G-Virus vs. T-Virus.

Rozmowy o serii Resident Evil na tematy nie pasujące do pozostałych for
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

G-Virus vs. T-Virus.

Post autor: =Rzeźnik= »

Który wirus jest silniejszy tzw. Powoduję większe i groźniejsze mutacje, czy G- Virus jest taki sam z poziomem inteligenci jak T, czyli czy zakażeni G wirusem są mądrzejsi od tych z T.I czy może mi ktoś podać charakterystyczne cechy tych dwóch wirusów.Bo ja grałem tylko w Re4 i re1,więc może mi ktoś to wyjaśnić, a i jeszcze jedno, jak powstał G Virus?
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Pueblos

Post autor: Pueblos »

zły dział
zamknijcie go
w re4 jedyne o czym mógłbyś pisać to plagasy

//przeniesione do odpowiedniego działu
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Pueblos, łącznie zmieniany 2 razy.
AYE
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

No, z tymi wirusami to naprawdę ciężko, opis wszystkich wirusów to postrach nie jednego fana RE, zwłaszcza, że Capcom sam się w tym gubi ;) Nie znam się na tym zbyt dobrze, no ale spróbuję coś tu o nich opowiedzieć. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie mnie za dużo poprawiać.
=Rzeźnik= pisze:Który wirus jest silniejszy
Skoro G-virus powstał później można by sądzić, że jest silniejszy/lepszy. Jak spytasz pana Birkina na pewno tak Ci odpowie :) Moim zdaniem trudno ocenić, który lepszy...

Wirus T miał w swoich założeniach służyć do produkcji super żołnierzy - Tyrantów i trzeba przyznać, że Tyranty to dobry "wynalazek". W końcu jedna z wersji weszła nawet do seryjnej produkcji jeśli można tak powiedzieć :) Wszelkie zombiaki, cerberusy to też efekt wirusa T tyle tylko, że powstały w sposób nie do końca kontrolowany.

Wirus G miał być potężniejszy od swojego poprzednika, jednak... hmm w pełni przetestowany został tylko raz. Na swoim twórcy w dodatku, zamieniając Birkina w całkiem niezłą bestyjkę. Zdecydowanie bardziej wytrzymałą od Tyrantów, czy lepszą? Za mało combat data, aby to ocenić, ale raczej tak :)
=Rzeźnik= pisze:czy G- Virus jest taki sam z poziomem inteligenci jak T, czyli czy zakażeni G wirusem są mądrzejsi od tych z T.
Trudno oceniać wyniki jakie daje wirus G po obejrzeniu tylko Birkina, ale moim zdaniem miał przebłyski inteligencji większe od Tyrantów, a już na pewno od zombiaków, ale bez jakiś super fajerwerków.
=Rzeźnik= pisze:jak powstał G Virus?
Stworzył go jak już wspominałem William Birkin. Wiem, że przy jego powstaniu korzystał ze znanego już wtedy pasożyta Nemesis. Czy T wirus też stanowi część G wirusa? Na to pytanie nie znam odpowiedzi :(

Kiedyś czytałem, że jeden wirus mógł się rozwijać tylko w żyjącym organizmie (wirus T), a drugi i w żywym i w martwym (wirus G), ale nie dam sobie ręki uciąć za tą informację.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Wirus G jest znacznie potężniejszy od "T" w gruncie rzeczy powstał przez jego modyfikację jak wspomina William B. w RE0. Powoduje znacznie szybsze odnawianie się komórek oraz mutację oraz powstała do niego odtrutka, jeżeli osobnik został dość niedawno zarażony (to taka ciekawostka)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

A Las Plagas?Wiem że ma bardzo wysokie pokłady inteligencji , ale czy on nie jest najsilniejszym z wirusów?
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

A czy Las Plagas nie jest przypadkiem pasożytem ? :rad11:
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Tak, ale pełni rolę jakby takiego wirusa.
Awatar użytkownika
Diadem

No właśnie Las Plagas i Nemesis to pasożyty, a ludzie często piszą, że to wirusy...

A co powiecie o wirusie T-Veronica? Może ten jest najlepszy? Przede wszystkim po zarażeniu nim zachowana zostaje inteligencja, a to już jest bardzo dużo, nawet jeżeli "fizycznie" jest trochę słabszy od wirusa G.
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

A czy to te zmutowane pajaki to plagasy?

Dobra, idę pykać w re4

:bitwa2: :chain: :aufsmaul: :laserschwert: :aufsmaul: :laserschwert:
Ostatnio zmieniony ndz 05 sie, 2007 przez =Rzeźnik=, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis

Post autor: Nemesis »

Gdzie tak pisze że Nemek ma paspżyta? :szok2:
Gdy masz jakiś problem wsiadasz na motor i wszystko znika.
Nie ma żadnych problemów jesteś tylko ty i maszyna.
Awatar użytkownika
Barry

Jeśli się nie mylę to ten fakt został wyjaśniony w jednym z raportów Wesker :rad11:
Awatar użytkownika
Diadem

Tak Wesker raport II. Tutaj na MWRC
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RE1R/RE1R.php?n=Wesk2&x=4
Awatar użytkownika
Barry

Żebyś się nie musiał męczyć z szukaniem
Biologiczna forma życia powstała poprzez manipulacje DNA. Tym właśnie był Nemesis. Inteligencja była najważniejszą sprawą, ale ta forma życia nie mogła nic sama zrobić. Ale gdy znaleźliśmy odpowiedniego gospodarza, stawał się on pasożytem i przejmował kontrolę nad gospodarzem, przez co uzyskiwał niewiarygodne zdolności bojowe. Gospodarz dla broni biologicznej oraz pasożyt mogłyby być tworzone oddzielnie, a następnie inteligencja pasożyta i gospodarza byłaby łączona w celu kreacji broni biologicznej. Jeśli zakończyłoby się to sukcesem, pokonalibyśmy problem inteligencji, przez co moglibyśmy stworzyć broń biologiczną. Ale był jeszcze jeden problem: nie wiedzieliśmy kiedy pasożyt przejmował kontrolę nad gospodarzem.
kindred

Post autor: kindred »

Jejku ja sie gubie w tych wirusach,pasozytach! wlansie sie dowiedzialem ze Nemezis to pasozyt!!!(o mamo).a co do najlepszego wirusa to chyba ten ktory siedzi w Weskerze!
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

ja też się pogubiłem , nemesis się składa z pasożyta i dawcy czy tam powiedzmy gospodarza,to co w nemku jest pasożytem a co gospodarzem :smut5: !?
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Diadem

Gospodarz to człowiek, a pasożyt nazywa się Nemesis i to właśnie od nazwy pasożyta cały stwór przybrał nazwę Nemesis. Nie mogli go przecież nazwać od imienia gospodarza. Co by to było jakby tego stwora nazwali Edek, albo Stefan ;)

P.S. Tytuł tego wątku trzeba by przemianować na: "Residentowa wirusologia wraz z pasożytologią ;)"
Awatar użytkownika
Tyrantx

Post autor: Tyrantx »

Diadem pisze:Gospodarz to człowiek
około trzy metrowy człowiek ,nie mówiąc o ogólnych gabarytach i wadze...,jak nemek idzie to ziemia drży..
STARSSss.......
Awatar użytkownika
Diadem

No co rozrósł się trochę :) Ja sobie wyobrażam, że ten pasożyt tak jakby wrósł w ciało. Był obecny np. w mięśniach dzięki czemu Nemek ma wielki biceps itp.
kindred

Post autor: kindred »

podobne rozwiazanie bylo w ksiazce Nekroskop,o wampirach,wampiry to byli ludzie zarazeni pasozytem,ktory dawal im regeneracje,mozliwosc przemiany(mutacje) izwielokrotnial ich ich sile,zrecznosc,witalnosc etc.(Własnosci bojowe) sorka za offtop ale cholernie mi sie to skojarzylo:D bardzo to podobne do siebie...
Pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
Desmond07

Post autor: Desmond07 »

kindred pisze:a co do najlepszego wirusa to chyba ten ktory siedzi w Weskerze!
Właśnie, a wie ktoś jak nazywa się wirus którego ma Wesker ?
Ostatnio zmieniony śr 08 sie, 2007 przez Desmond07, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe (ogólne) dyskusje o serii”