[Pomoc] Problem z przejściem gry

Także o Resident Evil: Director's Cut
Awatar użytkownika
Lestat

Na ratunek Richardowi

Post autor: Lestat »

Czy w ogóle da się uratować Richarda leżącego pod pokojem z wężem? Czytałem, że tak, ale mnie nigdy się nie udało, choć próbowałem naprawdę wiele razy. Sam już nie wiem, może robię coś źle. Pędzę na złamanie karku zazwyczaj najkrótszą drogą przez czerwone dywany, nad jadalnią, schodami w dół do pokoju z serum i z powrotem, ale i tak Richard zawsze umiera. Zależy mi na jego ocaleniu, bo podobno można otrzymać za to jakąś fajną broń. Jak jest w końcu z tym Richardem?
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Richarda uratujesz, ale tylko w Remake'u. W zamian za uratowanie go przed strychem, ten "odwdzięczy" się nam w podobny sposób w Aqua Ringu i w ten oto sposób staniemy się posiadaczem lepszej wersji shotguna.

(Pisane na szybko w robocie :-P)
Ostatnio zmieniony czw 22 gru, 2016 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Re: [Pomoc] Problem z przejściem gry

Post autor: Szakal »

Kilka pytań:
1) Rozumiem, że nie ma szans na uratowanie Richarda? Chodzi mi o pierwsze spotkanie w korytarzu, kiedy biegniemy po serum dla niego.
2) Barry umarł. Czy to dlatego, że nie poczekałem na niego przy linie po zabiciu węża?
3) Gdzie są wszystkie MoDiscki? Znalazłem tylko dwa i nie uratowałem Chrisa.
4) Nie walczyłem z Tyrantem na lądowisku, a rezydencja nie wyleciała w powietrze.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Edgeworth

Post autor: Edgeworth »

1. Jest tak jak w remaku
2. Dokładnie tak
3. Mansion 2F Private Library ukryty w pomieszczeniu po przesunięciu statuetki, Underground Courtyard's Boulder Passage 2 ukryty w miejscu z którego stacza się wielki głaz, Laboratory B2's Stairway area na stole
4. Bo Barry umarł
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

1) Dziwne. Przybiegłem najszybciej jak tylko mogłem, najkrótszą możliwą trasą, a i tak umarł. Jak szybki muszę być, żeby go uratować?

3) Ten z posiadłości i z laboratorium miałem. Wychodzi na to, że nie podniosłem tego z podziemnego przejścia.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Edgeworth

Nie liczyłem czasu niestety, ale oryginał chyba ma na to krótsze okienko niż remake.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Nie bardzo wiem, jak mógłbym dotrzeć na miejsce szybciej, ale dzięki. Jak będę grał po raz kolejny to będę próbował.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Edgeworth

Wiesz, być może jest tak, że on ma tam umrzeć w oryginale. Ja go nigdy chyba nie ratowałem, tylko w remaku dla shotguna, ale skoro gra daje do zrozumienia, że masz iść po serum to raczej jest opcja na uratowanie.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Może to coś rozjaśni...
Scenariusz Chris
https://zapodaj.net/plik-sKNrsWDELk
Scenariusz Jill
https://zapodaj.net/plik-MufDaG8l7n
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Okej. Wygląda na to, że on zawsze umiera. Jedyna różnica jest taka, że jak jesteśmy szybcy to daje nam jeszcze radio przed śmiercią. Dzięki.
Złe oko moderacji czuwa.
PSKING

Post autor: PSKING »

Tak, na Barrego trzeba poczekać przy linie. To jest największy Bullshit w serii.
Przyznaję, wow. Naprawdę źle ci poszło. MO dyski to nie jest żaden ukryty skarb. Musiałeś naprawdę nieostrożnie grać.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Po prostu musiałem nie zauważyć. Jak kamień spadł to szybko zebrałem jakieś ammo i poleciałem dalej nie zastanawiając się. Dopiero później w laboratorium naszła mnie refleksja, że coś chyba ominąłem. A to z Barrym jest zwyczajnie głupie. Przypuszczam, że za pierwszym razem nikt nie wiedział, że musimy tam stać i czekać.
Złe oko moderacji czuwa.
PSKING

Post autor: PSKING »

Jest i naprawdę nie wiem jak mamy się domyślić, zwłaszcza, że w tej grze widzimy go jako zdrajcę. To jest naprawdę rzecz z tamtych czasów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil”