[SPOILERY] Fabuła, gameplay, pytania o grę.
[SPOILERY] Fabuła, gameplay, pytania o grę.
TOPIC 100% SPOILEROWY
(!) CZUJ SIĘ OSTRZEŻONY (!)
(!) CZUJ SIĘ OSTRZEŻONY (!)
Re: [SPOILERY] Fabuła, gameplay, pytania o grę.
U mnie zostały, ale nie odkryłem wszystkich opcjonalnych skarbów, więc może jeszcze szło ich gdzieś użyć.Nie pamiętam jak z korbą i kołem do studni, ale wydaje mi się że znikają
A z tymi zdjęciami jest problem, bo właściwie do niczego nie służą. One mają tylko pokazać, że gdzieś są rzadkie stworzenia i mniej więcej naprowadzić nas na ich trop. Podobnie jak to było ze zdjęciami ukrytych skarbów w RE7. Tylko tamte fotki można było odłożyć do skrzyni kiedy były bezużyteczne. Zaś w RE8 skrzyni nie ma i jesteśmy skazani na noszenie ich w ekwipunku do końca gry.
Złe oko moderacji czuwa.
Ogrywam drugi raz grę (teraz na Hardcore) i zaobserwowałem dwie rzeczy:
Takim miejscem jest przykładowo skarb "Pani Laleczki" kiedy wracamy z brakującym kawałkiem tabliczki.
Przeciwnik który okupuje to miejsce, atakuje jedynie w określonym terenie, przez co można go praktycznie punktować bez uszczerbku na zdrowiu, najsłabszą bronią. Nigdy wcześniej nie spotkałem takiej sytuacji. Jakby nie patrzeć, jest to bardzo pomocne
- "Dziwne" zachowanie pewnych przeciwników:
Takim miejscem jest przykładowo skarb "Pani Laleczki" kiedy wracamy z brakującym kawałkiem tabliczki.
Przeciwnik który okupuje to miejsce, atakuje jedynie w określonym terenie, przez co można go praktycznie punktować bez uszczerbku na zdrowiu, najsłabszą bronią. Nigdy wcześniej nie spotkałem takiej sytuacji. Jakby nie patrzeć, jest to bardzo pomocne
- "Dziwne" działanie broni:
Ogólnie wydaje mi się, że zamek był najbardziej zbugowany. W ten sam sposób można wykorzystać ten exploit tam jak walczymy z przeciwnikami w więzieniu. Oni mają określony zasięg, za którym podążają za graczem i zawracają do swoich pozycji, ale dopóki do nich nie dojdą to całkowicie ignorują gracza i można je ciachać nożem bez problemuPrzeciwnik który okupuje to miejsce, atakuje jedynie w określonym terenie, przez co można go praktycznie punktować bez uszczerbku na zdrowiu, najsłabszą bronią. Nigdy wcześniej nie spotkałem takiej sytuacji. Jakby nie patrzeć, jest to bardzo pomocne
Animacje przeciwników to nie kwestia laga. To norma, szczególnie to przeszkadza jak dobrze chcesz przymierzyć z shotguna i animacja wyprzedza.
Tutaj nie ma w ogóle kwestii "laga" bo to nie gra multiplayerowa, wiec lagów w niej nie ma.
Jak podobał się wam domek benevinto?
no nie powiem tam było w pewnych momentach srogo...
Jak podobał się wam domek benevinto?
Pisałem o nim w pierwszym spoilerze z tematu o wrażeniach z gry, więc zacytuje tu sam siebie:
Mnie osobiście interesuje inna kwestia, dość ważna z punktu widzenia fabuły serii. Co sądzicie o Chrisie działającym za plecami BSSA i o samym BSSA korzystającym z b.o.o.w? Czyżbyśmy mieli do czynienia z klasycznym motywem porzucenia ideałów? I kim są żołnierze towarzyszący Chrisowi? Czy to nowa Umbrella? Chris w szeregach Umbrelli przeciwko BSSA? Ja tu wyczuwam grubszą aferę i zalążek fabuły dla RE9.Dom Benevento to jedna z najstraszniejszych i zrytych lokacji w całej serii Resident Evil.
Poczułem ogromną ulgę, kiedy w końcu zadźgałem tą cholerną lalkę
Złe oko moderacji czuwa.
Myślę że może być coś na rzeczy, zwłaszcza scena po napisach, gdzie "goryl" Rose jest dość.... podejrzany.Szakal pisze: śr 12 maja, 2021 Pisałem o nim w pierwszym spoilerze z tematu o wrażeniach z gry, więc zacytuje tu sam siebie:
Mnie osobiście interesuje inna kwestia, dość ważna z punktu widzenia fabuły serii. Co sądzicie o Chrisie działającym za plecami BSSA i o samym BSSA korzystającym z b.o.o.w? Czyżbyśmy mieli do czynienia z klasycznym motywem porzucenia ideałów? I kim są żołnierze towarzyszący Chrisowi? Czy to nowa Umbrella? Chris w szeregach Umbrelli przeciwko BSSA? Ja tu wyczuwam grubszą aferę i zalążek fabuły dla RE9.Dom Benevento to jedna z najstraszniejszych i zrytych lokacji w całej serii Resident Evil.
Poczułem ogromną ulgę, kiedy w końcu zadźgałem tą cholerną lalkę
Zapewne nie jest niczym nowym, że osoba która idzie w oddali to po dużym zoomie... model Ethana.
Użyli go, bo pasował im model, czy zaspoilerowali kolejną część
Napis, że historia ojca dobiegła końca jest prawdziwy, bo przecież Ethan wcale nie musi mieć w kolejnej części mieć takiego wątku
Podejrzany? Ja nie widzę nic podejrzanego w tym, że rząd chce mieć na oku Rose. W końcu ma ona pewne moce odziedziczone po swojej "siostrze", a wiemy do czego doprowadziła Eveline. Po za tym nie sądzę abyśmy czekali na RE9 kilkanaście lat. Za to wydaje mi się, że mogą wykorzystać ten wątek w późniejszej kontynuacji. Rose w duecie z Moirą Burton VS Alex Wesker? To już jest dość prawdopodobne, tyle, że raczej dopiero w RE12
.
Ethan już nie wróci. Inaczej jego poświęcenie nie miałoby sensu. Po za tym Rose ma na sobie jego kurtkę.
Jeśli chodzi o fabułę RE9 to raczej postawiłbym na to, że BSAA i The Connection to dwie macki tej samej ośmiornicy, czyli Rodziny. I Chris, sam lub z pomocą będzie się musiał z nimi zmierzyć.
Ethan już nie wróci. Inaczej jego poświęcenie nie miałoby sensu. Po za tym Rose ma na sobie jego kurtkę.
Jeśli chodzi o fabułę RE9 to raczej postawiłbym na to, że BSAA i The Connection to dwie macki tej samej ośmiornicy, czyli Rodziny. I Chris, sam lub z pomocą będzie się musiał z nimi zmierzyć.
Złe oko moderacji czuwa.
Ethan niech nie wraca, już mijane krzaki koło komisariatu są lepsze niż on. Historia ojca zakończona, teraz pora na historię córki, która będzie zwalczać zapewne BSAA, które zostało przejęte i dlatego wykrzystują B.O.W., a Chris działa w cieniu.
O ile trochę mnie ciekawi co dalej będzie, tak bardziej nie daje mi spokoju dlaczego Spencera mieszają do tej historii. Wg notatek znalezionych w etapie Chrisa, Miranda i Spencer znali się i to ona zainspirowała go do badań nad wirusami i wykorzystywaniu ich na ludziach. Mało tego, to ona go uczyła wszystkiego. Trochę to podbudowuje kanon, bo Miranda żyła ponad 100 lat więc cała ta "pleśń" jest starsza od wszystkiego co znamy w serii. Starszy jest tylko Las Plagas.
O ile trochę mnie ciekawi co dalej będzie, tak bardziej nie daje mi spokoju dlaczego Spencera mieszają do tej historii. Wg notatek znalezionych w etapie Chrisa, Miranda i Spencer znali się i to ona zainspirowała go do badań nad wirusami i wykorzystywaniu ich na ludziach. Mało tego, to ona go uczyła wszystkiego. Trochę to podbudowuje kanon, bo Miranda żyła ponad 100 lat więc cała ta "pleśń" jest starsza od wszystkiego co znamy w serii. Starszy jest tylko Las Plagas.
Możliwe że w jakiejś formie wróci, ale prawdopodobnie nie jak grywalna postać.Bzduras pisze: czw 13 maja, 2021 Ethan wróci, elo
https://nintendosmash.com/wp-content/up ... polier.jpg
Swoją drogą, Capcom zrobił śliczny "balonik" czasowy, na wszystkie spin-offy, bo Rose jest tak z 16-18 lat starsza
O to mi właśnie chodziło. Capcom dał sobie mnóstwo możliwości prowadzenia serii na długie lata. Z jednej strony cieszy mnie, że seria nie ma zamiaru odejść do lamusa, z drugiej zaraz się zrobi z tego drugie Final Fantasy. Resident Evil XIV?
Chcieli to jakoś połączyć i wyszło to nawet nieźle.nie daje mi spokoju dlaczego Spencera mieszają do tej historii
Złe oko moderacji czuwa.
Może dlatego właśnie ta część nosi podtytuł Village a nie oficjalnie "8" (choć jest tam zgrabnie wszyteSzakal pisze: czw 13 maja, 2021 z drugiej zaraz się zrobi z tego drugie Final Fantasy. Resident Evil XIV?
Pytanie, 9 część będzie miała podtytuł? IX
Resident Evil City
Hehe, też o tym pomyślałem
. Tyle, że w tym nie ma zawartej 9-ki. Trzeba wymyślić taki tytuł, żeby się wpasowała.
Złe oko moderacji czuwa.
Ethan jest członkiem rodziny Dimitrescu
Pierwsze litery imion matki i trzech córek, a na końcu Ethana i wychodzi alfabetycznie ABCDE
Taka ciekawostka.
Takie pytanie, skoro ethan umarł w RE7 i został zarażony tym MOLD'em, to mógłby mi ktoś napisać kiedy dokładnie w RE7 ginie ethan?
Na samym początku po walce z Mią i ogłuszeniu przez Jacka. Kiedy budzi się przy stole z przyszytą ręką jest już pleśniakiem.
Złe oko moderacji czuwa.
Ah już wiem, czyli jak został ogłuszony to go zabili czy moze to "ogluszenie" go zabiło
akurat w re7 nie grałem bo nie spodobał mi się klimat, ale chyba nikt tego się nie domyślał po premierze 7? Choć te przyczepianie uciętych kończn dawało znać że coś z nim nie tak.
Btw: trochę mnie bawił i dziwił tekst córki wielkiej lady, "why you do this?" Gdy strzelamy do tych minibossikow, czemu ethan to robi? One sie dziwią że je zabiją gdy one go kroją zjadają i zabrali mu dziecko? I ta się dziwi czemu on to robi... haha no głupie te baby...
Btw: trochę mnie bawił i dziwił tekst córki wielkiej lady, "why you do this?" Gdy strzelamy do tych minibossikow, czemu ethan to robi? One sie dziwią że je zabiją gdy one go kroją zjadają i zabrali mu dziecko? I ta się dziwi czemu on to robi... haha no głupie te baby...