[Pomoc] Problemy z przejściem

Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Witam mam problem z przejściem gry a więc jestem w fabryce i sprawdzam próbkę wody korzystam z solucji patrzyłem na ten obrazek w dziale screeny i mam ustawione wszystko tak samo jak na screenie ale to nie to czy muszę poszukać innego rozwiązania ?
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=231 Poczytaj ten temat. Może Ci pomoże.
Awatar użytkownika
Nemesis96

Post autor: Nemesis96 »

Nie ma prostrzej części od 3 Nemesis

Necraria: Twój post jest absolutnie nie na temat - ost

[ Dodano: 09 Maj 2009 12:52 ]
Chris_BSAA pisze:Witam mam problem z przejściem gry a więc jestem w fabryce i sprawdzam próbkę wody korzystam z solucji patrzyłem na ten obrazek w dziale screeny i mam ustawione wszystko tak samo jak na screenie ale to nie to czy muszę poszukać innego rozwiązania ?
Moze masz cos uszkodzone bo umnie wszystko jest ok :rad10: A ty masz RE3 z gazety?
Ostatnio zmieniony sob 09 maja, 2009 przez Nemesis96, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
be-was

Post autor: be-was »

Witam, jeżeli to trochę nie na temat, to sorry. Mam pytanie. W szpitalu grając Carolsem mamy dwie skrytki. Jedną którą otwieramy kodem z martwego lekarza i drugą w piwnicy. Jest na niej napisane, że potrzeba specjalnego kodu. Czy ją można jakkolwiek otworzyć ?? Bo patrząc na jej teksturę, drzwiczki wydają się animowane...
The Golden Age Of Grotesque
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Odpowiedz jest następująca:

13. Po finałowej walce z Nemesis'em pod Clock Tower Jill jest zainfekowana. Carlos wyrusza więc do szpitala w poszukiwaniu lekarstwa dla niej. Po dotarciu do budynku i do windy, możemy wybrać na które piętro chcemy jechać w pierwszej kolejności.

a.) Jeżeli wybierzemy piętro B3 Carlos uda się do piwnicy szpitala i tam spotka Patricka Tyrell'a, jednego z członków UBCS, który miał takie same zadania jak Nicholai.
Tyrell jest ranny i podejrzewa, że to Nicholai strzelał do niego, chcąc się go pozbyć. Otwiera sejf(to ta szafka o której mówisz be-was) (może w poszukiwaniu jakichś dokumentów lub lekarstw), ale ten schowek jest pułapką (zastawioną prawdopodobnie przez Nicholai'a) i Tyrell ginie od eksplozji.

b.) Jeżeli wybierzemy jako pierwsze piętro 4F Carlos uda się na oddział szpitalny. Tam będzie świadkiem jak Nicholai strzela do Tyrell'a.
Następnie Nicholai chce zastrzelić również Carlos'a, ale Tyrell ostatkiem sił wyciąga zawleczkę granatu i następuje eksplozja.
Siła wybuchu zabija Tyrell'a, a Nicholai'a wyrzuca za okno budynku.
w tym wypadku ta szafka nie zostanie otwarta

Więcej tego typu ciekawostek w tym temacie:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1863
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
be-was

Post autor: be-was »

Ah, no tak, teraz sobie przypominam :D Już pamiętam ten moment. Po prostu teraz zacząłem od 4f stąd zamknięta szafa. thx
Awatar użytkownika
ARIKAR

Post autor: ARIKAR »

Witam
Mam pewien problem,otóż w rozdzielni tam gdzie zjeżdżamy windą po brakującą cześć do pociągu bez problemu otwieram pierwsze drzwiczki (niebieski czerwony niebieski czerwony) i ka bum mam magnum, ale z drugimi drzwiczkami jest już problem mimo korzystania z solucji (niebieski niebieski czerwony niebieski) nie udaje mi się ich otworzyć.

Czy może mieć to jakiś związek z tym że chwilę wcześniej zwiałem drugim wyjściem podczas szturmu a nie włączyłem prądu do sprzątnięcia zumbich.

ps.Zwiałem bo czytałem że pojawia się wtedy Nemek, a poluje na gada dla części dla nowych giwer, gram na Hardzie.

Na esy podana kombinacja do drugich drzwi działa bez problemu
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Spróbuj kombinacji:

czerwony, niebieski, niebieski, niebieski
Awatar użytkownika
ARIKAR

A jednak miałem rację :P. Wkurzyłem się nieziemsko, na szczęście ostatni save to tylko 30min gry. Weszłem jeszcze raz i zrobiłem tak jak pisało w Solucji i teraz cholerne drzwi otwarły się bez problemu :zlosc2: .I jak tu się nie wkurzyć :rad12:
Deus Ex
Zarząd

Eeee....

To jest tak: jeżeli otworzysz jedne z drzwi i zabierzesz z nich przedmiot (Fuse/magnum/GL) to pojawia się akcja, możesz:

a) uciec wyjściem awaryjnym - wtedy opuszczasz pomieszczenie BEZ DRUGIEGO PRZEDMIOTU, napotkasz Nemesisa i żeby zabrać przedmiot z pomieszczenia za drugimi drzwiami musisz wrócić
b) zadziałać prądem na zombie, wtedy zdążysz spokojnie zabrać przedmiot.
Diadme pisze: 7. Musimy jeszcze udać się do podstacji elektrycznej po bezpiecznik do tramwaju. Tam zaatakują nas zombie i będziemy mieć kolejny wybór:
a.) Head for the Emergency Exit (Udaj się do wyjścia ewakuacyjnego)
b.) Increase the Electricity Output (Zwiększ napięcie prądu elektrycznego)

Jeżeli wybierzemy a.) Jill ucieknie korzystając z drzwi ewakuacyjnych, jednak gdy już opuści podstację, zostanie zaatakowane nie tylko przez zombie, ale również przez Nemesis'a! Można z nim walczyć, albo jeżeli mamy już bezpiecznik, uciekać.

Jeżeli wybierzemy b.) Jill zwiększy napięcie, co spowoduje wyładowania, które zabiją zombie. Teraz generator napięcia jest uszkodzony i trzeba inaczej nim manewrować, aby otworzyć drzwi.

Jeżeli nie zdecydujemy się na żadną z tych opcji, zombie wyłamią drzwi i Jill będzie sobie musiała z nimi poradzić korzystając z własnej broni.
Awatar użytkownika
ARIKAR

Deus Ex pisze:Eeee....

To jest tak: jeżeli otworzysz jedne z drzwi i zabierzesz z nich przedmiot (Fuse/magnum/GL) to pojawia się akcja, możesz:

a) uciec wyjściem awaryjnym - wtedy opuszczasz pomieszczenie BEZ DRUGIEGO PRZEDMIOTU, napotkasz Nemesisa i żeby zabrać przedmiot z pomieszczenia za drugimi drzwiami musisz wrócić
b) zadziałać prądem na zombie, wtedy zdążysz spokojnie zabrać przedmiot.
Diadme pisze: 7. Musimy jeszcze udać się do podstacji elektrycznej po bezpiecznik do tramwaju. Tam zaatakują nas zombie i będziemy mieć kolejny wybór:
a.) Head for the Emergency Exit (Udaj się do wyjścia ewakuacyjnego)
b.) Increase the Electricity Output (Zwiększ napięcie prądu elektrycznego)

Jeżeli wybierzemy a.) Jill ucieknie korzystając z drzwi ewakuacyjnych, jednak gdy już opuści podstację, zostanie zaatakowane nie tylko przez zombie, ale również przez Nemesis'a! Można z nim walczyć, albo jeżeli mamy już bezpiecznik, uciekać.

Jeżeli wybierzemy b.) Jill zwiększy napięcie, co spowoduje wyładowania, które zabiją zombie. Teraz generator napięcia jest uszkodzony i trzeba inaczej nim manewrować, aby otworzyć drzwi.

Jeżeli nie zdecydujemy się na żadną z tych opcji, zombie wyłamią drzwi i Jill będzie sobie musiała z nimi poradzić korzystając z własnej broni.

Niby tak:

1. Ale kiedy zwiałem bocznym wyjściem to pan "S.T.A.R.S" mi się nie pojawił a połaziłem po lokacji kilka minut a nuż zepsuł mu się zegarek i się spóźni.No cóż punktualność nie jest jego mocną stroną, nie pojawił się wcale mimo umówionej randki :placz1:. Znudzony wlazłem z powrotem, zlikwidowałem truposze i za cholerę nie mogłem otworzyć tych drzwi żadną kombinacją. Został mi tylko LOAD no ale to tylko 30min w plecy :zlosc2:

2.Za drugim razem poraziłem truposze prądem i drzwi otwarły się jak tralala zabrałem baterie no i w drogę ,Nemek się także nie pojawił :zlosc2:
Ostatnio zmieniony sob 03 paź, 2009 przez ARIKAR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Jeżeli dobrze zrozumiałem to mogę ci powiedzieć tyle że może się tak zdarzyć że Nemka nie będzie w ogóle.
Ps3Centerbloog.pl
mb79

Problem-zniknęła zapalniczka, jak rozpalić ognisko ?

Post autor: mb79 »

Witam.
Po kilku latach przerwy wróciłem do tej kultowej i wg mniej jednej z najlepszych gier jakie wyszły na PC.
Przeszedłem całą grę w trybie Easy - Normal a teraz gram na Hard-Normal.
Doszedłem do cmentarza gdzie po wejściu do kanału i po wejściu do domku trzeba rozpalić ognisko. Niestety używałem jednego z trainerów który przypadkiem zmienił mi zapalniczkę w Game Instructions AA. Próbowałem rozpalić ognisko strzelaniem z rakietnika i pociskami Flame ale nic nie dało. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem ?
Jest jakiś sposób żeby to obejść lub przywrócić zapalniczkę ?
Ostatnio zmieniony czw 31 gru, 2009 przez mb79, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Nie ma możliwości rozpalenia ognia innym przedmiotem :).

Skoro korzystałeś z trainera to teraz znajdź odpowiedniego aby ominąć ten moment w grze - potem zapalniczka nie będzie już potrzebna.

Jak widać czasem korzystanie z trainera nie przynosi korzyści, wręcz szkodzi ;).
Ostatnio zmieniony czw 31 gru, 2009 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
mb79

Post autor: mb79 »

"super". Dzięki za odpowiedź.
Jest jakiś sposób żeby przywrócić zapalniczkę ?
Końcówka gry się zbliża i szkoda było by wszystko nadpisywać i od nowa przechodzić.
Znalazłem trainer w którym są wszystkie przedmioty. Klikam na Lighter i nic to nie zmienia.
Ostatnio zmieniony czw 31 gru, 2009 przez mb79, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diadem

Rozumiem, że z wcześniejszych save'ów nie możesz skorzystać...

Jedyny sposób to dalej szukać innego trainera lub edytować plik bu00.sav edytorem Hex. Tutaj był temat jak to robić:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php? ... sc&start=0

Jak nie masz wprawy w takich edycjach to musisz grać od nowa. Innego sposobu nie ma.
Ostatnio zmieniony czw 31 gru, 2009 przez Diadem, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Marcin3282

Post autor: Marcin3282 »

Witam,mam problem z przejściem,przeszedłem szpital i przyszedłem carlosem do jill.Zabiłem nemesisa(postacią jill po chorobie)i niewiem gdzie dalej iść proszę o pomoc

by Deus Ex: Na drugi raz, jeżeli będziesz miał kolejny problem z przejściem pisz nowego posta, bo z tego co widziałem pierwotnie Twój post dotyczył problemu z Silver i Gold Gears, na który odpowiedział Kelchesse beta...
Ostatnio zmieniony pt 01 sty, 2010 przez Marcin3282, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kelchesse beta

Post autor: Kelchesse beta »

Jeśli zabrałeś już gold gear z obrazów to w maszynowni jest silver gear na półce. Łączysz oba i masz chronos gear które wkładasz do maszyny uruchamiającej zegar.
Made by Nemesis destro.
Ps.Łatwiej się mówi Kel nie trzeba pisać całego nicku,mi nie przeszkadza krótsza forma.
Awatar użytkownika
Diadem

Marcin3282 pisze:Witam,mam problem z przejściem,przeszedłem szpital i przyszedłem carlosem do jill.Zabiłem nemesisa(postacią jill po chorobie)i niewiem gdzie dalej iść proszę o pomoc
Musisz iść w tą stronę co do szpitala. Gdy wyjdziesz na dwór z wieży zegarowej zobaczysz, że szpital eksplodował i nie da się już tam iść. Z drugiej strony masz wejście do parku Raccoon, ale nie masz klucza do bramy. Klucz znajdziesz w pomieszczeniu które mieści się zaraz obok wejścia do parku. Aby otworzyć drzwi do niego potrzebny będzie lockpick.
Pokój numer 89 na tej mapie:
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE3/Okno.ph ... Map_11.gif
Ostatnio zmieniony pt 01 sty, 2010 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin3282

Post autor: Marcin3282 »

Otóz mam drugi problem znajjduję się w pomieszczeniu gdzie są trzy takie skrzynki solucja mówi że gdzie bierzemy Radar, który wskazuje odległość pocisku balistycznego od miasta. Schodzimy po drabinie i idziemy dalej, aż na Złomowisko [109]. Mijamy drzwi i wchodzimy do Pomieszczenia z generatorem lasera [110]. W środku zauważamy trzy ponumerowane bloki, które są źródłami zasilania. Aby je uruchomić, wsuwamy w nie baterie pilnując, aby kolejność była odpowiednia (1,2,3). Po właściwym włożeniu opukujemy Nemesis'a z wyrzutni, który wycofuje się prosto pod lufę generatora lasera. Po dwóch strzałach i krótkiej sekwencji możemy szczęśliwie obejrzeć zakończenie.Gdzie są te baterie ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”