The Mercenaries trochę inaczej (Hack)...

Awatar użytkownika
Diadem

The Mercenaries trochę inaczej (Hack)...

Post autor: Diadem »

Bawiłem się dzisiaj trybem Mercenaries.
Trochę pokombinowałem z ekwipunkiem naszym najemników. Dałem im nowe zabawki z których jeszcze do zombie nie strzelali ;)
Carlosowi chciałem dać Gatling Guna zamiast Assault Rifle, ale się nie udało :( Znaczy się da się to zrobić, tylko, że Gatling Gun ma wtedy unlimited ammo i nie da się tego zmienić, więc zrezygnowałem, bo to bez sensu tak grać z nieskończoną amunicją.
Dołożyłem im Granade Launcher, Western Custom, Mine Thrower oraz jego ulepszoną wersję Mine Thrower E i nawet ciekawie się grało. Niektóre bronie są "niewidzialne" ze zrozumiałych względów ;) Trochę śmiesznie to wygląda, tak jakby strzelali z palców ;)
Jak ktoś chce spróbować to tutaj daję link do pliku Mercenaries. Trzeba nim zastąpić oryginalny plik i tyle.
http://www.badongo.com/file/4328675
Na początku gry jak wybieramy najemnika jest opis co który ma w ekwipunku dokładnie.

Aha i jeszcze taka ciekawostka. Jakie wielkie było moje zdziwienie, gdy przeglądając plik natrafiłem na nazwisko... Chrisa Redfielda!!! :zmiesz9: Pomyślałem sobie co jest grane, czyżby jakaś ukryta postać, a może Chris miał być w Mercenaries, a potem go wycieli???
Ale chwilę później już się wszystko wyjaśniło, bo dalej był ekwipunek jakim Chris miałby dysponować i okazało się, że... jest to ekwipunek z Extreme Battle z RE2.
Mercenaries powstali na bazie Extreme Battle, tylko tam były cztery osoby, trzy zostały wymazane i zastąpione przez naszych najemników, a Chris jako ten czwarty, ostatni, pozostał... Oczywiście zagrać się nim nie da, bo to tylko jakieś strzępy-śmieci zostały :pff3:
Szkoda...
Ostatnio zmieniony sob 13 paź, 2012 przez Diadem, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Diadem, tylko teraz sie nie chwal swoimi wynikami z the mercenaries ;) A ktos wie jak w psx'ie to pozamieniac? :smiech3:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Diadem

Nie no, wcale tak łatwo nie jest... Ten Mine Thrower (obie wersje) to jest w sumie dziadostwo. Plus jest taki, że jak zabijesz na raz dwa zombiaki to masz więcej niż +7 sekund.
Lepszy jest już shotgun, a ten ulepszony, Western trzeba przyznać, że super wymiata :) Granade launcher oczywiście dobry, ale pojedyncze rozwalanie zombiaków obniża jego wartość...
A nawet jeżeli byłoby za łatwo to zawsze można znowu pogrzebać i ograniczyć amunicję ;)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dlatego z chwaleniem się wynikami Na PC jest lipa, only kosole pod wyniki można brać pod uwagę
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Linki

Post autor: Linki »

W mercach 3 czy to na PC czy PSX czy innej konsolce mozna wykonać trick z ciagłym unikaniem przeciwnika (konkretniej psa) co po pewnym czasie ( i odrobinie wprawy) nabije nam dowolną ilosć czasu a co za tym idzie bonusowych pkt.

Może po prostu lepiej grać dla przyjemnosci a jesli już ktos miałby brać udział w jakims rankigu to niech po prostu pokaze swoje umiejetnosci gry a nie cheatowaniu ? *

A i tak najsensowniejszym sposobem jest nagrywanie filmów z rozgrywki...
Ostatnio zmieniony śr 12 wrz, 2007 przez Linki, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Lugiamar

Post autor: Lugiamar »

A jakim soposobem zamieniasz bronie???
,,Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam ale we śnie każdy ucieka do własnego świata." - Heraklit z Efezu
Awatar użytkownika
Diadem

To jest kwestia wejścia do programu i zamiany kilkudziesięciu cyferek, na inne cyferki.
Oczywiście trzeba wiedzieć w którym miejscu, bo jak się za bardzo rozgrzebie program to gra nie ruszy wcale...
Jak zaczynałem takie zabawy to się wkurzałem, że coś tam przestawiłem i nie działa, a potem to już przedmioty, ilość amunicji czy znalezione dokumenty edytowałem z zamkniętymi oczami ;)
Czasami też gra się śmiesznie wieszała, że wchodzisz w drzwi i np. za nimi ma być korytarz, a okazuje się, że jest pokój którego nie powinno tam być ;) haha
Zrobiłem takie zmodyfikowane savy do RE1, RE2 i RE3 z przedmiotami z bet Residentów i podobnymi ciekawostkami i posłałem do Migoo, żeby wrzucił na MWRC, ale chyba mu się gdzieś to zapodziało, albo zapomniał, albo nie ma czasu :)
Migoo jak to jest?? Tłumacz się :) :)
Jakby co to mam kopie tego wszystkiego ;) Więc podeśle jeszcze raz...
A jak nie masz czasu to wrzucę na forum, niech sobie ludzie pooglądają...

Już za późno ;)
Ostatnio zmieniony pt 21 gru, 2007 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

Diadem pisze:Zrobiłem takie zmodyfikowane savy do RE1, RE2 i RE3 z przedmiotami z bet Residentów i podobnymi ciekawostkami i posłałem do Migoo, żeby wrzucił na MWRC, ale chyba mu się gdzieś to zapodziało, albo zapomniał, albo nie ma czasu :)

Mam na kompie, po prostu nie mialem kiedy / nie chcialo mi sie / cokolwiek innego mialem na glowie (wybor pozostawiam Wam :P) i tak wyszlo... Podeslij mi maila z infem, ze chcesz je miec, to odesle - przynajmniej na razie sie na forum wrzuci :rad12:
Ostatnio zmieniony pt 04 sty, 2008 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciek

Post autor: Maciek »

Diadem napisz w którym pliku to zrobić??? :rate0:
Awatar użytkownika
Diadem

Co zrobić? Takie modyfikacje?
W pliku .exe którym odpalamy Mercenaries. Trzeba go zmienić edytorem hex, ale zajmuje to trochę czasu jeśli nigdy się nie bawiłeś takimi rzeczami.
Maciek

Post autor: Maciek »

ale gdzie ten plik jest??? RE3_MERCE nie da się tego edytorem hex otworzyć a merce.exe to nie wiem gdzie i w kturym miejscu to jest. W temacie o hexach można było podmienić postacie w linijce 2250 a w mercenaries mode to nie wiem. :placz2: :placz2:

Diadem: Widzę, że się na tym nie znasz, więc się nie bierz za to.

[ Dodano: 06 Wrz 2008 09:13 ]
Bawiłem się kiedyś hexowaniem ale w kturej linijce merce.exe to zrobić????

Diadem: Poszło na PM. W razie problemów pisz na PM.
Ostatnio zmieniony sob 06 wrz, 2008 przez Maciek, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 3 Nemesis”