[Pomoc] Lepiej grać na klawie czy padzie?
-
Leon Zawodowiec
[Pomoc] Lepiej grać na klawie czy padzie?
ostatnio pozmieniałem klawiszologię w nadziei, że lepiej będzie się grało z "Mouse support" ale muszę przyznać że gra się tragicznie
celowanie myszką jest w zasadzie niemożliwe kiedy używam snajperki, przypuszczam że czułości myszki nie da się ustalić. Mam więc pytanie do Was moi drodzy, jako do elity graczy RE4
: gracie z myszką czy bez?
Ostatnio zmieniony pt 05 mar, 2010 przez Leon Zawodowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Leon Zawodowiec
no własnie wygodniej jest mi grać w oryginalnych ustawieniach klawiszy i bez myszki bo w ten właśnie sposób przeszedłem podstawowy scenariusz 3 razy, AA i Separate Ways... Ale wiadomo że grając myszką jest o wiele łatwiej, przynajmniej mi się tak wydaje że szybciej można zareagować i strzelić no i niby z celowaniem jest łatwiej, jednak przy takiej czułości myszki jaka jest w RE4 celowanie jest męczarnią, szczególnie strzelając ze snajperki, kiedy to zmarnowałem 10 naboi żeby trafić w głowę gandosa 
chciałem się więc dowiedzieć czy używacie myszki czy wymiatacie klawiaturą?
Głos z tostera: Użytkownicy Forum są zobowiązani do przestrzegania zasad poprawnej pisowni. Tyczy się to ortografii, gramatyki, interpunkcji i używania dużych liter np. na początku zdania bądź w zaimkach osobowych. Rażące ignorowanie tych zasad będzie karane upomnieniem, a w przypadku braku poprawy wystawieniem ostrzeżenia.
Tyczy się również Pana wyżej
chciałem się więc dowiedzieć czy używacie myszki czy wymiatacie klawiaturą?
Głos z tostera: Użytkownicy Forum są zobowiązani do przestrzegania zasad poprawnej pisowni. Tyczy się to ortografii, gramatyki, interpunkcji i używania dużych liter np. na początku zdania bądź w zaimkach osobowych. Rażące ignorowanie tych zasad będzie karane upomnieniem, a w przypadku braku poprawy wystawieniem ostrzeżenia.
Tyczy się również Pana wyżej
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Leon Zawodowiec, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: z myszką czy bez myszki?
Elita gra padem. To jedyne słuszne urządzenie (no i Wiilot jeszcze aby nie było niepotrzebnej gadkiLeon Zawodowiec pisze:ostatnio pozmieniałem klawiszologię w nadziei, że lepiej będzie się grało z "Mouse support" ale muszę przyznać że gra się tragiczniecelowanie myszką jest w zasadzie niemożliwe kiedy używam snajperki, przypuszczam że czułości myszki nie da się ustalić. Mam więc pytanie do Was moi drodzy, jako do elity graczy RE4
: gracie z myszką czy bez?
Jak chcesz opinii co do sterowania na PC to w tym temacie co nieco znajdziesz.
Ja tu mówię o "porządnych" padach firmy Logitech do których RE4 było przystosowane (numeracja zgadza się z tym z padami tejże właśnie firmy.)jawox pisze:Ronin, Małe sprostowanie. Przyzwoitego pada można już dostać za 30-50 złotych. Wibra, 2 gałki analogowe, 12 przycisków + krzyżak. Czego można chcieć więcej?
Ja mówię również o PRZYZWOITYCH PADACH ZA (dokładnie) 29 lub 39 złociszy. Numeracja TEZ się na nich zgadza. I od razu zaznaczam, że do grania nie potrzeba mi żadnych bajerów w stylu "wygrawerowany w złocie napis LOGITECH, A3, MERCEDES, wykończony stylizowanymi, platynowymi końcówkami" Bleh. Naprawdę, uważam że dobry sprzęt można nabyć za śmieszne wręcz pieniążki i świetnie będzie nam służył
Barry: To nie temat w którym rozmawiamy o cenie padów.
Barry: To nie temat w którym rozmawiamy o cenie padów.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez jawox, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon. KennedY
-
Leon Zawodowiec
To podziwiam, szczególnie jeśli celowanie snajperką nie sprawia Ci kłopotuGarrador pisze:Ja zawsze gram z myszką,nauczyłem się tak i już.
Jestem już w połowie gry na PRO i muszę przyznać, że klawiaturą też da się w tą gierkę grać
a pada nie kupię bo sesja się zbliża a gdybym go miał pewnie nie oderwałbym się od komputera
Dzięki,a snajperką walczyć mi się podoba( niewidzę zmian ) myszką.Leon Zawodowiec pisze:To podziwiam, szczególnie jeśli celowanie snajperką nie sprawia Ci kłopotu
Jestem... Mistycznym Teurgiem, poszukiwaczem całej dostępnej i zaginionej wiedzy świata. Stałem się Arcyliczem, dobrym liczem, by mieć praktycznie nieskończony czas na pogłębianie wiedzy...
Mam pada i umiem nim grac ale zdecydowanie lepiej posługuje sie klawiturą potrafie nabic na klawiszach wiecej punktów w najemnikach niż padem to jest kwestia przyzwyczajenia czym gramy a gadki typu my jestesmy lepsi bo mamy konsole bardzo mnie irytują... mam i konsole i pc oraz obydwie wersie RE4 i wcale nie uważam ze RE4 grą zrobioną pod konsole wersia pc jest swietna i odrazu pokazała sie w pl i z dodatkami wiec kłuciłbym sie o to na czym gra sie lepiej bo jeszcze raz powtarzam to nasza osobista kwestia karzdego z nas 
NAZYWAM SIE ALICJA....... I PAMIĘTAM WSZYSTKO....
Najlepiej na konsolce (jak ja i inni userzy). Kiedy jeszcze nie miałem GC i grałem na kompie to granie na myszce poprzez MouseAim było fajne i myślałem że na padzie będzie trudniej. Ale się okazało że jak kupiłem pada Strike2 to gra stała sie o wiele bardziej płynna w działaniu i komfort o wiele razy większy niż na myszce. Ja też przyznam że uwielbiam myszke jak gram, ale RE4 raczej nie pasuje do niej
.
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
-
FurryPiter
Bez wątpienia padem najlepiej gra się w RE 4, jednak klawiaturą również źle nie jest. W każdym bądź razie, myślałem że celowanie klawiaturą będzie tak kijowe, że gry nie ukończę... A tu proszę, już niedługo koniec a ja nie miałem większych problemów z celowaniem (które pojawiały się przy myszce, jakoś tak ten kursor szybko latał :})