Resident Evil 5 na Wii? Petycja :)

Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Moim zdaniem jest duża szansa na to, że gra ukarze się na Wii. Wszyscy śmieją się z tego jaka by to była grafika a przecież RE4 prezentował się bardzo dobrze.
Liczył ktoś ilość przeciwników w jednym czasie w RE5 :pyt1: nie ogladałam wszystkich trailerów ale w demie nie ma chyba więcej niż dziesięciu. Są szybko zabijani i natychmiast pojawiają się nowi co robi wrażenie jakby było ich wielu.
Tak więc poziom graficzny z RE4 byłby zadowalający a ile frajdy ;)
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
pinek

Post autor: pinek »

---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Jak widać Takeuchi ma twardy pogląd na temat możliwości konsoli Big N. Ale takie komentarze wiążą się również z przewidzianą już zapewne wysoką sprzedażą RE5.
pinek

Co do RE5 na Wii
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

Wii w życiu by nie uciągła RE:5, za słabe bebechy ma.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

zgadzam się z Alucard gdyba taka wersja wyszła to by było coś na wzór 4 więc zapewne byłoby mniej przeciwników i okrojone chaptery itd.
pinek

Ostatnio wyczytałem gdzieś plotkę o tym, że Capcom adaptuje silnik na którym hula RE5 (i Lost Planet 2) pod możliwości Wii. Kto wie, może RE5:AE wyjdzie na WII :rad3:
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

A może RE5 będzie na Wii 2 która ma ponoć wyjść w 4 kwartale 2010 roku.Było by to możliwe gdyż nowe Wii będzie miało czytnik blu-ray więc zwiększa się prawdopodobieństwo.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Kratos

ja jednak uważam że RE5 na Wii nie wyjdzie jedynie mogli by z tej gry zrobić dobry celowniczek
Awatar użytkownika
Arek

Gra jest shooterem więc przekierowanie jej na celowniczek nie stanowiło by zbyt dużego problemu.A ja myślę że są szanse że wyjdzie,Capcom by zarobił na tym sporo dużo osób by to kupiło,ale jakby poczekali na Wii 2 byłoby o wiele lepsze.No nic czekamy,może coś w tej sprawie nam powiedzą niedługo.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Kratos

Wii jest popularne sprzedaje znacznie lepiej xbox360 bije o ponad 20 mln konsol a PS3 o 27mln ale tylko dlatego że Nintendo chce zdobyć nowych konsumentów poprzez gry takie jak Wii sports nawet jak wyjdzie RE5 nie sądzie żeby gra dobrze się sprzedawała ponieważ nowymi konsumentami są zazwyczaj starsi ludzie, dzieci lub rodziny i takie gry ich nie będą ich interesować ponieważ znacznie bardziej wolą sobie pograć gry które są mało skomplikowane i bez fabuły bo wolą pomachać przez chwile padem i będą z tego zadowoleni .
Awatar użytkownika
Finka

RE 4 sprzedało się na Wii całkiem dobrze ale obecnie przy podobnym sterowaniu na PS3 szanse na dobrą sprzedaż maleją z m-ca na m-c.
pinek

Ja mam takie małe przeczucie, że jednak zrobią RE5:AE na Wii. Zrobią jednoczesną premierę na PS3, X-360 i Wii i bedzie fajnie :)
Ostatnio zmieniony pt 06 lis, 2009 przez pinek, łącznie zmieniany 1 raz.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Arek

Średnio mi się to widzi.Niby no fajnie by było i zapewne byłoby to duże zaskoczenie ale chyba raczej nie.RE5 A.E wyjdzie na Wii ale w późniejszym okresie,a ma ktoś w ogóle jakieś przecieki na temat o tym że w ogóle wyjdzie RE na Wii,jest coś nowego ciekawego ?.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Finka

Myślę, że szanse wydania RE5 na Wii są już zerowe.
Na WP podana jest informacja o tym, że Capcom przygotowuje starsze gry pod nowy kontroler PS3 i w planach jest także RE5. Na pewno znacznie podniosłoby to atrakcyjność RE5 tym bardziej, że move jest podobno znacznie precyzyjniejszy od willota.
Awatar użytkownika
r123x

Post autor: r123x »

Macie PS3 ? Kupcie sobie Motion Controler i rozgrywka rodem z Wii gotowa. Poza tym Accuracy znacznie się poprawia, nawet nie rzuca Gutling gunem. ;)
Ostatnio zmieniony ndz 16 sty, 2011 przez r123x, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”