W ogóle takie gry nie są na Pieca dobre, tylko na konsole, bo na PC taka gra to męczarnia jest i tyle.
Która wersja lepsza: GC, PS2, PC czy Wii?
Skoro przyczepiłeś sie do takich szczegółow jak krzyki to trzeba było napisać że na Gacława brak separate ways , broni PRL i chyba jeszcze misji AdyOd GCN trochę.Niektóre bronie są bardzo nie dokładne.Grafika ma niektóre widoczne różnice.Na Gamecube przeciwnicy inaczej krzyczą (przykładem gdy koleś z piłą będzie blisko ciebie to będzie tą piłę mocno nagrzewał,a nie w kółko te same odgłosy i ma jeszcze 2 rodzaje krzyków.Jeden z wersji z ps2 i drugi taki jak baba ). Ja mam PS2 ale nie będe na nią Resa kupował ponieważ mam złe przeczucia. Res4 był głównie wydawany na GameCuba a potem konwertorowany z gamecuba na ps2 a z ps2 na pc. Każda konwersacja coś zwali ,no ale nie zniechęcam .
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Kocham tak rozbudowane i wiele mówiące komentarze... Co oznacza słowo "męczarnia"? Czyżby w takim razie miliony ludzi na całym świecie, które grały w RE4 na Pc to męczennicy? Czemu? Bo siedzą przy komputerze zamiast telewizorze? Bo mogą sobie pokombinować troche z opcjami grafiki? Bo mogą pograć na padzie bądź na klawiaturze/myszce?TFF7 pisze:W ogóle takie gry nie są na Pieca dobre, tylko na konsole, bo na PC taka gra to męczarnia jest i tyle.
A... pewnie dlatego, bo to komputer... Brrr... zły, zły komputer.
Jeżeli ktoś ma sprawny, niezaśmiecony system, to się nie wiesza ani nie wyłącza...niebedziesz sie wqurwiac ze ci sie wiesza albo wyłaczy
Tak, widać, niektórzy nie mieli jeszcze okazji odczuć radości, gdy mogą sami wprowadzić coś od siebie do gry; zmienić, gdy coś im nie pasuje; ulepszyć, gdy mają pomysł; urozmaicić rozgrywkę, gdy po raz setny przechodzona gra zaczyna nudzić... Fakt, po co to komu...a mody to do simsów prosze sobie dawać
Specjalnie formatowałem dysk pod tą gre, podkrecałem procesor, karte grafiki, kupiłem lepsze chłodzenie aby wycisnac z Bartka jak najwiecej, pozyczałem ram od brata i lipa dalej była...Mr_Zombie pisze:Jeżeli ktoś ma sprawny, niezaśmiecony system, to się nie wiesza ani nie wyłącza...
Nie jestem ''niektóry'' z modami, łatkami, podmienianiem plików miłem nie mały kontakt, ale mody do residenta mnie nie użekają tylko wywołują niesmak. A konsole lubie włsnie za klimat i zero problemów z grami, do blaszaka nic nie mam bo to też wierny kompanMr_Zombie pisze:Tak, widać, niektórzy nie mieli jeszcze okazji odczuć radości, gdy mogą sami wprowadzić coś od siebie do gry; zmienić, gdy coś im nie pasuje; ulepszyć, gdy mają pomysł; urozmaicić rozgrywkę, gdy po raz setny przechodzona gra zaczyna nudzić... Fakt, po co to komu...
Mr_Zombie.
Tak MĘCZARNIA, a to dlatego że chociaż nie wiem co byś zrobił to RESIDENT EVIL 4 na Pececie nie będzie tak wyglądał i chodził jak na konsoli, poza tym granie na klawiaturze i myszce to padaka, a pady do pieca to SHIT!!
Jednym słowem RESIDENT EVIL 4 na PC nie da graczowi takiej satysfakcji i przyjemności z grania w niego jak na KONSOLACH!!
"Bo mogą sobie pokombinować troche z opcjami grafiki?" - I co to da??
Rzeczywiście niesamowity "bajer", który jest "wielkim" plusem wersii Pecetowej.

Tak MĘCZARNIA, a to dlatego że chociaż nie wiem co byś zrobił to RESIDENT EVIL 4 na Pececie nie będzie tak wyglądał i chodził jak na konsoli, poza tym granie na klawiaturze i myszce to padaka, a pady do pieca to SHIT!!
Jednym słowem RESIDENT EVIL 4 na PC nie da graczowi takiej satysfakcji i przyjemności z grania w niego jak na KONSOLACH!!
"Bo mogą sobie pokombinować troche z opcjami grafiki?" - I co to da??
Rzeczywiście niesamowity "bajer", który jest "wielkim" plusem wersii Pecetowej.
Ostatnio zmieniony pn 27 sie, 2007 przez TFF7, łącznie zmieniany 1 raz.
TEKKEN & FINAL FANTASY 7 THE BEST.
Jezu ludzie! i ja chce sobie kupić stacjonarnego PC żeby mi gry dobrze chodziły?! chyba zwariowałam. Mam Wersję PC PL RE4 i chodzi u mnie na laptopie na Radeonie 9700 (64 MB) przy zalecanych 256 MB i w ogóle podobno RE4 nie toleruje grafik z laptopów. Mam 1 GB Ram i procek dwurdzeniowy i gra chodzi jak marzenie. nie wiem jak Wam może coś źle działać na mocnych kompach stacjonarnych
i grafika jest super. Nie wiem czy w tej wersji już po prostu dodali tego patcha do grafiki czy co ale ja nic innego nie instalowałam oprócz gry a jak porównywałam screeny przed i po to moja gra wygląda jak te "po".
Gram na klawie. Mam co prawda pad'a ale jakoś mu się wyłącza chodzenie w prawo/tył na gałce więc wolę na nim jedynie QTE robić bo te na klawie są naprawdę okropne ale nie niewykonalne. Generalnie nie widzę specjalnych utrudnien w grze na klawie czy padzie - kwestia przyzwyczajenia. Chociaż strzelnicy w życiu bym nie przeszla na padzie bo jakoś z wciśniętym celowaniem to strasznie wolno się obraca na lewo i prawo
Generalnie chętnie bym kupiła wersję PS2 ale z braku i telewizora i PS2 czy jakiejkolwiek konsoli nie wspominając o braku kasy, jestem przez jakiś jeszcze czas uwięziona na PC. Ale nie narzekam specjalnie.
Gram na klawie. Mam co prawda pad'a ale jakoś mu się wyłącza chodzenie w prawo/tył na gałce więc wolę na nim jedynie QTE robić bo te na klawie są naprawdę okropne ale nie niewykonalne. Generalnie nie widzę specjalnych utrudnien w grze na klawie czy padzie - kwestia przyzwyczajenia. Chociaż strzelnicy w życiu bym nie przeszla na padzie bo jakoś z wciśniętym celowaniem to strasznie wolno się obraca na lewo i prawo
Generalnie chętnie bym kupiła wersję PS2 ale z braku i telewizora i PS2 czy jakiejkolwiek konsoli nie wspominając o braku kasy, jestem przez jakiś jeszcze czas uwięziona na PC. Ale nie narzekam specjalnie.
Necraria.
Ja się za bardzo na tym nie znam, ale z tego co mi wiadomo, to to że ci RESIDENT EVIL 4 na laptopie dobrze chodzi, to jest duża zasługa dwurdzeniowego procesora.
Ja się za bardzo na tym nie znam, ale z tego co mi wiadomo, to to że ci RESIDENT EVIL 4 na laptopie dobrze chodzi, to jest duża zasługa dwurdzeniowego procesora.
Ostatnio zmieniony pn 27 sie, 2007 przez TFF7, łącznie zmieniany 1 raz.
TEKKEN & FINAL FANTASY 7 THE BEST.
RE4 na PC wygląda już lepiej od wersji na PS2... Ma wyższą rozdzielczość, można wgrać dużo lepsze tekstury... Z chodzeniem to zależy, jaki kto ma sprzęt.TFF7 pisze:Tak MĘCZARNIA, a to dlatego że chociaż nie wiem co byś zrobił to RESIDENT EVIL 4 na Pececie nie będzie tak wyglądał i chodził jak na konsoli
Granie na klawiaturze jest przyjemne. A pady do pieca to nie shit. No, chyba, że ktoś kupuje sobie pada za 19zł i sądzi, że ten będzie jakiś dobry. Nie mówiąc juz o tym, że przejściówki do DualShock'a czy pada od X360 są w sklepie.poza tym granie na klawiaturze i myszce to padaka, a pady do pieca to SHIT!!
Mi dał. Wielu innym ludziom, którzy grali w RE4 na Pc również. Zdziwiony?Jednym słowem RESIDENT EVIL 4 na PC nie da graczowi takiej satysfakcji i przyjemności z grania w niego jak na KONSOLACH!!
Że gra będzie lepiej wyglądała? Że nie muszę patrzeć się na wielką rozmytą plamę, która imituje witraż, tylko mogę sobie wgrać lepsze teksturki?:"Bo mogą sobie pokombinować troche z opcjami grafiki?" - I co to da??
PS2
nowe tekstury z PC
Że zamiast rozmytego czegoś na głowie Leona mogę mieć prawdziwe włosy: włosy
Że kurtka Leona faktycznie wygląda jak skóra? kurtka
Że mogę sobie ustawić rozdzielczość 1600x1200 i cieszyć się super wyraźną grafiką, w której widać wszystkie szczegóły?
No, a żebyś wiedział.Rzeczywiście niesamowity "bajer", który jest "wielkim" plusem wersii Pecetowej.
Nie chcę się kłócić. Po prostu skończcie proszę z argumentacją: bo jak na kompa to nie ma klimatu, to be, to fe, to shit.
Ale zainicjowalem dyskusje
ja jednak kupie na PS2 bo cos czuje w kosciach ze moj PieCyk zabardzo tego nie uciagnie a jak juz uciagnie to i tak bedzie wygladalo jak z PS2
a poza tym tak jak mowilem wczesniej jestem bardziej przyzwyczajony do gry na PS2 a jescze wczesniej byl kochany szaraczek. PC takim jak mam teraz ciesze sie dopiero od 1.5 roku a netem od 9 miechow 
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem 
-
nemesisdestro
No po prostu rób jak ci jest wygodniej, podjąłeś właściwy wybór heheAdaM555 pisze:Ale zainicjowalem dyskusjeja jednak kupie na PS2 bo cos czuje w kosciach ze moj PieCyk zabardzo tego nie uciagnie a jak juz uciagnie to i tak bedzie wygladalo jak z PS2
a poza tym tak jak mowilem wczesniej jestem bardziej przyzwyczajony do gry na PS2 a jescze wczesniej byl kochany szaraczek. PC takim jak mam teraz ciesze sie dopiero od 1.5 roku a netem od 9 miechow
Zdecydowanie PS 2.
Na PC potrzebujemy silnego sprzętu,poza tym mogą zdarzyć się spoilery (wiecie o czym mówię,filmiki z gry do obejrzenia na miejscu w folderze) , oraz niewygodne sterowanie,przy którym naprawdę można zgłupieć...Czy Capcom wie że istnieje coś takiego jak myszka?
W wersji PS 2 jest prawie wszystko: Animacja chrupie tylko czasem,gdy na ekranie jest więcej przeciwników (Rozdział 5-1),sterowanie jest bardzo przejrzyste,czego chcieć więcej?
No i postawię sobie odpowiedż na to pytanie,przepraszając uprzednio za offtop:w wwersji na X-Boxa mamy to samo co na PS 2 plus widzimy dodatkowe strije na wstawkach FMV! Szkoda że na konsoli Sony nie ma szans by to zobaczyć...
Na PC potrzebujemy silnego sprzętu,poza tym mogą zdarzyć się spoilery (wiecie o czym mówię,filmiki z gry do obejrzenia na miejscu w folderze) , oraz niewygodne sterowanie,przy którym naprawdę można zgłupieć...Czy Capcom wie że istnieje coś takiego jak myszka?
W wersji PS 2 jest prawie wszystko: Animacja chrupie tylko czasem,gdy na ekranie jest więcej przeciwników (Rozdział 5-1),sterowanie jest bardzo przejrzyste,czego chcieć więcej?
No i postawię sobie odpowiedż na to pytanie,przepraszając uprzednio za offtop:w wwersji na X-Boxa mamy to samo co na PS 2 plus widzimy dodatkowe strije na wstawkach FMV! Szkoda że na konsoli Sony nie ma szans by to zobaczyć...
hmm...Mr zombie a możesz wyjaśnić jak sobie i skąd wgrać te lepsze teksturki?,faktycznie świetnie to wygląda ,ps2 i gc się chowają...Mr_Zombie pisze:Że gra będzie lepiej wyglądała? Że nie muszę patrzeć się na wielką rozmytą plamę, która imituje witraż, tylko mogę sobie wgrać lepsze teksturki?:
PS2
nowe tekstury z PC
STARSSss.......
Przede wszystkim potrzebujesz programiku GCA: http://mr_zombie.w.interia.pl/RE/gca_e.exe
Żeby móc dostać się w ogóle do tekstur w grze, musisz zamienić rozszerzenie plików xfile.dat i xscr.dat z "dat" na "gca", a następnie za pomocą powyższego programu wypakować te pliki (File-Extract folder chyba... czy jakoś tak; nic w opcjach nie trzeba zmieniać, tylko zaznaczasz dany plik i wypakowujesz). Wówczas pojawią ci się foldery "xfile" i "xscr" - gra od tej pory będzie korzystała z ich zawartości, więc xfile.gca i xscr.gca można już wyrzucić.
Następnie pobierasz STĄD tekstury (polecam z Filefront - jest szybszy niż megaupload i nie trzeba na nim czekać) i wsadzasz je do powyższych katalogów (pliki są już poukładane w odpowiednią strukturę katalogów, więc wystarczy, że wkleisz ściągnięte i rozpakowane pliki do katalogu z grą, a one już nadpiszą odpowiednie stare pliki).
Akurat link, który dałem, odnosi się do paczki, która poprawia ogólna jakość wszystkich tekstur w całej grze. Prócz tego na tym forum jest jeszcze sporo pojedynczych tekstur - do różnych broni, w/w wspomniane przeze mnie realistyczne włosy (dla ADY i LEONA) czy kurtka Leona. Ogólnie forum się tam teraz rozrosło i jest tam naprawdę multum tekstur - tak oryginalnych z lepszą rozdzielczością, jak i zupełnie nowych tworzonych przez fanów (różne stroje z kamuflażem dla Leona np).
Jakby co, to pytać, bo pewnie trochę zakręciłem z wyjaśnieniami tutaj :].
Żeby móc dostać się w ogóle do tekstur w grze, musisz zamienić rozszerzenie plików xfile.dat i xscr.dat z "dat" na "gca", a następnie za pomocą powyższego programu wypakować te pliki (File-Extract folder chyba... czy jakoś tak; nic w opcjach nie trzeba zmieniać, tylko zaznaczasz dany plik i wypakowujesz). Wówczas pojawią ci się foldery "xfile" i "xscr" - gra od tej pory będzie korzystała z ich zawartości, więc xfile.gca i xscr.gca można już wyrzucić.
Następnie pobierasz STĄD tekstury (polecam z Filefront - jest szybszy niż megaupload i nie trzeba na nim czekać) i wsadzasz je do powyższych katalogów (pliki są już poukładane w odpowiednią strukturę katalogów, więc wystarczy, że wkleisz ściągnięte i rozpakowane pliki do katalogu z grą, a one już nadpiszą odpowiednie stare pliki).
Akurat link, który dałem, odnosi się do paczki, która poprawia ogólna jakość wszystkich tekstur w całej grze. Prócz tego na tym forum jest jeszcze sporo pojedynczych tekstur - do różnych broni, w/w wspomniane przeze mnie realistyczne włosy (dla ADY i LEONA) czy kurtka Leona. Ogólnie forum się tam teraz rozrosło i jest tam naprawdę multum tekstur - tak oryginalnych z lepszą rozdzielczością, jak i zupełnie nowych tworzonych przez fanów (różne stroje z kamuflażem dla Leona np).
Jakby co, to pytać, bo pewnie trochę zakręciłem z wyjaśnieniami tutaj :].
Ostatnio zmieniony sob 08 wrz, 2007 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 1 raz.
Resident 4 na xboxa?Alfred pisze:No i postawię sobie odpowiedż na to pytanie,przepraszając uprzednio za offtop:w wwersji na X-Boxa mamy to samo co na PS 2 plus widzimy dodatkowe strije na wstawkach FMV! Szkoda że na konsoli Sony nie ma szans by to zobaczyć...