[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

WESKER-DL pisze:Ciężki klimat, deszcz, połączenie RE 3.5 z The Evil Wihin gameplay’owo urywa głowę. Czekamy na info o Trybie 4K i technicznej stronie fps’ów, czujecie jak przy takich korytarzach oświetlenie zadziała w trybie HDR?
Przed E3 był duży wyciek w którym pisało, że gra ma 4K60 na Pro i X. W tym jednym przypadku, chyba w pierwszej kolejności zakupię właśnie wersję na maszynę Microsoftu. Sony może niepodołać.

VR? Cisza puki co, ale jeżeli TAK wygląda gra w TV, to pory mogą być pełne w goglach.... WIELOKROTNIE...
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez RON!N, łącznie zmieniany 1 raz.
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Analiza trailera z rozgrywką, spoty powyciągałem z filmiku, który zwłaszcza na początku w bardzo szybkim tempie zasuwa i trzeba Youtuba zwolnić, żeby pewne rzeczy wyłapać, no to lecimy:

Wjazd Leona do Raccoon
Obrazek

Wejście do sklepu, ciekawy napis na drzwiach o jednorazowym wejściu maks trzech studentów na raz :D
Obrazek

Jerry, czyżby właściciel sklepu coś pokazywał?
Obrazek

Obrazek

Zombie wyglądają naprawdę kozacko
Obrazek

Czyżby mutacja Birkina z ramienia?
Obrazek

Hol komisariatu R.P.D z widocznymi zmianami, najbardziej w stosunku do oryginału rzucają się schody z tyłu, nie ma już przejścia górą na około. Przed statuą również widać rozciągnięty parawan.
Obrazek

Ulice Raccoon City
Obrazek

Szeryf?
Obrazek

Obrazek

Znany korytarz z również zabitymi oknami po lewej stronie z desek gdzie w oryginale wyskakiwały Zombie
Obrazek
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSKING

Post autor: PSKING »

Zastanawiam się czy aby nie zrobią budowy komisariatu bardziej logicznie. Orginał był obiektem żartów że trzeba rozwiązać jakieś zagadki, chodzić tu i tam i że nie ma przejść. Wiecie o co chodzi.
draq

Post autor: draq »

Zawiodłem się na kilku rzeczach, ale ogólnie wyczekuję z niecierpliwością. Lećmy po kolei z podsumowaniem:

Co mi się spodobało:
-Klimat -Przypomina ten z oryginału, choć jest zdecydowanie mroczniejszy.
-Widok z za pleców -wolę od fpp.
-Lickery - <3

Co mi się nie spodobało:
-Twarz Leona - Serio? Co to ma być?
-Mr. X - WTF?! Co to za twarz, tekstury? Robi to Capcom czy jakieś raczkujące studio niezależne?
-Shadery oraz tła - Wszystko się świeci jak psu jajca, przynajmniej na filmach tak to widać. Nie podoba mi się ta tendencja, którą można zauważyć w wielu grach. Jak się nie umie zrobić dobrego połysku to się go nie robi. Tekstury niskiej rozdzielczości. Oświetlenie jest dobre, ale materiały pozostawiają wiele do życzenia. To wszystko dziwi biorąc pod uwagę, że jest to materiał promocyjny. https://www.youtube.com/watch?v=c47GhvmgGJs Ten fanowsko wykonany komisariat przedstawia lepszy poziom. Mam nadzieje że dopracują to.

Mam więc mieszane uczucia. Czuje że trailer spełnił moje oczekiwania i że nie zepsuli go, ale również widzę niedociągnięcia które nie przystoją takiemu studio.
dark_throne

Post autor: dark_throne »

Dlaczego nie bedzie krokodyla??? :zmiesz8: :zmiesz8: :zmiesz8:
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Nie wiem o co chodzi :D Widać, że traktują ten projekt poważnie i nie zamierzają nic popsuć, wierzę w Japończyków.
Obrazek
PSKING

Leona, Claire i wszystkich. Nie ma co się czepiać Re, bo przez to przeszło wiele gier na tej generacji. Arkham Night, Injustice 2, czy nawet DMC 5. Na nowych silnikach w wielu grach postaci wyglądają na tej generacji wiele postaci wygląda inaczej. Nawet w Wiedźminie 3 który stylistyką znacznie się różni od wyżej wymienionych gier.

Nie wiem o co chodzi z Mr. X...

Nie grałem w ReVII ale to całe oświetlenie itd. przypominają mi właśnie to. To kwestia nowego silnika. Gra wygląda obłędnie i czepianie się szczegółów jest na siłę. Widziałem tylko na początku trailera słabe tekstury PSXa i pada jakby dodano go wczoraj, pozatym oprawa zachwyca.

Ja bym się bał czego innego. O ile od Re4 było już inaczej tak pierwsza trylogia miała na tyle charakterystyczną muzykę że pamiętam ją od przedszkola(tak jak FFVII czy Tekken 3 lub MGS).
Ta muzyka jest zupełnie odmienna, ciekawi mnie jak to będzie wyglądało ostatecznie. Powiedział bym że ta co była w tle jest słaba jak z trailera jakiegoś hollywoodzkiego filmu.

https://www.ppe.pl/upload/images/news/5 ... 137959.jpg
Zakładam że to może być okładka.
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
dark_throne

Post autor: dark_throne »

Klajra (tak gadałem za dzieciaka w 2000 roku) wygląda obrzydliwie :/
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

PSKING pisze:Ta muzyka jest zupełnie odmienna, ciekawi mnie jak to będzie wyglądało ostatecznie.
Ostatecznie, kupując wersję Deluxe gry, otrzymasz ?DLC? które pozwala podmienić soundtrack (chyba na oryginalny z RE2 98'). Info znajdziesz na PlayStation Store z Pre-Orderem tej wersji gry (tylko US).
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
PSKING

Fakt, do tego można było fapać.
https://i.ytimg.com/vi/AGXVJXX3FlU/maxresdefault.jpg
Nie ta brzydota co teraz...
https://vignette.wikia.nocookie.net/res ... 0612020107
Ja rozumiem że naprawdę zmieniono jej twarz...ale bez przesady.
Edit:
Czyli jednak muzyka będzie pewnie zupełnie odmienna od klasyki. Zobaczymy jak wyjdzie.
Jak było w pierwszym Remake'u?
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Claire w końcu nie wywołuje u mnie odruchu "dżiz, znowu dziewczyna z wielką kitą". Wyładniała pannica :D
Obrazek
PSKING

Ja i tak zawsze będę team Aya :smiech6:.
https://i.pinimg.com/originals/6e/aa/41 ... 422a7a.jpg
Claire i tak była ładniejsza od Jill która dla mnie z czasem wyglądała coraz gorzej.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Psking w Remake RE1 były i nowe i stare motywy jak i również udoskonalone co dawało świetny efekt i myśle ze podobnie będzie w tym przypadku.

W ogóle osoby które czepiają się młodego wyglądu Scotta, przypominam że w RE2 jeszcze był młodym policjantem.

Ps. Aya z PE2 jest najlepsza :)
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Serio ma być tylko jeden scenariusz?? Co z podziałem Leon, Claire? Jezus jacy oni młodzi :D Ale nie ma co - w końcu 20 lat minęło. A co do Claire... Dlaczego tak diametralnie zmienili jej strój??? o_O Ktoś zna odpowiedź??
Mimo wszystko, ja się jaram max!!!
PSKING

Jak mówiłem, nie oceniam z góry, poprostu muzyka z trailera była mało charakterystyczną.

https://vignette.wikia.nocookie.net/res ... 0710045508
To jest oryginalny Leoś, nawet nie do końca bo to cutscenka, ale zostańmy przy nim.
Postać ta nie ma żadnych detali, dzisiaj wygląda wręcz śmiesznie.
Dlaczego się nie czepiać że w Re4 i dalej wygląda inaczej niż w dwójce? W dwójce jego wygląd był umowny, jak i Claire, tutaj świetnie oddali...że cholera ma tyle lat co ja. Dopiero sobie to uświadomiłem. Co ja robię ze swoim życiem...wracając.
To jest cholerny dwudziesto latek i to widać. Dlaczego nikt się nie czepia ubrań? Też są inne. Córka komisarza czy kim on tam był ma inną fryzurę, skandal!!

#teamAya

Nie ma potwierdzenia, ale było o tym przy innych informacjach które mniej więcej się potwierdzają jak styl gry z Re4 czy odmienione i podobno dodane lokacje.
A stroje to to o czym piszemy, poprostu odmiana.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Kolejna porcja screenshotów:

Obrazek

Znajome pomieszczenie gdzie leżał obok Marvin (2236 :D)

Obrazek

Leon w deszczu wygląda konkretnie

Obrazek

The Last of Us? The Evil Within? Dying Light 2? Nie, to Remake RE2 :)

Obrazek

Kto to jest?

Obrazek

Nowa sekcja?

Obrazek

LICKER! ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
DeeAy

Post autor: DeeAy »

Zadziwiające jak bardzo nowa wersja posterunku przypomina tą z wczesnych szkiców do RE 2
:D
Spoiler!
I troche informacji dot. pre-orderów..
Spoiler!
Ogólnie to jestem mega pozytywnie zaskoczony i czekam z niecierpliwością :D
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez DeeAy, łącznie zmieniany 3 razy.
Angle4cor

Post autor: Angle4cor »

Ogromnie się cieszę! RE2 to moje dzieciństwo! Włączają się sentymenty! Od dawna mam przerwę w ogrywaniu czegokolwiek, ale tak długo wyczekiwaną pozycję wciągam od razu. Ba, będzie to mój pierwszy pre-order ever. :)

PS. świetnie, że to miejsce się nadal trzyma!
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez Angle4cor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Ja czekam bardziej na fizyczną wersję edycji kolekcjonerskiej chociaż zastanawiam się czy dodatkowo nie kupić cyfrowo żeby zagrać od razu po północy na urlopie :D

Mnie to najbardziej cieszy ze te Resident od dawna nie dzieli fanów a każdy pieje z zachwytu, super :)

Po 20 latach porównanie wersji

https://youtu.be/oFFiy_exZrU

Claire Redfield wygląda tak jak ją zapamiętałem huehue
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
damiank94

Post autor: damiank94 »

Nie wiem dlaczego, ale ten Leon przypomina mi:

a) Tego typa z reklamy nakręconej przez Romero
b) DiCaprio

Oczywiście to tylko moje widzimisię i nie musicie tego brać do siebie ;)

Wesker, Tobie chyba za dobrze wszedł ten Uroboros :D (dżołk, żeby nie było). Marvin leżał po drugiej stronie. W miejscu o którym Ty mówisz, był tylko sejf i gromada zombiaków.
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2018 przez damiank94, łącznie zmieniany 2 razy.
Would you like to combine the Lighter with the Green Herb ?

> Yes No
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”