Rysunki RE - Nasza twórczość

Opowiadania, wiersze, filmy, komiksy, rysunki, stroje, kolekcje...
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

no z oczami rebecca'i miałem spory problem, bo nie dałem rady ich wybielić na tyle by efekt mnie satysfakcjonował, ciągle efekt w jakiś sposób "odstawał" od reszty rysunku, chyba tylko efekt przy jill i chrisie wyszło to w miarę dobrze ( przy barrym nie miałem już tego kłopotu xD ), w każdym razie dzięki ;)

A tutaj świeżynka, jeszcze gorąca :P, tym razem tradycyjna tapetka, szczególnie dla tych, którzy lubią duet Jill i Chris ;) :

1280 x 800:
http://img402.imageshack.us/img402/2616 ... 80x800.jpg

1024 x 768:
http://img412.imageshack.us/img412/8746 ... 24x768.jpg
Awatar użytkownika
Adam

Post autor: Adam »

Dr. Gregory

No cóż, dla zabicia czasu postanowiłem narysować swoją postać, którą posługuje się w sesji RPG prowadzonej na forum.

Karta postaci

Kolejny szalony naukowiec pokroju doktora Herberta West'a z powieści H.P. Lovecraft'a "Re-Animator". Pracujący na rzecz korporacji Umbrella.
Ostatnio zmieniony śr 10 mar, 2010 przez Adam, łącznie zmieniany 2 razy.
Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi. Szaleństwo jest źródłem rozkoszy, znanym jedynie szaleńcom.
nemesisdestro

Dr. Gregory...hehe nieźle, gość wygląda na naprawdę szalonego delikwenta ;) fajna kreska :)
Awatar użytkownika
Adam

A co powiesz na to? Trochę dennie mi wyszło, ale skaner mi wysiadł, więc zmuszony jestem korzystać z aparatu w komórce :pff6:

Umbrella Nazi Style
Ostatnio zmieniony czw 11 mar, 2010 przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi. Szaleństwo jest źródłem rozkoszy, znanym jedynie szaleńcom.
nemesisdestro

hehe świetne :) trochę przypomina mi to film Outpost - taki horror gdzie też pojawili się naziści przypominający zombie ;) a rysunek sam w sobie naprawdę fajny, ciekawa kreska, te specyficzne "plamy" barw ( efekt oświetlenia przy robieniu zdjęcia czy to jeszcze co innego?) fajnie uzupełniają całość :)
Awatar użytkownika
Adam

Rysunek który zamieściłem w deviant art'e w żadnym razie nie przypomina oryginału, ten efekt zróżnicowania barw jest spowodowany przez aparat z komórki (2,0 mega pixel), jeszcze przy pomocy Picture Manager zwiększyłem kontrast, trochę przyciemniłem całą kompozycję i nasyciłem tonalnie obrazek, tak że błękit oraz czerwień stały się bardziej intensywne i lepiej widoczne.

Tak sobie myślałem... w ciągu całej serii gier RE mieliśmy do czynienia tylko z jednym tyrantem, który posiadał cechy anatomiczne kobiety, obfity biust, pełne biodra i zgrabne pośladki... Była to T-092 z RE:Dead Aim, tyle że zanim stała się zabójczą pięknością, była facetem... Morpheus'em D. Duvall, który wstrzykną do swojego krwiobiegu eksperymentalną mieszankę wirusów T i G. No cóż, czyżby naukowcy pracujący dla korporacji Ubmrelli uważali, że pod względem genetycznym kobiety, nie nadawały się jako obiekty do badań nad stworzeniem doskonałej broni biologicznej? A co by było gdyby przekształcić jedną kobietę w pełnowymiarowego tyranta... jakby wyglądała... czy byłaby równie urokliwa co T-092? A może tak samo szpetna co Pluto...

T-097

W końcu postanowiłem narysować własnego tyranta-kobiete i oto rezultat. Tak samo jak Morpheus mutacje zainicjował wirus tG, dzięki czemu T-097 posiada mackopodobną kończynę jak T-091 i ostry szpon, jak u większości tyrantów.
Ostatnio zmieniony czw 11 mar, 2010 przez Adam, łącznie zmieniany 2 razy.
nemesisdestro

aha, no to powiem ci że daje to całkiem niezły efekt, do niektórych rysunków te plamy pasują idealnie ;)

Co do rysunku tyranta, no, wygląda ciekawie choć jest trochę zbyt ogólnikowo, przydałyby się jakieś detale, wiesz żyły, dziwne twory na ciele wywołane działaniem wirusa, po prostu jakieś detale ;) ale poza tym spoko, dysponujesz całkiem ładnym stylem.
Awatar użytkownika
Adam

No cóż, ewentualnie T-097 mogłaby zaprezentować swoje bardziej groteskowe oblicze przy dalszej przemianie. Hypno-Tyrant z RE: Survival na początku wyglądał dosyć niepozornie i wydawał się całkiem sympatyczny, ale wraz z kolejnymi etapami mutacji stał się prawdziwą bestią. Podobno kobieta zmienna jest, więc tym bardziej nie daj się zwieść wyglądowi T-097, która w następnym rysunku pewnie pokaże swoje ostre ząbki.

Ale za nim ponownie wezmę się za nią, to macie tu link do innego rysunku.

The Dead Walk
nemesisdestro

hehe niezłe ^^ nie wiem czemu ale gazeta mi się szczególnie podoba i ta zadowolona mina zombiaka z fajką :) ta czerń na dole rysunku celowa czy to jedynie cień jaki wyszedł przy wykonywaniu zdjęcia?
Awatar użytkownika
Adam

No cóż, patrząc na oryginał to nie powiedziałbym żeby dół szczególnie wyróżniał się od pozostałych elementów kompozycji, wszystko się zlewa w jedną szarą masę, więc ten cień musi być zasługą aparatu.

Głowa była za jasna, więc zmuszony byłem mocniej przyciemnić cały obrazek, przez co T-097 wygląda tak jakby czaiła się w mroku na potencjalną ofiarę. To co ją różni od wcześniejszego rysunku, to stwardnienie tkanki skórnej przy szyi, które swoim kształtem i strukturą trochę przypominają kościane kręgi, albo proglotydy tasiemca, niestety nie widać tego za dobrze. Na głowie dodałem sieć zgrubiałych naczyń krwionośnych, no i dopiero teraz sobie przypomniałem że nie narysowałem drobniejszych żyłek po całym jej ciele :pff6:

T-097 Close-up
Ostatnio zmieniony sob 13 mar, 2010 przez Adam, łącznie zmieniany 2 razy.
nemesisdestro

no, w końcu jakieś detale, co prawda faktycznie ten cien zakrywa część z nich, ale dodaje też całości specyficznego charakteru, łanie, ładnie :) , ech muszę niebawem coś nowego narysować w wolnej chwili....

EDIT:
clash of the titans: Wolverine vs Tyrant:

http://fav.me/d2lx2a7

http://fav.me/d2lx2a2
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

O fajnie! I ja sie pochwale moim nadchodzącym "dziełem" obrazującym Ada'e Wong:

Ada Wong

Na razie jest to WIP (work in progress) ale myśle że w tym tygodniu skończe...
nemesisdestro

Świetne! gratuluję sprzętu i oczywiście wielkiego talentu :) sam chciałbym położyć swoje łapki na tablecie i skanerze i zmajstrować coś w tym stylu :)

no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, niebawem postaram się też coś zapodać :)
Awatar użytkownika
J.Krauser

Jeśli chodzi o sprzęt to nic "super wypas" nie mam, po prostu zwykły tablet Pentagram (na allegro są bardzo tanie- polecam szczególnie Titan XXL) Jak znajde troche czasu to przejrze wasze galerie na deviancie, też tam czasem wbijam-

Kod: Zaznacz cały

http://infamousedge.deviantart.com/
Ostatnio zmieniony wt 04 maja, 2010 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
nemesisdestro

w ostatnią niedzielę skończyłem jedną z bardziej upierdliwych prac jaką było mi dane zrobić, rzuciłem sobie spore wyzwanie nie było łątwo ale z efektu jestem zadowolony :)

http://nemesisdestrodareal1.deviantart. ... /#/d2pz7ba
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Świetne, choć okrutne. Nie wiem skąd taki pomysł; aczkolwiek opowiadanko Diadema w temacie "Mój wyimaginowany Resident Evil" ma podobny charakter ;).
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Dla mnie bomba, choć z tym nożem w głowie Rebeki trochę przegiąłeś :p
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Deus Ex pisze:Świetne, choć okrutne. Nie wiem skąd taki pomysł; aczkolwiek opowiadanko Diadema w temacie "Mój wyimaginowany Resident Evil" ma podobny charakter ;) .
Dokładnie :D Nemesisdestro dokładnie oddał na tym obrazku co miałem wtedy na myśli. Gdyby któryś Resident skończył się takim obrazkiem to niektórzy gracze z krzeseł by pospadali :D
Awatar użytkownika
J.Krauser

Haha!! Rysunek jest troche okrutny, to trzeba przyznać, ale takie zakończenie gry byłoby niezłe!
One man forced to seek REVENGE
nemesisdestro

he he dzięki, no chyba faktycznie wersja residenta spod ręki Diadema musiała odbić swe piętno na tej pracy ;) cieszę się że wam się podoba, mimo tak mrocznego przesłania he he he ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fan Area”