekkie poddenerwowanie, kruki przypieczone w kuchennej mikrofalówce, flaki znajdujące się w lodówce, tudzież w leżącym na stole garnku. To buduje klimat a i inspiracje z teksakńskiej masakry oraz blair witch project same się nasuwają.
Nawiązań do serii nie znajdziemy w demie praktycznie wcale ale czy to źle? Na razie nie, zobaczymy co będzie później. Panie i Panowie mamy horror, klimat mocarny a jeżeli ktoś chce postrzelać polecam Umbrella Corps (delixe edition zamówione w pre orderze
4. PlayStation VR
A na deser najważniejsza opcja jaka będzie wykorzystywana to google od Sony (na inne sprzęty również), największy plus, który zmieni nam rozgrywkęna jeszcze bardziej imersyjną. Nie wyobrażam sobie jeszcze takich doznań na poziomie tej gry ale śledząc uważnie rozwój tej technologii oraz bawiąc się mnie zaawansowanym VR jestem podekscytowany. Będzie to z pewnością mocny powód do zakupu PlayStation VR. Doświadczenia w grze większe, to może się udać.
Podsumowując jestem mocno zaciekawiony projektem, chcieliśmy horror i go dostaniemy, a że w formie mniej shooterowej? Mi to pasuje, zwłaszcza, że na horyzoncie za kilka dni Umbrella Corps (się nastrzelamy) a troszkę dalej....Remake RE2.
Ostatnio zmieniony śr 15 cze, 2016 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 5 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Szczerze powiem, że ten Resident Evil to wreszcie przełom. Podobne miałem podejście do twojego jak wyszedł RE4 na GC. Ludzie boją się rzeczy których nie znają. Tak było ze mną. Mówiłem sobie, nie zagram, RE3 to dla mnie prawdziwy ostatni RE itp itd. Ale w końcu zagrałem, nie był to może mój strzał w dziesiątkę, nie było to pierwsze miejsce, ale bawiłem się nawet dobrze. Ta część to powrót Capcomu na właściwe tory, to ewolucja gier video zgodna z duchem czasu. Bez wahania kupuje VR i czekam na premierę. Choć pojawiły się plotki że fragment z dema nie jest fragmentem z finalnej wersji gry. Zobaczymy. W styczniu zakładam gogle i znikamFinka pisze:Obejrzałam ten przydługi film na PPE i jestem bardzo rozczarowana. Jakoś nie potrafię skojarzyć tego z RE. Miałam takie wrażenie jakby Capcom robił zupełnie inną grę i w ostatniej chwili zmienili jej tytuł na RE 7. Dema nie ściągnę bo nie mam zamiaru w to grać.
E3 przyniosło mi mnóstwo nadziei: odświeżony Skyrim, RE7, GoW, Produkcja Hideo z Normanem, Nowa Zelda
XboxOne & Switch & Wii & GameCube
Śledź moją kolekcję gier na instagramie: nintendo.games.collector
XBL: peerki
PSN :s_perczynski
Śledź moją kolekcję gier na instagramie: nintendo.games.collector
XBL: peerki
PSN :s_perczynski
Jak możemy wyczytać z wywiadu dla eurogamera Capcom chce rozróżnić dwie produkcje (UC i RE7) serwując nam odmienne doświadczenia. Wypunktowałem i przetłumaczyłem informacje z rzeczonego wywiadu z E3.
1. Resident Evil 5 / 6 były pełne od broni zaś RE7 nie pójdzie w tym kierunku
2. W nowym Residencie odejdzie się od super bohaterów ratujących świat przed bio terroryzmem i ciągłej wymiany ognia. Jeżeli szukamy tego typu klimatów oczekujmy Umbrella Corps. Wyraźnie zaznacza to producent odzielając dwa tytuły od siebie settingiem.
3. Resident Evil 7 będzie grą na mniejszą skalę, klaustrofobicznym doświadczeniem z nastawieniem na gameplay oraz atmosferę. Cała gra będzie działa się na jednym obszarze - gdzieś w Louisianie.
4. Bohaterem będzie normalny NPC, coś w stylu RE1 Chris gdzie jeszcze nie był super herosem
5. Masachika Kawata potwierdza uleczanie się znanym z serii przedmiotami - roślinkami
6. Resident Evil 7 kontynuuje serię, dzieje się po RE6 w tym samym świecie.
Ps. O tak, e3 śledziłem każdą konferencję i nadchodzące tytuły będą świetne, szykuje się kolejny okres świetny dla graczy w tym VR
1. Resident Evil 5 / 6 były pełne od broni zaś RE7 nie pójdzie w tym kierunku
2. W nowym Residencie odejdzie się od super bohaterów ratujących świat przed bio terroryzmem i ciągłej wymiany ognia. Jeżeli szukamy tego typu klimatów oczekujmy Umbrella Corps. Wyraźnie zaznacza to producent odzielając dwa tytuły od siebie settingiem.
3. Resident Evil 7 będzie grą na mniejszą skalę, klaustrofobicznym doświadczeniem z nastawieniem na gameplay oraz atmosferę. Cała gra będzie działa się na jednym obszarze - gdzieś w Louisianie.
4. Bohaterem będzie normalny NPC, coś w stylu RE1 Chris gdzie jeszcze nie był super herosem
5. Masachika Kawata potwierdza uleczanie się znanym z serii przedmiotami - roślinkami
6. Resident Evil 7 kontynuuje serię, dzieje się po RE6 w tym samym świecie.
Ps. O tak, e3 śledziłem każdą konferencję i nadchodzące tytuły będą świetne, szykuje się kolejny okres świetny dla graczy w tym VR
Ostatnio zmieniony śr 15 cze, 2016 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Leje na VR, byle by to była dobra gra. Ewolucja? Ok, to analogiczna sytuacja do Re4. Tylko że Re4 było czymś świeżym, charakterystycznym. Twórcy Dead Space otwarcie mówili że nim się inspirowali. Tutaj widzę kopię Outlasta, Obcego, i innych takich które powstają od Amnesi. A przez pójście w stronę VR też nie wygląda za dobrze. Ale jak mówiłem wcześniej, jeśli to będzie dobra gra to nie mam nic przeciwko. Byle by nie utraciła tożsamości. Roślinki, Umbrella, to dobry znak. Oby więcej takich (dali by coś w stylu maszyny do pisania
).
- Leon. KennedY
Najważniejsze, aby to się fajnie wkomponowało w świat RE.
Całkowicie nowa postać? No dobra, ok. Ale jeśli nie pojawi się nikt ze starej gwardii to słabo to widzę. Również lipnie jeśli z mniejszą skalą idzie growy czas na jakieś 10 godzin, lipa totalna by była. Osobiście również na ten moment leje na VR, może kiedyś... Czekam na konkretniejsze info. Bo jak na razie to wygląda tak, mamy pomysł na grę będącą horrorem, dobra zróbmy z tego RE7, obym się mylił i Capcom nowymi informacji sprawił, że będę wkóncu naprawdę podjarany na maksa...4. Bohaterem będzie normalny NPC, coś w stylu RE1 Chris gdzie jeszcze nie był super herosem
Ostatnio zmieniony śr 15 cze, 2016 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie skreślam tej gry... Survivor też był w FPP (mój pierwszy RE dla przypomnienia) i klimat w niektórych lokacjach był naprawdę dobry... a jak na razie RE7 wygląda jak kopia wielu innych gier. Nowy bohater w porządku, tylko po co? RE6 kończy się w taki sposób, że byłem nastawiony na ponowne wcielenie się w Jake'a (dość dużo czasu mi zeszło, by zacząć go lubić
). Niby kontynuacja serii, a zmiany na tyle diametralne, że RE7 można spokojnie nazwać inna grą (w sumie jak w czasach premiery RE4, chociaż tam powracali bohaterowie z poprzednich odsłon tj. Leon, Ada i Wesker). Oby balans pomiędzy rozwiązywaniem zagadek, a walką był dobrze wyważony, bo nie ukrywajmy, ale w RE zawsze bardziej chodziło o walkę. Mam nadzieję, że upchną chociaż Battle Mode lub The Mercenaries
. Nic czekam na zapowiedź REvelations 3
.
Ostatnio zmieniony śr 15 cze, 2016 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Chris nie upchną trybu Mercenaries, producent już to zapewnił, że jeżeli chcemy shootera to kupmy Umbrella Corps 
Btw. Demko ma dwa zakończenia, jeżeli chcemy zobaczyć drugie to musimy zaraz po nagraniu wideo odwiedzić ukryte miejsce i zabrač stamtąd bezpiecznik, a co dalej? To już zostawiam wam
Btw. Demko ma dwa zakończenia, jeżeli chcemy zobaczyć drugie to musimy zaraz po nagraniu wideo odwiedzić ukryte miejsce i zabrač stamtąd bezpiecznik, a co dalej? To już zostawiam wam
Na to bym raczej nie liczył, nie w tym typie gryChris93 pisze:Mam nadzieję, że upchną chociaż Battle Mode lub The Mercenaries.
Capcom potwierdził, że demo, w które wielu z was miało okazję pograć nie zawiera żadnych treści, które ujrzymy w pełnej grze (łącznie z głównym bohaterem). Więc demo można traktować jedynie jako test możliwości silnika, na którym pojawi się siódemka.
Gdyby Umbrella Corps to było rozszerzone, osobno wydane Merce z RE5 bądź RE6 to bym rozumiał ten argument. Ale jak na razie UC wygląda jak niskobudżetowy, generyczny shooterek fppWESKER-DL pisze:Chris nie upchną trybu Mercenaries, producent już to zapewnił, że jeżeli chcemy shootera to kupmy Umbrella Corps![]()
Ale cóż poradzić.
- LeonSKennedy20
Dlatego nie płacisz 200zł jak za nowy tytuł a mniejMr_Zombie pisze:Gdyby Umbrella Corps to było rozszerzone, osobno wydane Merce z RE5 bądź RE6 to bym rozumiał ten argument. Ale jak na razie UC wygląda jak niskobudżetowy, generyczny shooterek fppWESKER-DL pisze:Chris nie upchną trybu Mercenaries, producent już to zapewnił, że jeżeli chcemy shootera to kupmy Umbrella Corps![]()
Ale cóż poradzić.