Resident Evil 5 na Wii? Petycja :)

koza

Resident Evil 5 na Wii? Petycja :)

Post autor: koza »

http://wiicenter.pl/5news.php?subaction ... om=&ucat=2&

Sama petycja jest dostępna tutaj:

http://www.petitiononline.com/mod_perl/ ... gi?WiiRes5

Zapraszam do wpisywania sie ;)

Głos z tostera: wywaliłem (co mogłem:P) posty nie zwiazane z tematym tylko jaka wzajemna pyskówka konsola vs komp. Nie ten temat
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez koza, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zombi

Post autor: Zombi »

Dobry pomysł. Sam w najbliższym czasie planuję kupić wii ( choćby dla dobrze sie zapowiadajacegi Umbrella chronicles )
Big Daddy jest zły...
Awatar użytkownika
Lugiamar

Post autor: Lugiamar »

Bardzo dobry pomysł ;)

Ale chyba zrobiliby to nie na ten pilocik tylko na kontrolera :placz1:
Ostatnio zmieniony pt 21 gru, 2007 przez Lugiamar, łącznie zmieniany 1 raz.
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
Awatar użytkownika
Garrador

Post autor: Garrador »

mi też by się podobała na wii ponoc kamera dynamiczna więc było by super

RE5 było by naprawdę dobre na wii :smiech5:
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Ciekawi mnie jak rozwiązali by sprawę grafiki RE 5 na Wii. Pewnie tak jak RE4 na Pc'a...ale jestem za. Im więcej tym lepiej, każdy będzie miał okazję pograć.
Stay Punk
kindred

Post autor: kindred »

a co Ty masz do grafy RE4 na PC(po poprawce ofkors) sorka za ot... klikne chociaz konsoli nie mam :smiech1:
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Boje się poprostu ze z RE5 na Wii moze być coś takiego jak RE4 na Pc bez patcha ;] nie powiesz mi ze Wii pociągnie gree next generation z PS3 z taką samą grafą. Będą musieli coś tam obniżyć, ale boje się, że będzie cos w stylu re4 na pc.
(żeby nie było nie gadam o re4, tylko porównuje, żeby było jakieś odniesienie - peace)
Stay Punk
Awatar użytkownika
Lugiamar

Eee tam. Patrząc na grafikę RE:UC myślę że RE5 na Wii nie będzię takim głupim pomysłem ;)
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Grafika to nie wszystko (choć już tu Wii zostaje ładnie w tyle). Jest jeszcze ilość przeciwników. Zwróć uwagę, że w RE5 jest ich duuużo więcej niż w UC czy nawet w RE4.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Lugiamar

No, rzeczywiście od czasu do czasu gra się na chwile potnie :/. Ale Wii i Capcom napewno coś wymyślą :rad13:
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Myśę, że RE5 wyjdzie na Wii bo CAPCOM umie liczyć :rad12:
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Tak, Capcom umie liczyć kasę, ale ludzie potrafią liczyć przeciwników. Jak będzie ich o 2/3 mniej niż na PS3 to się nieźle wkurzą. Wii nie uciągnie takiej ilości.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Capcom musiałby stworzyć dwie gry bo przepaść technologiczna jest ogromna ale za to ile radości płynie z Wii, sam mam i wiem ile miodu się przy niektórych tytułach wylewa, zreszta celowanie mogłowby być identyczne jak w RE4 na Wii, idealnie mi pasuje i strzela sie dość intyuicyjnie więc wszystko co musza zrobić to przerobić sterowanie i grafikę, kupa roboty ale będe miał dwie różne wersje gry ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Recoil pisze:Tak, Capcom umie liczyć kasę, ale ludzie potrafią liczyć przeciwników. Jak będzie ich o 2/3 mniej niż na PS3 to się nieźle wkurzą. Wii nie uciągnie takiej ilości.
Myślę, że aż takiej przepaści pomiędzy tymi konsolami nie ma - największe różnice będą w grafice.
Z RE4 sytuacja była podobna, na GC przeciwników mogło być więcej (w tym samym czasie) niż na PS2 ale ich ilość była taka sama, widać to było w mercenaries bo w "podstawowej" nie było różnic.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Może i tak, ale między PS3 i Wii, a PS2 a GC jest jednak dużo większa różnica. Krojenie grafiki będzie maxymalne. Do tego stopnia, że gra może wyglądać jak na PS2, a w przypadku RE5 myślę, że to niedopuszczalne.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Lugiamar

Recoil pisze:Jak będzie ich o 2/3 mniej niż na PS3 to się nieźle wkurzą
Raczej nie aż tak dużo nie??? Najwyżej o 4/10 przeciwników będzie mniej (ale napewno poukrywaliby ich tak żeby strachu nie zabrakło :))
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Wszyscy dobrze wiemy, że RE5 nie będzie straszył, tak jak nie robił tego RE4. Co do tego nie ma wątpliwości i nie ma się co czarować. A, że RE5 (i 4) to już teraz zwykłe strzelanki to 4/10 (czyli prawie połowa) przeciwników do ustrzelenia to naprawdę sporo.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Mogło by wyjsc na Wii, choc i tak jestem nastawiony i czaje sie na PS3, tylko czekam az stanieje, mam nadzieje ze do czasu wydania RE5 bedzie w dosc kozystnej cenie...
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
daruniu4

Post autor: daruniu4 »

Ja ci radzę kup wii a najlepiej gacka bo RE5 sie żbliza nie tylko na Ps3 i XBox360

Głos z tostera: wiesz że za sienie zamętu takimi bzdurami można dostac bana ?
Ostatnio zmieniony pn 21 sty, 2008 przez daruniu4, łącznie zmieniany 1 raz.
Daruniu4 Gamecube
Veronica

Post autor: Veronica »

Żartujesz? Na Wii dam wiarę, ale na GC? Oj dużo ten gacek musi od siebie pociągnąc
Resident Evil rządzi!!!
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”