Wirus

Awatar użytkownika
ZeT

Wirus

Post autor: ZeT »

Jak sądzicie - z czym będziemy walczyć w RE5? Chodzi mi oczywiście o zarazę - czy okaże się, że Wesker udoskonali Plagas, czy też "zmiksuje" T oraz G wirus?
IMO - to będzie całkowicie nowy wirus. W jednym z poprzednich RE (bodajże Remake) w raporcie Wesker napisał, że ich wirus to zaawansowana forma Eboli. Choroba ta, jak każdy wie, pochłonęła setki ofiar w Afryce.
Przypuśćmy zatem że Ebola sama z siebie ewoluowała - nie zmienia już ludzi w trupy, utrzymuje ich przy życiu oraz pozwala zachować stan umysłu w stanie "AHA PANIE!". BTW - na trailerze widać chyba czarny odpowiednik Saddlera - krzykacz sterujący tłumem
Awatar użytkownika
ELT

Post autor: ELT »

A może to będzie miks T virus + G virus + Ebola :rad13:
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Moim skromnym zdaniem ==> nowy vir , na filmiku widać że działa bardzo szybko i wyraźnie :rad10: inaczej niż ''poprzednicy'' :smiech3:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Undead

Post autor: Undead »

Hmm a oglądał ktoś film "28 dni póżniej" i najnowszy "28 tygodni póżniej"?. Może wirus który się pojawi w grze, będzie odpowiednikiem wirusa furii z tego filmu tylko, że będzie wywoływał agresję nie likwidując inteligencji. Na trailerze widać, że kolesia który został zainfekrowany aż skręcało a z oczu wypływała krew (naczynia krwionośne nie wytrzymywały ciśnienia krwi zwiększonego przez adrenalinę?).
Ostatnio zmieniony pt 31 sie, 2007 przez Undead, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Jun Takeuchi stwierdził że będzie to coś zupełnie nowego, także T,G,Nemesis,Veronica Virus odpada, może być co najwyżej ich mutacja, co do 28 to rzeczywiście sa podobieństwa ale nie widzi mi się taki wirus, ot takie sceptyczne podejście do tej sprawy.

Witamy na Forum Undead ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Veronica

Post autor: Veronica »

Moze rzeczywiście będzie to jakiś nowy wirus, wystarczy spojrzec jak ów nieznany wirus przeobraża ludzi. Krwotok z oczu, chwilowe osłupienie...
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
ZeT

Pozwolę sobie wtrącić uwagę - na potworkach nie widać oznak gnicia, są dosyć zwinne, nie mają problemów z biegiem. Poleceń też się słuchają. Czyli T i G odpadają na 100%
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

No przecież wiadomo, że nie dadzą nam tego samego wirusa co kiedyś... Pewnie nowe ustrojstwo wymyślili, pytanie tylko czy to zupełnie coś nowego czy też może jakiś mix znanych nam mikrobów...
Awatar użytkownika
Nemesis

Mix to raczej nie, prędzej zastanawiałbym sie nad domieszką, szczyptą, proporcją nakretki od szamponu do wiadra wody, wiecie o co mi chodzi? hehe
Awatar użytkownika
BoYos

Post autor: BoYos »

Chciałem wam przypomnieć że przeciwnicy potrafią stosować chwyty (dźwignia na ręke na trajlerze)
Veronica

Pozwolę wam coś przytoczyc:
Wirus Ebola - (...) silne bóle stawów, krwawienie ze wszystkich otworów ciała ...

Znalazłam to w pewnej książsce dotyczącej broni biologicznej. Pomyślałam tylko, że jak piszecie, że ma to byc nowy wirus, to może powstał on na bazie afrykańskiego wirusa Ebola albo przy scaleniu go z innym wirusem albo z pasożytem.
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
ZeT

A ja sobie pozwolę zacytować raport Weskera z Remake'u
Wiadomo, że osoba zakażona Ebolą ma nikłe szanse na przeżycie (90% umieralności). Wirus ten ma zdolność zniszczenia ludzkiego ciała w przeciągu 10 dni... Nawet teraz nie znaleziono skutecznego sposobu na walkę z tym wirusem. Jeśli zostałby użyty jako broń biologiczna spowodowałby niewyobrażalne zniszczenia. Ale ponieważ produkcja broni biologicznej jest zabroniona przez prawo nie używalibyśmy wirusa jako broni. Ale jestem pewien, że ktoś chciałby użyć go w tym celu. Tak więc przygotowujemy się na wypadek, gdyby wirus został właśnie w ten sposób użyty. To jest bardzo dobry moment aby prowadzić teraz nad nim badania. Ale linia pomiędzy odkryciem skutecznego lekarstwa a stworzeniem broni biologicznej jest bardzo cienka. Jest to spowodowane tym, że badania te nie różnią się zbytnio od siebie. Tak więc jedni mogą powiedzieć, że prowadzimy badania nad lekarstwem, a drudzy, że nad skuteczną bronią biologiczną.
Ale Birkin nie interesował się tymi wszystkimi sprawami - on po prostu chciał samodzielnie prowadzić badania nad Ebolą. Wirus ten miał wówczas jeszcze zbyt dużo tajemnic. Jedną z nich był fakt, że wirus sam się uśmiercał po kilku dniach lub ginął wystawiony na światło słoneczne. Drugą tajemnicą była szybkość z jaką uśmiercał swoich żywicieli. Zabija ich tak szybko, że nie nadąża zakazić już innej osoby. Trzecią jest sposób rozprzestrzeniania się wirusa. Zakaża inne osoby poprzez dotyk, tak więc można je łatwo poddać kwarantannie.
Mały fragment z całego raportu, ale wystarczy jako dowód że już w pierwszych Residentach walczyliśmy z Ebolą
Awatar użytkownika
Nemesis

Faktycznie w mojej ksiażce od PO, ktora spłoneła... :smiech3: było coś o tym virusie, a dokładniej bronie virusowe których zakazano stosować ponieważ były ''zbyt brutalne'' , no ale gry to co innego i jest duze prawdopodobienstwo, że ebol będzie głownym składnikiem mieszanki. Of course Wieśiek odpowiednio raczej to przyżądzi po swojemu, posoli, popieprzy... :)

PS: Zet mylisz sie
Ostatnio zmieniony ndz 02 wrz, 2007 przez Nemesis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diadem

Veronica pisze:Wirus Ebola - (...) silne bóle stawów, krwawienie ze wszystkich otworów ciała ...
Znalazłam to w pewnej książsce dotyczącej broni biologicznej. Pomyślałam tylko, że jak piszecie, że ma to byc nowy wirus, to może powstał on na bazie afrykańskiego wirusa Ebola albo przy scaleniu go z innym wirusem albo z pasożytem.
Myślę, że prawdopodobieństwo jest duże na taki właśnie rozwój wypadków...
Klekot

Post autor: Klekot »

A jak na moje to zwykła grypa a Chris po prostu sie chwalił że ma Aspirin :rad12: Dlatego cała wioch ana niego sie rzuciła...
Awatar użytkownika
Nemesis

Ale to musiało być z witaminą C
Pol

Post autor: Pol »

Hmm...jak dla mnie to bedzie mieszanka z La Plaga, która zarąbała Ada i g-virusem którego podrąbał hunk ...ten motyw chyba nie do konca jest wytlumaczony...moze jeszcze veronica...razem do tego jakas furia itp :D i poliryna dla czarnucha gotowa
Veronica

Pol pisze: i poliryna dla czarnucha gotowa
Proszę :no: jak już to dla murzyna...

A co do tego nowego tajemniczego wirusa, to musimy jeszcze trochę poczekac. Może niedługo będziemy więcej wiedzieli na ten temat.
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Alfred

Post autor: Alfred »

Kto wie? Może powróca do starego dobrego T? Ciekawa byłaby hybryda obu wirusów,tzn.Plaga skażona wirusem T... Tego się niestety nie doczekamy,nawet w Afryce...
Awatar użytkownika
Diadem

Las Plagas to nie wirus :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”