Ciężko się do tego wszystkiego ustosunkować, najlepiej chyba poczekać aż gra po prostu wyjdzie i przeanalizować opinię graczy, nadal nie jest to dla mnie must-buy.
Dyskusje przedpremierowe
-
nemesisdestro
Hmm gameplay Adą prezentuje się specyficznie. Lokacja bardzo przypomina RE4, przez co jest jakby oderwana od reszty co do tej pory widzieliśmy, jestem ciekaw jak ten cmentarz będzie wytłumaczony - mam nadzieję że jakoś sensownie, bo nie mam pojęcia jakim cudem z średniej wielkości amerykańskiego miasteczka lądujemy w czymś co przypomina średniowieczne lochy
I jak się zdaje mamy już kolejnego boss'a. Widać Capcom bardzo stara się przypodobać fanom tworząc nawiązania do poprzednich bossów - mamy już Ustanak'a który jest czymś w stylu Nemesisa, tego niewidzialnego węża, który jest oczywistym nawiązaniem do Yawn'a z RE1 no i teraz pokręcona babka z fetyszem odnóży/macek czyli wypisz wymaluj Alexia z RE:CV.
Ciężko się do tego wszystkiego ustosunkować, najlepiej chyba poczekać aż gra po prostu wyjdzie i przeanalizować opinię graczy, nadal nie jest to dla mnie must-buy.
[RONIN] pisze:Chwalenie czegoś co jeszcze nie wyszło nie jest najlepszym rozwiązaniem. Z tego co ja pamiętam jawne polskie czasopismo również bardzo gorąco oceniło "próbkę" RE: ORC żeby później, finalną wersję zmieszać z błotem. Tytuł gry roku. Hmm, to chyba bym tak daleko nie szedł bo w tym roku zapewne znacznie lepsze gierki wyszły/wyjdą niż wspomniany RE6. To czy to będzie najbardziej dopasiona wersja RE6 czy nie w historii serii to się okaże. Mnie i tak nadal brakuje starego dobrego RE ze statycznymi kamerami. Skoro Capcom mógł dołączyć do RE5 dodatek gdzie chociaż przez chwilę można cofnąć się w czasie, to myślę, że spokojnie mógłby całe RE6 w takim kanonie zrobić jako jakiś tam element czy dodatek. Pojemność płyty BR jest przecież spora i dodatkowe tekstury spokojnie się zmieszczą
Akurat co do rzetelności PSX Xetreme to na temat ORC nie wypowiedziało się zbyt dobrze na temat tej produkcji .
Mnie nigdy nie zawiodło to pismo jeżeli chodzi o recenzje ....
Gra roku hmmm w tym prawie nic nie wyszło takiego co miałoby urywać dupę więc całkiem prawdopodobne ...
Ja grę na pewno kupię .. ( ORC jeszcze nie kupiłem bo wolałem przeznaczyć kase na T:DSC i T:UC)
Jedyne co mnie boli to te przewroty na ziemie jak w cyrku . Zobaczymy po premierze .
Dla zainteresowanych kampanią Ady ( + zdjęcia na których widać jak prezentuje się granie przeciwnikami) zapraszam do obszernej galerii:
http://hcgamer.pl/resident-evil-6-ogrom ... wong-17792
Strój Ady wygląda zacnie
a same tereny i przeciwnicy nadają pewnego klimatu, może być to ciekawa kampania bo jak widać Ada przemierza podziemia w towarzystwie Leon'a czy też innych bohaterów.
http://hcgamer.pl/resident-evil-6-ogrom ... wong-17792
Strój Ady wygląda zacnie
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Nie dubluj, Chris93 już dawał te screeny tutaj..
UWAGA PLOTKA:
Edyta do poniżej: A, tak. Sorki. Nie wiedziałem że to się Agent Mode nazywa.
Salvin: Czyżby na forum był nowy moderator, o którym nie wiem? Poza tym zanim kogoś zaczniesz upominać sam przeglądnij dobrze temat.
UWAGA PLOTKA:
Chcielibyście taką funkcję?[..] W RE6 można dołączyć do czyjejś gry fabularnej, jeśli gra coop online i wcielić się w potwora, utrudniając tym samym komuś rozgrywkę! To samo może się przydarzyć nam, jeśli gramy z kumplem coopa!!
Edyta do poniżej: A, tak. Sorki. Nie wiedziałem że to się Agent Mode nazywa.
Salvin: Czyżby na forum był nowy moderator, o którym nie wiem? Poza tym zanim kogoś zaczniesz upominać sam przeglądnij dobrze temat.
Ostatnio zmieniony ndz 05 sie, 2012 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 3 razy.
One man forced to seek REVENGE
Przecież Agent Mode już jest potwierdzony, dawałem nawet gameplay z tego. Daję więc go jeszcze raz, jakby ktoś przeoczył:
http://www.youtube.com/watch?v=wX3EqUJMSDg
Co do tego trybu:
Po pierwszym przejściu całej gry mamy możliwość gry w trybie Agent Mode. Wcielamy się wtedy w Javo/bossów, dołączając do kampanii innego gracza i przejmując kontrolę nad wrogami. Znacząco utrudni to rozgrywkę, ale i zapewni więcej przyjemności z gry
.
Ten tryb jest opcjonalny, i sami decydujemy czy chcemy wrogów w postaci żywych graczy czy AI.
http://www.youtube.com/watch?v=wX3EqUJMSDg
Co do tego trybu:
Po pierwszym przejściu całej gry mamy możliwość gry w trybie Agent Mode. Wcielamy się wtedy w Javo/bossów, dołączając do kampanii innego gracza i przejmując kontrolę nad wrogami. Znacząco utrudni to rozgrywkę, ale i zapewni więcej przyjemności z gry
Ten tryb jest opcjonalny, i sami decydujemy czy chcemy wrogów w postaci żywych graczy czy AI.
Ostatnio zmieniony sob 04 sie, 2012 przez Oscark, łącznie zmieniany 2 razy.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
Ta gra chyba nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać. Moi drodzy, jak podaje Rely on Horror, w RE 6 będzie jeszcze jedna, PIĄTA KAMPANIA! "Prelude", bo tak się zowie, jest jeszcze owiane tajemnicą, bo nie wiadomo o czym będzie, i kto będzie jej głównym bohaterem.
Dowód: (źródło: Rely on Horror) http://www.relyonhorror.com/wp-content/ ... elude2.jpg
Dowód: (źródło: Rely on Horror) http://www.relyonhorror.com/wp-content/ ... elude2.jpg
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
- Nemesis US
-
nemesisdestro
J.Krauser pisze:Cytat:
[..]
Chcielibyście taką funkcję?
*Zgrzyta zębami* Coś takiego było chyba nawet w Dead Space 2, jeśli dobrze pamiętam. Miałem okazję widzieć gameplay z Agent Hunt ale wyłączyłem po parunastu sekundach, bo to mnie po prostu nie obchodzi.
Co do Prelude...cokolwiek to będzie niech zrobię z tego coś bliżej survival horroru - błagam.
Ale przyznać muszę że menu jest ładne widać pojawia się wiele losowych motywów przewijających się przez grę wszystko zaprezentowane w jakiś tajemniczy sposób - czasami to tylko gra świateł w uliczce a czasami co innego, fajnie to przemyśleli.
Mam 3 podejrzenia odnośnie piątej kampani:
1. Wstęp do RE7. Capcom może zrobić coś w rodzaju reklamy, pokazując graczom fragment historii RE7, by zachęcić ich do kupna przyszłej produkcji.
2. Wstęp do kampanii wszystkich graczy, ukazujący ich osobiste intencje, przemyślenia
3. Coś związanego z Albertem Weskerem (albo z jego synem)
1. Wstęp do RE7. Capcom może zrobić coś w rodzaju reklamy, pokazując graczom fragment historii RE7, by zachęcić ich do kupna przyszłej produkcji.
2. Wstęp do kampanii wszystkich graczy, ukazujący ich osobiste intencje, przemyślenia
3. Coś związanego z Albertem Weskerem (albo z jego synem)
Steam: osssqr
Szczecin pozdrawia
Szczecin pozdrawia
Niestety ale plotki odnośnie zupełnie nowego kolejnego już scenario zostały zdementowane a nazwa Prelude jest po prostu wstępem do RE6 okraszonym licznymi sekwencjami QTE oraz rozpoczęciem właściwej gry, ot wprowadzenie (choć fajnie to wymyślili).
Ostatnio wpadłam przez przypadek na fajny artykuł dotyczący poprawy błędów re6 i ucieszyło mnie to, że będą pracować nad kamerą. 
http://www.ps3site.pl/capcom-ostro-prac ... l-6/120779
http://www.ps3site.pl/capcom-ostro-prac ... l-6/120779
A dla wszystkich, którzy jak ja będą chcieli scalakować ten tytuł lista pucharków:
UWAGA NA SPOILERY:
http://www.relyonhorror.com/latest-news ... -revealed/
Nie jest to potwierdzone ale każdy z nas pewnie spotkał się z informacją / spoilerem, którego nie da się uniknąć bo wszędzie o tym piszą gdzie się nie wejdzie ;/ na razie są to spekulacje ale na czymś jednak podparte o śmierci Chrisa. Niby nie jest to spoiler bo przed premierą MGS4 równiez mówiono o śmierci Snake'a. Swoją drogą świetna opcja i jestem za jeżeli przedstawią to w epicki sposób
a może to właśnie Jake pomści ojca? 
UWAGA NA SPOILERY:
http://www.relyonhorror.com/latest-news ... -revealed/
Nie jest to potwierdzone ale każdy z nas pewnie spotkał się z informacją / spoilerem, którego nie da się uniknąć bo wszędzie o tym piszą gdzie się nie wejdzie ;/ na razie są to spekulacje ale na czymś jednak podparte o śmierci Chrisa. Niby nie jest to spoiler bo przed premierą MGS4 równiez mówiono o śmierci Snake'a. Swoją drogą świetna opcja i jestem za jeżeli przedstawią to w epicki sposób
Ostatnio zmieniony śr 08 sie, 2012 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Przed premierą 5 był podobny motyw gdzie chyba w jednym trailerze pokazali migawkę z grobem Jill, a co się okazało po premierze to wszyscy wiemy.
Racja, jeżeli przedstawią to w dobry("epicki") sposób to pewnie czemu nie, ktoś musi zginąć z głównych bohaterów, wtedy gra z szokuje i zostanie w pamięci na dłużej.
Racja, jeżeli przedstawią to w dobry("epicki") sposób to pewnie czemu nie, ktoś musi zginąć z głównych bohaterów, wtedy gra z szokuje i zostanie w pamięci na dłużej.
Kto by chciał pomścić takiego ojca.a może to właśnie Jake pomści ojca?
WESKER-DL pisze:
Nie jest to potwierdzone ale każdy z nas pewnie spotkał się z informacją / spoilerem, którego nie da się uniknąć bo wszędzie o tym piszą gdzie się nie wejdzie ;/ na razie są to spekulacje ale na czymś jednak podparte o śmierci Chrisa. Niby nie jest to spoiler bo przed premierą MGS4 równiez mówiono o śmierci Snake'a. Swoją drogą świetna opcja i jestem za jeżeli przedstawią to w epicki sposóba może to właśnie Jake pomści ojca?
Ja jestem przekonany na 99,9%, że Capcom nie ma jaj na takie posunięcie. Przykład z grobem Jill to jedno, ale lepszym tutaj argumentem byłby RE Revelations i Parker.
Na trailerze przed premierą było pokazane jak spada w płomienie. Kto ograł grę, ten jednak wie, że to była jedna z najgłupszych scen w grach w ogóle, bo jedyne czym się skończył ten upadek to zwichniętą nogą.
Skoro nie potrafili skończyć z jakimś odpychającym grubasem, którego w ogóle nie byłoby żal - bo to random - to tym bardziej nie wierzę, że tkną Chrisa.
Ostatnio zmieniony śr 08 sie, 2012 przez mentos, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale pamiętaj, że tkneli Wesker'a, ikonę serii promowaną od początku więc do końca pewni nie możemy być. Ostatnio w kinematografii utrzymuje się taki nurt jak i w grach na uśmiercanie głównych bohaterów w dość epicki sposób. Z grobem Jill to był twist specjalnie przygotowany dla fanów ale czy by się powtórzył? Wątpię, więc albo skończy się na spekulacjach albo na prawdę pożegnamy się z Redfield'em. A powiem szczerze, że przydałby się taki zwrot akcji, grę zapamiętałoby się bardziej a i powstało by sporo nowych dyskusji więc ta część promowana na najlepszą byłaby na ustach graczy długi czas.
-
nemesisdestro
Jest jednak jeden argument przeciw Twojej teori: Wesker to czarny charakter - a Ci jak wiadomo zawsze giną na końcumentos pisze:Ale pamiętaj, że tkneli Wesker'a, ikonę serii promowaną od początku więc do końca pewni nie możemy być.
Poza tym mam wrażenie że przy piątce chcieli już pozamykać pewne wątki, toteż tak było im najłatwiej to rozwiązać
A czy 6ktka pozostanie na ustach graczy - wpierw musi okazać się dobrą grą, musi cieszyć i faktycznie robić wrażenie podczas rozgrywki, fabuła zaś sama w sobie musi być składna - a z tym jak to w przypadku resów różnie bywa - niekoniecznie wszystko musi dotyczyć śmierci któregoś bohatera pozytywnego. Prawda jest taka że jeśli fabuła ma orbitować wokół siedmiorga postaci (czyli licząc nie tylko Leona i Hunk, Jake'a i Sherry, Chris'a i Pierce'a ale również i kampanię Ada'y) to Capcom ma przy czym pracować, aby to wszystko trzymało się kupy. Osobiście nie wierzę w żadne przesłanki/spekulacje/plotki że ktoś zginie dopóki (lub "jeśli") nie zagram w RE6.
Ostatnio zmieniony sob 11 sie, 2012 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.