[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

W takim razie wstrzymaj się do okolic listopada/grudnia, wtedy sklepy powinny mieć jakieś dokładniejsze info od dystrybutorów :)
Obrazek
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Bzdursky pisze:W takim razie wstrzymaj się do okolic listopada/grudnia, wtedy sklepy powinny mieć jakieś dokładniejsze info od dystrybutorów :)
Spodziewam się bardziej że w październiku/ listopad pewnie. To musi być na tyle blisko by ludzie chcieli dać hasjy z góry i nie musieli czekać na to pies wie ile. Każdy się doczeka. Dziwi mnie że w kalendarzu Cenegi nie ma nawet wzmianki o tym fakcie ;)
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
Bzduras

W razie czego uderzajcie do mnie, podszepnę do pewnego sklepu, jakie jest zapotrzebowanie na RE2 tak, żeby każdy mógł dostać swoją kopię na konsolki (niestety sklep gier na PC nie posiada w ofercie) ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
RON!N

Bzdursky pisze:W razie czego uderzajcie do mnie, podszepnę do pewnego sklepu, jakie jest zapotrzebowanie na RE2 tak, żeby każdy mógł dostać swoją kopię na konsolki (niestety sklep gier na PC nie posiada w ofercie) ;)
Jeżeli ma kolekcjonerki to jak coś będę pamiętam ;) Bo nie odpuszczę :)
Awatar użytkownika
Bzduras

Na razie jeszcze nie wiadomo, co i jak z dostępnością kolekcjonerek w Polsce, ale wcześniejsze potwierdzenie (takie na 100%, żebym później nie świecił oczami, bo ktoś sobie zrobił hehe żarcik) pomoże zamówić odpowiednią ilość sztuk, bo kolekcjonerki to wbrew pozorom mało chodliwy towar na naszym podwórku.
Obrazek
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Jeżeli mówisz o Czezkim to pisałem w tej sprawie i odpisał tak samo jak Ultima oraz Muve, nie ma info od dystrybutor jeszcze i musimy czekać, tutaj się nic nie przyspieszy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Czy tylko mnie w oczy kłuje to, że Ada pomimo tego, że jest noc, ciemno, i do tego jest w budynku chodzi w okularach przeciwsłonecznych? Zdecydowanie psuje to odbiór jej postaci oraz daje -10 do klimatu gry.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Chris93 pisze:Czy tylko mnie w oczy kłuje to, że Ada pomimo tego, że jest noc, ciemno, i do tego jest w budynku chodzi w okularach przeciwsłonecznych? Zdecydowanie psuje to odbiór jej postaci oraz daje -10 do klimatu gry.
Jak znam Adę to nie są to zwykłe okulary. Ada lubi gadżety i te okulary to po prostu skaner. Ona tam widzi wagę, wzrost, płeć i IQ przeciwnika/rozmówcy, nawet może być tam ukryta mała bombka Wiem to z RE 4 bo tam testowała coś podobnego ;)

Do premiery jeszcze cztery m-ce więc na razie nie zawracam sobie głowy zamówieniem przedpremierowym a grę kupię na PS 4 :)
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
TomekOKM

Post autor: TomekOKM »

Pozwoliłem sobie napisać emaila z zapytaniem do Cenegi odnośnie wydania RE2 w Polsce oraz dostępnych wydaniach i wersjach językowych. Taką odpowiedź otrzymałem:

" Tytuł jeszcze nie ogłoszony ale będzie zlokalizowany jak poprzednie"

Czyli wydany zostanie, zlokalizowany również, jedynie nie wiadomo jakie edycje trafią na nasz rynek :smiech6:
Ostatnio zmieniony pt 21 wrz, 2018 przez TomekOKM, łącznie zmieniany 1 raz.
"I'm no superhero. But together, we can end this."
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Chris93 pisze:Czy tylko mnie w oczy kłuje to, że Ada pomimo tego, że jest noc, ciemno, i do tego jest w budynku chodzi w okularach przeciwsłonecznych? Zdecydowanie psuje to odbiór jej postaci oraz daje -10 do klimatu gry.
Coś jak Wesker w RE1 czy REmake? :rad12:
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Bzduras

Odnośnie kolekcjonerek: chętni niech napiszą PMkę z platformą, która ich interesuje. Coś zdziałamy jak będzie więcej info od dystrybutorów :)
Obrazek
Awatar użytkownika
RON!N

Bzdursky pisze:Odnośnie kolekcjonerek: chętni niech napiszą PMkę z platformą, która ich interesuje. Coś zdziałamy jak będzie więcej info od dystrybutorów :)
To troszkę skomplikowane. Bo ja już teraz na 110% wiem że kolekcjonerkę RE2 biorę, ale chciałbym to 'odłożyć' w formie za pobraniem. Jeżeli to nie problem, to spokojnie możesz mnie zapisać, podać namiar na sklep żeby złożyć faktyczne zamówienie :)
Awatar użytkownika
Bzduras

RON!N pisze:
Bzdursky pisze:Odnośnie kolekcjonerek: chętni niech napiszą PMkę z platformą, która ich interesuje. Coś zdziałamy jak będzie więcej info od dystrybutorów :)
To troszkę skomplikowane. Bo ja już teraz na 110% wiem że kolekcjonerkę RE2 biorę, ale chciałbym to 'odłożyć' w formie za pobraniem. Jeżeli to nie problem, to spokojnie możesz mnie zapisać, podać namiar na sklep żeby złożyć faktyczne zamówienie :)
Żadnych pieniędzy teraz ani nigdy mi nie dasz, możesz sobie zamówić za pobraniem ;) Chodzi o to, żeby zamówić tyle sztuk, na ile faktycznie będzie popyt (poza tymi, które będą dla randomów odwiedzających sklep).
Obrazek
Awatar użytkownika
re_fan2000

Post autor: re_fan2000 »

Jak myślicie czy Remake może stać się jeżeli nie najlepiej sprzedającą grą Capcomu i zarazem Residentem czy jednak nawet spełniając w końcu prośby fanów będzie ciężko pobić czołówkę? :rad10:

1.Monster Hunter: World – 7,5 mln+
2.Resident Evil 5 – 7,3 mln
3.Resident Evil 6 – 7,1 mln
4.Street Fighter II – 6,3 mln
5.Resident Evil 7 – 5,1 mln
6.Resident Evil 2 – 4,96 mln
7.Monster Hunter Freedom 3 – 4,9 mln
8.Monster Hunter X – 4,3 mln
9.Monster Hunter 4 Ultimate – 4,2 mln
10.Monster Hunter 4 – 4,1 mln

Ranking TOP 10 sprzedających się gier Capcomu( kwiecień 2018)- źródło www.cdaction.pl
Awatar użytkownika
RON!N

re_fan2000 pisze:Jak myślicie czy Remake może stać się jeżeli nie najlepiej sprzedającą grą Capcomu i zarazem Residentem czy jednak nawet spełniając w końcu prośby fanów będzie ciężko pobić czołówkę? :rad10:

1.Monster Hunter: World – 7,5 mln+
2.Resident Evil 5 – 7,3 mln
3.Resident Evil 6 – 7,1 mln
4.Street Fighter II – 6,3 mln
5.Resident Evil 7 – 5,1 mln
6.Resident Evil 2 – 4,96 mln
7.Monster Hunter Freedom 3 – 4,9 mln
8.Monster Hunter X – 4,3 mln
9.Monster Hunter 4 Ultimate – 4,2 mln
10.Monster Hunter 4 – 4,1 mln

Ranking TOP 10 sprzedających się gier Capcomu( kwiecień 2018)- źródło www.cdaction.pl
Capcom robi ogromy hype na ten tytuł. Gra prezentuje się świetnie, skradła serca nie jednego gracza czy dziennikarza więc ma ogromne szanse na to, aby wpasować się gdzieś na tej liście. Czy ma szanse na pierwsze miejsce. Ma i to myślę spore. Wszystko zależy, czy poprawnie "zaprezentują" treść. Jeżeli stary fan i nowy gracz znajdą frajdę w tym tytule to sukces murowany.
Awatar użytkownika
TomekOKM

Post autor: TomekOKM »

Moim zdaniem szanse ma i to spore. Jak dotąd słychać niemal same pozytywne opinie. Przy RE 5, 6, 7 zdania nie były tak jednomyślne, nie obyło się bez kontrowersji a tytuły sprzedały się bardzo dobrze. Okienko wydawnicze też mają bardzo dobrze dobrane – pierwszy większy tytuł po przerwie świąteczno-noworocznej. Bez zbędnej przepychanki w końcówce roku z RDR 2, COD’em, Assasynem czy Battlefieldem. Jak dobrze zareklamują tytuł to cała uwaga „przeciętnego” gracza będzie skupiona na RE 2 co z pewnością przełoży się pozytywnie na sprzedaż. Trzymam kciuki, żeby przebili barierę 10 mln 😊
"I'm no superhero. But together, we can end this."
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

10mln to byłby wymarzony wynik za który trzymam mocno kciuki bo im więcej się sprzeda tym niemal pewny będzie RE3 :)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
RON!N

WESKER-DL pisze:10mln to byłby wymarzony wynik za który trzymam mocno kciuki bo im więcej się sprzeda tym niemal pewny będzie RE3 :)
Sądzę, że kolejny tytułem którego wezmą na blat do remake'a to będzie Dino Crisis.
Marka mocno zaniedbana przez Capcom, właściwie martwa na tę chwilę.
RE3 to kolejny pewny temat, więc jest czas i hajs na eksperymentowanie :)
Awatar użytkownika
kal3jdoskop

Post autor: kal3jdoskop »

Oj, chciałbym, chciałbym :)

Jakoś nie miałem okazji dorwać pełnej wersji pierwszego Dino Crisis (tylko demko), a dwójka (z jakiegoś powodu o wiele łatwiejsza do zdobycia, do tego w niskiej cenie) miała niesłychanie mocno obłożone wątki akcji (więc grało się w nią zupełnie inaczej niż w jedynkę).

Z drugiej strony to oddechu nie wstrzymuję, bo z tego co widzę, ostatnimi czasy Capcom mocno gustuje w prostych*, emulowanych wznowieniach (vide wznowienia Megamanów czy "starych" Street Fighterów).

*W sensie że łatwych do wznowienia, bo wystarczy wrzucić romy (w jakimś dziwnym formacie), opakować je emulatorem (z dorobioną oprawą graficzną interfejsu) i na tym koniec.
Chcę, aby człowiek wyciągał rękę do człowieka. Aby starał się pojąć, że zło jest często wewnętrzną klęską tego, kto to zło czyni.
Jan Dobraczyński, "Najeźdźcy" (rozdział "Od autora")
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

RE3make to rzecz tak samo pewna jak to, że Capcom sprzeda co najmniej 7 mln kopii RE2make. Oni już są w zaawansowanej fazie składania zespołu i wyznaczania stanowisk. Tak to działa. Pytanie czy zdążymy zobaczyć Nemesisa jeszcze na tej generacji.

Wracając do RE2 to design Ady jest jak dla mnie za bardzo noir. Trochę nie pasuje do tego co widzimy w grze. Liczyłem, że czerwona sukieneczka się pojawi. No chyba, że skryta jest pod tym oldschoolowym płaszczem.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”