Czym jest Jill's Nightmare? Nieoficjalną produkcją bazującą na naszej ukochanej serii dostępną poprzez sklep Google Play na Adroida za darmo.
Akcja gry rozgrywa się po wydarzeniach z RE3, w pierwszą noc, gdy Jill zasypia trafiamy do świata jej snu, a raczej koszmaru

. W obecnej chwili na szczególną uwagę zasługuje muzyka, która doskonale jest znana fanom serii (ost z RE3), same dźwięki inwentarza, pojękiwania zombie, odgłosu przechodzenia przez drzwi - istna magia

. Graficznie mamy do czynienia z grą bazującą na modelach postaci z Marvel vs. Capcom 2. Gameplay opiera się na eksploracji posiadłości, zbierania przedmiotów, łączenia ich oraz walką z przeciwnikami takimi jak zombie. Dostrzegłem też zainfekowane kruki. Grę zapisujemy w danym pomieszczeniu, gdzie oprócz możliwości zapisu (na styl maszyny do pisania - sami wpisujemy nazwę save'a) mamy dostęp do sklepu (kasę dostajemy za zabijanie przeciwników). Kupujemy tam broń i amunicję (mi jej ciągle o dziwo brakuje

) oraz środki leczące. Oczywiście zwiedzając posiadłość natrafiamy i na te "dobra" ale jest i zdecydowanie za mało, więc wydajemy kasę w sklepie na zapasy hehe. Jak na razie mi się podaba i zabija czas w trakcie oczekiwania u lekarza

. Zainteresowanych odsyłam do linka. Gra nic nie kosztuje, a warto jej dać szansę

.
https://play.google.com/store/apps/deta ... mare&hl=pl