Błędy, sugestie, uwagi po REkonstrukcji
Re: Błędy, sugestie, uwagi po REkonstrukcji
Statystyki forum gdzieś można oglądać?
- dobrze by było, gdyby nieczytane posty w danym wątku były podpisane/oznaczone "Nieczytany post", tak jak to było w starej wersji (w prawym dolnym rogu),
- po kliknięciu w link w treści posta (jakikolwiek, czy to do innego działu na forum, YT czy wikipedii), fajnie by było, aby link ów otwierał się w nowej karcie, a nie przenosił nas z forum w inne miejsce
- po kliknięciu w temat (czy też nr strony), w którym mamy nieczytane posty, moglibyśmy być od razu przenoszeni do miejsca w temacie, od którego pojawiły się nowe posty
Dzięki za miłe słowa - sporo pracy włożyłem, by to wszystko zmontować 
Pierwsza poprawka: dodałem tag spoiler
Użycie:
PS. Tag działa tylko dla nowych lub ponownie wyedytowanych postów...
Pierwsza poprawka: dodałem tag spoiler
Użycie:
Kod: Zaznacz cały
[spoiler]ukryty tekst[/spoiler]Spoiler!
PS. Tag działa tylko dla nowych lub ponownie wyedytowanych postów...
Z lewej strony masz "Więcej...", tam jest opcja pokazania nieprzeczytanych postów.Deus Ex pisze: czw 24 sty, 2019
- dobrze by było, gdyby nieczytane posty w danym wątku były podpisane/oznaczone "Nieczytany post", tak jak to było w starej wersji (w prawym dolnym rogu),
- po kliknięciu w link w treści posta (jakikolwiek, czy to do innego działu na forum, YT czy wikipedii), fajnie by było, aby link ów otwierał się w nowej karcie, a nie przenosił nas z forum w inne miejsce
- po kliknięciu w temat (czy też nr strony), w którym mamy nieczytane posty, moglibyśmy być od razu przenoszeni do miejsca w temacie, od którego pojawiły się nowe posty
![]()
Tag do obsługi Youtube'a również już jest 
Kod: Zaznacz cały
[youtube]https://youtu.be/ffHLIZh0PHg[/youtube]Re: Błędy, sugestie, uwagi po REkonstrukcji
Nie zrozumiałeś, może ja się nie dość precyzyjnie wyraziłem, nieważneRON!N pisze: czw 24 sty, 2019 Z lewej strony masz "Więcej...", tam jest opcja pokazania nieprzeczytanych postów.
reCAPTCHA skonfigurowana, powinien teraz być spokój
Re: Błędy, sugestie, uwagi po REkonkstrukcji
Poprawimy
Zapewne jednak wrócimy do tego rozwiązania
ZweryfikujemyRVRE pisze: czw 24 sty, 2019 3. Czemu mogę zmienić komuś grupę do której należy?(nic się w sumie nie zmienia, tylko odsyła do wybranej grupy ale trochę zbędne);
Możliwe. Na razie nic nie obiecuję.RVRE pisze: czw 24 sty, 2019 4. Będzie opcja zwijania listy tematów/działów aby nie skrollować przez cały kilometr listy gdzie nikt się nie udziela?;
Już jest
Wcześniej zostało wyjaśnione jak to działa po zmianach.
Jeśli nie znajdę odpowiedniej modyfikacji, to nie będzie.
Widać migracja nie do końca działa jak powinna. Na to niestety nic nie poradzimy.RVRE pisze: czw 24 sty, 2019 8. Czasem ikona od nowych postów miga nawet jak mieliśmy je wyświetlone na starym forum.
Grunt że nowe posty są odpowiednio oznaczane.
I?
Nie wiem czy taka funkcjonalność w ogóle jest zaimplementowana w tym silniku forum.RVRE pisze: czw 24 sty, 2019 1. Będzie dodane info kto i kiedy edytował swój post? (Obecnie widoczne są zmiany ze starego forum, z nowego już nie). I czy na nowym forum zostanie usunięta możliwość edytowania starych swoich postów?
A czemu ma być usunięta?
Zrobi sięRVRE pisze: czw 24 sty, 2019 2. W tematach gdzie jest po kilka stron, nie wiadomo na której obecnie się jest. Wyróżnienie obecnej strony jest za mało czytelne.
Niech wgrają ponownie
Jak chcesz, to dodamy
Już jest
Właśnie o taką reakcję nam chodziłoLeon S. Kennedy pisze: czw 24 sty, 2019 Po tylu latach starego forum odświeżam stronę i gdzie się znalazłem? Szok z rana O_o
Nie wiem czy w ogóle istnieje taka możliwość...Leon S. Kennedy pisze: czw 24 sty, 2019 Z błędów to na pewno fakt że nie ma szybkiego podglądu nieprzeczytanych postów( na górze forum). Za to przy postach nie pokazuje tych z ostatnich dni ale podświetla jakieś starsze dawno przeczytane na starym forum.
No cóż, remake jednak na mnie zadziałał jak zadziałałSzakal pisze: czw 24 sty, 2019 OMG! Proszę jaka tu niespodzianka z rana.. Migoo tyle czasu siedział cicho w sprawie forum, a tu wychodzi na to, że czekał na premierę Remake 2.
Niestety nie obeszło się bez problemów - masę rzeczy, które muszę wykonywać codziennie, odstawiłem robiąc sobie mega zaległości - niestety tak to u mnie bywa, że by jednym się zająć, inną sprawę trzeba odłożyć. Za chwilę do nich wrócę i pewnie przez jakiś czas będzie mniej tu trochę mniej, ale tylko chwilę mam nadzieję
Cieszę się razem z TobąMr_Zombie pisze: czw 24 sty, 2019 What? What is this?
Whoa, what a mansion!
A tak na serio, w końcu doczekałem się chwili, gdy forum doczekało się upgrade'u. I wyszukiwarka działa!![]()
Zgadzam się. Zmiany zostaną za jakiś czas wprowadzoneMr_Zombie pisze: czw 24 sty, 2019 Na razie kilka uwag UX/UI na szybko:
- Kolumna z autorem powinna polecieć na lewą stronę, jako że czytamy od lewej do prawej - fajnie więc wiedzeć, kto napisał post, zanim dotrze się wzrokiem na prawą stronę ekranu.
- Skórka jest mocno kontrastowa - sporo pomarańczowych i jasno-szarych elementów na ciemnym tle. Są to elementy, które się bardzo rzucają w oczy i przez to "walczą" o uwagę uzytkownika. W wersji mobilnej niektóre pomarańczowe elementy strony są ukryte (m.in. na liście tematów liczba postów / tematów wraz z otaczającymi je ramkami), co już wygląda lepiej. W tej chwili problemem jest to, że pomarańczową ramką otoczone są: pola formularzy, przyciski główne (wyślij wpis / podgląd wpisu), przyciski nawigacji, przyciski mniej ważne (zgłoś / cytuj post), oddzielniki podpisu / usera / stopki strony / nagłówka strony - wszystkie te elementy, chociaż mają różny stopień ważności i różne funkcje, są wyróżnione w ten sam sposób.
- Niektóre elementy mają bardzo mały rozmiar fontu (szczególnie info o użytkowniku lub przyciski). Szczególnie tyczy się to nazwy użytkownika, która jest kompletnie przysłonięta przez avatar.
- Animowane wskaźniki o nowym poście są bardzo (aż za bardzo) rzucające się w oczy.
- Info takie jak liczba postów, lokalizacja, czy data rejestracji użytkownika widoczna przy każdym jego poście jest zbędna; jak ktoś będzie chciał zobaczyć, to może sobie wejść w profil użytkownika. A tak to pod każdym avatarem jest pełno informacji, napisanej drobnym druczkiem. Wiąże się to też z tym, że jeżeli użytkownik napisze krótkiego posta, to wysokość info o użytkowniku (avatar, nazwa + dodatkowe info) potrafi być kilkukrotnie dłuższa, niż cały post:
Zapewne miałeś hasło z polskimi znakami diakrytycznymi.FurryPiter pisze: czw 24 sty, 2019 Nie wiem czy byłem jedyny, ale nie mogłem zalogować się starym hasłem - musiałem je zmieniać![]()
Stare forum śmigało na kodowaniu ISO-8859-2, nowe już na UTF-8, stąd mógł być problem.
Zaleca się po prostu skorzystanie z funkcji przypomnienia hasła
Wersja responsywna również i mnie bardzo cieszyFurryPiter pisze: czw 24 sty, 2019 Poza tym, REkonstrukcja na ogromny plus! Wreszcie mogę przeglądać sobie stronę nie obawiając się błędów, a czytając forum przez dłuższy czas nie będą boleć mnie oczy![]()
Ty lepiej nie umieraj - tak mnie ostatnio deprymowałeś do działania nad zmianami, że muszę się za to najpierw jakoś odwdzięczyćBzdursky pisze: czw 24 sty, 2019 Bajera
Dziękuję Pan MiGoo, mogę umierać*.
*wyrok odroczono do czasu zrobienia calaków w RE2 i DMC5
Potem rób co chcesz
Jeśli nie znalazłeś, to pewnie nie ma
Nie wiem czy się da...Deus Ex pisze: czw 24 sty, 2019 dobrze by było, gdyby nieczytane posty w danym wątku były podpisane/oznaczone "Nieczytany post", tak jak to było w starej wersji (w prawym dolnym rogu),
Zastanowimy sięDeus Ex pisze: czw 24 sty, 2019 po kliknięciu w link w treści posta (jakikolwiek, czy to do innego działu na forum, YT czy wikipedii), fajnie by było, aby link ów otwierał się w nowej karcie, a nie przenosił nas z forum w inne miejsce
Nie wiem czy się da...Deus Ex pisze: czw 24 sty, 2019 po kliknięciu w temat (czy też nr strony), w którym mamy nieczytane posty, moglibyśmy być od razu przenoszeni do miejsca w temacie, od którego pojawiły się nowe posty
EDIT: Taka opcja istnieje. Przy nazwie tematu, w którym są nieprzeczytane posty, wyświetla się pomarańczowa ikonka kartki. Klikamy w nią i jesteśmy w domu
- Leon S. Kennedy
Powinieneś tylko w ramach naturalnej ewolucji i rozbudowy Raccoon City przechrzcić nazwę forum z muzeum na R.P.D
W Timeline jest koszmar! Wszystkie znaki specjalne szlak trafił!
Przydałby się też licznik ostrzeżeń