Historia/Fakty

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
AdaM555

Historia/Fakty

Post autor: AdaM555 »

Moim problem jest to ze nie zbyt biegle posluguje sie jezykiem angielskim :placz1: (lub przez czyste lenistwo :pff6: ) i chcial bym aby ktos kto sie zna poopowiadal troche np. skad sie wziol Las Plagas, czy wiesniacy zawsze mieli korbe wobec przyjezdnych itp. :rad11:
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Nie. wieśniacy żyli sobie spokojnie zanim wkroczył Saddler ze swoją świtą i namieszał nieco, masz na ostatnim filmiku na creditsach to objaśnione. Co do Las Plagas jest to wirus który już dawno temu został odnaleziony w Hiszpańskiej Kopalni, później juz nie musze mówić bo RE4 dobrze Historię opowiada
Ostatnio zmieniony czw 04 paź, 2007 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Najlepiej żebyś sobie spolszczenie w takim razie załatwił :rad12: Tak jak Wesker wspomniał, koncowy filmik w prosty sposób duzo wyjaśnia.
Wesker - Dark Life pisze:Co do Las Plagas jest to wirus który już dawno temu został odnaleziony w Hiszpańskiej Kopalni
Ps: Chyba bardziej pasożyt ;)
Ostatnio zmieniony czw 04 paź, 2007 przez Nemesis, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
AdaM555

Z tym spolszczeniem moze byc problem bo to PS2 :rad11:
Awatar użytkownika
Nemesis

Myslałem ze jestes pecetowcem Adam, (witam w gronie ps2 :) ) Zawsze mozesz sobie gdzies na necie poczytać ciekawe informacjie albo pytaj a my Ci bedziemy po kawałku wyjasniac ;)
Awatar użytkownika
AdaM555

Bylem juz w zamku ale zaczolem grac od nowa bo teraz mniej ammo trace :rad11: i co powinienem wiedziec do tego momentu??? :rad11: A co do pecetowca to jestem jezeli chodzi o 1 i 3 RE a tak to Konsolka :rad11:
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

jest jeszcze jedno rozwiązanie. Skombinuj sobie "resident evil: Incubate" oraz napisy do niego .Może choć część twoich pytań znajdziesz odpowiedż. :rad11:
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Do zamku? chyba nic specjalnego, oprócz tego, że Luis pracował dla Saddlera badając plagasy (reszta tego wątku jest na zamku - generalnie Saddler stracił do niego zaufanie). Oczywiście wiesz też, że gdzieś niedaleko kręci się kobieta w czerwieni, ale jeszcze nie miałeś okazji z nią pogadać. No i jeszcze ta gadka Chief'a w domu (you carry the same blood as us it seems) oznaczała, że też masz plagasa (jeśli jeszcze tego nie wiesz ;) ). No a na początku zamku, chyba w pierwszej gadce Salazara dowiadujesz się, że on nie jest typowym ganado, tylko umie kontrolować plagasy.

Na zamku dowiesz się więcej o plagasach i jak je odkryto i powołano do życia (notatki Luis'a)
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

A czy wieś też była amiszami zanim saddler wkroczył? Bo ja na gacku resa mam i tez nic nie kapuję :rad5: . Bo mnie dziwi skąd piłę i samochody mają :rad13: :zmiesz9: . I mam taką małą prośbę (na pewno nikt mi jej nie spełni). Czy mógłby mi ktoś na email przesłać całą historię przed wydarzeniami w re4? Bo szukałem po necie i niestety nic nie znalazłem :smut5:
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Awatar użytkownika
AdaM555

Barry pisze:jest jeszcze jedno rozwiązanie. Skombinuj sobie "resident evil: Incubate" oraz napisy do niego .Może choć część twoich pytań znajdziesz odpowiedż. :rad11:
A wiadomo gdzie mozna cos takeigo znalezc???
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Wcześniej można było go pobrać z tej stronki ale obecnie nie wiem :rad11:

EDIT:
Znalazłem: download
Napisy możesz pobrać z strony (wpisz "biohazard")
Ostatnio zmieniony pt 05 paź, 2007 przez Barry, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Dokładnie pasożyt, za bardzo się w nocy rozpędziłem ;) poczytaj a sie dowiesz. ale radzę ci samemu zagłębiać się w śwait RE no chyba że napradę z Anglika jesteś "noga" to wtedy my służymy pomocą ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
ZeT

Post autor: ZeT »

Dokładnie. Najlepiej poszukaj fragmentów Dzienników Luisa w necie, wklejaj je tutaj, będziemy tłumaczyć (albo tłumokować, whatever)
Awatar użytkownika
AdaM555

kurde nie bede sciagal prawie 900 mb przy 256 :rad11: a torrent sie nie chce pobrac. Wiec bede przepisywal te teksty ktorych nie rozumie a potem pisal tutaj. :rad11:
Veronica

Post autor: Veronica »

Mam prośbę; nie wiecie gdzie w Internecie można znaleźc Raport Ady po angielsku czy po polsku? Niestety mam tylko RE4 na GC.
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Jak coś to ja się oferuję do tłumaczenia :D zaczęłam anglistykę i chcę iść właśnie na translatorykę ;) troche ćwiczeń nie zaszkodzi ;)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

A propos historii mieszkańców wioski

Właśnie przejrzałem sobie filmik końcowy z RE4 (ten ze skryptami przedstawiającymi życie tych ludzi przed nadejściem "ciemnych czasów Saddlera"). Jest to w sumie nieźle przytłaczające. Pewnie, że to co z nimi się stało to "zasługa" tego ichniego Rydzyka, ale wpada sobie tam do nich taki Leon i wszystkich jak leci tnie z shotguna... Pewnie, że oni nas atakują, że nic im już i tak nie pomoże, ale jak by na to nie patrzeć to są niewinni ludzie...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Nemesis

To nie są ludzie...
Awatar użytkownika
AdaM555

Kim byl Luis. Wiem ze chyba badal Las Plagas, ale obilo mi sie tez gdzies o uszy ze byl glina z Madrytu :zmiesz8: :pyt1: :pff6:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”