[Pomoc] Scenariusze - A i B
[Pomoc] Scenariusze - A i B
Mam takie głupie pytanie... wiem, powinienem sa to rozkminić, ale chciałem sie zapytać jakiego guru RE2 jak sprawa z tymi wszystkicmi scenariuszami wyglada i w jakiej kolejnosci je nalepiej przechodzic... najbardziej mi zalezy na poznaniu fabuly a nie lazeniu drugi raz po tych samych lokacjach tylko inna postacia...
Ostatnio zmieniony śr 19 gru, 2007 przez R4Zi3L, łącznie zmieniany 1 raz.
I tak będziesz łaził po tych samych lokacjach tylko inną postacią. Więcej, w większości będziesz rozwiązywał te same zagadki i oglądał podobne cut-scenki ^^. Taki urok tych 4 odrębnych scenariuszy...
Kolejność przechodzenia scenariuszy jest dowolna. Tzn. najlepiej po przejściu scenariusza A daną postacią przejść od razu scenariusz B drugą postacią, gdyż wówczas te dwa scenariusze się zazębią. Kolejność, czy zaczniesz od Leon A i Claire B, czy też Claire A i Leon B jest dowolna.
Osobiście tylko powiem, że Claire A/Leon B ma wg mnie ciekawszą fabułę. I jest prostsze (Claire ze słabszym arsenałem dostaje prostszy i krótszy scenariusz, a Leon ze swoim shotgunem i magnum - trudniejszy i dłuższy).
Kolejność przechodzenia scenariuszy jest dowolna. Tzn. najlepiej po przejściu scenariusza A daną postacią przejść od razu scenariusz B drugą postacią, gdyż wówczas te dwa scenariusze się zazębią. Kolejność, czy zaczniesz od Leon A i Claire B, czy też Claire A i Leon B jest dowolna.
Osobiście tylko powiem, że Claire A/Leon B ma wg mnie ciekawszą fabułę. I jest prostsze (Claire ze słabszym arsenałem dostaje prostszy i krótszy scenariusz, a Leon ze swoim shotgunem i magnum - trudniejszy i dłuższy).
Ostatnio zmieniony czw 09 sie, 2007 przez Mr_Zombie, łącznie zmieniany 2 razy.
A mi się bardzie podoba jak od Leona zaczynamy, niewiem porpostu kiedyś miałem jedną płytkę właśnie Leona i jakośsobie to wkodowałem, także jak gram najpierw Claire to coś czuje że jest nie tak hehe
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Zaczolem grac ClaireA ale zmiast PSX jak wczesniej to PC... i mi sie savey spiepszyly... pierdole...
wkurzylem sie... ma ktos linki do filmów z tego scenariusza??
Ost za użycie wulgaryzmu
Ost za użycie wulgaryzmu
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez R4Zi3L, łącznie zmieniany 1 raz.
teraz moje glupie pytanie. Ostatnio dorwalem re 2(PC, Obrazy z org. gry mojego kumpla, powiedzial ze mi nie pozyczy orginala, Snob
) no i laduje plytke leona i gdzie sie tam wybiera scenariusz A lub B bo ja mam orginal mode i average mode (czy jakos tak) 
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem 
Dodam tylko, ze oczywiscie w scenariuszu B wystepuja lokacje, ktorych w A u danej postaci nie bylo. I tak grajac Leonem w B mamy dostep do wszystkich lokacji, nawet tych, do ktorych w A nie mielismy dostepu (mam na mysli pomieszczenia, do ktorych mozna bylo wejsc w sc. A tylko Claire - czyli do Biura Szefa Policji np.).
No i dodatkowe pomieszczenie w Laboratorium (Pokoj eksperymentalnej hodowli) zamkniete na "3 spusty" (musimy uzyc karty magnetycznej przez dwie postaci - najpierw w sc. A, a potem w B), w ktorym znajdziemy albo MAC 11 Machine Gun (jesli nie zostal zabrany ze Zbrojowni w sc. A) albo magazynek do niego (jesli w A juz go wzielismy).
No i dodatkowe pomieszczenie w Laboratorium (Pokoj eksperymentalnej hodowli) zamkniete na "3 spusty" (musimy uzyc karty magnetycznej przez dwie postaci - najpierw w sc. A, a potem w B), w ktorym znajdziemy albo MAC 11 Machine Gun (jesli nie zostal zabrany ze Zbrojowni w sc. A) albo magazynek do niego (jesli w A juz go wzielismy).
Witam!
Pierwszy post na tym forum, Mszaan, miło mi
Mam dziwny "problem" ze scenario B Leon, czyli tym, które odblokowujemy po przejściu Scenario A Claire. Mianowicie, niby gram Leon, postać którą biegam jest Leonem, ale w menu ekwipunku mam Claire i jej miniaturkę, w filmiku pokazującym katastrofę śmigłowca występuje Claire ( mimo, że gram Leonem ), jednak najlepsze jest to, ze wlasnie odwiedzilem pokój STARS, i tam spotkałem drugiego leona
A "mój" Leon przemawiał głosem Claire. Mam wersję na PC, gram w arrange mode ( tylko proszę oszczędzić sobie noobowskich wycieczek osobistych :] ). To chyba nie jest normalna sytuacja ?
Pierwszy post na tym forum, Mszaan, miło mi
Mam dziwny "problem" ze scenario B Leon, czyli tym, które odblokowujemy po przejściu Scenario A Claire. Mianowicie, niby gram Leon, postać którą biegam jest Leonem, ale w menu ekwipunku mam Claire i jej miniaturkę, w filmiku pokazującym katastrofę śmigłowca występuje Claire ( mimo, że gram Leonem ), jednak najlepsze jest to, ze wlasnie odwiedzilem pokój STARS, i tam spotkałem drugiego leona
w trakcie budowy...
- MiStrzU7777
By nie bylo niedomowien na przyszlosc:
- gramy Claire, w obojetnie jaki scenariusz - wkladamy do napedu cd/konsoli plyte Claire (wersji na NGC nie bierzemy pod uwage);
- gramy Leonem - plyta Leona.
Zatem po np. przejsciu scenaiusza A Claire, chcac zagrac w sc. B Leona, trzeba zmienic plyty...
- gramy Claire, w obojetnie jaki scenariusz - wkladamy do napedu cd/konsoli plyte Claire (wersji na NGC nie bierzemy pod uwage);
- gramy Leonem - plyta Leona.
Zatem po np. przejsciu scenaiusza A Claire, chcac zagrac w sc. B Leona, trzeba zmienic plyty...
Ostatnio zmieniony czw 03 sty, 2008 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
mam pytanie. jak odblokowac scenariusz ClaireB? Przeszedlem gre ze 100 razy i jak dostawalem save'a z ClaireB i chcialem go odpalic to pojawial sie napis "This data is Claire's data" i niemoglem go odpalic. plz o porade bo niechce mi sie biegac leonem caly czas w tej samej lokacji bo to juz nudne... plz
Diadem: Odpowiedź masz post wyżej...
[ Dodano: 14 Mar 2008 14:27 ]
mam problem: mianowicie: zalatwilem se cd2 przeszedlem Claire Aale jest jedno ALE. Otoz: CD2 niewidzi save'ow z CD1 i na odwroti niemoge zagrac Leon B ani ClaireB. plz o porade... a jeszcze jedno wy tez macie ten problem ze CD2 nie widzi save'ow z CD1 i na odwrot??? plz o opis jak odpalic Leon B i Claire B...
Diadem: Odpowiedź masz post wyżej...
[ Dodano: 14 Mar 2008 14:27 ]
mam problem: mianowicie: zalatwilem se cd2 przeszedlem Claire Aale jest jedno ALE. Otoz: CD2 niewidzi save'ow z CD1 i na odwroti niemoge zagrac Leon B ani ClaireB. plz o porade... a jeszcze jedno wy tez macie ten problem ze CD2 nie widzi save'ow z CD1 i na odwrot??? plz o opis jak odpalic Leon B i Claire B...
Ostatnio zmieniony sob 16 lut, 2008 przez 19gaara10, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeszedłem ClaireA i LeonB, teraz Gram na poziomie medium Leon A i Claire B, mam pytanie bo złazłem cały posterunek i niemoge znaleść zapalniczki aby rozwiązać zagadke z śiewczkami i zębatką oraz kominka z klejnotem. Najwyraźniej wyleciało mi z głowy...
Jakie ja zauważyłem różnice ?
Osoba grając w scen. A niema dost. do laboratorium z ingramem.
W zbrojowni pod posterunkiem mamy do wyboru 2 dodatkowe miejsca do ekwipunku i ingram, grając w A i zabierając jeden z przedmiotów osoba w B może zabrać ten drugi co pozostał.
Claire w A ma cut scenke z Lickerem, Leon w B też ma scenke z lickerem koło archiwum mimo że pierwsze lickery spotkał jeszcze w korytarzu koło rozbitego helikoptera.
Leon w A też ma cut scenke z lickerem natomiast Claire w B niema lickera w korytarzu koło archiwum a nawet niema ich kolo wraku.
W scenariuszu B osoba którą wchodzimi na lądowisko helikoptera, widzimi biorącą bierny udział w zdarzeniu...
Osoba w A zjedża na sam dół z wagonem i walczy z Birkinem, przez co przechodzi przez całe laboratorium. Osoba w B wchodzi wentylacją ( kiedy winda się zacina) i ma dłuższą droge gry, ( power room itp. , walka z mr. X aka Tyrant)
Osoby w A dobiegają do pociągu pod miastem kiedy druga osoba go uruchamia
Osoby w B walczą z ostateczną formą Birkina ( Ta taka beszamelowata kupa mięcha... ), Kiedy filmiki osób grających w A kończy się kiedy Sherry się budzi ze śpiączki...
Osoby w B niemogą zwiedzić archiwum
Osoby w A rozmawiają z Marviem
Niezależnie od tego, w który scenariusz gramy Leon przechodzi przez więzienie, kojce i kanały "używając figurek z szachownicy" przechodząc za parkingiem, Natomiast Claire przechodzi do podziemi przez biuro Ironsa...
Claire przenigdy niespotkała Ade, Leon raz tylko "goni" Sherry, która ucieka przez zniszczone drzwi.
Claire A spotyka Leona w korytarzu z częściami do matyldy leona, Leon w B... niepamiętam ale chyba w Pokoju STARS ?
Leon w A spotyka Claire, która wchodzi zaraz po przeczytaniu pamiętnika Chrisa, Claire w B spotyka Leona w pokoju STARS który wręcza jej pamiętnik Chrisa i krótkofalówke...
Osoby w A "dzwonią" do drugiej osoby, Osoby w B odbierają tylko wiadomości od pierwszej osoby.
Osoba grająca w A jako bossa do pokonania ma Birkina natomiast osoba w B Mr. X aka Tyrant.
Podobnie jak miał 19gaara10 (czy jak mu tam)
grając jako Leon na płycie Claire, zbieramy przedmioty takie jakie powinna zbierac Claire podczas gry, np. granatnik i ammo do niego, i na odwrót.
Tzn. jak mamy save'a np. Claire scenarioB00 , wrzucamy płyte z leonem i mamy wygląd postaci jako Leon mówiący głosem Claire, i zbieramy jej rzeczy, i vice versa...
coś pominołem lub pomyliłem ?
to napisz tu lub mię popraf...
Jakie ja zauważyłem różnice ?
Osoba grając w scen. A niema dost. do laboratorium z ingramem.
W zbrojowni pod posterunkiem mamy do wyboru 2 dodatkowe miejsca do ekwipunku i ingram, grając w A i zabierając jeden z przedmiotów osoba w B może zabrać ten drugi co pozostał.
Claire w A ma cut scenke z Lickerem, Leon w B też ma scenke z lickerem koło archiwum mimo że pierwsze lickery spotkał jeszcze w korytarzu koło rozbitego helikoptera.
Leon w A też ma cut scenke z lickerem natomiast Claire w B niema lickera w korytarzu koło archiwum a nawet niema ich kolo wraku.
W scenariuszu B osoba którą wchodzimi na lądowisko helikoptera, widzimi biorącą bierny udział w zdarzeniu...
Osoba w A zjedża na sam dół z wagonem i walczy z Birkinem, przez co przechodzi przez całe laboratorium. Osoba w B wchodzi wentylacją ( kiedy winda się zacina) i ma dłuższą droge gry, ( power room itp. , walka z mr. X aka Tyrant)
Osoby w A dobiegają do pociągu pod miastem kiedy druga osoba go uruchamia
Osoby w B walczą z ostateczną formą Birkina ( Ta taka beszamelowata kupa mięcha... ), Kiedy filmiki osób grających w A kończy się kiedy Sherry się budzi ze śpiączki...
Osoby w B niemogą zwiedzić archiwum
Osoby w A rozmawiają z Marviem
Niezależnie od tego, w który scenariusz gramy Leon przechodzi przez więzienie, kojce i kanały "używając figurek z szachownicy" przechodząc za parkingiem, Natomiast Claire przechodzi do podziemi przez biuro Ironsa...
Claire przenigdy niespotkała Ade, Leon raz tylko "goni" Sherry, która ucieka przez zniszczone drzwi.
Claire A spotyka Leona w korytarzu z częściami do matyldy leona, Leon w B... niepamiętam ale chyba w Pokoju STARS ?
Leon w A spotyka Claire, która wchodzi zaraz po przeczytaniu pamiętnika Chrisa, Claire w B spotyka Leona w pokoju STARS który wręcza jej pamiętnik Chrisa i krótkofalówke...
Osoby w A "dzwonią" do drugiej osoby, Osoby w B odbierają tylko wiadomości od pierwszej osoby.
Osoba grająca w A jako bossa do pokonania ma Birkina natomiast osoba w B Mr. X aka Tyrant.
Podobnie jak miał 19gaara10 (czy jak mu tam)
grając jako Leon na płycie Claire, zbieramy przedmioty takie jakie powinna zbierac Claire podczas gry, np. granatnik i ammo do niego, i na odwrót.
Tzn. jak mamy save'a np. Claire scenarioB00 , wrzucamy płyte z leonem i mamy wygląd postaci jako Leon mówiący głosem Claire, i zbieramy jej rzeczy, i vice versa...
coś pominołem lub pomyliłem ?
to napisz tu lub mię popraf...
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!