W wakacje zastanawialiśmy się nad "upadkiem forum". Wiadomo, ludzie wyjechali, niektórzy sobie dorabiali, było ciepło więc nikt nie siedział przy kompie, do tego doszły przerwy w działaniu serwisu...
Teraz nie ma wakacji, na dworze zimno, kłopotów technicznych brak, było RE:Degeneration, RE5 coraz bliżej, a ... jest jeszcze gorzej.
Tematy o RE są wyczerpane? Może faktycznie tak jest... Pojawia się więc pytanie czemu w Hyde Park'u nic się nie dzieje??
Kiedyś uważałem, że ciągły dopływ nowych userów na forum gwarantuje jego rozwój. Muszę chyba jednak zrewidować swoje twierdzenie, bo nie założyłem jednego. Userzy czasami też odchodzą.
Właściwie jednak nie na to chciałem zwrócić uwagę. Zauważyłem coś takiego:
Adam555 Dzisiaj 17:37 (Minut: 0)
AT Dzisiaj 18:15 (Minut: 19)
Barry Dzisiaj 18:20 (Minut: 1)
bodek Dzisiaj 18:41 (Minut: 0)
FurryPiter Dzisiaj 17:47 (Minut: 25)
Necraria Dzisiaj 17:55 (Minut: 1)
Nemesis US Wczoraj 23:12 (Minut: 10)
Recoil Dzisiaj 18:16 (Minut: 0)
Wesker - Dark Life Dzisiaj 14:25 (Minut: 1)
Bzdursky Dzisiaj 18:21 (Minut: 0)
Deus Ex Dzisiaj 18:11 (Minut: 37)
Linki Dzisiaj 16:27 (Minut: 2)
nemesisdestro Wczoraj 22:44 (Minut: 35)
RoboticFreeze Wczoraj 18:59 (Minut: 25)
Saladyn Dzisiaj 7:59 (Minut: 1)
Stoker Dzisiaj 17:26 (Godzin: 1.5)
Można by jeszcze długo wymieniać innych userów, ale myślę, że tyle starczy, aby zobaczyć tendencję. Wygląda to tak:
Loguję się na forum, w minutę czytam, co inni napisali i wylogowuje się.
Ja nie mówię, że tak się dzieje
zawsze!! Ja tylko mówię, że taka jest tendencja. Daleko w ten sposób zajechać się nie da
Po opublikowaniu kalendarium MWRC przez Deus Ex, większość userów zawiesiła dłużej na nim oko. Podobnie przy ogłoszeniu organizacji zlotu przez WDL'a i NemesisUS. Pozostałe dni wyglądają właśnie tak jak przytoczyłem.
A na koniec dwa obrazki, statystyki MWRC:
a.) porównanie grudnia i stycznia
http://img102.imageshack.us/my.php?image=stat1td6.jpg
Tragicznie to wygląda
b.) zestawienie miesięczne
http://img136.imageshack.us/my.php?image=stat2gw5.jpg
Jak na dłoni widać dołek sierpniowy 2008, który powołał ten temat do życia. Potem wszystko wracało do normy.
I koniec roku który przyniósł niewytłumaczalne załamanie.
Jest 20 stycznia. Nie uda się już osiągnąć wyniku z sierpnia 2008. Styczeń 2009 będzie najgorszym w historii MWRC. Kiepsko się ten rok zaczyna