REmake Remastered HD (PS4, XONE, PC, PS3, X360)
No jak większość rzeczy już na gacku się robiło dlatego REplay
, życzę powodzenia.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
- LeonSKennedy20
Nie wystarczy odwiedzić wszystkich miejsc, trzeba zebrać KAŻDY przedmiot. Dla ułatwienia włącz sobie mapkę - lokacje w których zebrałeś wszystko migają się na zielono, a te w których coś pominąłeś na czerwono. Uważaj pod koniec gry, po pokonaniu Tyranta (1 forma) nie będzie dało się już wrócić do rezydencji.
Ostatnio zmieniony śr 04 lut, 2015 przez Kazuo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chodzi o samo odwiedzenie pomieszczeń (opis jest błędny), lecz o zmianę koloru wszystkich pomieszczeń na mapie na zielone. W efekcie - musisz pozbierać wszystkie możliwe do zebrania przedmioty.
Pomieszczenie, które może trochę namieszać, to pokój z shotgunem w przypadku scenariusza Jill - gdy Barry Cię uratuję, a sufit opadnie, nie będziesz mógł już tam wrócić (z tego co pamiętam, prócz shotguna były tam chyba jeszcze ink ribbon oraz sztylet).
Pomieszczenie, które może trochę namieszać, to pokój z shotgunem w przypadku scenariusza Jill - gdy Barry Cię uratuję, a sufit opadnie, nie będziesz mógł już tam wrócić (z tego co pamiętam, prócz shotguna były tam chyba jeszcze ink ribbon oraz sztylet).
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
- LeonSKennedy20
A raczej kolor neutralnyMr_Zombie pisze:Nie chodzi o samo odwiedzenie pomieszczeń (opis jest błędny), lecz o zmianę koloru wszystkich pomieszczeń na mapie na zielone.
Ostatnio zmieniony czw 05 lut, 2015 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście... jaki sens by to miało gdyby się dało licznik zatrzymać?Danielo pisze:Mam pytanie odnośnie przechodzenia gry na "speed run". Czy kiedy wciśniemy pauze to czas rozgrywki jest dalej naliczany?
Ostatnio zmieniony pn 09 lut, 2015 przez RON!N, łącznie zmieniany 1 raz.
- D4rk_Roxas
Mnie przycisneło 2 razy bo zrobiłem podczas speeda 3 piwkaD4rk_Roxas pisze:[RONIN], cóż, może taki, że jak przyciśnie potrzeba, to można na chwilę zatrzymać. xD
Podziękowania za fenomenalną sprzedaż:
http://m.ppe.pl/news-33824-capcom_swiet ... bucji.html
To mnie cieszy i daje szanse na re0 co raz większe.
http://m.ppe.pl/news-33824-capcom_swiet ... bucji.html
To mnie cieszy i daje szanse na re0 co raz większe.
Wciąż dużo roboty przed Tobą, najlepsze czasy w rankingach oscylują w granicach 0:00:00WESKER-DL pisze:J(...) kiedyś na gcn robiło się w czasie 1:48 więc myślałem, że pamietam i się nie przeliczyłem, większość w sposób standardowy, bez pośiechu (do trofi potrzeba poniżej 3 a nie moje śrubowane poniżej 2h)
A tak na serio, oszukiwanie w rankingach naprawde jest demotywujące, już nie chodzi o sam fakt oszustwa, ale to, że obsługa techniczna nic z tym nie robi. O ile mniej więcej wiem jak wykręcić wyniki rzędu 99999999 w Mercach (po prostu mieć combo 150 i od pyty czasu na końcu, ok. 12 minut, przynajmniej w wersji na X360, wtedy wynik zostanie zapisany jako same dziewiątki), o tyle czasy przejścia gry w 4 sekundy już zabawne nie są (i co najlepsze, zauważyłem że znakomita większość oszustów na PS3 używała lipnych kont do tego, tak jak by sie bali utraty prawdziwego konta w przypadku zbanowania). W GTA Online była ta sama sytuacja, jak wykryli graczy generujących fałszywą walutę w grze (którą nota bene sprzedaje się na PSS za prawdziwą kasę), to problem naprawiono w mgnieniu oka, ale o gościach jadących w wyścigach jedno okrążenie w sekundę to już nikt nie dba
W Remake przynajmniej zauważyłem, że każdy z oszustów, w przeciwieństwie do rankingów RE5 czy RE4, używa swojego prawdziwego konta PSN (wiele poprzechodzonych gier, uzupełnione dane itp.) Kto wie, może Capcom czy ktokolwiek tam jest za to odpowiedzialny coś z tym zrobi...
Maestro dlatego ja nie zwracam uwagi na leaderboardsy gier bo tam zawsze znajdą się tacy z czasem poniżej sekundy. Oszukiwanie na porządku dziennym, już się o tym dawno temu przekonałem podczas leaderboards'a w pierwszej odsłonie Ninja Gaiden. Wątpię też, żeby Capcom coś z tym zrobił.
-
Controfiliburu
-
Controfiliburu
Dzięki. Czy da się uratować sztyletem lub paralizatorem przed podniesieniem Jill przez Lab Monstery? Próbowałem przejść grę bez zapisywania się żeby zdobyć osiągnięcie i chwyta mnie potworek naciskam przycisk obrony a tam boom, Jill umarła
Czy wgl naciskanie biegu, strzałek, akcji i innych przycisków sprawia że postać szybciej uwalnia się z ucisku stworów?