[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
Sztos sztos sztos!! Walka z Birkinem bez muzyki nadaje klimat solidny. Animacja, mimika, oświetlenie po uderzeniach i wybuchu, elegancko!
Może tylko te komentarze Claire zbędne no ale to nastolatka jeszcze
seriously? 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Shiiii..... to wygląda fenomenalnie.... akcja Claire i Sherry przypomina troszkę scenę z RE 1.5 (kojarzę że coś takiego było podobnego).papa50 pisze:Dostaliśmy w końcu pierwszy gameplay z Claire. Wygląda to obłędnie
https://m.youtube.com/watch?v=XkU3aQCYQrY&t=
Paranoja Ironsa widoczna od samego początku. Ten 'zdradziecki' ton wypowiedzi.... Miód...
Ostatnio zmieniony śr 22 sie, 2018 przez RON!N, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon. KennedY
Ostatnio zmieniony śr 22 sie, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurde oglądam sobie ten nowy filmik ... no i powiem iż zaczynałem lekkiego dreszczyku dostawać jak podchodzili do tej kraty wyjazdowej garażu. Ciągle miałem nadzieję iż zaraz wyskoczy jakiś licker or zombie z nienacka taka cisza panowała.
Sama walka z Birkinem dynamiczna, tego się obawiam najbardziej bo stare kompy raczej tego nie przetrawią (do tej pory nie grałem w RE7 mimo iż stoi pudełko z grą, bo moja grafa jest do pupy). Ogólnie graficznie i wizualnie to wygląda cacy, tylko aby trzymali te napięcie co było w starych residentach (nawet te robaki z kanałów dawały klimat iż nas zaraz zjedzą). Owszem iż brak muzyki na walce z Birkinem .. ale ciekawym jest jakby dodali jej .. bo wkońcu to bossik co nie ?
Sama walka z Birkinem dynamiczna, tego się obawiam najbardziej bo stare kompy raczej tego nie przetrawią (do tej pory nie grałem w RE7 mimo iż stoi pudełko z grą, bo moja grafa jest do pupy). Ogólnie graficznie i wizualnie to wygląda cacy, tylko aby trzymali te napięcie co było w starych residentach (nawet te robaki z kanałów dawały klimat iż nas zaraz zjedzą). Owszem iż brak muzyki na walce z Birkinem .. ale ciekawym jest jakby dodali jej .. bo wkońcu to bossik co nie ?
Gwiazdy świecą i migocą ale tylko późną nocą.
W wersji Deluxe będzie oryginalna ścieżka dźwiękowa więc spokojnie
z drugiej strony to demo więc też nie wiadomo jak nędznie finalnie. Leona demo na komisariacie też nie obfitowało za bardzo w muzę.
Wersja PC to efekt działania RTX 2080 Ti w SLIDeus Ex pisze:https://www.youtube.com/watch?v=ZJRYZ0BxlTQ
<rzuca dynamit i ucieka>
Porównanie wersji PS4 Pro i PC
Nie znam się, wisi mi to, ale w stopklatce 2:01 mundur Leona wygląda dziwnie. Logo RPD praktycznie nie czytelne i tak 'nienaturalnie' błyszczy jak nie powiem co.
Jednak poczekam na takie materiał od DigitalFoundry...
This. Porównywanie dwóch różnych buildów dema (to z E3 na prosiaku i to z Gamescom na PC) + to, co można przeczytać w pierwszych komentarzach (na PS4 Leon jest w suchych ciuchach, na PC w mokrych po wyjściu przed budynek RCPD) i mamy obraz pana Cyca. Też mogę na tej zasadzie coś porównać, nie wiem - nowe najeczki do uświnionych błotem trampkówJednak poczekam na takie materiał od DigitalFoundry...
Najważniejsze żeby było 4k i wtedy szczegóły same wychodzą z ekranu plus dobry HDR i gitara 
Hehe dobry jesteś
i Cię zaskoczę, uważam, ze najlepiej pod względem technologicznym wypadnie wersja na PC i nie mam o to bólu du... Nie wiem i w sumie nie interesuje mnie na czym grasz i na jakim odbiorniku, podniecam się ponieważ dostrzegam różnicę w jakości (bo wiele testowałem osobiście różnych marek TV oraz 4k i trochę mam na ten temat wiedzy, poza tym zajmuje się też kalibracją rzeczonych) i satysfakcję zostawiam dla siebie, piszę na czym mi zależy, reszta whatever 
Ostatnio zmieniony pt 24 sie, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
To będziesz się musiał przesiąść na XOX lub PC, by zobaczyć lepszej jakości 4k. Ja nie obejrzałem gameplayu z Claire... nie chcę sobie psuć zabawy wystarczająco dużo widziałem już na trailerze z E3. Teraz czekam tylko na premierę. Tak samo mam z DMC5 i Kingdom Hearts III. Martwi mnie tylko co wytną z gry i jakie DLC nam zaserwują...WESKER-DL pisze:Najważniejsze żeby było 4k
Przesiadać miejscem na kanapie obok czy jak?
Na KoKsie sprawdzę porównawczo a na PC zapewne przejdę natomiast na Pro zrobię 100%
PS. Dobry pomysł rzuciłeś, przy premierze zrobię foto relacje z porównaniem na kilku sprzętach
PS.2 cytat z 4k wyciąłeś z kontekstu, ponieważ zależy mi na tym gdyż gry poniżej tej rozdziałki na większych TV wyglądają o niebo gorzej. Ostatnio porównywałem God of War w wersji LG 65 i Samsung full HD 32 i różnica była ogromna, zarówno pod względem ostrości samych tekstur jak i HDR (zwłaszcza szeroka paleta barw REC.2020 robi robotę)
Tutaj w przypadku RE2 gra świateł podobnie jak w przypadku RE7 aż prosi się o dobry HDR, oświetlenie latarką pomieszczeń lub odbicia samej postaci od jej światła prezentowały by się fenomenalnie. Podobnie było juz przy moich testach pomieszczenia w RE7 ze świeczką podczas zagadki młodego Baker’a gdzie samo światło rozpraszało się na tyle, że szczegóły zamiast niknąć w świetle delikatnie się uwydatniały, co wiecej przy lepszych TV (granica 10tys) światło rozprasza się delikatnie i jest bardziej miękkie.
W GT Sport zastosowano jeden z lepszych HDR w grach z możliwością ustawienia „pod siebie”, co na screenie w opcjach lub w czasie rzeczywistym wygląda fenomenalnie. Tutaj możemy nie tylko potestować ale również sprawdzić możliwości swojego TV.
PS. Dobry pomysł rzuciłeś, przy premierze zrobię foto relacje z porównaniem na kilku sprzętach
PS.2 cytat z 4k wyciąłeś z kontekstu, ponieważ zależy mi na tym gdyż gry poniżej tej rozdziałki na większych TV wyglądają o niebo gorzej. Ostatnio porównywałem God of War w wersji LG 65 i Samsung full HD 32 i różnica była ogromna, zarówno pod względem ostrości samych tekstur jak i HDR (zwłaszcza szeroka paleta barw REC.2020 robi robotę)
Tutaj w przypadku RE2 gra świateł podobnie jak w przypadku RE7 aż prosi się o dobry HDR, oświetlenie latarką pomieszczeń lub odbicia samej postaci od jej światła prezentowały by się fenomenalnie. Podobnie było juz przy moich testach pomieszczenia w RE7 ze świeczką podczas zagadki młodego Baker’a gdzie samo światło rozpraszało się na tyle, że szczegóły zamiast niknąć w świetle delikatnie się uwydatniały, co wiecej przy lepszych TV (granica 10tys) światło rozprasza się delikatnie i jest bardziej miękkie.
W GT Sport zastosowano jeden z lepszych HDR w grach z możliwością ustawienia „pod siebie”, co na screenie w opcjach lub w czasie rzeczywistym wygląda fenomenalnie. Tutaj możemy nie tylko potestować ale również sprawdzić możliwości swojego TV.
Ostatnio zmieniony pt 24 sie, 2018 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Ważne, żeby w premierę!Przesiadać miejscem na kanapie obok czy jak?
Gra w którą zagram z pewnością, ale znając Capcom myślę, czy nie poczekać na Gold Edition z wszystkimi DLC. Capcom to już dawno nie ten sam developer, który tworzył dopakowane produkcje. Lubią zarabiać po raz n-ty na tym samym i to mnie trochę wkurza, bo wiem, że RE2 na 100% nie będzie pełne w dniu premiery.
Ostatnio zmieniony pt 24 sie, 2018 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
No niestety też tak myślę, kwestia czy da się wytrzymać około roku?