Ulubiony Tyrant

Ogólne dyskusje o postaciach i przeciwnikach napotykanych w serii Resident Evil (bez ograniczeń na konkretne części serii)
Dark Prince

Ulubiony Tyrant

Post autor: Dark Prince »

Moim ulubionym bossem z REsidentów jest oczywiście Tyrant (najwredniejszy to co innego). A Tyrantów jest sporo... Który najbardziej przypadł wam do gustu??
http://img300.imageshack.us/img300/3086/respiszz1.jpg
Mi chyba z REbirth.
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

:rad1: , cóż mam powiedzieć.....,według mnie oczywiści ten klasyczny z RE remake....
STARSSss.......
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Z Rebirtha, aczkolwiek bardzo mi się podoba również z RE0 ma większy zakres ruchów i jest świetnie animowany no ale sentyment do Tyranta z "Jedynki" wygrywa
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Dark Prince

Ten z REbirtha także jest znakomity, nie jest to boss, ale wygląda fajnie... nieudany eksperyment.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

T-002 Tyrant jest Bossem w REbirth/RE1 i był jednym z udanych eksperymentów :rad2:
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Dark Prince

Sorry, chodziło mi o tego z Zero. Pomyłka.
Awatar użytkownika
Zaszczyk

Post autor: Zaszczyk »

Mimo iz gralem tylko w RE, RE2 i RECV pozwole sobie oddac glos, z tych 3 czesci najbardziej podobal mi sie tyrant z RE2 jak nie dawal mi spokoju na komisariacie, do kazdego pokoju sie balem wejsc a jaki szok jak przez sciane wskoczyl do pokoju :szok8: . Ten z RE1 tez byl gites ale z CV jakos w ogole nie przypadl mi do gustu, jakis taki latwy i nie straszny ;P.
Z tych na zdjeciu fajnie wizualnie prezentuje sie ten z Rebitha i podobaja mi sie przemiany tego z GS1(pewnie dal popalic :D).
Awatar użytkownika
Niero
Kontakt:

Post autor: Niero »

A ja lubię tego z RE2 (Type 1) :D
Taki klimatyczny ;)
Dark Prince

RE2 Type 1 wygląda dennie. Zwykły koleś w płaszczu. Jego druga odmiana także mnie nie satysfakcjonuje. Słabo go zrobili. Zero moim zdaniem napięcia.
Awatar użytkownika
Zaszczyk

Post autor: Zaszczyk »

Wlasnie fajnie w tym plaszczu wyglada taki niby niepozrony, tajemniczy...nie wiem po prostu klimat :D ale mi rzeczywiscie bardziej podoba sie Type 2 ze wzgledu na to ze daje popalic :)
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Nikt nie wspomniał o tyrancie z RE:O2 :rad2: tutaj też ma płaszczyk. A tak po za tym ten z 2 zrobił na mnie największe wrażenie. :rad5:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Thantos według mnie tylko w ostatniej formie wygląda nieźle i w ostatnim Showdownie :smiech6:
Awatar użytkownika
Capcom

Post autor: Capcom »

Wesker - Dark Life pisze:Thantos według mnie tylko w ostatniej formie wygląda nieźle i w ostatnim Showdownie :smiech6:
Mam podobne mniemanie,choć Tyrnaty z Zero i Remake - a również mają klasę .Aczkolwiek kiedyś i ten z RE2 był szczytem tego czego można od gry i bossa wymagać,ale cóż czasy się zmieniają :P.
-----------------------------------------------------
http://pl.youtube.com/user/Dawidmwrc
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Mnie przypadł do gustu z RE1. Pewnie dlatego że był "pierwszy" ;)
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Dark Prince pisze: no to nieźle ..jeden z fajniejszych bosów i prototyp nemesis jes denny
No właśnie, kurcze Mr X jest świetny, strach polega na elemencie zaskoczenia
(no dobra to już nie obowiązuje jak przejdziemy grę X razy) ale walka z nim, muzyka, przyprawia o dreszcze....Ja osobiście mam sentyment do niego, ale większy mam do rzecz jasna ,,the granddaddy of them all" czyli oryginalnego Tyranta

A co do Tyranta z CV - nienawidzę gościa jest twardy i upierdliwy walka z nim to horror
(i o to chodzi :rad7: )
Awatar użytkownika
kaspa
Kontakt:

Post autor: kaspa »

A co do tyrantów to mi się podobał najbardziej ten z RE1, po za tym z RE2 jak rozwalał ściany i taka klimatyczna muza :okulary3: Mistrzostwo świata, jak na tamte czasy :)
Ostatnio zmieniony wt 24 kwie, 2007 przez kaspa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Zgadza sie w tamtym czasie taki gość jak Mr.X robił wrażenie , ścigał nas niczym Terminator, wiadomo był protoplastą Nemesisa :smiech6: Mi najbardziej jego akcja podobała się podczas rozwalenia ściany oraz na ostatnim piętrze kiedy łapiąc się za balustradę zatorował nam drogę
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

qrde ta akcja była niesamowita (ta z ścianą ), a co do balustrady to mam zabawną historyjkę, otóż wpierw przechodziłem tą gierkę z bratem ( no może bardziej obserwowałem,to był dawno temu) i przy graniu w scenariuszu Claire B (przechodziliśmy ten scenariusz pierwszy raz) po jakimś tam dniu brachol powiedział mi że miał jakiś sen że grał w RE2 ( uzależnienie? :rad1: ) i że śniło mu się jak spotkał Mr X , na 1st floor obok drzwi do biblioteki ( te dwustronne drzwi ), tego samego dnia odpalił grę....wyobraźcie sobie nasze zdziwienie gdy spotkaliśmy Mr X na 2gim piętrze ( tz: tylko piętro wyżej niż w śnie....!). To była akcja jaką zawsze sobie przypominam grając ten scenariusz :smiech1:
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Najlepiej wypada Tyrant z Remake'a.Jest świetnie zaprojektowany, budzi grozę kiedy wychodzi z komory i zbliża sie w naszą stronę.Jedyny minus jest taki, że w laboratorium jest on zbyt prosty.Ale według mnmie to najlepiej prezentujący się Tyrant z wszystkich części.
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Fajny i groźny jest też nieudany experyment Umbrelli TYRANT PROTOTYPE z RE0,robi wrażenie.... :smut2:
STARSSss.......
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postaci i przeciwnicy w serii Resident Evil”