To samo pojawiło się zaraz po E3 w info od Sony, oczywiście wersja Pro Enhaced z HDR i 4KRON!N pisze:https://www.ppe.pl/news/59387/resident- ... one-x.html
Mówiłem Panowie i Panie by swe oczka kierować na wersję Microsoftu
[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
Ostatnio zmieniony pt 06 lip, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Hehe bez przesady, nie trzeba przecież tego kalibrować, odpalam i gram. Bardziej zastawia mnie kiedy w końcu pojawi się edycja kolekcjonerska bo na razie cisza.
Ja liczę na pojawienie się Nemesisa choćby w tle za oknem bo wszak akcja będzie na komisariacie wiec aż się prosi o to.Diadem pisze:Nowe wątki fabularne byłyby ciekawe, fajnie by jednak było aby nawiązywały do czegoś konkretnego. Gdyby tak:
- Claire mogła odwiedzić miejsce gdzie zombie załatwiły Dario Rosso i zobaczyć jego ciało,
- albo Leon mógł spotkać kogoś z UBCS,
- mógłby powrócić z pompą zombie Brada Vickersa,
- czy też jakaś osoba znana z Outbreak (niekoniecznie jeden z głównych bohaterów)
Leon i Claire nawet nie muszą tych nowych osób spotykać twarzą w twarz. Niech tylko oni gdzieś pojawią się w tle, tak aby było odczucie, że w Raccoon City są nie tylko zombie, ale jeszcze jacyś inni walczący o życie ludzie.
Ostatnio zmieniony sob 07 lip, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
W biurze z szufladą Leona można znaleźć biurko Rity z Outbreaka. Remake potwierdził także jej pełne imię i nazwisko (Rita Phillips, wspomniana również w jednym z dokumentów). Mogliby zrobić jakiś scenariusz dodatkowy na bazie Desperate Times z Outbreaka, gdzie gralibyśmy Kevinem Rymanem, albo chociaż nawiązanie do Kevina i jego ekipy (np. Marvin wspominający że zwiali ciężarówką i on został bo był ranny).Diadem pisze:czy też jakaś osoba znana z Outbreak (niekoniecznie jeden z głównych bohaterów)
Jako największy fan serii na tym forum, w PL i prawdopodobnie na świecie powinieneś wiedzieć, że jest to niemożliwe ze względu na ramy czasowe w jakich akcja obu gier się dziejeWESKER-DL pisze:Ja liczę na pojawienie się Nemesisa choćby w tle za oknem bo wszak akcja będzie na komisariacie wiec aż się prosi o to.
Ostatnio zmieniony sob 07 lip, 2018 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Prowokacje zostaw dla siebie (bo to żałosne) i ponawiam, naucz się podstaw o easter egg’ach.
Przestań o tych easter egg'ach, bo to już się robi trochę nudne. Polecam raz jeszcze zaznajomić się z uniwersum i przeczytać sobie np. Timeline przygotowany przez Diadema (swoją drogą pozdrawiam serdecznie
). W momencie kiedy Leon i Claire przybywają do Raccoon to Nemesis zostaje pokonany przez Jill pod Clock Tower, więc NIE MA OPCJI, aby pojawił się w okolicach posterunku policji. Gra ma się trzymać przysłowiowej kupy fabularnej, a to akurat ważne wydarzenie, więc Capcom nie będzie, aż tak mieszał w lini fabularnej, by zrobić jakiś easter egg dla fanów, którzy nie ogarniają fabuły, by zaspokoić ich mokre marzenie, by zobaczyć jednego z najbardziej rozpoznawalnych przeciwników w historii gamingu. Nemesis się pojawi, ale w remaku RE3, który raczej powstanie na 100% zwłaszcza, jeśli REmake 2 okaże się sukcesem sprzedażowym.
Ostatnio zmieniony sob 07 lip, 2018 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
Było potwierdzone że wszystkie dodatkowe tryby się pojawią przez jakiegoś z twórców. Powiedział że nie chciał aby ich zabrakło bo są dla niego częścią tej gry. Ktoś tu kiedyś wklejał.
Nie mogą zapomnieć o istnieniu Re3, więc dla mnie jest wręcz oczywiste że będą nawiązania do Re3. Mimo to nie liczył bym na spotkanie Nemka czy coś w tym stylu, to raczej za wiele.
...
Co innego jednak jeśli dodadzą jakiś scenariusz w DLC np.(które są dla mnie już oczywiste po tym jak dawano nam do zrozumienia że to inna gra niż zwykły remake).
Strzelam, ale jeśli dadzą scenariusz Ady to mogą wepchać nawiązania do Re3...albo do Simonsa.
Nie mogą zapomnieć o istnieniu Re3, więc dla mnie jest wręcz oczywiste że będą nawiązania do Re3. Mimo to nie liczył bym na spotkanie Nemka czy coś w tym stylu, to raczej za wiele.
...
Co innego jednak jeśli dodadzą jakiś scenariusz w DLC np.(które są dla mnie już oczywiste po tym jak dawano nam do zrozumienia że to inna gra niż zwykły remake).
Strzelam, ale jeśli dadzą scenariusz Ady to mogą wepchać nawiązania do Re3...albo do Simonsa.
Ostatnio zmieniony sob 07 lip, 2018 przez PSKING, łącznie zmieniany 1 raz.
Może będzie jakiś system monitoringu i będzie można podejrzeć Jill walczącą/uciekającą z/przed Nemesisem. Wszak to się wydarzyło nim Leon i Claire dotarli na komisariat.
W gruncie rzeczy, na gameplayach Marvin pokazuje Leonowi Claire stojącą przed bramą, więc monitoring jakiś musi być.
W gruncie rzeczy, na gameplayach Marvin pokazuje Leonowi Claire stojącą przed bramą, więc monitoring jakiś musi być.
Ostatnio zmieniony ndz 08 lip, 2018 przez damiank94, łącznie zmieniany 2 razy.
Would you like to combine the Lighter with the Green Herb ?
> Yes No
> Yes No
Chociażby, na kamerach z kilku ujęć widać postacie, zarówno Claire jak i policjanta więc taki smaczek byłby mega zadowalający 
Ah, jednak niecierpliwość wygrała. Ja jeszcze poczekam, zobaczymy co w realu będzie dane.Bzdursky pisze:Wersja Deluxe jednak zapreorderowana. Kupili mnie oryginalnym OST
Teraz tylko nie dać się zabić do stycznia i czekać, aż gigabajty z drugim GOTY 2019 spłyną na dysk konsoli.
Cyfry nigdy nie zabraknie
No ja już po E3 zapreorderowałem cyfrę ale tylko z jednego powodu, odpalam o 0:00 a kolekcjonerka pewnie będzie dzień później. Urlop jeszcze tylko został i jedziemy 
Zgodzę się, że w przypadku cyfrowych edycji składanie pre orderów to lekka bzdura, bo przecież ten produkt nie ma stanów magazynowychRVRE pisze:Ja tak tylko przypomnę. Choćby nie wiem jaki hajp był, to z preorderami trzeba skończyć. Tym bardziej że niczego lepszego nie oferują.![]()
Obrazek
Wracając do tematu wątku, już 20 lipca dowiemy się kolejnych informacji na temat RE2. Comic-
Con ma pokazać nowe tajemice produkcji: http://comicbook.com/gaming/2018/07/09/ ... ale-steam/
Ostatnio zmieniony pn 09 lip, 2018 przez RON!N, łącznie zmieniany 1 raz.
Pre ordery cyfrowe mają tylko sens w przypadku pre loadu gry na dysk, zrzut może nastąpić jeszcze przed premierą (chwila), żeby zagrać zaraz po 0:00. No i czyste napalenie, żeby pokazać Capcomowi na podstawie ilości złożonych pre orderów ze idą w dobrą stronę a zainteresowanie produktem jest spore.
O tym decyduje finalna sprzedaż a nie ilość preorderów.WESKER-DL pisze:żeby pokazać Capcomowi na podstawie ilości złożonych pre orderów ze idą w dobrą stronę a zainteresowanie produktem jest spore.
Tylko jakie to ma znaczenie czy zagrasz zaraz po tym jak wrzucą na sklep czy po pracy wieczorkiem?WESKER-DL pisze:Pre ordery cyfrowe mają tylko sens w przypadku pre loadu gry na dysk, zrzut może nastąpić jeszcze przed premierą (chwila), żeby zagrać zaraz po 0:00.
A nie zawsze. Niektóre sklepy lubią kilka razy wystawiać towar. Arkham Knight w steelbooku wyjąłem chyba tydzień po premierze w MM, a na dzień premiery była ledwo osiągalna zwykła edycja. Tak samo The Last of Us, a Metal Gear Rising na PS3 z figurką udało się kupić dopiero prawie rok od premiery.RON!N pisze:Ale w przypadku wersji pudełkowych to już inna para kaloszy Kto pierwszy ten lepszy w przypadku tych fajniejszych edycji.
Wyjątki potwierdzeniem reguły. Ubi z kolekcjonerką któregoś Ass Ass ynaRVRE pisze:O tym decyduje finalna sprzedaż a nie ilość preorderów.WESKER-DL pisze:żeby pokazać Capcomowi na podstawie ilości złożonych pre orderów ze idą w dobrą stronę a zainteresowanie produktem jest spore.Im większa ilosć preorderów tym bardziej uświadamia się producentów że na premierę mogą nie dać nic, a ludzie i tak zapłacą za ulubioną markę.
![]()
Tylko jakie to ma znaczenie czy zagrasz zaraz po tym jak wrzucą na sklep czy po pracy wieczorkiem?WESKER-DL pisze:Pre ordery cyfrowe mają tylko sens w przypadku pre loadu gry na dysk, zrzut może nastąpić jeszcze przed premierą (chwila), żeby zagrać zaraz po 0:00.
A nie zawsze. Niektóre sklepy lubią kilka razy wystawiać towar. Arkham Knight w steelbooku wyjąłem chyba tydzień po premierze w MM, a na dzień premiery była ledwo osiągalna zwykła edycja. Tak samo The Last of Us, a Metal Gear Rising na PS3 z figurką udało się kupić dopiero prawie rok od premiery.RON!N pisze:Ale w przypadku wersji pudełkowych to już inna para kaloszy Kto pierwszy ten lepszy w przypadku tych fajniejszych edycji.
Ej z RE6 była całkiem spoko, do tej pory czasem bluzę założę a emblematy w pleksie prezentują się fenomenalnie (dodatkowo mamy każdy nadany indywidualny numer)
. RE7 naprzykład dostałem w premierę ale już po tygodniu próżno było szukać a teraz chodzą po 999zł na allegro w wersji konsolowej.