Resident evil 4 VS Resident evil 5
- Czarek199410
Resident evil 4 VS Resident evil 5
Odwieczna walka czas zobaczyć który według was lepszy
Ja Osobiście preferuję RE5
OK LETS BEGIN
Ja Osobiście preferuję RE5
OK LETS BEGIN
Ostatnio zmieniony ndz 05 kwie, 2009 przez Czarek199410, łącznie zmieniany 1 raz.
Gotta Whole lot of love
- Czarek199410
No tak nie ma miesiąca ale jak tylko ludzie zobaczyli trailer to już mówili że re4 w hd
Ale to nie do końca prawda
PS: Slayer Grafika to nie wszystko a mój głos poszedł na re5 ze względu na fabułę i Weskera
Ale to nie do końca prawda
PS: Slayer Grafika to nie wszystko a mój głos poszedł na re5 ze względu na fabułę i Weskera
Ostatnio zmieniony ndz 05 kwie, 2009 przez Czarek199410, łącznie zmieniany 1 raz.
Gotta Whole lot of love
Przypomniałem sobie niedawno Re4. Piątka jest lepiej wykonana, ale wtórna w stosunku do Re5. Nie oddam więc głosu, bo to niesprawiedliwe. Co-op w resach testowano w zerówce i czwórce właśnie - w piątce jest całkem przyzwoity, ale czy to ma aż takie znaczenie? Ulepszono kilka rzeczy, ale to tak samo jak porównywać Fallout 2 i Fallout 3 - te same realia, ale inna kategoria wagowa.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Mój głos idzie na RE4. Głównie przeważyły tu rozwiązania techniczne, które w dużej mierze w stosunku do RE4 są po prostu gorsze, a rozwiązania czerpane z innych gier nie dorastają pierwowzorom do pięt. Gdyby nie bogactwo informacyjne RE5 to żałowałbym wręcz wydanych pieniędzy. Zdecydowanie RE4.
PS. Temat dotyczy nie tylko RE5, więc przenoszę go do ogólnych dyskusji o serii.
PS. Temat dotyczy nie tylko RE5, więc przenoszę go do ogólnych dyskusji o serii.
Rezydencja czwarta wygrywa jedną rzeczą. Nie mówię o tym, że wtedy była genialna a RE5 teraz jest trochę mniej genialny. Ja o ciężkości klimatu. Kurde, RE4 miał taką atmosferę, odzywki Ganados, poczucie zaszczucia i oblężenia. Brud, smród. Gdyby tak zmienić trochę sterowanie (a'la RE5), <cut> to graficznie i dać coopa, obstawiam że sprzedałoby się lepiej niż RE5. Dla mnie najnowszy Rezydent to geniusz, ale mimo wszystko przygody Leona są wyjątkowe.
Necraria: Panie Szanowny, odysłam do 5 punktu regulaminu traktującego o wulgaryzmach - przydatna lektura.
Hmm, była ostra cenzura w postaci trzech gwiazdeczek, ale nie będę dyskutował
.
Aaa, nie można nawet gwiazdkować (jakoś mi to umknęło czytając regulamin). Przepraszam.
Necraria: Panie Szanowny, odysłam do 5 punktu regulaminu traktującego o wulgaryzmach - przydatna lektura.
Hmm, była ostra cenzura w postaci trzech gwiazdeczek, ale nie będę dyskutował
Aaa, nie można nawet gwiazdkować (jakoś mi to umknęło czytając regulamin). Przepraszam.
Ostatnio zmieniony pn 06 kwie, 2009 przez Nyu, łącznie zmieniany 3 razy.
- Nemesis US
Tutaj trudno wskazać mi jednoznacznego "zwycięzcę", z jednej strony RE4 wprowadził do serii zupełnie nowy feeling, całkowita metamorfoza dotychczasowego wizerunku RE, zaś RE5 bazuje na rozwiązaniach zastosowanych w "czwórce", nadrabiając przy tym świetnym scenariuszem. W kwestii dodatków RE5 prowadzi, wliczając jeszcze tryb online.
- Nerobianco
Głos oddaję na czwórkę. Klimat oraz kompletne postawienie serii na głowie. Coś nowego i innowacyjnego. Teraz każdy survival horror ma widok jak w RE4 : )
Re5 natomiast, powiedzmy że to dopieszczenie pomysłu zapoczątkowanego w poprzedniczce. Niestety klimat który tak ważny jest w tej grze ni jak ma się do uniwersum RE np.
Tomb Raiderowe ruiny
Re 5 jest świetny, graficznie oraz pod względem rozgrywki. Niestety "ale to już było " : )
co op to trochę za mało aby wygrać z poprzedniczką.
Re5 natomiast, powiedzmy że to dopieszczenie pomysłu zapoczątkowanego w poprzedniczce. Niestety klimat który tak ważny jest w tej grze ni jak ma się do uniwersum RE np.
Tomb Raiderowe ruiny
Re 5 jest świetny, graficznie oraz pod względem rozgrywki. Niestety "ale to już było " : )
co op to trochę za mało aby wygrać z poprzedniczką.
ダーク
Po prostu kazdy ocenia pod innym kątem. Myślę, że Tobie akurat dużo bardziej spodoba się RE5 ze względu na zawartość merytoryczną, której RE4 miało niewiele. Wiem, że dla Ciebie to chyba jest najważniejsze. Ja najbardziej cenię klimat i grywalność, a tu w RE4 było dużo lepiej.Diadem pisze:Prawdę mówiąc trochę mnie tu przerażacie, bo jak widzę wynik ankiety i czytam posty, że RE4 (który dla mnie był kiepski) był lepszy niż RE5 to strach się bać normalnie...
Ostatnio zmieniony pt 24 kwie, 2009 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chris_BSAA
Potwierdzam. Re 5 jest mocno grywalny i w olbrzymim stopniu uzupełnia luki w historii RE. TriCell, Wesker, co się działo z Chrisem, kim jest Sheva, Irving, Excella... TONY MATERIAŁU.
Niestety gdy widzi się pewne rozwiązania w RE5 to są one po prostu zerżnięte z RE4, więc komu mam przyznać za to punkty?
Niestety gdy widzi się pewne rozwiązania w RE5 to są one po prostu zerżnięte z RE4, więc komu mam przyznać za to punkty?
- Chris_BSAA
Bzursky - obie sprawiły. Każda na swój sposób. Brakuje mi kilku postaci i rozwiązań z RE4, z kolei piątka ma łatwiejsze (moim zdaniem) QTE. Za każdym razem muszę dodać lub odjąć coś obu grom. Moim zdaniem remis, chociaż piątka według mnie dopracowała pewne posunięcia na korzyść gracza (np. nie ma friendly fire). Tylko pytanie jest następujące - czy gra łatwiejsza jest lepsza?