[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
- Nemesis US
W oryginale działało to na zasadzie, że jeśli często gracz tracił zycie podczas grania to np. w pomieszczeniach zdarzało sie, że było o jednego lub dwóch zombiaków mniej. Wiadomo, że zostało to wtedy rozwiązane w sposób na jaki pozwalały zasoby sprzętowe ale istniał już 20 lat temu taki zamysł, który stosuje się regularnie dzisiaj w wielu grach.
Chłopaki... raczej się nie zgodzę. W RE1 i RE2 ilość ammo, jej rodzaj i rozmieszczenie były zawsze takie same. Sztywne. Ilość zombiaków i obrażenia jakie zadawały tak samo. Jedynie ich wytrzymałość i agresja może spadały, choć to też traktowałbym jako przypuszczenie. Częste tracenie życia nie mogło mieć na nic wpływu - jeśli ginąłeś to zaczynałeś od poprzedniego zapisu i tyle. Gra wtedy "nie pamięta" ile razy ginąłeś 5 min po ostatnim save. Jedynie opcja continue mogłaby mieć jakiś wpływ na jakieś ułatwianie po "przeliczeniach".
W sumie to poszukałem o tym na internecie i dopiero od czwórki wprowadzono "Adaptive Difficulty". W starych RE wszystko jest ustalane na sztywno przy wyborze poziomu trudności na początku.
http://residentevil.wikia.com/wiki/Difficulty
http://residentevil.wikia.com/wiki/Difficulty
Trochę informacji odnośnie początkowych etapów:
https://pbs.twimg.com/media/DgmDHShWAAEknhA.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DgmDHShWAAEknhA.jpg
Claire z Leonem na zwiastunie spotyka się dopiero po rozbiciu helikoptera, można domniemać, że dopiero wtedy się realnie spotykają. A akcja ukazuje ich razem po raz pierwszy i jedyny na zwiastunie w sumie.
2018 Winners Game Critics Awards
The 51 global media and influencer outlets that vote on the Game Critics Awards are happy to announce the winners for E3 2018.
For a list of facts including a breakdown of wins by publisher and platform, click here.
Best of Show
Resident Evil 2
(Capcom for PC, PS4, Xbox One)

2018 Winners Game Critics Awards
The 51 global media and influencer outlets that vote on the Game Critics Awards are happy to announce the winners for E3 2018.
For a list of facts including a breakdown of wins by publisher and platform, click here.
Best of Show
Resident Evil 2
(Capcom for PC, PS4, Xbox One)
Ostatnio zmieniony pn 02 lip, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
https://www.ppe.pl/news/59387/resident- ... one-x.html
Mówiłem Panowie i Panie by swe oczka kierować na wersję Microsoftu
Mówiłem Panowie i Panie by swe oczka kierować na wersję Microsoftu
To było do przewidzenia. Dobrze, że zagram w najlepszej możliwej jakości (wśród konsol) - ta gra ma szansę pokazać moc skorpiona.RON!N pisze:Mówiłem Panowie i Panie by swe oczka kierować na wersję Microsoftu
Swoją drogą to czekam na możliwość złożenia preordera. Najpierw Resident Evil 2, potem Kingdom Hearts III
Ostatnio zmieniony czw 05 lip, 2018 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nemesis US
Xkoks dostanie natywne 4k podczas gdy PS4 Pro otrzyma szachownicę. Tyle będzie z różnic, mówię Wam. Kolejny ciekawy news:
Wiecie jak ja widziałbym nowe zmiany? Chciałbym, żeby pojawiły się jakieś aktywności poboczne. Skoro wiadomo chyba, że hol będzie robił za główny hub to w komputerze moglibyśmy odczytywać maile z prośbą o pomoc w różnych zakątkach komisariatu (na gameplayu widać taki zamysł kiedy Leon patrzy w monitor i widzi tego policjanta wzywającego wsparcie). Nie mówię, że może tak być ale nie pogniewałbym się na takie coś. Albo jakieś kartki na biurku z niedokończonymi śledztwami po wybuchu epidemii. Pole do popisu jest duże.
https://www.ppe.pl/news/59387/resident- ... one-x.htmlTwórcy zdecydowali się porzucić dopisek „remake”, ponieważ producenci znacząco rozszerzyli oryginał. Mike Lunn – menadżer marki – nie ukrywa, że deweloperzy w tym wypadku nie są wierni wyłącznie pierwotnej wizji.
Studio postanowiło znacząco rozwinąć koncepcję i według przedstawiciela Capcomu: „to nowa gra zbudowana na fundamencie”. Ta decyzja na pewno nie była łatwa, bo rozbudowując oryginał należy pamiętać o wielu istotnych elementach, jednak twórcy chcą zaoferować „świeżość” nawet graczom, którzy tysiąckrotnie ukończyli pierwotną historię.
Capcom zmienia łamigłówki oraz ułożenie wrogów, ponieważ chce zaskoczyć graczy, a fani mogą czekać nawet na zmiany w głównej opowieści – Lunn nie ukrywa, że „główne elementy są bardzo podobne”, jednak nawet w tym miejscu zostaniemy zaskoczeni zmianami.
Wiecie jak ja widziałbym nowe zmiany? Chciałbym, żeby pojawiły się jakieś aktywności poboczne. Skoro wiadomo chyba, że hol będzie robił za główny hub to w komputerze moglibyśmy odczytywać maile z prośbą o pomoc w różnych zakątkach komisariatu (na gameplayu widać taki zamysł kiedy Leon patrzy w monitor i widzi tego policjanta wzywającego wsparcie). Nie mówię, że może tak być ale nie pogniewałbym się na takie coś. Albo jakieś kartki na biurku z niedokończonymi śledztwami po wybuchu epidemii. Pole do popisu jest duże.
Poprzednie DMC – to bez numerka – bardzo przypadło mi do gustu. Zwiastun DMC 5 od razu przywołał mi na myśl właśnie tą poprzednią część, która wg. mnie była bardzo udanym slasherem i na coś podobnego liczę w piątej części. Więcej tego samego – dla mnie nie ma problemu. Fajnych slasherów nigdy nie za wiele. Chociaż rozumiem, że nie wszystkim takie podejście odpowiada 😊PSKING pisze:
Nie rozumiem zachwytów nad DMC 5. Nie było tam dosłownie nic czego bym wcześniej nie widział w serii.
"I'm no superhero. But together, we can end this."
Mówiono że będzie to wielki powrót głównej serii, a pokazano praktycznie kopię klimatu DMC, ktory będzie najwyżej mieszanką z poprzednimi Devilami.
Recoil: Ten temat nie dotyczy DMC, tylko RE2 2019.
Recoil: Ten temat nie dotyczy DMC, tylko RE2 2019.
Ostatnio zmieniony czw 05 lip, 2018 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
- damian2412
Chris93, już jest na X
https://www.microsoft.com/en-gb/p/resid ... 827csz4sc6
Ostatnio zmieniony czw 05 lip, 2018 przez damian2412, łącznie zmieniany 2 razy.
Wersja pudełkowa....damian2412 pisze:Chris93, już jest na X
Jeśli chodzi o hobby jakim są gry to jeśli jest opcja pudełko/cyfra to TYLKO PUDEŁKOdamian2412 pisze:Chris93, już jest na X
Mam duże oczekiwania odnośnie RE2. Jedynka zawsze bardziej mi się podobała, remake utwierdził mnie tylko w tym przekonaniu, dlatego mam nadzieję, że nowa wersja RE2 sprawi, że będzie podobnie. Cieszy informacja odnośnie zmian w fabule, dodaniu nowych wątków itp. Przynajmniej nawet stary wyjadacz będzie zaskoczony tym, co będzie się działo za murami posterunku policji w Raccoon.
Ostatnio zmieniony pt 06 lip, 2018 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowe wątki fabularne byłyby ciekawe, fajnie by jednak było aby nawiązywały do czegoś konkretnego. Gdyby tak:
- Claire mogła odwiedzić miejsce gdzie zombie załatwiły Dario Rosso i zobaczyć jego ciało,
- albo Leon mógł spotkać kogoś z UBCS,
- mógłby powrócić z pompą zombie Brada Vickersa,
- czy też jakaś osoba znana z Outbreak (niekoniecznie jeden z głównych bohaterów)
Leon i Claire nawet nie muszą tych nowych osób spotykać twarzą w twarz. Niech tylko oni gdzieś pojawią się w tle, tak aby było odczucie, że w Raccoon City są nie tylko zombie, ale jeszcze jacyś inni walczący o życie ludzie.
- Claire mogła odwiedzić miejsce gdzie zombie załatwiły Dario Rosso i zobaczyć jego ciało,
- albo Leon mógł spotkać kogoś z UBCS,
- mógłby powrócić z pompą zombie Brada Vickersa,
- czy też jakaś osoba znana z Outbreak (niekoniecznie jeden z głównych bohaterów)
Leon i Claire nawet nie muszą tych nowych osób spotykać twarzą w twarz. Niech tylko oni gdzieś pojawią się w tle, tak aby było odczucie, że w Raccoon City są nie tylko zombie, ale jeszcze jacyś inni walczący o życie ludzie.
Nawiązania do RE3, jeżeli by się takowe pojawiły, oznaczały by, że Capcom dość jasno da do zrozumienia, że kolejny remake jest w drodzeDiadem pisze:Claire mogła odwiedzić miejsce gdzie zombie załatwiły Dario Rosso i zobaczyć jego ciało, albo Leon mógł spotkać kogoś z UBCS
Brad sądzę że ma ogromną szansę się pojawić! W końcu był ikonicznym Easter Eggiem!Diadem pisze:mógłby powrócić z pompą zombie Brada Vickersa
Tunel pod statułą jest, to i jakaś postać mogła by się pojawić. Jestem za dla tego pomysłuDiadem pisze:czy też jakaś osoba znana z Outbreak (niekoniecznie jeden z głównych bohaterów)
Ciekawe czego możemy się spodziewać po fabule. Od razu przychodzi mi do głowy to czego dowiedzieliśmy się (czy raczej czego nie dowiedzieliśmy
) o HUNKu i Adzie Wong w RE Umbrella Chronicles.
Chociaż jak na celowniczek dedykowany sympatykom Wii, które w czasie premiery gry (chyba 2007 rok) posiadało bardzo niewiele osób, wkład UC do fabuły był całkiem spory i swoimi dopowiedzeniami nie zrobił zamieszania...
Wielu starszych fanów tego oczekuje. Nie pisania historii na nowo a uzupełnienia jej o rozmaite detale
Chociaż jak na celowniczek dedykowany sympatykom Wii, które w czasie premiery gry (chyba 2007 rok) posiadało bardzo niewiele osób, wkład UC do fabuły był całkiem spory i swoimi dopowiedzeniami nie zrobił zamieszania...
Wielu starszych fanów tego oczekuje. Nie pisania historii na nowo a uzupełnienia jej o rozmaite detale