Moje wrażenia? Rewelacja! Nawet lepiej! Śledziłem targi E3 od początku nie tylko ze względu na nowości, ale również na krążące po sieci plotki o tym, że na targach mogą pokazać w końcu efekty pracy nad Remake'iem. Niestety, nie dałem rady obejrzeć konferencji Sony o 3 nad ranem ze względu na pracę, ale jak rano się dowiedziałem, tak przez resztę dnia oglądałem w kółko trailer i reakcje fanów.
Po dokładnym przejrzeniu trailera i przeanalizowaniu sobie go na spokojnie, jedno, co mnie zastanawia, to ta dziewczynka przed "sklepem" pod koniec. Teoretycznie może to być Sherry, ale na trailerze ma za ciemne włosy i przede wszystkim rozpuszczone, bez opaski. Z drugiej jednak strony, wydaje mi się, że w związku z tym, że zagłębią się m.in. w wątek Briana Ironsa biorącego łapówki od Birkina (można poznać po rozmowach w tle), może być tak, że zobaczymy jak Irons zabiera Sherry na komisariat, za poleceniem Annette i to może być ta scena (na ulicach jest wtedy jeszcze w miarę spokojnie i samochód jest odpalony). Bardzo bym się cieszył z tego powodu. Im więcej fabuły rozwiniętej poza tą znaną z oryginału i dokumentów tam zawartych - tym lepiej.