Wrażenia, opinie, recenzje....
- Leon S. Kennedy
Re: Wrażenia, opinie, recenzje....
Na razie tylko przeszkadza mi 1 rzecz -zniszczalne noże. Nie cierpię w grach mechaniki niszczenia przedmiotów bo ani to realistyczne ani przydatne w gameplay'u. Rozumiem utratę go jak "zostawimy" go w zombiaku ale że porządny stalowy nóż rozsypuje się bo kilka razy coś nim cięto?
Spokojnie za rangę S będzie coś co cię zadowoli w tej kwestii 
Za to co wymyślili w Lab z
Za to co wymyślili w Lab z
Spoiler!
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Przecież to praktycznie identyczna mechanika jak defense items z pierwszego remake'a.Leon S. Kennedy pisze: sob 26 sty, 2019 Na razie tylko przeszkadza mi 1 rzecz -zniszczalne noże. Nie cierpię w grach mechaniki niszczenia przedmiotów bo ani to realistyczne ani przydatne w gameplay'u. Rozumiem utratę go jak "zostawimy" go w zombiaku ale że porządny stalowy nóż rozsypuje się bo kilka razy coś nim cięto?
Czym się różni utrata sztyletu czy granatu od utraty noża na raty? W mojej opinii jest to to samo.
Mnie bardziej zirytował inny element. Otóż "zużyte" przedmioty dostają czerwoną fajkę w inventory. Ale podpowiedź o tym fakcie pojawiła mi się na ekranie gdzieś w połowie gry
Ja ponieważ pudełko dostałem dopiero 25.01.2019 r. wczoraj doszedłem tylko do etapu z więzieniem. Plusy wszyscy wymieniają ja narazie ponarzekam na etap przejścia spod statuy do parkingu. Jest wielki industrialny i wogóle tam nie pasuje. Gra mi idzie dobrze ale nie najlepiej z tego piszecie bo u mnie zombiak pada po 4-5 headshotach. A na początku dwa strzały czasem jeden i głowa na pół... Gram na normalnym poziomie.
Ostatnio zmieniony sob 26 sty, 2019 przez gonzales3, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo postać musi się skupić na celowaniu (celownik musi się zmniejszyć). Wówczas strzały wchodzą z większym damage, czasem krytyk że czacha się roztrzaskagonzales3 pisze: sob 26 sty, 2019 Ja ponieważ pudełko dostałem dopiero 26.01.2019 r. wczoraj doszedłem tylko do etapu z więzieniem. Plusy wszyscy wymieniają ja narazie ponarzekam na etap przejścia spod statuy do parkingu. Jest wielki industrialny i wogóle tam nie pasuje. Gra mi idzie dobrze ale nie najlepiej z tego piszecie bo u mnie zombiak pada po 4-5 headshotach. A na początku dwa strzały czasem jeden i głowa na pół... Gram na normalnym poziomie.
Co do tego etapu który przytoczyłeś. Zdziwił mnie gość którego tam spotykamy, bo pojawia się tak ni z pupy i po co. Ale przecież w oryginalnym RE2 wównież jest taki etap. Tutaj tylko lekko "wzbogacony" i tyle.
- Leon S. Kennedy
Tylko że w RE Remake był też zwykły nóż którego można było używać bez limitów. Albo do oszczędzania ammo lub prób przejścia gry używając tylko niego. A tu 7 noży w ekwipunku bo działają w sumie jak magazynki do pistoletu?RON!N pisze: sob 26 sty, 2019
Przecież to praktycznie identyczna mechanika jak defense items z pierwszego remake'a.
Czym się różni utrata sztyletu czy granatu od utraty noża na raty? W mojej opinii jest to to samo.
Przerobiłem 3 krążki na iso - oszczędzam płyty, po wprowadzeniu kodu instalka z dysku, obecnie aktualizacja gry na Steam i powinno ruszyć.
Ostatnio zmieniony ndz 27 sty, 2019 przez parsley81, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja odniosłem wrażenie, że wręcz przeciwnie - że z entuzjazmem. Sam zostawiam sobie oryginalny soundtrack na drugie podejście. Pierwsze chcę zagrać jak Capcom przykazał.RON!N pisze: sob 26 sty, 2019 ziwię się że większość podchodzi do oryginalnej ścieżki jak pies do jeża
Mam to samo. I o ile taka mechanika jest w porządku w Falloucie czy Last of Us (samoróbki są mało wytrzymałe i to ma sens), o tyle tutaj rzeczywiście trochę irytuje.Leon S. Kennedy pisze: sob 26 sty, 2019 Na razie tylko przeszkadza mi 1 rzecz -zniszczalne noże. Nie cierpię w grach mechaniki niszczenia przedmiotów bo ani to realistyczne ani przydatne w gameplay'u. Rozumiem utratę go jak "zostawimy" go w zombiaku ale że porządny stalowy nóż rozsypuje się bo kilka razy coś nim cięto?
Co nie znaczy, że to jest dobra mechanikaRON!N pisze: sob 26 sty, 2019 Przecież to praktycznie identyczna mechanika jak defense items z pierwszego remake'a.
Dobrze wiedzieć, że mogę już wypierniczyć ten klucz
No właśnie. Na hardkorze 5 strzałów w głowę łaskawie załatwi sprawę... Mi jak idzie dobrze, to za chwilę ginę: 5 headshotów z rzędu i za moment głupi zgon, ale już następnym razem na tym samym kolesiu walę po ścianach i przechodzę dalej z takim deficytem amunicji, że szkoda gadać...gonzales3 pisze: sob 26 sty, 2019 Gra mi idzie dobrze ale nie najlepiej z tego piszecie bo u mnie zombiak pada po 4-5 headshotach. A na początku dwa strzały czasem jeden i głowa na pół... Gram na normalnym poziomie.
No i to jest mój największy problem. Jako purysta chciałem grać wyłączonymi podpowiedziami - nie lubię jak mi gra mówi "podejdź tu głupcze!". Wystarczy, że na mapie pojawiają się itemy do zebrania (można to wyłączyć? Przecież to absurd jakiś jest...). Ale z drugiej strony granie na hardkorze bez celownika to masochizm czystej wody. Nie oszukujmy się - nie dam rady tak przejść gry. No i dylemat. Grać za rączkę z podpowiedziami - za łatwo. Bez celownika - za trudno. Co ciekawe, większość 100% headshotów (5/5) waliłem bez celownika.RON!N pisze: sob 26 sty, 2019 Bo postać musi się skupić na celowaniu (celownik musi się zmniejszyć). Wówczas strzały wchodzą z większym damage, czasem krytyk że czacha się roztrzaska![]()
Ogólnie gra ma wysokie wymagania. To miło, bo starczy na dłużej.
Gra jest rewelacyjna! Jedyne czego żałuję, to że w momencie kiedy kupowałem grę, nie było pudełkowych wersji deluxe (albo nie udało mi się nigdzie znaleźć w polskiej dystrybucji) i mam cyfrową z PSStore. I pomimo, że stroje można zmieniać w dowolnym momencie gry, a od razu w skrzyni jest Samurai Edge w wersji Jill, Chrisa i Alberta, to jak ktoś chce się bawić to może z nich skorzystać. Ja przykładowo nie odczułem jakiejś znacznej różnicy między nimi i standardowy pistolet Claire po upgradzie do wzmocnionych naboi jest lepszą bronią, pomimo swojej małej pojemności magazynka.
No ale pomijając bronie i możliwość zmiany stroju w każdym dowolnym momencie gry - TA MOŻLIWOŚĆ ZMIANY DŹWIĘKÓW NA ORYGINALNE...aż się łezka w oku kręci.
Zabawne jest to, że nawet jeśli jakaś lokacja jest trudna do skojarzenia z odpowiednią lokacją z oryginału, jak się słyszy znajomy podkład w tle, od razu wiadomo, gdzie się znajdujesz.
Aktualnie jestem podczas trzeciej konfrontacji z Birkinem, gram na standardowym poziomie trudności, a swoją przygodę z tytułem zacząłem od scenariusza Claire (dla mnie Claire A i Leon B to jedyna opcja na pierwsze przejście). Na chwilę obecną, to mógłbym się jedynie przyczepić do jakości niektórych tekstur. Przykładowo - pojazdy na podziemnym parkingu, albo ścieki w kanalizacjach. Mogli zrobić je odrobinę lepiej. A tak ogólnie pisząc, to co by tu... Z tego co zauważyłem dużo jest samego oglądania przedmiotów, żeby np. otworzyć przedmiot i wyciągnąć z niego jakąś inną potrzebną rzecz, co jest ukłonem raczej w stronę RE1, ale jest jak najbardziej na plus. Zagadki są nawet spoko. Czasami trzeba się nachodzić, żeby znaleźć odpowiedni dokument czy wskazówkę i poza tym ładnie wyglądają animacje do nich. Na pochwałę zasługuje również konfrontacja z Mr. X i fakt, że można skutecznie przed nim uciekać i go gubić. Właściwie to źle piszę - cała gra zasługuje na pochwałę! Mankamentów, które rzeczywiście raziłyby mnie w oczy praktycznie nie ma. Większość to drobnostki, na które szczerze można przymykać oczy, bo nie psują w żaden sposób rozgrywki.
Jednym słowem - warto było czekać i jeśli ekipa z "Dev 1" chciałaby w przyszłości uraczyć nas Remake'iem "trójki", to ma moje pełne wsparcie.

No ale pomijając bronie i możliwość zmiany stroju w każdym dowolnym momencie gry - TA MOŻLIWOŚĆ ZMIANY DŹWIĘKÓW NA ORYGINALNE...aż się łezka w oku kręci.
Aktualnie jestem podczas trzeciej konfrontacji z Birkinem, gram na standardowym poziomie trudności, a swoją przygodę z tytułem zacząłem od scenariusza Claire (dla mnie Claire A i Leon B to jedyna opcja na pierwsze przejście). Na chwilę obecną, to mógłbym się jedynie przyczepić do jakości niektórych tekstur. Przykładowo - pojazdy na podziemnym parkingu, albo ścieki w kanalizacjach. Mogli zrobić je odrobinę lepiej. A tak ogólnie pisząc, to co by tu... Z tego co zauważyłem dużo jest samego oglądania przedmiotów, żeby np. otworzyć przedmiot i wyciągnąć z niego jakąś inną potrzebną rzecz, co jest ukłonem raczej w stronę RE1, ale jest jak najbardziej na plus. Zagadki są nawet spoko. Czasami trzeba się nachodzić, żeby znaleźć odpowiedni dokument czy wskazówkę i poza tym ładnie wyglądają animacje do nich. Na pochwałę zasługuje również konfrontacja z Mr. X i fakt, że można skutecznie przed nim uciekać i go gubić. Właściwie to źle piszę - cała gra zasługuje na pochwałę! Mankamentów, które rzeczywiście raziłyby mnie w oczy praktycznie nie ma. Większość to drobnostki, na które szczerze można przymykać oczy, bo nie psują w żaden sposób rozgrywki.
Jednym słowem - warto było czekać i jeśli ekipa z "Dev 1" chciałaby w przyszłości uraczyć nas Remake'iem "trójki", to ma moje pełne wsparcie.
"It's up to us to take out Umbrella...!"
Steam: Komurka696
PSN: Komurka696_PL
RE3 w takim wykonaniu to koniecznie day one i Capcom ma moje pełne wsparcie ile by nie kosztowała Edycja K Nemesis to zapracuje na niego pieniążek hehe. Leon A zakończenie z Adą, tutaj Panowie łezka w oku się kręci z sentymentu.
Spoiler!
-
FurryPiter
Licznik w grze pokazuje 3 godziny, natomiast na Steamie 6 godzin, połowę czasu powtarzałem/umierałem na hardkorze
Pierwsze spotkanie z...
A sam wynik na Steamie, gdzie non stop prawie jest 60k graczy pykających w rimejk dwójeczki (68k najwięcej, i jest to 3x tyle co RE7 miał podczas premiery na Steam), to ogromny sukces i kolejne części w odświeżonej odsłonie to pewniaczek
Inaczej tego nie widzę. Jeszcze chwilę odsapnę i zbiorę siły na dalszą grę, może uda się w ten weekend zobaczyć jakieś napisy końcowe 
Pierwsze spotkanie z...
Spoiler!
A w międzyczasie spotkanie z...
Spoiler!
I dzięki tej akcji jestem o wiele spokojniejszy o to, że Nemesisa w trzeciej części zrobią tak samo, a nawet lepiej. Będzie czuć non stop strach i niebezpieczeństwo, od początku do końca gry Re: Wrażenia, opinie, recenzje....
Witajcie mam pewne pytanie a nie wiem gdzie je zadać.
Jestem trochę zdezorientowany, bo wyczytałem informacje ponoć oficjalne że nie będzie w tym RE oddzielnych scenariuszy dla Leona i Claire, tylko dwie osobne ich campanie, ale teraz wyczytuje że jednak są Leon A/B i Clarire A/B ?
Są te alternatywne scenariusze?
Może mi ktoś wyjaśnić jak to z tym teraz jest?
Jestem trochę zdezorientowany, bo wyczytałem informacje ponoć oficjalne że nie będzie w tym RE oddzielnych scenariuszy dla Leona i Claire, tylko dwie osobne ich campanie, ale teraz wyczytuje że jednak są Leon A/B i Clarire A/B ?
Są te alternatywne scenariusze?
Może mi ktoś wyjaśnić jak to z tym teraz jest?
Jest tak samo jak w oryginale Leon A potem Claire B i na odwrót.
Doszedłem w Claire B na parking w spoilerze ciekawa rzecz znaleziona
Doszedłem w Claire B na parking w spoilerze ciekawa rzecz znaleziona
Spoiler!
Okej dzięki, czyli w Leon A i Clarie A nie ma MR.X?
No trochę zmian wprowadzili nawet w jego kwestii 
Super 
Nie żałuję tych 240zł na tą grę, jestem w 100% usatysfakcjonowany, jeszcze tylko RE3 nemesis remake i chyba wiecej residentów nie trzeba
Nie żałuję tych 240zł na tą grę, jestem w 100% usatysfakcjonowany, jeszcze tylko RE3 nemesis remake i chyba wiecej residentów nie trzeba
Nie wiem jak u Leona, ale jeśli chodzi o Claire to zwykła amunicja do pistoletów ma bardzo niską szansę na krytyk, nawet przy odpowiednim wycelowaniu. Co innego wzmocniona. Tutaj jak dobrze przycelujesz to praktycznie każdy strzał kończy się ostatecznym zgonem zgniłka.
Złe oko moderacji czuwa.
- Leon S. Kennedy
Zajawki był już rzucane ale pewnie jak ktoś po weenedzie wróci do pracy i zobaczy firmowe stany konta nagle praca nad RE3 wystartuje z kopytaBorek25 pisze: sob 26 sty, 2019 Super
Nie żałuję tych 240zł na tą grę, jestem w 100% usatysfakcjonowany, jeszcze tylko RE3 nemesis remake i chyba wiecej residentów nie trzeba![]()
Nie chcę nic mówić, ale Ada na odblokowanym, alternatywnym stroju w scenariuszu Leon B wygląda jak marzenie! 
"It's up to us to take out Umbrella...!"
Claire A ukończone. Zajęło mi to 10 godzin i kilkanaście zgonów, z czego większość podczas walki z 3 formą Birkina. Swoją drogą walka epicka. Najlepsza w tym scenariuszu.
Złe oko moderacji czuwa.