Kupiłem wersję Deluxe z motywem na Ps4 (fajna muzyczka przygrywa a i motyw ciekawie się prezentuje), skórkami bohaterów oraz jakimiś pierdołami w stylu dodatkowych kolorów do customizacji postaci (+ broń matilda). Zaraz po odpaleniu przeszedłem dwie krótkie sekwencje samouczka a następnie przystąpiłem do trybów online. Matchmaking działa sprawnie, wyszukuje elegancko a i z dostępnością nie ma problemów. Początkowo do wyboru mamy dwa tryby i standardowo w tego typu grach głosowanie na mapy. Wydają się w niektórych trybach dosyć małe, zresztą 6 graczy na mapie. Menu oraz tworzenie postaci spoko, jest tego trochę nawet z początku, levele postaci i postęp (wyzwania U) pną się dość powoli. Moim zdaniem trochę przekombinowany jest brainer (broń melee), niektórzy gracze tylko z nim naładowanym biegają i załatwiają sprawę w sekundę, ciężko podnieść broń nawet aby jakoś się obronić. Zombie i inne potworki czasami potrafią napsuć krwi, zwłaszcza jak mamy uszkodzony plecak
Grafika dosyć przeciętna jeżeli chodzi o plansze, natomiast postaci wyglądają świetnie. Aspekt soundtracku świetny, typowy Mercenaries i podczas walki i w menusach. Z pierwszych wrażen to na razie tyle. Jeszcze przeszedłem jeden level z kampanii dla pojedyńczego gracza i spoko, jest fajnie ale to początek więc nie wypowiem się za bardzo.
Ps. Mamy dostęp do rozbudowanych statystyk na re.net i dobrze bo ostatnio (re0 / re6) o tej usłudze zapomniano
Zdjęcia share (ogrywane na bravii 55cali 4K)