Problem z dołączaniem do gry

JillValentine

Problem z dołączaniem do gry

Post autor: JillValentine »

Witam :)
Od niedawna gram online w RE5 przeważnie z moją koleżanką i od początku miałam problem z dołączeniem do jej gry ( główny scenariusz i najemnicy ) ciągle,gdy próbuję się dołączyć do jej gry pisze,że sesję anulowano,ale na szczęście ona może się dołączać do mojej gry ( najemnicy i główny scenariusz). Od kilku dni mamy problem i ona nie może się już do mnie przyłączyć nawet i jej też pisze,że sesję anulowano.Gdy próbujemy się do kogoś dołączyć jest to samo. :/ Czy wie ktoś co jest nie tak ? Co możemy zrobić by sesja się nie anulowała? Proszę o pomoc :(
Ostatnio zmieniony ndz 15 kwie, 2012 przez JillValentine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ClaireRedfield

Post autor: ClaireRedfield »

Witam .
Otóż u mnie zaistniał identyczny problem , przy każdej próbie dołączenia do innej osoby wyskakuje komunikat o tym , że sesja została anulowana
( zarówno w trybie gry normalnej jak i Najemników ) . :placz1: :placz1:
Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie jak go rozwiązać proszę o szybką odpowiedź .
Pzdr.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Na czym gracie ? Może trzeba jakiś abonament zapłacić ?
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
JillValentine

Wersja PC a o abonamencie pierwsze słyszę :O Ale wcześniej ona mogła się dołączać a teraz już nie może.
Ostatnio zmieniony ndz 15 kwie, 2012 przez JillValentine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

No to sorki bo myślałam, że może na XBOX 360. Na PC niestety nie mogę pomóc.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
ClaireRedfield

Ja także mam na PC. Wcześniej było dobrze a teraz nie wiem co się stało :placz1:
Ostatnio zmieniony pt 13 sie, 2010 przez ClaireRedfield, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Być może jest to spowodowane brakiem konta na Windows Live czy coś w tym stylu. Jest to forma zabezpieczenia. Nie pamiętam jak się to nazywało dokładnie. Przyznać się szczerze najpierw: Piraty czy oryginały? To też ma znaczenie.
One man forced to seek REVENGE
Awatar użytkownika
ClaireRedfield

Gra oczywiście oryginalna , ściągana z półki sklepowej . :okulary2:
Dziwne bo do innych osób bezproblemowo idzie się przyłączyć do gry . :pff2:
JillValentine

Ja mam stuprocentową oryginalną grę ze sklepu.Te konta mamy bo już wcześniej grałyśmy.
Zauważyłam też,że gdy koleżanka czy tam ja przed rozpoczęciem gry wybieramy,że każdy może przyłączyć się do gry i potem jest ładowanie i widać szybkie napisy "Tworzenie sesji gry" no i potem gdy któraś bierze opcje "Dołącz do gry" to tej sesji nie widać i nawet po wysłaniu zaproszenia do gry pisze,że sesję anulowano,ale tej sesji nawet nie widać..:(
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Łączycie się z internetem poprzez router? Jeżeli tak to sprawdźcie, czy nie macie włączonego firewalla po stronie routera, może on blokuje porty? Korzystacie z dodatkowych firewalli też może sprawiać taki problem...
Obrazek
JillValentine

Tak przez router,ale nie za bardzo wiem jak ten firewall wyłączyć.
Awatar użytkownika
Patriko6b

Post autor: Patriko6b »

Start / uruchom / wpisz w okienku: services.msc / zjedź na dół i znajdź Zapora Systemu Windows (Firewall), kliknij prawym przyciskiem i wybierz zatrzymaj. Jak coś pogmatwałem to prosze pisać.
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

A żeby wyłączyć routerowy firewall musisz wejść przez przeglądarkę internetową na stronę konfiguracyjną routera (moja to 192.168.1.1, ale nie wiem, czy u Ciebie będzie ta sama - w razie czego zerknij do instrukcji, tam jest to napisane) i tam pogmerać w ustawieniach. Ewentualnie nie wyłączaj całego firewalla, tylko pozwól na połączenia przychodzące i wychodzące (TCP i UDP). Generalnie ciężko powiedzieć dokładnie, gdzie, co i jak masz ustawić nie znając Twojego modelu routera i jego strony konfiguracyjnej, dlatego radzę tylko ogólnie...
Obrazek
JillValentine

Zrobiłam to co napisał Patriko6b i jest ciągle to samo a RE5 mam zaznaczone jako wyjątek więc on mi nie blokuje czegoś w grze. Nie wiem co jest nie tak,ale może to być wina konta? Czy raczej nie skoro wcześniej grałyśmy online...?
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

Nazwa Routera i model :P to wtedy dalej coś poradzimy :D
JillValentine

Prosze Netgear WGR614
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

instrukcja w ręke i
Zgodnie z instrukcją - punkt 6-8
1. Click WAN Setup link on the Advanced section of the main menu.
2. Type the IP address for that server. To remove the default DMZ server, replace the IP address
numbers with all zeros.
3. Click Apply.

Przekładając na polski:
1. Zaloguj się na router
2. Kliknij Wan Setup w sekcji Zaawansowane
3. Wpisz adres IP komputera, który ma być w DMZ.
Aby odszukać adres IP komputera, którego chcesz wpisać do tej strefy, wykonaj na tym komputerze:
Start > Uruchom > cmd
ipconfig /all - odszukaj informacje odnosnie Połączenie lokalne (domyślnie tak się nazywa)
Przepisz adres IP do konfiguracji routera.
4 . Kliknij Zastosuj

Aby adres IP maszyny dodanej do DMZ nie uległ zmianie wykonaj kolejno:
Panel sterowania > Połączenia sieciowe
Odszukaj połączenie lokalne, kliknij na nim prawym klawiszem myszy i wybierz właściwości. Odszukaj "Protokół TCP/IP" i kliknij na nim dwukrotnie. W pole adres IP, brama, maska oraz DNSy przepisz to co wyświetliło Ci uprzednio polecenie "ipconfig /all" z punktu 3.
Powinno wszystko śmigać jak należy.
Ostatnio zmieniony pt 13 sie, 2010 przez KaMoL, łącznie zmieniany 2 razy.
JillValentine

Dzięki zaraz to sprawdzę ale jednego punktu nie wiem Jak zalogować się na ten router ? :rad11:

Edit: Już problem się rozwiązał.Wyłączyłam zaporę systemu i włączyłam ją ponownie i podczas włączania RE5 wyskoczył komunikat ( z zapory systemu) czy aplikacja ma być blokowana nadal czy odblokować i kliknęłam w tę opcję i teraz już wszystko normalnie się łączy. Dziękuje osobom,które miały pomocne chęci i próbowały pomóc.
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony ndz 15 kwie, 2012 przez JillValentine, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
ClaireRedfield

Ponawiam temat . Skorzystałam z instrukcji KaMoL'a przez jakiś czas było dobrze , a teraz problem znów występuje.
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

To skorzystaj z nich znowu.
One man forced to seek REVENGE
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”