Trochę pokombinowałem z ekwipunkiem naszym najemników. Dałem im nowe zabawki z których jeszcze do zombie nie strzelali
Carlosowi chciałem dać Gatling Guna zamiast Assault Rifle, ale się nie udało
Dołożyłem im Granade Launcher, Western Custom, Mine Thrower oraz jego ulepszoną wersję Mine Thrower E i nawet ciekawie się grało. Niektóre bronie są "niewidzialne" ze zrozumiałych względów
Jak ktoś chce spróbować to tutaj daję link do pliku Mercenaries. Trzeba nim zastąpić oryginalny plik i tyle.
http://www.badongo.com/file/4328675
Na początku gry jak wybieramy najemnika jest opis co który ma w ekwipunku dokładnie.
Aha i jeszcze taka ciekawostka. Jakie wielkie było moje zdziwienie, gdy przeglądając plik natrafiłem na nazwisko... Chrisa Redfielda!!!
Ale chwilę później już się wszystko wyjaśniło, bo dalej był ekwipunek jakim Chris miałby dysponować i okazało się, że... jest to ekwipunek z Extreme Battle z RE2.
Mercenaries powstali na bazie Extreme Battle, tylko tam były cztery osoby, trzy zostały wymazane i zastąpione przez naszych najemników, a Chris jako ten czwarty, ostatni, pozostał... Oczywiście zagrać się nim nie da, bo to tylko jakieś strzępy-śmieci zostały
Szkoda...