Broń laserowa w Remake?

Awatar użytkownika
Diadem

Broń laserowa w Remake?

Post autor: Diadem »

Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale początkowo w Resident Evil: Remake, autorzy planowali oddać do dyspozycji naszej postaci broń laserową :)

Prezentuje to ten film:
http://www.youtube.com/watch?v=qiG-yklWg3Q

Wygląda to trochę jak miotacz ognia tyle, że ze skupioną wiązką płomienia... Może trochę za bardzo zalatuje Star Wars, ale jako jakiś bonus za przejście gry w określonym czasie, taki laserek stanowiłby fajny dodatek i ciekawe urozmaicenie.

Szkoda, że nie pokazali co ta broń robi z przeciwnikami :(
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pms87

Post autor: pms87 »

Faktycznie broń wygląda identycznie jak miotacz ognia, byc może zrezygnowali z niej i przerobili na miotacz ognia któremu jest bliżej do klimatu gry niż broni laserowej.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Ciekawa pukawka, chociaż lekko nie pasująca do ogólnego klimatu REmake. Szkoda, że twórcy wywalili kompletnie z gry tą broń.
Obrazek
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Hmm to chyba podobny motyw jak z Jill i jej wygibasami :D :

http://www.youtube.com/watch?v=TiaskSn2TM0

O ile jestem jeszcze w stanie zrozumieć broń o tyle nie do końca rozumiem po co te ćwiczenia rozciągające ;)
pms87 pisze:Faktycznie broń wygląda identycznie jak miotacz ognia, byc może zrezygnowali z niej i przerobili na miotacz ognia któremu jest bliżej do klimatu gry niż broni laserowej.
W sumie jakby nie patrzeć to jest to zapożyczony model miotacza ognia właśnie, może te motywy były wypuszczone przez Capcom w formie żartu a może faktycznie były takie plany, nie da się ukryć że gdyby taka pukawka miała by się znaleźć w grze to jedynie w formie bonusu bo niestety, z takim czymś klimat mocno by ucierpiał gdyby przyznano to jako normalną część arsenału :/
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

nemesisdestro pisze:O ile jestem jeszcze w stanie zrozumieć broń o tyle nie do końca rozumiem po co te ćwiczenia rozciągające ;)
Z tego co gdzieś czytałem, był to pokaz możliwości "ruchowych" postaci, który kiedyś na potrzeby promocyjne stworzono.

Zaś co do samego lasera, chciałbym mieć tę pukawkę jako bonus. Wygląda naprawdę ciekawie i sam promień rozchodzący się z lufy jest całkiem interesująco wykonany.
Ostatnio zmieniony śr 16 wrz, 2009 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Nawet ślady na jakiś czas pozostawały na prerenderowanych ścianach. Wyobrażam sobie jak to mogłoby kroić zombiaków. :rad12:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Co najwyżej szybciej by upadały, animacja nawet z Flamethrower'a, bo rozcięcia nawet podczas wybuchu granatu czy użycia Rocket'a nie powstają.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Może właśnie to był problem. Nie chciało im się (bo chyba nie można powiedzieć, że nie umieli) dodawać takiej animacji rozcinania przeciwników i dlatego nie dali tego lasera. W końcu co to za laser, który nie kawałkuje...
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Ha, laser wygląda świetnie, szkoda, że nie ma go w grze, oczywiście niezbyt pasuje to do RE, ale Linear Launcher czy PRL412 też niezbyt pasują do serii.

Co zaś chodzi do animacji kawałkowania laserem, gdyby takie animacje powstały uczynić by mogły Remake'a grą nazbyt brutalną, tego typu sceny kawałkowania przeciwników należy określić jako drastyczne. Z jednej strony, RE nie jest jak wiadomo grą dla dzieci, z drugiej strony - survival horror nie powinien epatować przesadnie przemocą i brutalnością, bo to nie o to tutaj chodzi. Pocięcie zombiaka na kawałeczki to zabawa rodem z jakiego Manhunta. Aczkolwiek, czyż rozwalane z magnum łby zombiaków czy miażdżone butem czaszki nie są równie brutalnymi scenami co kawałkowanie?

A "rozczłonkowywanie" w RE jest obecne w pewnej formie np w RE2 (animacja z oderwaną ręką, która trzyma się postaci) i RE3 (czasem da się pełzającego przeciwnika rozciąć strzałem shotguna na pół - mnie się to jakoś nie udaje, ale widziałem na jakimś filmiku).
Ostatnio zmieniony czw 17 wrz, 2009 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wesker666

Post autor: wesker666 »

jakby dodali ten laserowy miotacz to by byla beznadzieja ja wole zeby dodali zamiast tego miotacza laserowego jakis ciezki karabin maszynowy np m60 albo magnum 357 z nieskaczona amunicja tak jak bylo w resident evil directors cut na psxa

mi to sie podoba ze w resident evil remake morzna karzda konczyne odstrzelic glowe ,rece,i nogi tylko nie zawsze to wychodzi bo czasem odstrzelisz jakas czesc ciala a czasem nie
Ostatnio zmieniony pt 15 paź, 2010 przez wesker666, łącznie zmieniany 1 raz.
mcbialy1

Post autor: mcbialy1 »

Ogolnie ciekawi mnie jedna rzecz,a mianowicie celowanie. Jestem ciekawy czy w tej broni byloby auto aim? Wedlug mnie nie powinno byc gdyz gra mijalaby sie z celem. Wygladaloby to jak gra na kodach a nie na tym rzecz polega. Jesli musielibysmy sami celowac to juz co innego. Wtedy nie byloby latwo od razu sprzatnac przeciwnika i gra stala by sie bardziej dramatyczna. Capcom moglby wrzucic do gry ta pukawke. Moglaby byc w lab i miec tylko maly bateriowy magazynek ledwie na 5 zombie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil (2002)”