Wrażenie, opinie, recenzje, ...

PSKING

Post autor: PSKING »

Za czekał bym jeszcze z zachwytami do 15.00. Koniec embarga. Zwłaszcza że czytałem już o pierwszych zarzutach. Całkiem sporych.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

No wiesz, ludzie już grają, na nawet przeszli więc można ich też posłuchać a opinie jak widać są baaaardzo pozytywne. Co tylko potwierdza moje jaranko długo przed premierą ale żeby nie było gry jeszcze nie mam więc bazuje narazie na opiniach a zaraz pojawią się recenzje, jak gra zbierze oceny na poziomie 8/10 będę dumny :)

Napewno w swojej recenzji znajdę już jeden minus-wycięty content do season passa :D

Jakby kogoś ciekawiło jak gra wypada w goglach VR to poniżej opinia gracza z psx extreme:

Drugi dłuuuugi wieczór z RE7 i VR za mną. I co? No tyle że porobiło mnie nieźle, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. W pewnych momentach miałem ochotę wyłączyć te gogle i dać sobie spokój. Jak za małolata przy pierwszym przechodzeniu Silent Hill na PSX. Jutro muszę się zebrać w sobie i grę ukończyć, ale już dziś wiem że wcale nie chcę TAM wracać. Swietna gra, świetny tryb VR. Dla tych co jeszcze nie grali. W opcjach od razu ustawcie sterowanie płynne na 10 i wyłączcie tę czarną mgłę podczas poruszania się. Wiadomo mdłości to kwestia indywidualna. Ja przez ten cały czas niczego nie odczułem.

Co do gry. To jest Resident Evil. Ma wszystko to co miały części 1-4. Tyle że teraz w w FPP. Klimat mozna ciąć nożem, fabuła zaskakująca, miejscówka godna rezydencji z pierwszego Residenta.
Nie wiem jak gry wypada w trybie zwykłym, bo nawet nie sprawdzałem. Ale ortodoksyjni fani RE spokojnie mogą grać. Jest backtracking, skrzynie, save pointy, mało broni i amunicji, sekrety, dużo notatek, świetna rodzinka zwyroli, walki z bossami, roślinki, mieszalniki z przedmiotami, amunicją i bronią. No i ta miejsćówka! Ten dom-domy :P Capcom zrobił to po raz drugi, i po RE4 znowu udało im się odświeżyć serię idąc w dobrym kierunku. Brawo.
Ostatnio zmieniony pn 23 sty, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Mój egzemplarz już w drodze. Będzie grane z wieczora. Na takiego RE czekaliśmy od ponad 11 lat.
dark_throne

Post autor: dark_throne »

Nyjacz
Spoiler!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Pierwsze oceny:

ThisGenGaming: 7.5/10
PurePlayStation: 9/10
Famitsu: 36/40 (9/9/9/9)

Panie i Panowie możemy pomału szykować szampany :) :rad6: :rad5:
Ostatnio zmieniony pn 23 sty, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
RVRE

Post autor: RVRE »

Wyżej niż 8 nie spodziewam się dla tej gry. Dziewiątki to będą nieliczne oceny.
Nemesis US pisze:Na takiego RE czekaliśmy od ponad 11 lat.
Ja czekałem dopóki nie przeczytałem informacji że gra jest w FPP. Swoją kopie odbieram na początku lutego.
sniper222

Post autor: sniper222 »

Nyjacz pisze:Gry laczy widok FPP, wiec jesli kamera Ci wystarcza by gry byly podobne, to odnosisz mylne wrazenie, bo jedyne z czym mi sie gra kojarzy, to RE1 w FPP.
A w ogóle grałeś w te gry? Bo o ile mi wiadomo to SH nie jest w trybie FPP. Poza tym ja trochę więcej naliczyłem podobnych elementów niz tylko FPP.
PSKING

http://m.ppe.pl/news/48870/resident-evi ... serii.html

No no. Zobaczymy dalej, i poczekam na jakieś lepsze opinie niż tylko cyfry.
Kto wie, może kupię to kiedyś...za trzy dychy :smiech3: .
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Embargo na recenzje padło! Mamy hicior i jednego z najlepszych Residentów w serii! :

OTWIERAMY SZAMPANA <tss>
PPE- 8.5
Guardian - 100 / 100
Destructoid - 100 / 100
EGM - 95 / 100
GamesRadar+ - 90 / 100
The Digital Fix - 90 / 100
GamingBolt - 90 / 100
Polygon - 90 / 100
Paste Magazine - 90 / 100
TrueGaming - 90 / 100
CGMagazine - 90 / 100
Shacknews - 90 / 100
Stevivor - 90 / 100
PC Gamer - 90 / 100
Xbox Achievements - 89 / 100
Game Informer - 85 / 100
PlayStation Universe - 85 / 100
Wccftech - 85 / 100
TheSixthAxis - 80 / 100
USgamer - 80 / 100
Giant Bomb - 80 / 100
Telegraph - 80 / 100
GameSpot - 80 / 100
Metro GameCentral - 80 / 100
IGN - 77 / 100
ThisGenGaming - 75 / 100

PSKING to nie tylko liczby, większość w necie możesz już przeczytać.

Recoil: Po co kopiujesz coś, do czego link znajduje się post wyżej? Nie podajesz nawet źródła.

Recoil - bo edytuje go cały czas, recenzje będą jeszcze spływać. Nie będę podawał i aktualizował linka, logiczne co nie? Źródeł jest ogrom jak i stron które podają oceny, polecam metacritic.

by Deus Ex: Spokojnie, WDL napisał posta chwilę po tym jak linkiem zapodał PSKING, nic się nie dzieje ;). Ale wrzuć trochę na luz Wesker, bo jak w końcu dostaniesz grę w swoje ręce to z tego amoku nie będziesz w stanie nic napisać :rad12: Nie masz nadal gry a jesteś najaktywniejszy w pisaniu, spokojnie, wszystkim zdążysz się podzielić.
Ostatnio zmieniony pn 23 sty, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 8 razy.
PSKING

Człowieku, ogarnij się :smiech3: . Tracisz już kontakt z rzeczywistością.
Jak pisałem, poczekam na więcej opinii. Ludzie pograją, poprzechodzą, OCHŁONĄ, i wtedy zdecyduję.
Teraz trwa taki sam szał jak przed premierą. Wszyscy ochłoną to będę mógł na spokojnie zdecydować.

Ale jest jeden ogromny argument za.
Gorzej niż Re6 nie będzie...
Awatar użytkownika
DeeAy

Post autor: DeeAy »

Ja mam też pytanie do tych co już mieli okazję zagrać czy w jakimś momencie widać wogóle protagonistę czy trzeba się nacieszyć jego rękoma ?

No i niech ktoś zda relację z PCtowej wersji bo w taką mam zamiar się zaopatrzyć (optymalizacja, czy wymagania takie same jak demo itp..)
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

WESKER-DL pisze:Embargo na recenzje padło! Mamy hicior i jednego z najlepszych Residentów w serii! :
Zagram, ocenię.
Już niedługo...
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
KiBi

Post autor: KiBi »

A ja powiem tak. Mam, gram, jest całkiem sympatycznie
Awatar użytkownika
LimaXa

Post autor: LimaXa »

Gdyby Re1 zmienić na FPS'a to by wyszło Re7 , serio.
Różnice tylko w postaciach i fabule, gameplayowo to to samo tylko z innym widokiem na świat gry.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

No właśnie we wszystkich recenzjach o tym piszą. Osoby, które pisały, że to nowe ip, że nie ma w tym Residenta i tylko nazwe można by zmienić a byłaby to inna gra się myliły? :rad5:
dark_throne

W koncu udalo mi sie przejsc to arcydzielo ;) Troche ponad 9 godzin z lekka motaniną. Moze i pierwsza godzina jest outlastowa ale pozniej gra zaczyna nabierac akcji ale nie tak gownianej jak re6 a przyrownalbym bardziej do aliena izolacji. Zaczynam drugi raz na szalonym...super czesc im sie udala, Capcom nie zawiodl tym razem

[/spoiler]
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Arcydzieło? Jaką ocenę byś wystawił tej części? I czy też porwierdzasz, że w tej części nie ma "nic Residentowego"?
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Na stwierdzenie że Capcom już dawno tak dobrego Residenta nie zrobił... dawno takich słów tutaj nie widziano :D Niech wejdzie premia za ten miesiąc, niech wejdzie :smiech1:
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
dark_throne

Napiszę swoje odczucia jak będzie można już spoilerować, bo nie chcę przypadkiem walnąć jakiejś gafy. Ale tak, to jest prawdziwy Resident Evil jaki powinien być, całość jest wyważona od początku do końca. Nie zrobili z tej części durnej arkejdówy i strzelaniny, tak jak mniej więcej w RE4, kiedy klimat padł na ryj po zamku, gdy zaczęła się rozpierducha. W 7 jest survival horror do końca. Warto. A Capcomowi rzeczywiście tym razem należy się solidna premia :rad10:
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Właśnie gram. Mocny początek i im dalej brne tym lepiej. Czuć tutaj krew starszych części. Szukanie kluczy, czytanie dokumentów, skrzynie, lokacje, muzyka z save room. Po prostu Resident Evil rocznik '98-99.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil VII”