Game.com Version

Awatar użytkownika
bodek

Game.com Version

Post autor: bodek »

Nie wiele gier wyszło pod konsolę Game.com , ale port Resident Evil 2 był, być może, tym najpopularniejszym. Gra była zrobiona w okropnym czrno-białym 2D z okropną muzyką i okrojoną rozgrywką(zbieractwo zostało skrojone do minimum). Został wycięty też scenariusz Claire który nigdy nie została oficjalnie ogłoszony oraz nigdy nie ujrzał światła dziennego. Z survivor-horroru, Reisdent Evil, stał się grą arcade gdyż rozgrywka polegała w większości na eliminacji przeciwników.

Myśleliście że to celowniczki to najgorsze części serii? Nie chcielibyście zagrać w tę część.

Teraz parę screenów.
Pudełko przód
Pudełko tył
Zawartość pudełka
Jakieś screeny
Jakieś screeny 2

To nie wszystko ;) Mam dla was jeszcze filmik.
SurvivHor - RE2 - Video Tiger

I jak wam się podoba? Może zmienicie zdanie o celowniczkach ;)

Ps. Dodam że grę można sobie zamówić za 5.95$. Amazon.com
Ostatnio zmieniony wt 09 paź, 2012 przez bodek, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

Jak dla mnie nie wygląda aż tak źle ;) Prawie jak 3D xD A muzyka naprawdę przeraża (wszystkie znaczenia) :D
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Zagrałbym w to nawet teraz. Doskonałe uzupełnienie kolekcji dla miłośnika serii. Gra sama w sobie jest znośna.
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Jakiś czas temu miałem okazję nawet nabyć ten tytuł. Niestety, osoba która prawdopodobnie nie była świadoma co sprowadziła, szybko obczaiła że gierka może mieć nawet dość ciekawe zainteresowanie i postanowiła wypiętrzyć cenę prawie 10 razy w górę. Może i jestem małym kolekcjonerem serii ale nie głupim :)

Oglądając filmy na YT stwierdzam, że naprawdę to ciekawie zrobili ;) Odwzorowanie oryginalnej wersji gry jest nad wyraz duże.

Minus że gierka nie miała odpowiednika PAL w europie więc ściągnięcie gry ma dla nas czysto kolekcjonerski charakter (chyba że z grą jeszcze konsolkę ze USA sobie ściągniemy :)
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”