Połączone remake z RE2 i RE3 dla fanów do święty gral ale Capcom raczej nigdy nie da nam takiego dzieła. Może jakiś esster, że spotykamy Jill, lub gdzieś śmignie Nemesis ale pełne połączenie raczej nie jest możliwe. Dla mnie remake RE3 to nie ma znaczenia. RE3 zawsze było zapchaj dziurą wydarzeń z pomiędzy RE2 i CV. Ewidentnie odbiegał od reszty gier z serii w tym okresie. Jeżeli hajs z RE2 im się zgodzi pewnie kiedyś doczekamy się kolejnego Remaka, ale to już nie będzie to....
Ja bym padł na zawał ze szczęścia jakby Capcom wyskoczył z pomysłem odświerzenia/zremakeowania serii Dino Crisis. Jedynka, chociaż w cieniu RE3 i SH nie podbiła tak rynku jak powinna, to jednak tytuł świetny. Ale raczej pozostaje pogrywać na biednym "szaraczku"...
Za niecały miesiąc impreza PlayStation Experience. Wiarygodne plotki głoszą, że możemy dostać długo wyczekiwane informacje o Remaku dwójki. Sama gra ma być w TPP i wyjść w 2018 roku.
TheMitu97 pisze:Za niecały miesiąc impreza PlayStation Experience. Wiarygodne plotki głoszą, że możemy dostać długo wyczekiwane informacje o Remaku dwójki. Sama gra ma być w TPP i wyjść w 2018 roku.
TheMitu97 pisze:Za niecały miesiąc impreza PlayStation Experience. Wiarygodne plotki głoszą, że możemy dostać długo wyczekiwane informacje o Remaku dwójki. Sama gra ma być w TPP i wyjść w 2018 roku.
PPE też się już powołało na to źródło tworząc odpowiedni post.
Podobno ma się również wzmianka o DMC5 i rebootcie Dino Crisis.
Z tego drugiego praktycznie posikałem się w majty
Oby nie! naprawdę chcesz, aby RE2make był z perspektywy pierwszej osoby, jak RE7???
Oczywiście, że nie, chodzi mi jedynie o powrót statycznych kamer jak to było w oryginale.
Pisząc o TPP miałem na myśli widok jak RE 4 i tą resztę później.
Czasem wolałbym się mylić. Słyszałem o tym i potrafię w to uwierzyć.
Mimo że REmake był hitem sprzedażowym to nie wierzyłem że zrobią nowy ogromny projekt w tym samym stylu. Po części to by było dla nich wręcz szaleństwo.
Plotka to plotka, ale niestety mogę w nią uwierzyć. Nic niw widzieliśmy, co jest dosyć dziwne, ale do przełknięcia, tylko że my nic nawet o tej grze nie wiemy! Zero. Tylko i wyłącznie ta plotka jakiś czas temu. Jeśli chociaż wiedzą jaki ta gra ma mieć ostateczny kształt, gdzie to ma dążyć, to może być ok.
Nie jedna gra była ,, in development hell", ale przetrwała. Ciekawym przypadkiem był Final Fantasy XV, który rzekomo nie miał prawa się ukazać, ale też...Wiedźmin 3, który wedle ostatnich wieści pracowników (lub plotek raczej) też był koszmarem dla developerów.
Zawsze można też skończyć jak Deep Dawn.
...boże, ja nie chcę drugiego Re6. Może wyjść marna gra z masą DLC.
ZOBACZYMY!
Dobrze że tak bardzo nie czekam, nie czuję żadnego hype'u.
1) Obstawiam że to nie fake. Aczkolwiek. Dopóki ten trailer nie trafi na oficjalny kanał YT serii albo Capcomu to trzeba go tak traktować.
2) Zapisałem go sobie bo widzę że lubi być zdejmowany przez YT.
3) Jeżeli faktycznie tak ma wyglądać RE2, to powiem Wam szczerze, termin 2019 to jakaś kpina. Podobną "jakość" osiągają fanowskie produkcje, bez budżetów i sztabu programistów/grafików. Wyłapałem tam (moje osobiste wnioski), że troszkę chyba chcą połączyć oryginalne RE2 i nieskończone RE1.5. Głównie można to zaobserwować w tych oknach do gabinetów (podobne można spotkać właśnie w tej niedokończonej wersji).
Tyle tak na szybko. Pojawi się trailer w lepszej wersji to będziemy analizować.
Mi się wydaje, że jednak fake, zwróćcie uwagę na model Claire w sekundzie 0.37.
Sposób poruszania się i jej wygląd jest identyczny jak z tego anulowanego fanowskiego remake'a.
Choć kto wie ?
Po za tym na poważnie daliby jej aż tak drewniane ruchy?
Dodatkowo teraz obczaiłem, scena z 0.20 żywcem jest wycięta z początkowej sceny Darkside Chronicles - jak Claire wjeżdża do miasta.
Czyli fake
Ostatnio zmieniony ndz 10 gru, 2017 przez Arktyczny, łącznie zmieniany 1 raz.