[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
Nic poza komisariatem i to kawałkiem nie zobaczysz na YT, owszem też nie oglądam filmioków randomów bo zwyczajnie mi się nie chce. Pewne rzeczy nawet i w newsach się pojawiają i owszem, nie jest to całkiem nowa gra ale pewne rzeczy warto sobie dla siebie zostawić[RONIN] pisze:Spoiler alert!
Na YT już roi się od gameplay'ów (i to naprawdę długich!) które zdradzają strasznie grę. Trafiłem na jednego w którym gość cisnął okrutnie sprzedając położenia przedmiotów itd. Uważajcie więc co oglądacie by w styczniu nie żałować.
Swoją drogą, czy oni faktycznie grali tam w demo o.O?
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Nie mówmy o rzeczach wiadomychPSKING pisze:Sezon pass z DLC.
Ronin podawałem bodajże na poprzedniej stronie że pytali producenta o Hunka i Tofu i potwierdził że będą na płycie chociaż.... właśnie na płycie
może być blokada, czyli to w sumie nic pewnego 
Moja wymarzona kolekcjonerka:
- gra w wersji deluxe
- steelbook
- artbook
- pocztówki z Raccoon City
- jakiś gadżet w stylu migających sygnałów albo do kluczy coś
- soundtrack
Czyli podobnie jak w przypadku RE7 bo tam kolekcjonerka mi się podoba

Moja wymarzona kolekcjonerka:
- gra w wersji deluxe
- steelbook
- artbook
- soundtrack
Czyli podobnie jak w przypadku RE7 bo tam kolekcjonerka mi się podoba
Ostatnio zmieniony czw 14 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie trzeba brać gameplayów na serio, bardzo możliwe, że w pełnej wersji rozmieszczenie przedmiotów/przeciwników ulegnie drobnym zmianom. Jedno, co mnie boli w kwestii technicznej broni i co wydarzyło się już w RE7 jest śmieszne zmniejszenie pojemności magazynka pistoletu. O ile jako w RE7 10 nabojowy magazynek do Glocka jeszcze ujdzie bo istnieją takie, to VP70 z 12 nabojowym magazynkiem już nie istnieje. Rozumiem że zmieniono to zapewne w celu utrudnienia rozgrywki.
Co do kolekcjonerki, mogliby dać odznakę RPD i/lub replikę jakiegoś przedmiotu z gry (może pistolet Leona? byłoby cudnie).
Co do kolekcjonerki, mogliby dać odznakę RPD i/lub replikę jakiegoś przedmiotu z gry (może pistolet Leona? byłoby cudnie).
Możliwe że Capcom już się nauczył że takich akcji się nie robi bo czkawką się kończy.WESKER-DL pisze:może być blokada
Swoją drogą, te dodatkowe tryby z RE2 są tak ikoniczne, że nie odświeżenie ich było by grzechem.... zwłaszcza że ich mechanika nie odbiega jakoś strasznie dzisiejszych standardów.
Biorąc pod uwagę fakt, że zombiak łapie 2-3 strzały na baniak i dalej idzie to faktycznie głupieTheMitu97 pisze:Rozumiem że zmieniono to zapewne w celu utrudnienia rozgrywki.
Co do rozmieszczenia przedmiotów. Cholerka wie, czy Ci reporterzy ogrywali demo a może już docelową grę. 200 dni do wydania tytułu to zdecydowanie mało aby coś jeszcze zmieniać w kodzie gry. Niedługo tytuł poleci do tłoczni, potem przecież jeszcze tłumaczenia, dystrybucja (z miesiąc na statku z Chin). No może się mylę ale wolę nie wiedzieć, choć z każdej strony atakują klony
Ostatnio zmieniony czw 14 cze, 2018 przez RON!N, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś mała ta kolekcjonerka. Figurki mogliby rzucić. Wydanie Leon/Claire jak to było z pierwszym Last of Us i po figurce do danego wydania.WESKER-DL pisze:Moja wymarzona kolekcjonerka:
- gra w wersji deluxe
- steelbook
- artbook
- soundtrack
Żadnych figurek, domek z re7 jeszcze robi wrażenie ale figurki postaci jakoś mnie nie kręcą 
Dobra, lecimy z kolejnym cyklem analizy:
Gość wspomniał o toalecie i trafnie bo w oryginale nie było nawet jednej a teraz? Mamy

Zauważyliście jakie to piwo występuje na początku?

RE7 się kłania
Play’a chyba każdy zauważył ale jakby co:

Headshot z Shotguna nigdy nie wyglądał lepiej!!!!
https://clips.twitch.tv/ArbitraryBright ... ontent=url
Dobra, lecimy z kolejnym cyklem analizy:
Gość wspomniał o toalecie i trafnie bo w oryginale nie było nawet jednej a teraz? Mamy

Zauważyliście jakie to piwo występuje na początku?

RE7 się kłania
Play’a chyba każdy zauważył ale jakby co:

Headshot z Shotguna nigdy nie wyglądał lepiej!!!!
https://clips.twitch.tv/ArbitraryBright ... ontent=url
Ostatnio zmieniony czw 14 cze, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Zauważyłem na macie toaletę co mnie zdziwiło. To pokazuje że komisariat będzie nieźle przebudowany.
Zaczęło mnie coś zastanawiać. Re od 4 wzwyż nie były krótkimi grami, może poza piątką, ale i tak wystarczyła na ponad 7h.
Jeden scenariusz w Re 2 trwał trzy godziny. Nie ma co się spierać, tak było, oczywiście razy cztery. Teraz jeśli sama gra by tyle trwała to by była lipa, zważywszy na dwa scenariusze, naprawdę mocno będą musieli rozszerzyć historię i teren działań.
Zaczęło mnie coś zastanawiać. Re od 4 wzwyż nie były krótkimi grami, może poza piątką, ale i tak wystarczyła na ponad 7h.
Jeden scenariusz w Re 2 trwał trzy godziny. Nie ma co się spierać, tak było, oczywiście razy cztery. Teraz jeśli sama gra by tyle trwała to by była lipa, zważywszy na dwa scenariusze, naprawdę mocno będą musieli rozszerzyć historię i teren działań.
O to za bardzo bym się nie martwił, obecne gry czasem wcale dłuższe nie są. Dojdą na pewno jakieś znajdźki, Tryby itd. No i oczywiście dłuższe filmiki kilka nowych miejsc, na spokojnie.
To PSKING jak się urodziłeś to była premiera oryginału, kurde, uświadamia to konkretnie jak już to dawno było, miałem lat 12 i pamiętam jak dziś pierwsze wejście do komisariatu, ehh ale to będzie piękny powrót
.
Tak się każdy z nas jara komisariatem ale pomyślcie o kanałach, podziemiach lub o zgrozo całych laboratoriach wraz z pociągiem, jak to odnowią itd.
To PSKING jak się urodziłeś to była premiera oryginału, kurde, uświadamia to konkretnie jak już to dawno było, miałem lat 12 i pamiętam jak dziś pierwsze wejście do komisariatu, ehh ale to będzie piękny powrót
Tak się każdy z nas jara komisariatem ale pomyślcie o kanałach, podziemiach lub o zgrozo całych laboratoriach wraz z pociągiem, jak to odnowią itd.
Wiesz jakie to uczucie gdy dociera do ciebie że oglądasz zwiastun z Leonem który ma tyle lat co ty??
Gdy miałem 6 lat w moim domu zagościł PSX. Pierwsza gra jaką odpaliłem to Re 2. Scena gdy Caire zjadły zombie, pamiętam do dziś jaki byłem poruszony
. Prawda jest taka że i tak zagrałem chyba dopiero w podstawówce gdy kuzyn powiedział że to tylko zabawa i żebym się nie bał...w Re3. Cóż mam do tych gier ogromny sentyment. Cały czas mówiłem że mnie nie obchodzi ten remake, ale jakoś bardzo mi się spodobał po ujrzeniu.
Swoją drogą, mam prawie 21.
Gdy miałem 6 lat w moim domu zagościł PSX. Pierwsza gra jaką odpaliłem to Re 2. Scena gdy Caire zjadły zombie, pamiętam do dziś jaki byłem poruszony
Swoją drogą, mam prawie 21.
Konkret!mentos pisze:Albo to co przed komisariatem. Na ulicach panika, barykady, zdezelowane i płonące samochody, a do tego hordy zombie atakujące ludzi.
No tak, Leon urodził się w 1977 roku, wydarzenia z RE2 to 98 więc miał 21, Twój wiek PSKING, nieźle.
Teraz słucham sobie OST i ciarki przechodzą na plecach kiedy wchodzi Ada’s Theme:
https://itunes.apple.com/pl/album/adas- ... 90132&l=pl
Hehe to ja kupiłem tylko płytkę Leona i dowiedziałem się dopiero kilka tygodni później że w ogóle jest druga z Claire 
Kurde za gówniaka to człowiek te piksele przeżywał
https://youtu.be/m3sJDy2TjQ0 - motyw Last Kiss z Adą
Kurde za gówniaka to człowiek te piksele przeżywał
https://youtu.be/m3sJDy2TjQ0 - motyw Last Kiss z Adą