Resident evil 4 VS Resident evil 5

Rozmowy o serii Resident Evil na tematy nie pasujące do pozostałych for

KTÓRY LEPSZY?

Resident evil 4
24
48%
Resident evil 5
19
38%
Jednakowe
7
14%

Liczba głosów: 50

Awatar użytkownika
Czarek199410

Resident evil 4 VS Resident evil 5

Post autor: Czarek199410 »

Odwieczna walka czas zobaczyć który według was lepszy

Ja Osobiście preferuję RE5

OK LETS BEGIN
Ostatnio zmieniony ndz 05 kwie, 2009 przez Czarek199410, łącznie zmieniany 1 raz.
Gotta Whole lot of love
Awatar użytkownika
Naleśnik

Post autor: Naleśnik »

Mój głos idzie na czwórkę. Tam czuć było geniusz, a piątka jest 'tylko' rewelacyjna :)
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Czarek199410 pisze:Odwieczna walka
Rsident Evil 5 nie ma nawet miesiąca :D
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

No to ja powiem tak, moim zdaniem jest taka ankieta bez sensu , bo za pewne większość wybrała by i tak RE 5 (mimo że niektórzy nie grali)a dlatego że OCH ACH! JAKA GRAFIKA! A ja bym oddał w tej chwili głos na RE 4 ale się wstrzymam bo nie grałem w Re 5 ;)
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Czarek199410

Post autor: Czarek199410 »

No tak nie ma miesiąca ale jak tylko ludzie zobaczyli trailer to już mówili że re4 w hd
Ale to nie do końca prawda

PS: Slayer Grafika to nie wszystko a mój głos poszedł na re5 ze względu na fabułę i Weskera :smiech7:
Ostatnio zmieniony ndz 05 kwie, 2009 przez Czarek199410, łącznie zmieniany 1 raz.
Gotta Whole lot of love
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

Ja tam postawiłem że są równe. Trudno mi wybrać pomiędzy sentymentem i fabułą re4, a fabułą i nowymi funkcjami w re5.
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Przypomniałem sobie niedawno Re4. Piątka jest lepiej wykonana, ale wtórna w stosunku do Re5. Nie oddam więc głosu, bo to niesprawiedliwe. Co-op w resach testowano w zerówce i czwórce właśnie - w piątce jest całkem przyzwoity, ale czy to ma aż takie znaczenie? Ulepszono kilka rzeczy, ale to tak samo jak porównywać Fallout 2 i Fallout 3 - te same realia, ale inna kategoria wagowa.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Mój głos idzie na RE4. Głównie przeważyły tu rozwiązania techniczne, które w dużej mierze w stosunku do RE4 są po prostu gorsze, a rozwiązania czerpane z innych gier nie dorastają pierwowzorom do pięt. Gdyby nie bogactwo informacyjne RE5 to żałowałbym wręcz wydanych pieniędzy. Zdecydowanie RE4.

PS. Temat dotyczy nie tylko RE5, więc przenoszę go do ogólnych dyskusji o serii.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Piątka. Intensywność akcji, lepszy scenariusz i nowy, inny klimat - to się chwali.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Post autor: Nyu »

Rezydencja czwarta wygrywa jedną rzeczą. Nie mówię o tym, że wtedy była genialna a RE5 teraz jest trochę mniej genialny. Ja o ciężkości klimatu. Kurde, RE4 miał taką atmosferę, odzywki Ganados, poczucie zaszczucia i oblężenia. Brud, smród. Gdyby tak zmienić trochę sterowanie (a'la RE5), <cut> to graficznie i dać coopa, obstawiam że sprzedałoby się lepiej niż RE5. Dla mnie najnowszy Rezydent to geniusz, ale mimo wszystko przygody Leona są wyjątkowe.

Necraria: Panie Szanowny, odysłam do 5 punktu regulaminu traktującego o wulgaryzmach - przydatna lektura.

Hmm, była ostra cenzura w postaci trzech gwiazdeczek, ale nie będę dyskutował :).
Aaa, nie można nawet gwiazdkować (jakoś mi to umknęło czytając regulamin). Przepraszam. :)
Ostatnio zmieniony pn 06 kwie, 2009 przez Nyu, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Tutaj trudno wskazać mi jednoznacznego "zwycięzcę", z jednej strony RE4 wprowadził do serii zupełnie nowy feeling, całkowita metamorfoza dotychczasowego wizerunku RE, zaś RE5 bazuje na rozwiązaniach zastosowanych w "czwórce", nadrabiając przy tym świetnym scenariuszem. W kwestii dodatków RE5 prowadzi, wliczając jeszcze tryb online.
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Głos oddaję na czwórkę. Klimat oraz kompletne postawienie serii na głowie. Coś nowego i innowacyjnego. Teraz każdy survival horror ma widok jak w RE4 : )
Re5 natomiast, powiedzmy że to dopieszczenie pomysłu zapoczątkowanego w poprzedniczce. Niestety klimat który tak ważny jest w tej grze ni jak ma się do uniwersum RE np.
Tomb Raiderowe ruiny
Re 5 jest świetny, graficznie oraz pod względem rozgrywki. Niestety "ale to już było " : )
co op to trochę za mało aby wygrać z poprzedniczką.
&#12480;&#12540;&#12463;
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Prawdę mówiąc trochę mnie tu przerażacie, bo jak widzę wynik ankiety i czytam posty, że RE4 (który dla mnie był kiepski) był lepszy niż RE5 to strach się bać normalnie...
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Diadem pisze:Prawdę mówiąc trochę mnie tu przerażacie, bo jak widzę wynik ankiety i czytam posty, że RE4 (który dla mnie był kiepski) był lepszy niż RE5 to strach się bać normalnie...
Po prostu kazdy ocenia pod innym kątem. Myślę, że Tobie akurat dużo bardziej spodoba się RE5 ze względu na zawartość merytoryczną, której RE4 miało niewiele. Wiem, że dla Ciebie to chyba jest najważniejsze. Ja najbardziej cenię klimat i grywalność, a tu w RE4 było dużo lepiej.
Ostatnio zmieniony pt 24 kwie, 2009 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Mój głos idze na piątke na 5 ze względu namoich ulubionych bohaterów
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Potwierdzam. Re 5 jest mocno grywalny i w olbrzymim stopniu uzupełnia luki w historii RE. TriCell, Wesker, co się działo z Chrisem, kim jest Sheva, Irving, Excella... TONY MATERIAŁU.

Niestety gdy widzi się pewne rozwiązania w RE5 to są one po prostu zerżnięte z RE4, więc komu mam przyznać za to punkty?
Awatar użytkownika
Bzduras

Saladyn pisze:Niestety gdy widzi się pewne rozwiązania w RE5 to są one po prostu zerżnięte z RE4, więc komu mam przyznać za to punkty?
Grze, która sprawiła Ci więcej radochy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Saladyn pisze: Niestety gdy widzi się pewne rozwiązania w RE5 to są one po prostu zerżnięte z RE4, więc komu mam przyznać za to punkty?
Co do tego to się zgadzam Niktóre animacje i inne rzeczy są w prosto zerznięte z RE 4 miejmy nadzieje że w 6 się to zmieni
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Bzursky - obie sprawiły. Każda na swój sposób. Brakuje mi kilku postaci i rozwiązań z RE4, z kolei piątka ma łatwiejsze (moim zdaniem) QTE. Za każdym razem muszę dodać lub odjąć coś obu grom. Moim zdaniem remis, chociaż piątka według mnie dopracowała pewne posunięcia na korzyść gracza (np. nie ma friendly fire). Tylko pytanie jest następujące - czy gra łatwiejsza jest lepsza?
Awatar użytkownika
Bzduras

Saladyn pisze:Moim zdaniem remis, chociaż piątka według mnie dopracowała pewne posunięcia na korzyść gracza (np. nie ma friendly fire).
Jest! Można włączyć samemu przed rozpoczęciem gry, na poziomie Pro FF jest chyba włączony domyślnie.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe (ogólne) dyskusje o serii”