PS:Założyłem ankietę żeby sprawdzić ile osób woli RE 5 A.E jako DLC czy jako wersje pudełkową
Alternative Edition
Alternative Edition
Założyłem ten temat aby móc porozmawiać o tejże wersji RE5 która jak już nam wiadomo wyjdzie jako DLC.Chciałem się zapytać co sądzicie o tym posunięciu Capcom,czy na pewno ten dodatek jest potrzebny czy nie ?.Ja uważam że jak najbardziej tak,wyjaśni się parę ciekawych rzeczy z RE5 które nam były tylko znane z Cut-scene'k,sam tryb ma trwać około 2 h więc nie będzie to byle jaki scenariusz.Będziemy mogli sterować zarówno Chrisem jak i Jill,wreszcie można zadziałać prawdziwym składem,ponieważ oni od lat razem pracują
.Tak więc co możecie powiedzieć na ten temat ?.
PS:Założyłem ankietę żeby sprawdzić ile osób woli RE 5 A.E jako DLC czy jako wersje pudełkową
.
Ostatnio zmieniony pn 29 paź, 2012 przez Arek, łącznie zmieniany 3 razy.
Ps3Centerbloog.pl
Takie sytuacje oczywiście mogą mieć miejsce,to jest wiadome.Nie wiem ile ma kosztować owy dodatek ale jeżeli będzie jako DLC nie będzie chyba strasznie drogi więc jakakolwiek jego utrata nie będzie aż tak bardzo tragiczna,ale inną sprawą jest właśnie to że lepiej mieć coś na półce a tym bardziej że jest to RE.Nawet ostatnio wymyśliłem jaka by mogła być idealne okładka,poniżej zamieszczam link.Ale trzeba pamiętać,że nawet jak nam to DLC wyjdzie za 50 zł to wersja pudełkowa byłaby za 170 zł,jest to sporo różnica i właśnie zapewne nią kierowali się gracze którzy podjęli taką decyzje.
http://img130.imageshack.us/i/okadkare5ae.jpg/
http://img130.imageshack.us/i/okadkare5ae.jpg/
Ps3Centerbloog.pl
- Nemesis US
Przypadkiem potwierdzisz rejestrację, przypadkowo potwierdzisz usunięcie istniejącego konta? Nie bądźmy niepoważni.Nemesis US pisze:Owszem, ale jeśli przypadkiem założysz nowe fikcyjne konto, aby pobrać sobie ten dodatek i przypadkiem to konto usuniesz to gra także leci ci z dysku.
Dlatego DLC kupuje się nie od kogoś, tylko przez Steam/PSN/XBL. Kupisz raz - ściągasz sobie dowolną ilość razy. W dodatku DLC się nie porysuje i nie odmówi posłuszeństwa jak płytka, jedno będzie sobie spokojnie przypisane do konta (które w razie awarii dysku można odzyskać). Przecież nikt nie kupowałby niczego poprzez e-dystrybucję gdyby nie świadomość, że można to łatwo odzyskać.Nemesis US pisze:Tak to działa, jeśli owy dodatek zakupisz od kogoś, masz tylko jeden slot na pobranie, jak skasujesz, to raczej drugi raz tego nie pobierzesz.
- Nemesis US
No właśnie chodzi o to, że w przypadku kiedy kupujesz DLC/ PSN game to cała transakcja i tak odbywa się za pośrednictwem PSN, zakładasz wtedy fikcyjne konto, sprzedający daje ci hasło i login a Ty z tego slotu pobierasz, możesz pobrać tylko raz jeśli zakupiłeś jeden slot. W przypadku gdy to konto będziesz chciał usunąć, bo uznasz, że już Ci niepotrzebne to wtedy gra nie będzie działać.Bzdursky pisze: Dlatego DLC kupuje się nie od kogoś, tylko przez Steam/PSN/XBL. Kupisz raz - ściągasz sobie dowolną ilość razy.
Wydaje mi się że na PS3 jest tak że jak ty za coś zapłacisz i to coś jest na twoim koncie to chyba też możesz ściągnąć to nieskończenie wiele razy,fatalnie by było jak musisz za coś 2 raz płacić.Jeżeli ja się uporam z netem w PS3 to chyba też raczej mi bardziej pasuje wersja DLC,wyjdzie mi taniej tylko teraz jestem za pudełkową bo nie mam tego neta,a i tak ogólnie wolę mieć grę niż tylko na Dysku ale co poradzić.
Ps3Centerbloog.pl
OK, więc czas na moje 3 grosze:
Na pewno fatalnym pomysłem (i zwykłym policzkiem w twarz) byłoby wydawanie całej gry na nowo jako wersję alternatywną z dodatkowym scenariuszem i sterowaniem. Nie po to jak wierny głupi pies czekałem na premierę i kupiłem grę 13 marca, żeby teraz się na mnie wypięli dając taki rarytas ociągającym się. Jasne, mógłbym sprzedać swoją i kupić tę alternatywę, ale moja już straciłaby na wartości (ile teraz może być warta - 100?), a nowa kosztowałaby zapewne jakieś 230. Jestem 130 w plecy za to, że jestem WIERNYM fanem.
Kolejny pomysł: wersja pudełkowa. Jeśli mamy na myśli TYLKO dodatek w tej wersji to jestem jak najbardziej za. Nie mam konsoli podpiętej do netu a i konserwatystą jestem i fetyszystą, więc pudełko ładnie by wyglądało na półce. Choć cena pewnie byłaby niemała... Ale generalnie jestem za.
No i DLC. To szybki, łatwy i przyjemny sposób na zagranie w dodatkowe scenario bez wychodzenia z domu. Płacimy, ściągamy (ile razy chcemy
) i gramy, gramy, gramy. Do tego DLC pewnie byłby tańszy niż pudełkowa wersja, więc to chyba najlepsza opcja. Choć jako, że nie mam netu urządzałaby mnie jednak wersja pudełkowa.
Na pewno fatalnym pomysłem (i zwykłym policzkiem w twarz) byłoby wydawanie całej gry na nowo jako wersję alternatywną z dodatkowym scenariuszem i sterowaniem. Nie po to jak wierny głupi pies czekałem na premierę i kupiłem grę 13 marca, żeby teraz się na mnie wypięli dając taki rarytas ociągającym się. Jasne, mógłbym sprzedać swoją i kupić tę alternatywę, ale moja już straciłaby na wartości (ile teraz może być warta - 100?), a nowa kosztowałaby zapewne jakieś 230. Jestem 130 w plecy za to, że jestem WIERNYM fanem.
Kolejny pomysł: wersja pudełkowa. Jeśli mamy na myśli TYLKO dodatek w tej wersji to jestem jak najbardziej za. Nie mam konsoli podpiętej do netu a i konserwatystą jestem i fetyszystą, więc pudełko ładnie by wyglądało na półce. Choć cena pewnie byłaby niemała... Ale generalnie jestem za.
No i DLC. To szybki, łatwy i przyjemny sposób na zagranie w dodatkowe scenario bez wychodzenia z domu. Płacimy, ściągamy (ile razy chcemy
Ciężka sprawa.
Jeżeli miałbym to kupić, to zrobił bym tak: sprzedaje stare RE, dokładam kasę która i tak poszła by na DLC i kupuję nowe w pudełq, które fajnie wygląda z 1000 innych pudełek RE na półce.
Jeżeli miałbym to kupić, to zrobił bym tak: sprzedaje stare RE, dokładam kasę która i tak poszła by na DLC i kupuję nowe w pudełq, które fajnie wygląda z 1000 innych pudełek RE na półce.
---->www.pajacyk.pl<----
Ja bym postąpił tak samo.
Mamy ten sam problem,a tak szczerzę,nie jesteś zły że może sobie w tą wersje nie pograsz z wiadomych przyczyn.Mnie to doprowadza do szału,no chyba że uda się mieć tego neta.DLC liczmy w granicach 50 zł max,dla każdego kto ma starą wersje RE oraz neta jest to oczywiście dużo lepsze niż bujanie się w sprzedaż za cenę około 100 i dorzucanie 2 stówy na zakup dodatku.Recoil pisze: No i DLC. To szybki, łatwy i przyjemny sposób na zagranie w dodatkowe scenario bez wychodzenia z domu. Płacimy, ściągamy (ile razy chcemy) i gramy, gramy, gramy. Do tego DLC pewnie byłby tańszy niż pudełkowa wersja, więc to chyba najlepsza opcja. Choć jako, że nie mam netu urządzałaby mnie jednak wersja pudełkowa.
Ps3Centerbloog.pl
- Nemesis US
Dla każdego kto ma dostęp do DLC jest to dużo lepsze rozwiązanie,bo tak jak mówiłem dodatek będzie trwał 2 h,czyli nie 5 a to różnica.Jeżeli sam miałbym dostęp do tego to DLC jest tu lepszym rozwiązaniem i chyba też raczej bym na to głosował,za DLC zapłacę około 1/4,1/3 cenę gry,czyż nie bardziej się opłaca
,lecz na wersje pudełkową i tak znalazła by się gotóweczka
.
Ostatnio zmieniony sob 14 lis, 2009 przez Arek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps3Centerbloog.pl
-
nemesisdestro
Chyba już co nieco wiadomo na temat scenraiuszów:
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=200 ... &kom=Dodaj
Dla tych co nieczytali ( ja czytałem bo i tak nie pogram więc sru
) powiem tylko (to nie spoiler
): że obydwa scenariusze różnią się od siebie i powracają całkiem ciekawe zagadki, ponoć scenariusze są dość wyzywające a posiadłość Spencera wygląda naprawdę dobrze 
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=200 ... &kom=Dodaj
Dla tych co nieczytali ( ja czytałem bo i tak nie pogram więc sru
Ostatnio zmieniony wt 24 lis, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nemesis US
Pojawiło się nowe info odnośnie przeciwnika nazwanego jako Creature, i będzie on pilnował podziemnych kompleksów rezydencji. Warto zwrócić uwagę na jego hak. Choć trochę przypomina mi on Executionera z Public Assembly.
http://www.ps3site.pl/nowa-wersja-nemesisa/25107/
http://www.ps3site.pl/nowa-wersja-nemesisa/25107/
Ostatnio zmieniony pt 27 lis, 2009 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.