[Ogólny] Dyskusje przedpremierowe
- Nemesis US
Ale Wy przeżywacie. Ja jestem bardzo zadowolony, że Capcom rozbudowuje fabularnie RE2 poza tym ni wiadomo w jakim kontekście umiejscowiono tam Sherry, bo sierotą nie jest. Moze miała tam przyjaciółkę? Pamiętacie jak na ostatnim fabularnym zwiastunie przez moment widać zarażona dziewczynkę z czarnymi włosami podobna do Eveline z RE7? To tylko teoria ale nie piszmy głupot, że dodatkowe wątki do znanej historii wpłyną negatywnie na grę bo szykuje się jeden z najbardziej dopracowanych i kozackich remakow ever.
Właśnie zaczynam mieć Szakalu wątpliwości, gdy czytam, że William i Annette mogli być "uwięzieni" w laboratorium i biedna Sherry mogła skończyć w sierocińcu. Potem Umbrella musiała siłą szturmować laboratorium Birkina, którego sama więziła. Ja wiem, że to wszystko domysły, robienie z igły widły, ale na miłość boską jakieś granice fabularnych pomysłów chyba powinny istnieć, żeby to się chociaż kupy trzymało.
A czy było by głupie stwierdzenie, że oboje pracowali dla korporacji wiadomo w jakim celu i chcieli np. Chronić córkę umieszając ją w sierocińcu? Wiadomo, że byłaby łakomym kąskiem dla pewnych osób.Diadem pisze:Właśnie zaczynam mieć Szakalu wątpliwości, gdy czytam, że William i Annette mogli być "uwięzieni" w laboratorium i biedna Sherry mogła skończyć w sierocińcu. Potem Umbrella musiała siłą szturmować laboratorium Birkina, którego sama więziła. Ja wiem, że to wszystko domysły, robienie z igły widły, ale na miłość boską jakieś granice fabularnych pomysłów chyba powinny istnieć, żeby to się chociaż kupy trzymało.
Chociaż z drugiej strony teoria o koleżance którą Nemesis zapodał też ma sens i nawet konkretny. Dziewczynka kojarzona z Eveline mogłaby by mieć coś z psychiką przebywając w sierocińcu.
Diadem szybkie pytanie do Ciebie, czy gdziekolwiek w timeline, mapach Raccoon widnieje sierociniec?
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Tak jesteśmy pewny, we wtorek o 17.00 Capcom na FB napisał:
„Raccoon City is larger than you may remember it to be…
Explore the Orphanage, a brand new area in #RE2!
Available January 25th, 2019.”
„Raccoon City is larger than you may remember it to be…
Explore the Orphanage, a brand new area in #RE2!
Available January 25th, 2019.”
O sierocińcu w Raccoon nic mi nie wiadomo. Podobno we wczesnej fazie projektowania RE2 jednym z przeciwników miały być dzieci-zombie, ale pomysł zarzucono bo strzelanie do dzieci nawet gdy zamieniły się w potwory uznano za niezbyt dobry. Być może wtedy myślano o jakimś sierocińcu, albo po prostu sz
kole.
kole.
No to na pewno mapa Raccoon City po tej części gry zostanie zaaktulizowana gdyż na starych mapach nie ma żadnego sierocińca tylko jest szkoła podstawowa i licealna.
Z innej beczki są plotki, że Capcom pracuje już na Remakiem Resident Evil 3 :3
https://www.ppe.pl/news/127877/resident ... bombe.html
Z innej beczki są plotki, że Capcom pracuje już na Remakiem Resident Evil 3 :3
https://www.ppe.pl/news/127877/resident ... bombe.html
Welcome to Survival horror
Diadem...czy ja pisałem, że to Umbrella go tam uwięziła? Chodziło mi o to, że otoczeni przez zombie i inne mutanty nie mogli się wydostać na powieszchnię. Sam kiedyś pisałeś, że epidemia w laboratorium trwała kilka miesięcy. Policja, szkoła i władze mogłyby w końcu zwrócić uwagę na nieobecność rodziców Sherry. Umbrella przecież nie przyznałaby się oficjalnie, że oni przebywają w tajnym laboratorium korporacji pod powierzchnią miasta.Diadem pisze:Właśnie zaczynam mieć Szakalu wątpliwości, gdy czytam, że William i Annette mogli być "uwięzieni" w laboratorium i biedna Sherry mogła skończyć w sierocińcu. Potem Umbrella musiała siłą szturmować laboratorium Birkina, którego sama więziła. Ja wiem, że to wszystko domysły, robienie z igły widły, ale na miłość boską jakieś granice fabularnych pomysłów chyba powinny istnieć, żeby to się chociaż kupy trzymało.
Ostatnio zmieniony czw 06 gru, 2018 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Złe oko moderacji czuwa.
- Leon. KennedY
A dziękujemy, że tak odpowiem za resztęRany, jesteście geniuszami...
Samo pojawienie się nowej lokacji nie zmienia niczego. Po prostu nie wyobrażam sobie w jaki sposób Sherry miałaby być powiązana z sierocińcem, o ile faktycznie będzie takie powiązanie FABULARNE
Koledzy już podali przykłady. Sam jestem bliżej teorii z jej koleżanką. W końcu jakaś mogłaby mieć, albo trafi tam przypadkiem bez jakiegoś większego wątku fabularnego, zobaczymy.
- Nemesis US
Wspólną mają miejscówkę. W sierocińcu gramy Sherry, przynajmniej jest ukazana sekcja w gameplay’u.
Do tego właśnie zmierzałem. Sądzenie o fabularnym powiązaniu Sherry z sierocińcem na podstawie kilku screenów czy sekund gemaplayu przypomina trochę wnioskowanie, że pracuję w MPK bo stoję na przystanku. Nie znaczy to, że tak nie jest, po prostu danych jest za mało żeby to stwierdzić.
Ostatnio zmieniony wt 11 gru, 2018 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
To zwykła dyskusja i przypuszczenia na podstawie kawałka kodu ale na tym polega forum
ale spokojnie panowie nie tylko u nas są takie rozkminy, na innych stronach, fb, YouTube też fani szukają powiązań, nowych wątków fabularnych. Jest nowa sekcja, w niej uczestniczy Sherry więc to całkiem normalne 
- Leon. KennedY