Jack Krauser

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Znając CAPCOMA to wymyśliliby pewnie coś, żeby go ożywić. Skoro przeżył walke z Leonem i zdążył udciec od eksplozji, to dlaczego miałby nie uciec z wyspy. CAPCOM potrafi coś takiego ;]
Stay Punk
Awatar użytkownika
wiking011

Post autor: wiking011 »

hmm musiałby przetrwac adę i uciec z wyspy nim ta zniknie z mapy to trochę za dużo szczęscia
nie ma zła są tylko różne warianty dobra
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

St. Paul pisze:Znając CAPCOMA to wymyśliliby pewnie coś, żeby go ożywić. Skoro przeżył walke z Leonem i zdążył udciec od eksplozji, to dlaczego miałby nie uciec z wyspy. CAPCOM potrafi coś takiego ;]
Leona scenariusz dział sie wcześniej niż ostatnie starcie Ady z Jackiem także napewno przeżył, ale czy jeszcze się pojawi? Hmm wątpliwe
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

To jednak skurczybyk przeżył... Kurcze jedno trzeba mu przyznać... Wole do życia to on ma :rad8:.
Awatar użytkownika
wiking011

wątpię żeby wrócił dla mnie wybuchł razem z wyspą
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Walke z Leonem przeżył i uciekł z wybuchającego terenu, potem napotkał Ade i zginął dokładnie w takim sam sposób jak z leonem...to czemu tym razem miałoby mu się nie udać "ożyć"
Stay Punk
Leon Zawodowiec

Post autor: Leon Zawodowiec »

o ile grajac podstawowy scenariusz leonem nie mialem wiekszych problemow z Krauzerem to musze przyznac ze przy Ada Assigment i Separate Ways troche podzialal mi na nerwy...
w Separate Ways jeszcze pol biedy bo mialem kusze i granaty, ale w AA probowalem z 50 razy zanim udalo mi sie go pokonac :P
szkoda ze mialem wtedy dostepu do netu bo bym mogl zaczerpnac porady, ale z drugiej strony fakt ze sam sobie poradzilem daje przynajmniej satysfakcje :smiech6:

anyway, czy noz Ady dziala na Krauzera tak samo skutecznie jak Leona ?
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Tak. Nóż to nóż. Ale w AA jest łatwiejszy sposób na niego: Przechodzimy przez drzwi i jak na nas biegnie to prujemy mu po nogach, a gdy się zbliży to wychodzimy. Wracamy z powrotem przez drzwi a Krauser biegnie od początku, ale obrażenia pewne już ma. I tak w kółko. Tylko uwaga, żeby za którymś razem nie zrobił czegoś takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=UeCishrZ4lE

:smiech3:
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

mam takie pytanie, poniewaz nie znam dokladnie calej serii, gdzie/kiedy/w ktorej czesci RE pojawia sie Krauser? czy w ogole wystepuje we wczesniejszych czesciach? jakis kolega Leona :smiech1: ?? kto wie o nim cos wiecej niz jest w grze??
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

To jest pierwsza część, w której występuje Krauser. Wiadomo o nim tylko tyle, ile powiedziano w RE4. Dlatego jego rozmowa z Leonem przed walką na noże jest nieco na wyrost (moim zdaniem). Taki gość znikąd, który nagle sie pojawia jako stary kumpel. To jak jakaś ciotka zza oceanu. Całe życie o niej nie wiedzieliśmy, a tu nagle przyjeżdża na święta i wywraca wszystko do góry nogami ;)
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Garrador

Post autor: Garrador »

ja nigdy nie zrobiłem AA przez Krauzera :(
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

szczerze mowiac, gdy zobaczylem ten filmik-rozmowa Krausera z Saddlerem- myslalem przez chwile ze to moze byc Mikhail (moze przetrwal potyczke z Nemesisem w tramwaju w RE3, wykolejenie i nagle przeszedł na zla strone :smiech2:) nawet ta pokazna blizna Krausera- Nemek do przyjemniaczkow nie nalezy :smiech7:
Leon Zawodowiec

God damn... męczę się już 3 godziny z Krauserem. Przechodze na PRO, gram na tej beznadziejnej klawiaturze i już nie mogę patrzeć na Krausera. Tnę go nożem ile wlezie i nic... na wieży max 3 razy udało mi się położyć go na kolana a później konczą mi się szpreje i "You Are Dead"
Wiem, że elita gra na padach, ale czy ktoś pokonał Krausera nożem na PRO grając klawiaturą ?
Awatar użytkownika
Garrador

Post autor: Garrador »

Leon Zawodowiec pisze:Wiem, że elita gra na padach, ale czy ktoś pokonał Krausera nożem na PRO grając klawiaturą ?
Ja pokonałem go nożem grając klawiaturą
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Leon Zawodowiec

Ha! Udało się :D Krauser wyzionął plage pod moim nożem :D :okulary3: mission accomplished, mogę teraz w spokoju zacząc uczyć się do jutrzejszego kolokwium :)
Awatar użytkownika
wiking011

załatwić Krausera na pro nożem to kwestia ilości sprayów( mi trzeba 5 na taka akcję)
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Kwestia nie tyle co spray'ów ale i wprawy. Krauser domyślam się że jest dość dobry na pro, skoro ja mam z moim kolegą big cheesem problem i na tym sie zatrzymałem.

Najgorsze jest to ze Krauser chyba jednym ruchem potrafi zabić przeciwnika - wbija w niego ta swoją łapę gdy tamten leży - przynajmniej tak bylo w moim przypadku.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Jak go ładnie zaatakować i nie pozwolić się wymknąć nawet na moment (jest to możliwe :P) nie trzeba w ogóle się leczyć i nawet QTE nie wyskakują, bo nie przybiera pozycji do ataku tylko ciągle klęczy. Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i nie rozwalić w tym czasie klawy/pada.

Jak coś (na pewno i tak to wszyscy wiedzą, ale co tam) to na youtube jest masa filmików jak go zanożować. Może też trochę pomóc.

To już wszystko co można powiedzieć o nożowaniu Krausera.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

A z mojej strony powiem, że to też kwestia szczęścia. Pierwsze ruchy, zarówno nasze jak i jego, w większości przypadków przesądzają o walce. Jak już pisałem - zanim go zaciukałem zginąłem około 50 razy, ale jak już go załatwiłem to bez draśnięcia. Nie dlatego, że jestem kozak, czy że byłem wprawiony po tych 50 walkach, tylko miałem szczęście, że udało mi się go przydybać w takim a nie innym momencie. Potem już w naszych rękach, czy go wypuścimy czy nie...
Fluid Project
Calm Down People!
Leon Zawodowiec

necraria pisze:Jak go ładnie zaatakować i nie pozwolić się wymknąć nawet na moment (jest to możliwe :P) nie trzeba w ogóle się leczyć i nawet QTE nie wyskakują, bo nie przybiera pozycji do ataku tylko ciągle klęczy .
Dobrze mówi, polejcie Jej :smiech6: właśnie tak zanożowałem Krausera
necraria pisze:...na youtube jest masa filmików jak go zanożować. Może też trochę pomóc...
A tutaj jest jeden z nich, dzięki któremu udało mi się Krausera zabić.
http://www.youtube.com/watch?v=hs6c8Ix8NZw
Co prawda czasami odskakiwał mi w lewo ale ogólnie nie pozwoliłem mu się ruszyć i ciach, ciach, ciach... Krauser padł :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”