[Pomoc] Bonusowe bronie

Również o Resident Evil 3.5
RainerStoff

[Pomoc] Bonusowe bronie

Post autor: RainerStoff »

Witam, zauważyłem, że na tym forum jest wielu znawców RE więc uznałem, że warto zadać tutaj pytanie:

własnie ukończyłem grę na poziomie łątwym i po przejściu otrzymałem mniej więcej tak brzmiącą informację: teraz możesz nabyć u handlarza za darmo granatnik z nieskończoną lub mar..... (nie pamiętam tej nazwy).

Uznałem, że wsytarczy zacząć nową grę (najpierw próbowałem już na poziomie normalnym) i broń będzie dostępna u pierwszego handlarza. Niestety tak się nei stało. Spróbowałem zatem jeszcze raz dojśc do handlarza tym razem znów na poziomie łatwym i niestety nadal nie ma dostępnych bonusowych broni.

Proszę o informację w jaki sposób mogę te przedmioty uzyskać.

Chciałbym pograć jeszcze w RE4 tylko tym razem już się zupełnie pobawić z pomocą nowych broni tak ja to miało miejsce RE 3 z gatling gun :)
Ostatnio zmieniony pt 05 mar, 2010 przez RainerStoff, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Re: Bonusowa broń

Post autor: MiGoo »

RainerStoff pisze:Witam, zauważyłem, że na tym forum jest wielu znawców RE więc uznałem, że warto zadać tutaj pytanie:
Jako ze jest to forum poswiecone jedynie RE, to jakis tam znawca zawsze sie znajdzie ;) :P :rad12:

RainerStoff pisze:Uznałem, że wsytarczy zacząć nową grę (najpierw próbowałem już na poziomie normalnym) i broń będzie dostępna u pierwszego handlarza. Niestety tak się nei stało. Spróbowałem zatem jeszcze raz dojśc do handlarza tym razem znów na poziomie łatwym i niestety nadal nie ma dostępnych bonusowych broni.

Po zakonczeniu gry powinienes zrobic save'a. By miec nowe bronie itp po przejsciu gry, odpalasz tego save'a i zaczynasz gre od nowa, z otrzymanymi dodatkami - ot cala filozofia :)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
RainerStoff

Kiedy tak robię i wybieram nowa gra jedyne co się zmienia to tylko mozliwość wyboru stroju (normalny, specjalny). Broni jak nie było tak nie ma...
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

RainerStoff pisze:Kiedy tak robię i wybieram nowa gra jedyne co się zmienia to tylko mozliwość wyboru stroju (normalny, specjalny). Broni jak nie było tak nie ma...
Broń będziesz mógł zakupić u handlarza.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Dokladnie, wczesniej jej nie uraczysz, poki nie spotkasz Merchanta i od niego jej nie zakupisz za cale 0 pesetas :P (tu jest inaczej niz w poprzednich czesciach, kiedy dodatkowe bronie byly od razu albo w ekwipunku albo w skrzyni)...
RainerStoff

MiGoo miałeś jednak rację w pierwszy swoim poście. Nie loadowałem dobrego save'a i dlatego nic z tego nie wychodziło.

P.S. Nie zgodzę się jednak z Waszymi dwoma ostanimi wypowiedziami bo okazało się, że po wczytaniu save, najpierw wybieram kostium (specjalny lub normalny), a następnie od razu otwiera się "menu" handlarza (jeszcze przed rozpoczęciem gry). Bardzo zaskoczył mnie też fakt, że ze specjalną broń trzeba zapłacić: Matylda 70000 (kupiłem); granatnik z nieograniczoną amunicją 1 000 000 (słownie milion - zbieram).
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

A no tak, zapomnialem, ze od razu sie okno zakupow u Merchanta pojawia :P
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

RainerStoff pisze:granatnik z nieograniczoną amunicją 1 000 000 (słownie milion - zbieram).
Granatnik? Raczej rakietnicę a to jeszcze nie koniec wydatków, Chicago również czeka :smiech6:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

granatnik z nieograniczoną amunicją 1 000 000 (słownie milion - zbieram
No właśnie, to jest jeden ze sposobów Capcomu na to aby zagrać w tę grę wielokrotnie (zresztą ta gra jest tego warta).
Chicago również czeka
O ile się nie mylę to CT można nabyć dopiero po ukończeniu scenariusza z Adą ale nie pamiętam którego.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
RainerStoff

Zgadza się. Chicago Typewriter można odblokować do głównej gry po ukonczeniu Separate Way. Mam jednak pytanie jako, że wczesniej zacząłem drugą grę mając na dodatkowym wyposażeniu tylko matyldę i granatnik/wyrzutnię rakiet z nieskończoną municją di kupienia. Gram jednak też Separate Way i teraz zastanawiam się czy po skończeniu tej dodakowej gierki nie będę musiał zaczynac od poczatku gry głównej, aby mieć dostępne CT.

Jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie to prosze udzielić mi ją jak najszybciej. Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Jak juz to Assignment Ada, chyba ze w wersji na PS2 i Wii zmienili zasade (jak wiadomo, albo i nie :P, na GCN nie ma Separate Ways).

Nie, gra zapisze ustawienia do ogolnego save'a (zawierajacego ustawienia gry itp) i o ile dobrze pamietam, bron bedzie mozliwa do kupienia u pierwszego napotkanego Merchanta :)
Awatar użytkownika
YROSHIKU
Kontakt:

Post autor: YROSHIKU »

Czy w wersji na Gamecuba jest dostępny P.r.l 412?

I właściwie co otrzymuje w wersji na Gamecuba po przejściu Profesional?
I Like to see moving things
They' re boring when they don't move.
A windmill that is not moving...
can be nice from time to time...
But most of the time, it' s not even worth looking at.

The Black - haired sneak tamer
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

YROSHIKU pisze:Czy w wersji na Gamecuba jest dostępny P.r.l 412?
Nie, na GameCubie nie ma - inne wersje ja posiadaja.

YROSHIKU pisze:I właściwie co otrzymuje w wersji na Gamecuba po przejściu Profesional?
Satysfakcje :P
Awatar użytkownika
YROSHIKU
Kontakt:

Post autor: YROSHIKU »

Hmmmmm.... interesujące :D, sprobować nie zaszkodzi ;)
I Like to see moving things
They' re boring when they don't move.
A windmill that is not moving...
can be nice from time to time...
But most of the time, it' s not even worth looking at.

The Black - haired sneak tamer
xfenixxx

Post autor: xfenixxx »

Mam pytanie ? Ukończyłem grę na poziomie łatwym, następnie Separate Ways oraz Assignment Ada i zaczołem gre normalnie czyli nie z save'a :/ i zapisałem grę to czy teraz już wszystko przepadło :( i musze jeszcze raz przejść gre żeby mieć możliwość zdobycia Chicago Typewriter ??
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Jeśli zapisałeś grę na pliku, na którym miałeś te bonusy to niestety będziesz musiał grać od nowa.
Ostatnio zmieniony czw 01 lis, 2007 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
xfenixxx

Post autor: xfenixxx »

:placz1: no to świetnie :/ dzięki za odpowiedz ;]
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Najlepiej prowadzić zapisy osobno. Ja prowadzę np. tak, że mam jeden zapis na grę aktualną, drugi na zakończenie i bonusy. W ten sposób robiąc zapis z postępu gry nie ma możliwości zmazać zapisu z ukończenia i z bonusami.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Leon Zawodowiec

Post autor: Leon Zawodowiec »

witam, obczajam to forum juz od jakiego czasu i dzis postanowilem zrobic to aktywnie :P

mam pytanie, streszcze moja sytuacje z RE 4

po pierwsze gram na PC, wersja euro,
przeszedlem juz 2 razy tryb easy (drugi raz oczywiscie w ramach zdobycia infinite RL :D)
Ada Assigment oraz Separate Ways tez mam zaliczone (to drugie 2 razy bawiac sie rzecz jasna Chicago) akutalnie przechodze podstawowy scenariusz w trybie normal w kostiumie Special 2 (to ten gdzie Ashley ma zbroje :) )

no i chcialem sie dowiedziec czy zdobede mozliwosc kupna jakiejs dodatkowej, innej niz dotychczas broni, po przejsciu scenariusza NORMAL,
bo przeczytalem ze PRL dostaje sie po przejsciu PRO, a takowego u mnie nie ma, zastanawiam sie czy mozliwosc grania na poziomie PRO pojawi sie dopiero po przejsciu NORMAL czy jest to poprostu 2 te same poziomy?
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

W pierwszym poście masz wypisane bronie bonusowe oraz sposób jej zdobycia
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=738&start=0 :rad11:
A poziom Pro odblokujesz przechodząc grę na Normalu
Ostatnio zmieniony ndz 23 gru, 2007 przez Barry, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”