[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Ale Wy przeżywacie. Ja jestem bardzo zadowolony, że Capcom rozbudowuje fabularnie RE2 poza tym ni wiadomo w jakim kontekście umiejscowiono tam Sherry, bo sierotą nie jest. Moze miała tam przyjaciółkę? Pamiętacie jak na ostatnim fabularnym zwiastunie przez moment widać zarażona dziewczynkę z czarnymi włosami podobna do Eveline z RE7? To tylko teoria ale nie piszmy głupot, że dodatkowe wątki do znanej historii wpłyną negatywnie na grę bo szykuje się jeden z najbardziej dopracowanych i kozackich remakow ever.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Właśnie zaczynam mieć Szakalu wątpliwości, gdy czytam, że William i Annette mogli być "uwięzieni" w laboratorium i biedna Sherry mogła skończyć w sierocińcu. Potem Umbrella musiała siłą szturmować laboratorium Birkina, którego sama więziła. Ja wiem, że to wszystko domysły, robienie z igły widły, ale na miłość boską jakieś granice fabularnych pomysłów chyba powinny istnieć, żeby to się chociaż kupy trzymało.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

W Resident Evil? Granice fabularne i trzymanie się kupy? To chyba poszło w kąt przy okazji pierwszej części, zdaje się.
Obrazek
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Diadem pisze:Właśnie zaczynam mieć Szakalu wątpliwości, gdy czytam, że William i Annette mogli być "uwięzieni" w laboratorium i biedna Sherry mogła skończyć w sierocińcu. Potem Umbrella musiała siłą szturmować laboratorium Birkina, którego sama więziła. Ja wiem, że to wszystko domysły, robienie z igły widły, ale na miłość boską jakieś granice fabularnych pomysłów chyba powinny istnieć, żeby to się chociaż kupy trzymało.
A czy było by głupie stwierdzenie, że oboje pracowali dla korporacji wiadomo w jakim celu i chcieli np. Chronić córkę umieszając ją w sierocińcu? Wiadomo, że byłaby łakomym kąskiem dla pewnych osób.

Chociaż z drugiej strony teoria o koleżance którą Nemesis zapodał też ma sens i nawet konkretny. Dziewczynka kojarzona z Eveline mogłaby by mieć coś z psychiką przebywając w sierocińcu.

Diadem szybkie pytanie do Ciebie, czy gdziekolwiek w timeline, mapach Raccoon widnieje sierociniec?
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
papa50

Post autor: papa50 »

A jesteście pewni, że to będzie sierociniec a nie po prostu opuszczona szkoła? Jakiś link do artykułu gdzie Capcom potwierdza sierociniec.
Welcome to Survival horror
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Tak jesteśmy pewny, we wtorek o 17.00 Capcom na FB napisał:

„Raccoon City is larger than you may remember it to be…

Explore the Orphanage, a brand new area in #RE2!
Available January 25th, 2019.”
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

O sierocińcu w Raccoon nic mi nie wiadomo. Podobno we wczesnej fazie projektowania RE2 jednym z przeciwników miały być dzieci-zombie, ale pomysł zarzucono bo strzelanie do dzieci nawet gdy zamieniły się w potwory uznano za niezbyt dobry. Być może wtedy myślano o jakimś sierocińcu, albo po prostu sz
kole.
Awatar użytkownika
papa50

Post autor: papa50 »

No to na pewno mapa Raccoon City po tej części gry zostanie zaaktulizowana gdyż na starych mapach nie ma żadnego sierocińca tylko jest szkoła podstawowa i licealna.

Z innej beczki są plotki, że Capcom pracuje już na Remakiem Resident Evil 3 :3
https://www.ppe.pl/news/127877/resident ... bombe.html
Welcome to Survival horror
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Diadem pisze:Właśnie zaczynam mieć Szakalu wątpliwości, gdy czytam, że William i Annette mogli być "uwięzieni" w laboratorium i biedna Sherry mogła skończyć w sierocińcu. Potem Umbrella musiała siłą szturmować laboratorium Birkina, którego sama więziła. Ja wiem, że to wszystko domysły, robienie z igły widły, ale na miłość boską jakieś granice fabularnych pomysłów chyba powinny istnieć, żeby to się chociaż kupy trzymało.
Diadem...czy ja pisałem, że to Umbrella go tam uwięziła? Chodziło mi o to, że otoczeni przez zombie i inne mutanty nie mogli się wydostać na powieszchnię. Sam kiedyś pisałeś, że epidemia w laboratorium trwała kilka miesięcy. Policja, szkoła i władze mogłyby w końcu zwrócić uwagę na nieobecność rodziców Sherry. Umbrella przecież nie przyznałaby się oficjalnie, że oni przebywają w tajnym laboratorium korporacji pod powierzchnią miasta.
Ostatnio zmieniony czw 06 gru, 2018 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Rany, jesteście geniuszami...
A dziękujemy, że tak odpowiem za resztę :smiech2:
Samo pojawienie się nowej lokacji nie zmienia niczego. Po prostu nie wyobrażam sobie w jaki sposób Sherry miałaby być powiązana z sierocińcem, o ile faktycznie będzie takie powiązanie FABULARNE

Koledzy już podali przykłady. Sam jestem bliżej teorii z jej koleżanką. W końcu jakaś mogłaby mieć, albo trafi tam przypadkiem bez jakiegoś większego wątku fabularnego, zobaczymy.
Awatar użytkownika
Mikey
Kontakt:

Post autor: Mikey »

Może to być też tak, że ten sierociniec zostanie użyty jako wspomnienie Sherry. Gdybać możemy, ale to do niczego nas nie doprowadzi.
:rad5:
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Nie wiem po co w ogóle tak dramatyzować z tym sierocińcem. Podoba mi się rozwinięcie wątku Sherry i tyle. Zobaczymy co będzie w samej grze. O ile Capcom dalej będzie testował ile jeszcze filmików z gry będziemy w stanie obejrzeć przed premierą.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

O ile mi wiadomo nigdzie nie jest powiedziane, że sierociniec ma cokolwiek wspólnego z Sherry. Po prostu jest mowa o nowej lokacji. Powiązanie jej z Sherry to tylko wynik rozmowy o niczym tu na forum.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Wspólną mają miejscówkę. W sierocińcu gramy Sherry, przynajmniej jest ukazana sekcja w gameplay’u.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Hmm, coraz bardziej wygląda mi to po prostu na zwykły przypadek i nie będzie żadnego powiązania między Sherry, a sierocińcem. Ot będzie to coś w rodzaju ester-ega.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Do tego właśnie zmierzałem. Sądzenie o fabularnym powiązaniu Sherry z sierocińcem na podstawie kilku screenów czy sekund gemaplayu przypomina trochę wnioskowanie, że pracuję w MPK bo stoję na przystanku. Nie znaczy to, że tak nie jest, po prostu danych jest za mało żeby to stwierdzić.
Ostatnio zmieniony wt 11 gru, 2018 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Myślałem, że na tym filmiku jest coś co sugeruje powiązanie między Sherry, a sierocińcem, ale jeśli jest to tylko fragment gameplayu to wyszukiwanie takich związków jest bez sensu.
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

To zwykła dyskusja i przypuszczenia na podstawie kawałka kodu ale na tym polega forum ;) ale spokojnie panowie nie tylko u nas są takie rozkminy, na innych stronach, fb, YouTube też fani szukają powiązań, nowych wątków fabularnych. Jest nowa sekcja, w niej uczestniczy Sherry więc to całkiem normalne :rad1:
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Przynajmniej jest o czym porozmawiać. Połowa miesiąca już za chwilę! Dawać to demo!!! Jak z reguły nie ogrywam dem gier, w które bankowo będę grał, tak tutaj nie ma bata i robię wyjątek! Po prostu nie wytrzymam :rad6:
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Leon. KennedY pisze:Jak z reguły nie ogrywam dem gier, w które bankowo będę grał, tak tutaj nie ma bata i robię wyjątek! Po prostu nie wytrzymam
Jak z reguły ogrywam dema gier, które planuję kupić, tak tutaj nie ma bata i robię wyjątek. Po prostu muszę wytrzymać i nie psuć sobie całego obrazu gry!
Fluid Project
Calm Down People!
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 2 (2019)”