[Ogólny] Dyskusje ogólne
Re: [Ogólny] Dyskusje ogólne
Nie ma
a co do statycznych to fajny bajer ale nie praktyczny w takim gameplay’u.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
- Leon. KennedY
Statyczne kamerki i jakbym znów miał te 15 lat gdy pierwszy raz ujrzałem RE2, ale faktycznie gra nie jest do tego przystosowana... Tak czy siak fajnie było to zobaczyć.
Mi się nie podoba. Jestem old schoolowym fanem RE, ale mam nadzieję, że już do tego nie wrócą.
Over the shoulder lub FPP najbardziej mi odpowiadają.
Over the shoulder lub FPP najbardziej mi odpowiadają.
W FPP wygląda jak gra indie robiona za miskę ryżu.
A serio, to jako przeciwnik FPP tutaj wygląda to znośnie. Zmniejszyć tylko FOV aby nie było takiego zniekształcenia obrazu i jako ciekawostka warte sprawdzenia. Tylko w moim odczuciu gra traci trochę na klimacie.
A serio, to jako przeciwnik FPP tutaj wygląda to znośnie. Zmniejszyć tylko FOV aby nie było takiego zniekształcenia obrazu i jako ciekawostka warte sprawdzenia. Tylko w moim odczuciu gra traci trochę na klimacie.
Swoją drogą nie odnieśliście wrażenia, że posterunek w RE2 to taki Residentowy escape room? 
Jesteśmy uwięzieni w komisariacie, z którego musimy się wydostać, więc biegamy po nim, zbierając przedmioty, rozwiązując zagadki i przy okazji rozwalamy zombie.
Jesteśmy uwięzieni w komisariacie, z którego musimy się wydostać, więc biegamy po nim, zbierając przedmioty, rozwiązując zagadki i przy okazji rozwalamy zombie.
Prawie jak w każdym RE a zwłaszcza RE1 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
- Patriota_1988
Siemka mam jeszcze takie pytanko czy jak przejde grę na poziomie standardowym i dostanę pistolet z nielimitowaną amunicja to czy będę mógł z tego korzystać na hardcore czy każdy poziom trzeba przejść z osobna? Uprzejmie proszę o pomoc 
Wszystkie bonusy są niezależne od poziomu trudności. Raz zdobyte dostępne są wszędzie. Na każdym poziomie i w każdej kampanii.
- Patriota_1988
Dziękuję za pomoc 
W tej grze jest jakaś przypadłość związana z czasem. Gram teraz na hardcore a celem jest ranga S. Po wczytaniu tego samego zapisu czas , który się wyświetla po wciśnięciu pauzy różni się od kilku minut do trzy i pół godziny. Np. teraz mam 43 minuty a przed chwilą wyświtliło się 4:17. Moja rada dla tych, którzy grają speedruna lub walczą o rangę S - co jakiś czas włączajcie pauzę i sprawdzajcie minuty a szczególnie po wczytaniu zapisu.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
A w jaki sposób wczytujesz ten sejw? Jeśli z ekranu "You Are Dead", to nic dziwnego. Jak giniemy i dajemy Continue, to kroki i czas jakie nabiliśmy od momentu ostatniego zapisu przenoszą się dalej. Trzeba wyjść do menu i stamtąd wczytać aby się wszystko zgadzało.
Nie korzystam z kontynuacji, wczytuję zapis, który sama zrobiłam. Teraz sprawdzam i za każdym razem muszę wczytywać ponownie bo są różnice kilkuminutowe a nawet było pół godziny. Jeżeli grasz na PC to możesz sprawdzić czy ten problem tam występuje bo ja gram na PS4. Wczytaj dowolny zapis, zapamiętaj czas i wczytaj ponownie.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Samo wczytanie na ekranie "umierania" nie wystarczy. Musisz wyjść do menu głównego i z jego poziomu wczytac grę.
PC/Xbox problemu nie ma. Czas za każdym razem jest taki sam przed i po wczytaniu. Jak chcesz żeby się wszystko zgadzało, to wychodź do menu przy śmierci.
Capcom wg mnie dał tutaj ciała projektując to w taki sposób.
Capcom wg mnie dał tutaj ciała projektując to w taki sposób.
Czyli mam rozumieć, że dając po zgonie kontynuację gra zachowuje mój dotychczasowy czas? Bo zdarzyło mi się zaliczyć zgona i musiałem powtarzać z godzinę grania
.
Złe oko moderacji czuwa.
Tak, wybierając "Kontynuuj" gra dalej nalicza timer. Wybierając opcję "Załaduj grę" licznik zostaje w takim stanie, w jakim był przed zapisemSzakal pisze: pt 08 lut, 2019 Czyli mam rozumieć, że dając po zgonie kontynuację gra zachowuje mój dotychczasowy czas? Bo zdarzyło mi się zaliczyć zgona i musiałem powtarzać z godzinę grania.
Czyli się wkopałem, bo grając Claire B z dwa razy zdarzyło mi się dać continue.... I teraz nie zmieszczę się w 3h ... 
Czyli najlepiej jest nie ginąć 
Wydało się skąd takie duże różnice w czasach
.
Wydało się skąd takie duże różnice w czasach
Złe oko moderacji czuwa.
Nie prawda. Wybierając opcję "Załaduj grę" z poziomu ekranu zgonu licznik czasu też nalicza czaa dalej. Żeby nie naliczał to z ekranu zgonu trzeba wyjść do menu głównego i z tamtego poziomu wczytać grę.Wybierając opcję "Załaduj grę" licznik zostaje w takim stanie, w jakim był przed zapisem![]()