[Serwis] [Forum] Statystyki

Wyraź swój pogląd na temat serwisu i forum
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Farrell pisze:Zalogowalem sie wlasnie po dosyc dlugim czasie nieobecnosci, i widze jak wielu starych wyjadaczy sie wykruszylo :D
Ciekawe czy premiera RE7 cos zmieni, w koncu to juz nie te czasy, malo kto korzysta z forow.
Fajnie jest wrocic :D
Ja bym powiedział, że aby powrócili to RE7 nie pomoże, a nawet aby nie pogorszyło tego co już jest :(
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Farrell pisze: Ciekawe czy premiera RE7 cos zmieni, w koncu to juz nie te czasy, malo kto korzysta z forow.
Fajnie jest wrocic :D
Niestety tak jest. Co się dziś liczy? Trailery, newsy, krótkie informacje. Chcemy szybko coś przeczytać, bo nie mamy czasu na więcej. Ma być jak najwięcej informacji w jak najkrótszym czasie. Fora w stylu MWRC dawno poległy w starciu z facebookiem, twitterem, YT.

Tak czy tak, fajnie, gdy czasem "były-stały" bywalec powraca na Forum.

Premiera RE7 nic nie zmieni. W grę zagra garstka osób z Forum, podejrzewam, że krótko po premierze będzie można takie osoby policzyć na palcach jednej ręki.
Awatar użytkownika
RON!N

Deus Ex pisze:można takie osoby policzyć na palcach jednej ręki.
Ja myślę że na palcach jednej ręki można policzyć osoby które skończyły RE6 :smiech2:
Deus Ex
Zarząd

Na forum istnieje obecnie 1925 wątków. Forum wyświetlono przeszło 1 milion razy. Oznacza to, że przeciętny temat został wyświetlony przeciętnie ponad 500 razy... Oczywiście w statystykach można zobaczyć, które tematy były najczęściej wyświetlane. I tak, newsy o Re5, Quiz wiedzy o RE, tzw. dyskusje przedpremierowe, były niegdyś bardzo popularnymi i aktywnymi tematami.

Chciałem zwrócić uwagę na tematy bardziej do czytania, w których nie ma możliwości wypowiadać się, zatem użytkownicy nie otwierają ich automatycznie widząc, iż są w nich nowe posty. Tematy z Timeline Diadema mają od 5000 do 9000 wyświetleń. To ciekawe, że ostatnia część Timeline, 2003-2004 ma nieco więcej wyświetleń niż najgorętszy okres w dziejach RC - lato/jesień 1998 ;)

Tematy ze słownika RE mają od ok. 3000 do 14 000 (Lokacje ;)). Z artykułów bardzo dużo wyświetleń mają solucje: moja solucja do RE CV (ponad 67 tys), solucja do RE0 MikeOl'a (ok 38 tys) oraz solucja do RE4 (Maestro, prawie 54 tys).

Ach, ta statystyka ;)
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Wyświetlenia timeline oszukują :error:
Oszukują, bo są to tematy przeniesione. Kiedyś były otwarte i normalnie komentowane, potem komentarze były usunięte, tematy zamknięte i przeniesione do działu artykuły, a liczba wyświetleń pozostała. Ostatnia część timeline ma najwięcej wyświetleń, bo z tego co pamiętam była tam dyskusja podsumowująca całość. Dziś nikt już by nie czytał timeline na wyrywki. Albo całość, albo wcale.
Ot i zagadka rozwiązana :rad12:
Jeżeli chodzi o słownik to już prawda. Tutaj widać jakie informacje o RE były najczęściej poszukiwane.
Ostatnio zmieniony ndz 22 sty, 2017 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Może nie jest to nic wartego uwagi...

https://zapodaj.net/4ec80ade4933a.png.html

Jak myślicie, MWRC ma takiego zapalonego czytelnika, który przesiedział na Forum czytając je od wczesnego rana, czy to tylko zwykły bot ;)?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RON!N

Bywały czasy, że naprawdę sporo siedziałem na forum. Ale 13h to nie pobije :D
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Zapaleniec ale proposuje za Veronice :D
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Deus Ex
Zarząd

(...) ale proposuje za Veronice
To pewnie był Recoil, na gościu, bo z nicka się wstydził :)

A tak poważnie, był to człowiek, z krwi i kości ;)

MWRC to bardziej biblioteka niż muzeum.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
PSKING

Post autor: PSKING »

Aż sprawdziłem statystyki. Ruch na forum jest minimalny. Nie dziwię się, porównałem to z innym okresem. Jeśli Capcom wreszcie nie wyskoczy z czymś nowym w uniwersum, to już nie będzie nawet o czym dyskutować. W świecie Re obecnie nie dzieje się dosłownie nic.
Wiem, to nie jest tasiemiec w stylu CoD, Assasyn, ale to uniwersum zawsze żyło, zawsze działo się coś.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Spokojnie. Capcom w końcu odpali jakaś petardę z Residentem związaną, oczywiście :rad6:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Remake na e3 nadciąga (mam nadzieję) to się ożywi forum ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Re: [Serwis] [Forum] Statystyki

Post autor: MiGoo »

W GA w ostatnim czasie można zauważyć wzrost aktywności o 50% w stosunku do poprzednich 30 dni. Premiera RE2 robi swoje :)
Awatar użytkownika
RON!N

MiGoo pisze: czw 24 sty, 2019 W GA w ostatnim czasie można zauważyć wzrost aktywności o 50% w stosunku do poprzednich 30 dni. Premiera RE2 robi swoje :)
Nie muszę sprawdzać statystyk. Wystarczy że po latach forum ożyło :)
Deus Ex
Zarząd

GA to potężne narzędzie. Nic dziwnego, że ich serwery są tak dobrze strzeżone, daje masę informacji o stronie.

Np - więcej osób korzysta ze strony głównej i forum korzystając z komórek niż z komputerów. Responsywna wersja forum do tego zdecydowanie zachęca, stara wersja była mało wygodna dla komórki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zmiany, sugestie, propozycje, opinie”